127612
-
Mondjuk ez tényleg elég durva eset, amit leírtál... Sajnos amúgy sokszor hallani, h még a segítő embert akarják meghurcolni. Pl. mikor mentőt hívsz egy földön fekvő vérző emberhez, és meg akarják veled fizettetni a mentő díját, mert csak részeg volt, és beverte a fejét... -
És még mielőtt valaki ellentmondást vél felfedezni a hsz-em és az aláírás mező-beli idézet között:
Ahogy látom Budapesten van rengeteg olyan koldus, aki nem piára gyűjt, hanem tényleg ÉHES. A megmaradt grillcsirkét, felvágottat, zsemléket, megbarnult banánt stb. ami még jó, de én már tudom, hogy nem eszem meg, azt egy külön szatyorba leviszem valamelyik forgalmas metróállomás kukája mellé, ha épp nem szaladok bele az én koldusaim közül egybe. -
Anno fősulis koromban találtam egy pénz/igazolványtárcát a könyvtárban. Leadtam a pultnál. A nő megkérdezte a nevem és pá pá.
Másnap jön a telefon, hogy az Én karom dékánja hívat, mert lehet fegyelmim lesz és meg voltam vádolva (ott volt a tárca überokos jogtudóshallgató ribanc gazdája) azzal, hogy kivettem huszonsokezer forintot.
Tulajdonképp megvédett a dékán nem lett belőle ügy. (De nem kért tőlem bocsánatot csak húzta a száját.
Azóta: KibaszottúLL leszarom ki mit hagy el, hagy nyitva, figyelmetlen, vagy csak hülye, vagy öreg. Ezeknek az ÉLETKÉPTELEN SZARHÁZIAKNAK ÉS RIBANC embereknek segít az ember és még meghurcolják????!!! Ilyen trehány kurvából milyen ügyvéd, vagy ügyész, esetleg bíró lesz???
Egyedül a rokonom és haverjaimon segítek önzetlenül.
Az se érdekel ha valakinek a rák ellenszer van a laptopján, ha olyan hülye valaki, hogy nem tud vigyázni magára és az értékeire, akkor pusztuljon!
-
pontosan -
sry,azt a wall of textet nem volt kedvem elolvasni amire válaszoltál
-
És én miről beszélek? Hogy pont az ilyeneket nem fogja meg a rendőrség... -
Mi a nagyképűség abban amit csinálnak...???? -
inkább arra vannak kiváló erőforrásaik,hogy az épp műszakot végzett kollégákat hogy vigyék haza városban 100-zal,5 szabályt megszegve minden másodpercben,vagy éppen kit büntessenek meg mert 3 km/h-val át merte lépni a megengedett sebességet,de mondjuk a hétvégi házunk környékén volt vagy 10 betörés 2 éve,nyilván valami környékbeli cigányok,azokat elfogni már luxus lett volna,mielőtt több10k-s kárt okoznak betörésenként...no comment. -
Fbn Lx #117266 valószínűleg nem ezért utálja őket, hanem mert pofátlanul nagyképűek és bennük van a "na most csicskítunk" hozzáállás -
clio1616v #117265 a kíváncsiság nem mindig jó, lehet olyan dolgokat találsz rajta, amit nem szívesen látnál... -
clio1616v #117264 a pénzt azonnal elkölteném :D -
Hogy utálod a srácokat. Utálod azt, aki tesz a közbiztonságért a saját szabadidejében saját épségét is veszélyeztete...? Mond, te telejesen hülye vagy....? -
"A gyilkosokat remekül elkapják"
Mármint a balfékeket. Simán el lehet tüntetni úgy egy embert, hogy a magyar valóságban senkit ne vonjanak érte felelősségre. -
nem védeni akarom őket. Egyébként a környék a videó alapján egy elég forgalmas terület volt, ahol sok mindenki megfordul (a hajléktalantól kezdve a gazdagabb emberig), én is megfordulok arrafelé elég gyakran, szóval ez esetben a környék irreleváns, érinthetne a dolog, de én még nem hagytam ott a laptopomat sehol se, valóban. Szerintem túlzás ezekre az emberekre azt mondani, hogy férgek. Én inkább azokat hívom annak, akik kizsebelnek, betörnek, és ezek közül a "kedvencem", az átvernek (időseket, fiatalokat, jóhiszemű embereket), nah azok aztán a férgek.
