127612
  • Fresh Duke
    Hol volt kérdés, hogy kit adnál örökbe?
  • videobaby
    értetlen... a téma az örökbeadás volt. erre jössz az abortusszal. megkérdeztem, hogy akkor kit is adnál örökbe? mert akkor már nincs kit.
  • Fresh Duke
    Mi van? Miért akarnék bárkit is örökbe adni? Pénz vagy achievement jár érte?
  • videobaby
    akkor mégis kit akarnál örökbe adni? hm?
  • Lacee86
    Elég szomorú...
  • immovable
    Annyi mindent leszarok,hogy már észre sem veszem. My bad. :D
  • Fresh Duke
    #117230?
  • immovable
    Anyám.
    Nem.
  • Fresh Duke
    Abortusz? Tudtommal manapság elég felkapott megoldás. ^/_\^
  • videobaby
    megesik olykor, hogy azért teszik/teszi, mert jobbat akarnak/akar adni, mint amit ők /ő képesek/képes. 1 példa: apuka meghal egy balesetben. anyuka akkor már terhes veled. kiderül, hogy beteg, nem fogja megérni azt sem, hogy oviba menj. rokonok nincsenek olyanok, akik vállalnának. mit tegyen, jobb híján lemond rólad, hogy olyan családba kerülj, ahol szeretnek, megadnak neked mindent. érted már?
  • hugopareiros
    pl: 16-18 évesen teherbe esik, srác nem vállalja, szülei elítélik és nem segítenek neki
  • Molnibalage
    Az örökbeadásnak több formája van, nem feltétlen vadidegeneknek.
  • clio1616v
    a megerőszakolásra gondolsz? - hogy a gyermekről azután mindig az erőszakos közösülés jutna eszébe és így inkább lepasszolja a gyereket, hogy nevelje más?
  • hugopareiros
    van az az indok amiért megbocsájtható dolog
  • Molnibalage
    Szüleim és valószínűleg igen.
  • Misuka963
    Szüleim és hálás is vagyok nekik.

Ha nem ismerném őket és ha jó dolgom volna ott ahol vagyok nem keresném őket az biztos.
  • clio1616v
    Mindenki, akit életemben megfigyeltem.

Felkutatnám.
  • chhaya #117338
    Szülők + nagymama (mert velünk élt).

Nemtom. Valamilyen szinten biztosan érdekelne, hogy ki a vér szerinti szüleim... Viszont ki kíváncsi olyan emberekre, akik bármi okból lepasszolnak idegeneknek?
  • Bazsalusz
    az utasza
  • Pluskast
    Szüleim
    Nemtudom
  • Blum
    Szuleim.
    Nem.
  • Lacee86
    Anyám.
    Nem tudom.
  • HTS s3rg1nh00
    a szüleim neveltek fel,csonka családban (fatert 5-6 éves koromtól heti 1x láttam)
    ilyenkor mire kell szavazni? :D
  • Sir Quno Jedi
    Nyilván felkutatnám őket, ugyanis jogilag csúnya dolgokat tudnak velem művelni utólag is bármikor. Nomeg az örökletes dolgaimról, betegségeimről is több adat kell.
  • tigeroo
    szüleim

igen, kíváncsiságból.
  • Unreal1942
    Nekem
    Ha német akkor Merci vagy Porsche
    Japán akkor majden mind1
    Amerikari akkor Dodge Challenger
    Olasz akkor Maserati
    Angol akkor Range Rover
    Francia egyik sem....
    Svéd jó jó, de olyan semmilyen.
    Távolkeleti egyelőre nem kéne.
    Volt szoci akkor Zsiga az örök király. Egy kereklámpás 1500s ma is kéne! :)
  • Misuka963
    Németeken kívül még a svéd gyártmányok is nagyon bejönnek (Volvo,Saab)

• dartonite
    Nem igazan erdekelnek az autok,szal kulonbseget sem tudok tenni.
  • Bazsalusz
    Mazda
  • EnxTheOne
    Alapból a német- japán autókat szeretem, de most egy tesla model s kéne :D
  • pxxl
    Japán, Honda mindenek előtt aztán a többi :)
  • SötétBarom
    7 évig hajtottam egy fiytót, az olaszokat kifejezetten kedvelem.. Ennek ellenére, amióta megvan a BMW, azóta a legtöbb autó amit próbáltam foskazalnak tűnik, így szavaztam a németre.. :D
  • Motoroj
    Az utóbbi évek kemény visszahívási ügyei ellenére talán valóban még mindig a japánok a legmegbízhatóbbak. Viszont például a Nissanok dCi motorjai, vagy egyes Toyotákba szerelt dízelek nem jobbak, mint a nekik szállító Renault és BMW saját autóiba épített motorok.

