127612
  • Mike
    az utolsóhoz inkább sokat kell görgetni az egérrel ;)
  • szucsy89
    ezért kell meghagyni általános/középiskolában a füzetes-jegyzetelős módszert
  • Hegi90
    ki kell húzni a netet, és jó messze elrakni a kábelt, ha végképp nem bírsz magaddal. valahogy meg kell tanulni ezt is :D
    cigiről, meg a körömrágásról is le lehet szokni ám .D
  • Mike
    a szülőnek is lényegesebben olcsóbban, mint majd később lesz
  • VRSDM
    még egy pár gondolat.

az emberek kb. 1/4része a bizonyos fényképezős memoria technikát alkalmazza, vagyis egy vers felmondásánál, beugrik a szeme elé a versszakok felépítése, hogy helyezkedtek el az oldaon stb, és így ugrik be az első szó is pl. ami ugye eléggé fontos egy versnél :P

amennyiben gépről tanul az ember ez teljesen elveszik, hiszen nincsen statikus helyzete az információnak.

még egy pont mellettünk :P
  • Mike
    ki beszélt a szép írásról?
    hány éve gépelsz úgy, hogy mellette kézzel már alig irsz?
    beszélgettem a korosztályomban, barátaimmal erről: ugynabban a cipőben járnak mint én
    egyre kevesebbet irsz kézzel, így egyre nehézkesebben
    majd 10 év múlva megérted miről beszélek
  • Hegi90
    én tudok egykézzel csomót kötni, de a külalakom 2-3as xO
  • tigeroo
    gyerekek, élvezet olvasni amit irkáltok, komolyan
    végre egy jó téma!

hajrá mike én a te véleményedet osztom
  • ba32107
    Megoldható, mert nekem szinte minden jegyzetem gépen van, és muszáj onnan tanulni. Laptoppal annyira nem szemet fárasztó, de elkalandozik az ember figyelme, mint VRSDM is írta. Sokkal jobb füzetből/könyből tanulni.
  • Hegi90
    ezt most miért írod nekem?
    én eddig is ezt tettem. o_O
  • szucsy89
    meg én is:D

amúgy visszatérve erre a gépről tanulásra, most nekem pl 60.tétel van vizsgára a gépen, most nem tudtam kivételesen kinyomtatni és kurvaszar tanulni így:S:S alig haladok, nem tom elmondani de lapról sokkal jobb az tuti...
  • VRSDM
    nem az írás a lényeg nem olvastad végig, vagy nem értelmezted kellőképpen

ismétlem
    az írás a nyelvmozgás után a 2. legbonyolutabb művelet az embernél.

emiatt ha szépen tudod kontrollálni az ujjaid mozgását, akkor bizony más területeken is ügyes leszel, tudsz majd félkézzel tojásttörni, egykézzel meggyújtani egy gyufát, tudja a faszom, a lényeg hogy egy bizonyos agyi fejlődési fázis része!
  • Hegi90
    legalább többen megtanulnák, h mi azaz önfegyelem :D
  • Mike
    tán nem elégetni kéne a könyveket, hanem eladni az alattad járónak, így mindeki jól járna
  • Hegi90
    nem, mindig kinyomtatom, de azt ne mondd, hogy ez nem megoldható. Egybkt az osztályban sokan tanulnak gépről, akik lusták néha jegyzetelni, és mégis jó jegyeik vannak =).
    De nekem a szemem miatt se jó ezeken a szar CRT monitorokon tanulni... régebben volt ezzel probléma, de már "kinőttem".
  • VRSDM
    a diáknak ingyen, a szülőknek nem :D
  • Mike
    akkor az dedó
  • BaliBoy
    Ne gyertek már ezzel a szép írással. A 100-150 évvel ezelőtt írt dolgokat eltudjátok olvasni? Mert én nem. A szépírás és az olvashatóság nem egy dolog.