"Szíved joga, max hülyének nézlek" <- ezt most nem tudom mire értetted -
Szíved joga, max hülyének nézlek. A rendőrség néha nagyon jó abban, hogy kiszálljon és lesittelje ezeket a férgeket, de egyszerűen nincs erőforrásuk ilyen "piti" ügyekben nyomozni. A gyilkosokat remekül elkapják, de ezekkel az átlagbember érintő férgekkel szemben csak ez megy. Gondolom te olyan környéken laksz, ahol nem érint a probléma... -
Szóval, ha elhagynád a géped, akkor nem bánnád, ha az illető picit körbenézne rajta?
-
- Valószínűleg kinyitnám helyben és belenéznék... Hogy egyáltalán érdemes-e foglalkozni vele, nem csak egy üres táska vagy kidobott szemét. Felületesen átnézném, aztán hazavinném.
- Otthonról felhívnám a tulajt, hogy jöjjön érte. Akkor is megpróbálnám kideríteni, hogy kihez tartozik, ha nem találok elsőre egyértelmű adatokat.
- Ha sokára jön érte a gazdája, akkor tuti átnézném... Annál kíváncsibb vagyok, hogy ne tegyem. :D
Összegezve: visszaadom. Alapvetően igyekszem úgy viselkedem másokkal, amit én is elvárnék (szeretnék); fordított esetben pedig nagyon szeretném visszakapni, amit (bármi okból) elhagytam... Na meg a lelkiismeret ilyen macerás dolog, és szeretek jóban lenni magammal. -
nyilván, amúgy szarkasztikus volt. Valszeg el se tudná indítani a tolvaj. Én biztos betennék valami ujjlenyomatos indítót :D
u.i.: no offense, de 30 évesen, fiúként én arra nem lennék büszke, hogy nem tudok vezetni -
nah kezdjük az elején (én amúgy utálom ezeket a srácokat, mert itt játsszák az agyukat, mint valami álruhás Batmanek, közben meg néha nem tartom jogosnak és jogilag tisztának sem amit csinálnak, még ha nemes szándék is vezérli őket)
a bicikli:
- biciklit így biztos nem vennék, mert ár érték arányban necces a dolog, ráadásul garancia sincsen rá, hogy 2 hónap után nem esik szét, mert kiszedtek belőle egy csavart, stb. Másfelől lopott közlekedési eszközzel tényleg csak az jár akinek semmi sem szent. Egy bicikli meg amúgy is érték. Viszont aluljárókban elég gyakran árulnak lopott pólókat (valszeg nagyobb üzletekből lophatták) vagy parfümöket. Valamiért azt kevésbé érzem gáznak, lehet, hogy azért, mert nem konkrét személyé volt.
a laptop:
a 2. esetnél kicsit erősnek érzem, mert én a jelenlegi szavazásnál is úgy szavaztam, hogy felkapom a táskát, hazaviszem, megnézem kié, aztán vagy felhívom, vagy elviszem neki (és sok hasonló esetet láttam már facebookon is, hogy ezt, meg ezt találták, és keresik a tulajdonost, akkor azok mind bűnözők?). A videóban a tag valszeg nem ilyen volt, de az, hogy milyen utat jár be, miközben kb a végén sikerült megtalálniuk ismét (bement közben egy közértbe? a szemétje) az megint kicsit... Másfelől meg alig hazaért, már ott vannak a rendőrök, még csak esélye sem lenne megtalálni a cetlit a hátoldalán. Főleg, hogy pl én átöltözök, kezet mosok, talán iszok egy pohár vizet. Ugyan ő leszedte a matricát, és be is kapcsolta a gépet, de kérdem én, mi van akkor ha én nem szedem le, nem kapcsolom be, és tényleg azért vittem haza, mert ott kényelmesebben utol tudom érni az illetőt? (mondjuk durva, hogy egész jól szituált ember volt).
A bolt:
- ahol megvették a biciklit hót nyugodtan, tudván, hogy lopott, az azért kemény. Egyből be kéne zárni az üzletet.
Mindazon által, új filmezési törvények ide vagy oda, az mindenképpen személyi jog sértő, hogy felveszik kitakarás nélkül kamerával. Mert még az itélet meghozataláig sem mutatják a gyanusítottakat a TV-ben sem -
Bazsalusz #117255 egyébként mivel rendes vagyok, kiszedném a vinyót és visszaküldeném ha van kinek, hátha fontos adatok vannak rajta. -
Bazsalusz #117254 aki olyan balfék hogy ELHAGY egy laptop-ot annak nem jár vissza! -
Én.
