127612
  • Molnibalage
    Napi szinten. Néha akár napi 1 liter felett is.
  • Zoli007
    Fene tudja. Van hogy teljesen a padlóra küld egy-két deci is, máskor meg csak fingok tőle párat, és OK.
  • Fbn Lx
    nem iszom tejet már 6 éve (laktózérzékenység), de csokit mégiscsak eszek eleget (most is egy táblát tolok), sajtot is viszonylag gyakran, meg a joghurt is játszik
    az a baj, hogy imádok mindenféle tejterméket, főleg az édes tejes krémeket, úgyhogy legtöbbször inkább bevállalom a nehezen törölhető szarást, minthogy lemondjak róluk
  • clio1616v
    flat lattét 2szer egy héten és 82% tej és 17% espresso 1% tejcukor
  • benőmenő
    Néha szoktam egy bögre kakaót, vagy valami pelyhet tejjel bevinni, de általában annyi a napi tejfogyasztásom, amit a kávéba teszek.
    Mostanában kezdtem el ismét felvenni a joghurtot, bár az a kávéval nem túl szerencsés kombó :D
  • chhaya #117670
    Napi szinten: minden reggel egy bögre kakaó, meg a kávéba nagyon kicsi tej.
    Tejet magában csak ritkán szoktam inni, akkor is kevés cukorral.
    Amúgy mindenféle tejtermék (joghurt, kefir, sajt, túró) jöhet. :)
  • Lacee86
    Tejcukor érzékeny vagy?
  • BaliBoy
    Soha. Macska benzin...
  • Zoli007
    Ritkán, imádom, de nagyon rosszul tudok tőle lenni. Kávéba kb. fél decit.
  • Dzsini
    Érdekes, mert pont azokban nincs egy csomó minden, ami a pasztőrözetlen tejben benne van (baktériumok például), ezért áll el sokáig, ha nem éri levegő, viszont nincs hozzáadva semmi - csak hősokkolják, hogy kipusztuljon belőle minden élőlény, és leszűrik - sterilizált tej. Ha beleborítasz egy nagy kanál házi tejfölt (tele klasszikus tejben lakó élő baktériummal), jól elkevered, ugyanolyan jó aludttej lehet belőle.

Ha levegőt kap, akkor viszont a levegőből a normál konyhai penész baktériumai kerülnek bele, amitől ehetetlenné romlik, szemben a "nyers" tejjel, amiben többségben a normál tejkultúra lakik, és mire a levegőből belekerülne bármi, addigra azok szaporodnak el benne.

Persze ez nem igaz a "reggeli ital" típusú fehér folyadékokra, ami permeátumból, savóból (sajtgyártásnál visszamaradó tejfehérjéktől megszabadított folyadék) és pár egyéb dologból álló maradék, besűrítve.
  • hugopareiros
    Szeretem az összes tejterméket. Gyakran is fogyasztom őket.
  • pxxl
    Én meg pont a teszkósdobozos tejtől járok így. Azokban van valami, ami nem kellene oda, cserébe viszont eláll egy ideig.
  • MR ME
    minden hétköznap egy tejeskávé a melóban, kevesebb mint 2 deci...
  • tigeroo
    engem az "igazi" tej mindig átcsapott.

gyerekkoromban mamám hozott a szomszédtól friss tehéntejet hetente kétszer. (felforralta utána mindig nem is ez a lényeg)

szal ha tejberizs, ha kakaó lett belőle baze, én mindig a budin végeztem.
  • Dzsini
    Attól függ mit hív kakaónak - vannak ilyen instant izék, amiket forró vízzel is fel lehet önteni :)
  • Pluskast
    Ha kakaót iszol akkor tejet is iszol :) Tudod a kakaó tejből van :D
  • Dzsini
    ...amiből ugyanúgy gond nélkül lehet joghurtot, túrót, aludttejet, kefírt csinálni, csak hozzá kell csapni egy nagy kanál élőlényt, mert nincs benne "gyárilag" :)
  • pxxl
    Nálatok a tej egyébként a (többek között) tehénből fejt manna, vagy a teszkós és társai dobozos fehér lötty, ami maximum jó indulattal nevezhető tejnek?
  • Misuka963
    Ha van otthon jöhet dögivel a tej és a származékai.
  • SötétBarom
    Napi szinten. Reggel a kávéba egy decit kb, meg ha megkívánom egy-egy pohárral beverek néha.
  • immovable
    Rohatt! Békemenetet a tejnek!44
  • Blum
    Napi szinten
    Kb. 1 litert naponta
  • SimaSuna #117653
    tejet soha.
    csak kakaót, de azt literszámra :)
  • HTS s3rg1nh00
    soha
  • Fresh Duke
  • pxxl
    és a karamellás tejet, és a shake-et, és a...
  • dartonite
    Ritkan,keveset.Nem igazan tudom megemeszteni,nem vagyok csecsemo.
  • Fresh Duke
    Lehetne alkérdés, hogy: "És a kakaót szereted?"
  • Pluskast
    Magában nem szoktam inni. Azonban reggeli tejes kávéhoz és nap közben sima kávéhoz mindig teszek egy kevés tejet, vagy tejszínt.
  • Dzsini
    A tejet inkább különféle romlott formákban szeretem, nyersen nem (sajtok, kefírek, joghurtok, túrók, stb.)
  • SzirmosSzisza
    Havonta, de inkább ritkábban.
  • tigeroo
    napi átlag egy pohár megvan, van hogy napokig nem iszom, de van hogy egy nap akár egy litert is.
  • videobaby
    minden nap iszok tejet, szeretem szendvicshez, vagy nyáron csak úgy magába.
    egyszerre 1 bögrével, de ezt többször is naponta.
  • immovable
    Naponta.

Úgy fél litert.
  • Lacee86
    Napi szinten, általában kétszer: reggel a kávémba kb. fél decit, este pedig kakaót egy bögrével.
  • Fbn Lx
    én úgy érzem, hogy most nem csak egyszerű cirkuszról van szó
    itt egy egyre kövérebbre növekedő megatrend van, ami arról szól, hogy látványosan együttérzést és támogatást kell nyújtanod a "másoknak", legyen az bármilyen kisebbség, mert ezáltal kimutathatod, hogy mennyire progresszív, haladó gondolkodású felvilágosult állampolgár vagy és csatlakozhatsz azokhoz az ideológiailag magas szinten álló zseniális emberekhez, akik jogosan lenézhetnek és sötét bunkónak titulálhatnak mindenkit, aki nem elég toleráns.
    ez hamarosan a pozitív diszkrimináció és a társadalmi szintű képmutatás aranykorához vezet
  • Freeda Krueger
    Ez a vélemény igazolja legjobban az ilyen győzelmeket :)
  • SötétBarom
    leszarom
  • Dzsini
    Így van, az Eurovíziós dalfesztivál évtizedek óta cirkusz - ugyanaz a társaság rendezte-rendezi, akik a Játék Határok Nélkült is.

(egyébként érdekes, hogy oda is csak 1-2 ország - pl. mi - küldtek válogatott meg majdnem-olimpikon sportolókat, máshonnan sportos átlagemberkék mentek - azt is lehetett komolyan venni, meg lehetett bulit csinálni belőle (és a sor végén szerepelni))
  • Pluskast
    Ja hát végül is a régi mondás még mindig aktuális; kenyeret és cirkuszt a népnek....