Egyébként én sem értek egyet ezzel a laptopos, elektronikus dologgal. Itt a fősulin mindent így adnak már, elektronikusan. Ennek ellenére szinte mindent kinyomtatok mert úgy sokkal könnyebben lehet tanulni ha a kezedben van fizikailag amit meg kell tanulni.
  • Mike
    a középiskola a diáknak ingyen van
    később a diáknak nem lesz ingyen semmi sem
    az információ pénz
  • Mike
    2. még mindig azt mondom, ne magadból indulj ki
    nem mindenkit érdekel a matematika vagy a fizika
    ezeken kivül is van még élet
    3. no igen, de kellene
    4. fox még irkálni épp eleget

nekem a fizika, kémia, földrajz középiskolai tanulmányaimra egyáltalán nem volt szükségem az elmúlt 18 évben. max a Vágó műsorában
    mondjuk biológiára sem, de az érdekelt
    rajz, ének, dettó

de nem ez számit, hanem az, hogy legyen vmi fogalmad ezekről, hogy ne legyél tökhülye, tudod, általános műveltség

de mint másnak irtam, ha ez zavar, lehet menni szakirányra egyből 14 évesen, nem kell magadat terhelni marhaságokkal, hát istenkém, nem tudsz mindenkivel mindenféléről beszélgetni, max az egyivásuakkal, de az meg ugye kit zavar
  • ba32107
    "vagy ha igen akkor mellette, félpercenként sg frissítés, torrentezés stb."

Most én is pontosan ezt csinálom :D
  • Hegi90
    Nekem max a bibliát kellett átolvasnom kétszer néhány helyen, hogy megértsem, de az amúgyse jó semmire... meg az odüsszeiát (a régebbi fordítást ugye), de abból is csináltak már mindenféle meséskönyvet gyerekeknek...
  • VRSDM
    szerk.
    ettől független írni kell.
  • VRSDM
    nekünk lehetőség van a suliban leszedi pdf-ben az anyagot az iskola szerveréről (ettől független írni nem, ez nem mentség csak segítség)

megszámolni nem tudom hányszor hoztam el pendrive-on minden féle segédanyagot dolgozat előtt hogy " jajj majd átolvasom " ... de ha idekerülsz a gép elé akkor kúrvamód nem fogsz több száz oldalas pdf-eket nézegetni, vagy ha igen akkor mellette, félpercenként sg frissítés, torrentezés stb.

ha meg fogod magad elszánod (mint a gépes pdf esetében) kivonulsz az udvarra, kiülsz a napsütésbe a könyveddel, és végigolvasod akkor rááll az agyad. rövidre fogva. ez nem működik!

nem véletlen nem csinálják sehol.
  • ba32107
    Szoktál gépről tanulni? Nem kellemes.
  • Trisztin
    Szerettem az irodalom órát,bár infos osztályba jártam..

(...megnézném azt a notit,ami 12 évig bírja a strapát...
    ...megnézném azt a notit,ami reggel 8-tól 2-ig kitart aksival...
    ...megnézném azt a hosszabító mennyiséget,amire szükség lenne,hogy az osztály minden tanulója hálózatról gépezzen...)
  • Bulykin
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert …
    2.ban asszem jó volt, akkor tanultam is mert olyan tanárunk volt aki odatette magát, magyarázott, nagyon jó volt...
    1.ben meg csak arra emlékszem h hosszú haja volt a tanárnak, semmi más
    3-4.ben viszont megkaptuk a világ legszánalmasabb magyar tanárát, az nemtom mi volt, de hihetetlen milyen láma...viszont sokat nevettünk, a hangulat az megvolt:)
  • VRSDM
    és az osztályból hány olyan íráskép van, amit a nagymamám a szürkehályogjaival is le tud olvasni 30centinél távolabbról?

