127612
  • birdo #27226
    Az emberi élet a legnagyobb kincs.... mindent megtennék ...mindent
  • Motoroj
    Nem szavazták meg!
  • Rettenthető
    Mentőt mindenképp hívnék, de a többi az helyzetfüggő.
    Viszont aggaszt, hogy az utolsóra 19 szavaztak...
  • Szabi84
    tökmindegy írd be 911
  • Fbn Lx
    bár ha életszerűen gondolkodok, szerintem felhívnám Tihanyit, és rendbe rakatnám a csakráikat.
  • Fbn Lx
    vicces kérdés.
    Azt sem tudom hogy kell egy mentőótót kihívni. segg vagyok az ilyen dolgokhoz totálisan :D
    de a másodikra szavaztam, hogy ne legyek bunkó, bár lehet a harmadikra jogosabb lett volna,
  • DJKonya
    hol? én is közel lakok miskolchoz:P
  • Aquir
    "Szeretnéd, ha egy automatikus üzenetet kapnál mikor valaki válaszol a hozzászólásodra?"

Ezt én említettem volna St-nek hogy legyen ilyen csak bezárták a Mi kéne az SG-nek? topikot... :)
  • Aquir
    TELEFONON TARTANI LEHET A KAPCSOLATOT ÉS ÚGY MEG LEHET KÍSÉRELNI ÉLETET MENTENI KÖVETKEZŐ SZAVAZÁS THX. na értitek :P
  • ChuckyHUN
    Példát mondok..
    Itt a faluból kifelé, mentünk bevásárolni egy kocsi besokallt, beforgott> árok, egyből én ugrottam ki a kocsiból, srácot kiszedtük, ok volt ,kocsit visszaborítottuk, elmondtuk hová menjen..
    Múltkor motoros jön enyhe kanyar, belseje ratyi, szembe busz, megijedt satu, becsúszott busz alá, srác helyben meghalt, csaj árokba esett, leszakadt a lába. nem mesélem tovább, nem akarok senkiben esetleges emlékeket/sebeket feltépni... Apukám egyik ismerőse baleseti helyszínelő.. csak haláloshoz hívják. Pár történetet hallottam már.
  • mama 2
    Igen, de csak a mentőket hívnám. Más vérét nem bírom csak a sajátomat, meg nem tudom hogy kell pl. újraéleszteni.
  • ChuckyHUN
    Jogsid van? Nem nem máshogy kérdezem, EÜ vizsgád, van?
    Nincs? Láttál már meghalni embert? Na én nem. Nem is szeretnék, de természetemnél és neveltetésemnél fogva így viselkedek ahol tudok segítek, téged pedig egy ilyen /és a többi után/ egy szóval fasszopónak nevezlek.
    peace maxrespect
  • Mark98
    Sajószentpéter egyáltalán nincs az iste háta mögött. Én miskolc mellett lakom egy kis faluba.
  • Contrecast
    jah....de az iskolákban tudtommal kötelező elsősegélyt tanítani! nálunk van!
    de nem vagyok profi....a 250 Kilós motorrol meg annyit hogy azzal egy ember nem sokat tudna kezdeni..max Fekete Laci! :D
  • DJKonya
    na jó ez igaz:)
  • 89
    Azt írtam, hogy "lehet, hogy..." de attól még, hogy láttál egy balesetet, nem fogsz tudni elsősegélyben részesíteni egy sérültet
  • cargame
    Hat volt olyan h egy masik varosban Nyiregyhazan a hatunk mogott csattant ossze 2 kocsi de ugy bazz h az nem igaz. Nem alltunk meg, mert el voltunk tevedve :D + kerestuk a rokonokat :) + orvdendtunk h nem belenk jottek :D volt is ijedseg. Amugy meg akartam en allni csak apu nem akart :P
  • DJKonya
    ccc....így van^^...13 éves voltam mikor először olyan baleset szemtanúja voltam amiben két ember halt meg és 1 embert ott élesztettek újra a szemem előtt, igaz sokat nem láttam mert körbeállták a mentősök, de nagyon is tévedtél....
  • 89
    ha kapott elsősegély oktatást, akkor tegyen úgy ahogy kell...de ő nem vett részt semmi ilyesmiben, megnézett pár Vészhelyzetet osztjóvan. Lehet ha meglátná, hogy hogy nyomják be a mellkast valójában újraélesztésnél össze-vissza hányná magát... na az ilyen inkább ne segítsen, inkább várja meg a mentőket vele, mert még nagyobb kárt tehet a sérültben
  • sweech
    te egy fasz vagy. sry, nem bírtam megállni
  • Rundstedt17
    Ne aggódj nem fogok:D.
  • nandorb
    nem most komolyan megtortenik a baleset es mit csinalsz pl. a kamionos osszeszedett egy motrost,a kis csavo nemtobb mint 15-eves.Rajta van a motor ami kb. 250kg.-os nem mozdul a kamionos nem mer oda menni mi meg egy jarokello vagyunk.Mi tennel hagynad a f@szba hagy dogoljon meg stb. vagy megprobalsz segiteni meg ha sulyosbitana a helyzetet?
  • DJKonya
    Szólj mikor kell nevetni.
  • messiaso
  • sKeezo
    igen? melyik filmben láttad ?:D
  • 89
    kicsit paranoiás lehetsz hallod...már sok mindennek elmondhattalak volna, de hát ez eddig még kimaradt
  • messiaso
  • ba32107
    Remélem amikor te szenvedsz balesetet, egy ugyanekkora seggfej lesz az egyetlen ember aki arra megy!
  • NEOreg3
    kezdelek unni, ignorálj, köszypuszy
  • SötétBarom
    disneyland :D
  • SötétBarom
    Igen, hívnám a mentőket és elsősegélyt is adnék, ha szükséges.

Már amennyire megmaradt bennem.. Vérzéssel még lehet tudnék mit kezdeni, ha mást nem (mert mondjuk beszorult), akkor megpróbálom felvidítani az arcot amíg kiérnek a mentők, beszélgetek vele, megmondom neki, hogy nem tűnik vészesnek (ez sokat segíthet, nem pánikol -> lassabban vérzik), stb. Még nem volt ilyen szitu, de nem nagyon bírnám elnézni.. Tiszta vér részeg faszihoz is hívtam már mentőt, miután a szemem láttára 3x telibe pofára esett a betonon és -3 fok volt.. Ha nem hívok, lehet, hogy ma már nem él..
  • messiaso
    Mi kéne? Boldogságot áruló piac?
  • NEOreg3
    annyira nem lepukkant hely ez, csak nincs itt lófasz se a kocsmákon kívül
  • xxxpaulxxx
    Hívnám a mentőket... de elsősegélyt nem adnék, hisz nem tudom mit kéne csinálnom és esetleg ártanék vele...
  • Shifter
    nem az isten háta mögött kéne lakni vagy a 8 kerbe ahol le van lopva az ilyen :D
  • Benny04
    Elszaladnék.
  • NEOreg3
    lehet hogy nem mozdulok ki túl gyakran, de talán feltűnt volna, ebben a városban ilyenek nem nagyon vannak

sok helyen még a házszámot se látni
  • messiaso
  • Gabor1990
    Persze, mert a szobából nem látni.
  • NEOreg3
    ahol én lakom ilyet nemigen vettem észre 19 év alatt