A Mercedesnél véleményem szerint majdnem egy évtizeddel korábban kezdődtek a problémák, mint ahogy írod. A 201, 124 és 126-os sorozat utáni C, E és S-Osztályok (csak hogy az ismertebbeknél maradjunk) az elődeikhez képest kifejezetten betegesek voltak, azokból én is félve választanék.
    Körülbelül a 2000-es évek közepétől érezhető a javulás, szerintem az összes ekkortájt lecserélt modell jóval kevésbé hajlamos meghibásodásra, mint az elődje. A legutóbbi szériák teljesen tűrhetőek, a most érkezetteket és érkezőket meg majd meglátjuk (kb. a jelenlegi B-Osztálytól számítva).

Gyakorlati szempontból jó a Lexus meg a Kia/Hyundai (az Optima szerintem sem néz ki rosszul), csak az előbbi nekem ergonómiailag idegen (japános, másnak lehet hogy épp ez a jó). Utóbbival mondjuk annyiból nehéz vitatkozni, hogy lehet hogy az a motorválaszték és extralista szegényes, viszont Magyarországon nagyobb piaca nem lenne azzal, mert alapár körüli KIA-t az vesz aki megnézi a pénzét, akinek meg a nagyobb kényelmet is meg tudja fizetni, az nem valószínű hogy a KIA háza táján fogja keresgélni.
  • Motoroj
    Nehéz kérdés. Voltam már KGST-, amerikai-, japán- és németautó-buzi is.
    Legutóbb, amíg nem kerültek kínai kézbe az egykori svéd gyártók, azokat szerettem (persze a Koenigsegg is k. jó, de nem valószínű hogy valaha is a közelébe kerülök).
    Most Volvóm van, még éppen a Ford előtti korszakból.

Jelenleg Mercedes-Benz lenne az amiért pénzt adnék, de a jelenlegi felhozatalt tekintve amúgy is a német (azon belül is főleg hátsókerékhajtású) autók felelnek meg leginkább.

Szigorúan nem racionális alapon!
  • jazzy
    Nekem Honda accord a nagy álmom, de lóvé kéne :D
  • tigeroo
    a forbes magazinban olvastam a kancellár.hu alapítójától egy interjút, hogy a maseratiját a szervízköltsége miatt adta el. azért az sem lehet rossz "gond" :)
  • BRAT
    Kia-tól ár/érték arányban nincs jobb. Mindent tud, amit a német autók, jóval olcsóbban. A céges verdák között is van most már 3 Optima. Kurva kényelmes, szerintem nagyon jól néznek ki. Elvisz A-ból B-be. Nem kell szégyellni sem.
    VW Poloval járok. Kicsi, lassú, de elég megbízható.

Első generációs Volvo S80-al annyit szoptam, hogy legutóbb mikor cserbenhagyott Pilisvörösvár felé a legközelebbi kereskedőnél hagytam zaciba. A javítása annyiba lenne, mint amennyit így hibásan ér.[apró]Egyébként eladó[/apró]

A hírős német autókról annyit, hogy ismerős, aki szalonba dolgozik óva intett a Mercedes gyakorlatilag összes típusától. 2002/2003-óta a Merci a legjobb autóból egy telehibás elektronikus fostalicska lett. 15-20(30) milliós kocsira 2 év garancia?!! Nevetséges. VW, Opel még hagyján, de a 3 nagy gyártó produktuma ár/érték arányban eszméletlen rossz.

A legmegbízhatóbb autókat természetesen a japók készítik. Ha lenne cash egy Lexus LS, vagy Toyota prémium LC-t vennék újonnan.
  • Blum
    Sved>Olasz>Nemet

Volvo,Alfa,Porsche (RUF)
  • tigeroo
    nem értek hozzá, nemtudom

egy volvot elfogadnék azért
  • SzirmosSzisza
    Nem értek az autókhoz, de a Combinot szeretem, az talán német.