ha megnézzük manapság a fiataloknak olyan ocsmány az írása, hogy az valami eszméletlen, az írás a beszéd után (nyelvmozgás) a legbonyolultabb emberi mozgás amit képes vagy csinálni, ergó nem az a lényeg hogy írsz valamit, hanem ha nem tanulsz meg szépen írni, akkornem fog tudni szépen forrasztani, szépen makettezni, ujjazni a lányokat stb. :D
  • Hegi90
    Teljesen egyet értek. Egy átlagos általános iskolában már minden évfolyamon legalább 20 ezer forintba kerül a tankönyv, ha nem kapsz semmi segélyt. Két évnyi tankönyv árából már lehetne venni egy laptopot, amin lehetne olvasni a tanár által odaadott jegyzeteket. Így sokkal több idő jut odafigyelni, nem marad le senki, és egy óra alatt több anyagot lehetne leadni.
    Viszont ezt csak középiskolákban kellene, mert ha már általánosba is így tanítanának, akkor elfelejt a gyerek írni :D.
  • Shifter
    10. osztály powa... összes tanár diktál...
  • VRSDM
    ja, még mindig én, volt egy felmérés a világot befolyásoló nagyvállalatoknál, papír vs. elektronikus témázás tekintetében, és a nagycégek még mindig milliókat költenek (dollár) papírra, mert az ember szereti a papírt, megfogni, megvenni, írni rá, gyűrőgetni, elektronikus formában ez mit sem ér...

olvastál már újságot interneten? na akkor tudod miről beszélek, nézegethet az ember képeket interneten, de egy magazinban, érezve a tinta illatát egyből más... :) olyan eredeti.
  • Carlos
    Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert …

Meg is buktam irodalomból annyira nem érdekelt.
  • szucsy89
    érettségi után nálunk is páran az osztályból szalonnát sütöttünk, és hát gondolhatod mi volt a tüzelőanyag

(bár nekem megvan minden könyvem a mai napig)
  • ba32107
    Neki nem kell, majd viszi magával az usb-s ujjlenyomatolvasót :P
  • Mike
    pedig nem annak szántam
  • BaliBoy
    2. Így van. Én csak azt mondom, hogy olyan dolgokat is lehetne memoriterezni amiknek később haszna is van. Hogy örülnék most, hogyha valamelyik nagyon jó vers helyett a Maxwell egyenleteket kellett volna bevágni. :))
    3. Az a többség most sem olvas, vagy csak elhanyagolhatóan keveset. A mondat második részével kiegyezek.
    4. De magamból indulok ki meg azokból akiknek szintén írkálniuk kell, mert mi így is, úgy is rá vagyunk kényszerítve. A többiek meg úgy sem fognak szóval kár őket baszogatni vele.

#25218 Szelektálni kell. Sztem. a fizika vagy akár a kémia még mindig sokkal hasznosabb és többet fogod használni mint az irodalmat. Azért az valamennyivel csak fontosabb, hogy a hőmérőn °C olvasol le és a boltban 1 kiló krumplit kérsz 1 watt helyett, minthogy mondjuk Ady az x. versének y. sorában milyen szép alliterációt használt.
    Tehát ezért mondom, hogy szelektálni kell most már a tudást, mert mire az ember kikerül egy fősuliról, egyetemről annyi, de annyi mindent kell már tudni, hogy hihetetlen. Csak a mindennapi élethez sokkal több tudás kell mint mondjuk 80 vagy 100 éve. Nap mint nap, újabb és újabb dolgokat kell az embernek megtanulnia. Ezért az olyan dolgokat amikre nincs feltétlenül szükség, szelektálni kell.
    Azért tettem az ingyent "" jelbe mert semmi sincs ingyen. A közoktatás sincs ingyen. Gondolom nem kell magyaráznom. Na meg az, hogy az irodalom "ingyen" van, csak egy állapot. Attól még nem éri meg jobban.
  • ZsirosKenyer
    Szerintem nem sok haszna van, ugyanis a mai gyerekek számára a régi művek nyelvezete nehezen érthető, ráadásul a legtöbbnek a témája és a környezete is olyan amivel a mai kor ifjúsága soha nem fog találkozni.

Emlékszem hogy örültem mikor az évek múlásával 4. osztályban megjelentek az első villamosok :)
    Na azt már át tudtam élni, de a sok pusztát, meg a párizsi vakációkat nem annyira...
  • VRSDM
    ebből meg lejön hogy még nem tanultál eleget, az iskolába ha " diktál a tanár " . majd mész feljebb ahol bizony a tanár leszarja hogy mennyit írsz le , hallottál, értettél stb. ő lenyomja amit kell, vagy leírod vagy nem.
  • ba32107
    Ezt bóknak veszem
  • Mike
    nemtom minek irni tényleg, azért a nevedet tanuld meg majd aláirni, arra néha szükséged lesz