1. Nem tudok vezetni.
2. Mi a frászk kezdjek egy sportkocsival...? Szerinted hány perc alatt buknál le egy ilyen cuccal...? -
Attól, mert csak felveszel valamit még nem lesz semmi bajod... A gondok utána kezdődnek, hogy mit csinálsz... -
Ja.
Egyébként visszaadnám. -
Tolvajkergetők már megtették.
-
hát igen, az összeg itt a kérdés. Egyébként érdekes kis teszt lenne ez rejtett kamerával (persze nem Mo-on, mert itt a nyilvános kamerázást sem engedik... nah mind1), hogy ki mikor, mit ad vissza. Pl egy 20 Ft-osért nem biztos hogy lehajolsz felvenni, egy 1000-t kapásból elteszel. Pénztárcánál, hacsak apró van benne, és benne vannak az iratok, szerintem mindenki visszaadná, de ha 5000 lenne benne, talán a pénzt kiveszed, és még a pénztárcát sem adod vissza.
Ellenben szerintem ahogy nő az érték egyre kellemetlenebbül érzed a "vissza-nem-adást", de valszeg csak egy bizonyos pontig. Ha egy Ferrari állna ott előtted kulccsal, nyitott ajtóval, benne forgalmival... ki habozna? :D
Én amúgy visszaadnám, feltéve ha nem Stark Industries :P -
Kinyitom és beleszarok opció made my day :DD
Amúgy nem tudom, a helyes válasz egyértelműen az, hogy visszaadnám, de ha találnék egy 17' Alienware gépet, hááát, szar ember vagyok, ez most kiderült.
Találtam már több dolgot, mindig visszaadtam, de nem tudom meg tudnám-e tenni 300.000 Ft fölötti cuccal is. -
EnxTheOne #117247 Hát nem is tudom hogy mit tennék :D
Az biztos hogy jól átnézném a merevlemezt, kíváncsi vagyok :D
Mondjuk haza nem vinném, biztos van benne gps meg több hasonló szarság ami alapján könnyen megtalálnak.
Lebasznám egy helyre ahol nem találják meg, majd felhívom a tulajdonosát és megmondom neki hogy hol hagytam.
Ha viszont a merevlemez alapján egy dögös csajé, akkor személyesen adnám vissza.
Ha viszont egy köteg húszezrest találnék, azt simán megtartanám. :D
-
Fbn Lx #117246 nembaj bébi jó kérdés lett :--) -
na és van olyan akivel ez már megesett és valóban visszaadták neki mondjuk a laptopot?
én egyszer találtam a vonaton, nagyon örült neki a tulaj, adott pénzt jutalom gyanánt úgy megörült -
mindenképp visszaadom a tulajának. -
A csaj az enyém. A szúnyogot megtarthatod. -
clio1616v #117242 ha találok egy szúnyogot az kié?
ha találok egy katicabogarat az kié?
ha találok egy jó csajt az kié? -
clio1616v #117241 a tengerben a víz az kié?
a levegő kié?
az esővíz kié?
a fény kié?
a hőmérséklet kié? -
jóvanna hajnalban írtam be :$ -
Fbn Lx #117239 vagy újra bejárva a megtett utat, az azt elhagyó ember el nem viszi. -
Fbn Lx #117238 valószínűleg egyébként le sem szarnám, hogy ott van egy laptoptáska
ha sok kis énből állna a társadalom, akkor egy otthagyott laptoptáska gazdátlanul pihenne a buszmegállóban, amíg az anyaga természetes úton le nem bomlik -
Fbn Lx #117237 >hazafelé tartol -
Ha ott van a tulaj címe,telefonszáma neve stb. akkor természetes,hogy visszaadom,ha nincs akkor meg beviszem a rendőrségre,nem értem ha valaki tényleg talál ilyen nagy értékű tárgyat és tudja,hogy ki a tulaja és mégis elteszi magának annak milyen lehet a lelkiismerete,gondolom nem 1 mintapélda. -
Belenézek, ha van benne valami kontaktinfó akkor felkeresem, ha nincs akkor hazaviszem. Otthon jelszót törlöm ha van, ha FB-re vagy email fiókba jelszó nélkűl betudok lépni, akkor úgy keresem meg a gazdát. Ha nem találok semmit akkor a magaménak nyílvánítom.