127612
-
Fbn Lx #29793 barátnőm anyja is általános iskolai tanárnő, szoktam hallani én is történeteket...
most így belegondolva nem is sok, 5 éve hogy elballagtam általánosból, és már most jóval szarabb a helyzet. Ez a liberális maszlag pofátlan droidokat nevel. -
extramagascsaj #29792 azért élek álomvilágban, mert nem vertek? barátom te igen hülye vagy
bocs,h anyámék nem vertek gyerekkoromban :S
ja amúgy meg majd beszélgessünk erről úgy 5 év múlva, mikor már nem leszel gyerek -
Fbn Lx #29791 a forradalmas ötlet tetszik :) jó, hogy valaki szavakba öntötte -
cargame #29790 Hat te egy alomvilagban elsz h elhiszed h ha raszolsz a gyerekre es az befejezni. En is kaptam kicsi koromba nagy ritkan egy nyaklevest es meg erdemeltem azt mondom es orvendek h nem kaptam el. -
cargame #29789 Az a baj h mostansag mikor vki kap egy kis nyaklevest mar pereli a szuleit...itt tart a vilag. Regebb mikor kaptal 1 nagy hazait megjott az eszed. -
Faterom jópár körmöst meg verést kapott kiskorában, bár hozzáteszem nem is volt igazán jó gyerek. (ő azt szokta mondani, hogy nem volt rossz, csak eleven
)
-
Az erélyes szónak is van helye.
Azzal nem érsz el semmit ha jól megvered(Na jó vannak esetek amikor 1 füles többet ér minden szónál:) -
A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon sok esetben nem főleg, ha a kisördög már útra kelt.
Az elv olyan mint a fingás. Az ember tartja amíg tudja. -
extramagascsaj #29785 anyám nem, apám igen
és apám is épp ezért nem emelt soha ránk kezet..nem helyesli..tudja h neki is milyen szar érzéseket okozott ez...aztán van más módja is neki, h egy gyereket megnevelj -
amúgy szerintem egy gyereket max 7-8 éves koráig lehet nevelni onnantól már úgyis ő dönti el, hogy ő mit akar és ha ő azt akarja hogy leszarja a szülei mit mondanak akkor le is fogja szarni!!
-
amúgy nyugodtan megkérdezheted a szüleidet( ha még élnek) hogy ők kaptak-e pofont gyerek korukban ha hülyeséget csináltak!
és a válasz 100% hogy IGEN lesz:) -
Ez nem biztos. A gyerekek is folyton tesztelik a határokat, meddig mehetnek el, mit engedhetnek meg még maguknak. Ez rendjén is van. A nevelés egyik célja szerintem az, hogy ezeket a határokat világosan megmutassák a gyereknek.
És az hogy tiszteletlenül szól az egyik szülőhöz, könnyen lehet egy külső inger hatása, mint ahogy Sky fentebb leírta. -
második kivétel, kb hazaéréstől lefekvésig gép előtt ülök, néha tanulok, és javul az átlagom :D -
Te vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt :) -
Cat 02 #29779 Azért kiküldeni fát vágni sztem érdekes nevelési módszer, te te tudod :S -
Kisbalta. -
Cat 02 #29777 Pff :D Nekem csak megtiltották kis időszakokra (najó, szülőik és fogadóórák után), bár nekem anno 6. körül már egy 4esért eltiltás járt <.> -
áááá papi, negativ.
6-7-8. osztályban elvették tőlem a gépet..csak hétvégén játszhattam
azért mert rosszak voltak a jegyeim...és szartse értek vele...akkormár inkább megvertek volna:DDDd
mégis felvettek gimibe, gépet visszakaptam, wowoztam 2 évet közben és a jegyeim mégis minden évben jobbak lettek (az ált. iskolai átlagomnál is!) -
suli, és az iskolai környezet. = szülő, és az... -
nehéz a kérdés, van egy 8 éves öcsém, általános másodikos, és bizony eléggé megváltozott ezalatt a másfél év alatt. vannak dolgok amikben negatív, vannak dolgok amikben pozitív írányba. a szüleim nem ütik az öcsém, évi 1-2 tasli elcsattan, mikor már tényleg túlmegy az öcsém a bizonyos határon, de nagyon ritka. a kiabálás van jelen inkább (nem is kiabálás, inkább csak felemelik a hangjukat muterék), mondjuk öcsém nem az a rosszalkodó típus, tehát nincs olyan mint a lenti képen volt, hogy kikenjük a lakást meg a TV-t, ő inkább durcizik, meg megsértődik. de ezt szerintem majd kinövi idővel. én valahol úgy gondolom, hogy egy gyereket a szülők igazából csak addig nevelnek, amíg be nem kerül az általánosba. öcsém hétfőtől péntekig reggel 8-tól du. 4-ig a suliban van, sokkal nagyobb hatással van rá a suli, sokkal több inger éri ott, mint itthon legozva, mesét nézve, vagy akármi mást csinálva. persze a szülő is neveli, meg akár már az oviból is tud ellesni ezt azt, de az iskola az nagyot tud nyomni egy gyereken, szóval már 2 közeg neveli a gyereket ilyenkor. suli, és az iskolai környezet. sokszor hallom tőle mikor hazajön, hogy a Gergő így, a Zsombor úgy, stb. szóval részese ezeknek a kisiskolás vitáknak, picit aggódom miatta, hogy mi lesz később, de szerintem ez is egy korszak, hogy durcizunk megsértődünk. szerintem valahol minden gyerek ilyen, ha nem érvényesül rögtön az ő akarata. olyan gyerek is van, akinek ha azt mondják hogy nem, akkor az úgyis van. nem tudom ez milyen nevelést takarhat, szerintem nagyon a vasszigor fegyelem elv működhet ott. én mint báty inkább csak felemelem a hangom ha valami olyan van, de üvöltözés, kiabálás nincs. én alapvetően egy türelmes, nyugodt típus vagyok, tehát ha lesz gyerekem akkor biztos nem fogom megütni. jó ezt nem mondom, mert lehet elcsattan egy két pofon, de ahoz már tényleg nagyon túl kell mennie a gyereknek a határon. szóval így a végére, szerintem nem helyes ha ráhagyunk a gyerekre mindent, de az sem ha semmit sem engedünk neki, és szíjat hasítunk a hátán, stb. -
Az erélyes szónak is van helye.
Muszáj kicsit erélyesnek lenni, többet ér mint ha megverném. -
hát sztem hamár visszabeszél meg tiszteletlen akkor kell is!
ne nézze már hülyének a saját szüleit...
csak sajnos a tisztelet pont azért nincs meg mert megteheti hogy hülyének nézze őket! (értem ezalatt a szerény szóbeli megrovásokat) -
Szerintem a pofon az már tényleg nagyon szélsőséges esetben adható, szerintem is sokkal jobb megoldás, ha valamit megvonunk tőle (tv, szgép, stb.) -
Ha nem kell pofont adni, az a legjobb.
De ha valaki nem teszi meg, amikor viszont meg kellene, az ugyanolyan hiba mintha mintha mindennap felpofozná.
A gyereknevelés nem egyszerű dolog, és minél idősebb lesz, minél több időt tölt mások társaságában, annál nehezebb lesz. -
extramagascsaj #29769 Értem. Eddig is értettem.
Nem hiszem hogy erre szükség lenne...de vmilyen szinten igazat adok neked... -
extramagascsaj #29768 Nem érdekel, hogy az elbaszott szülők milyen módszereket használnak. Tisztában vagyok vele, hogy milyen világot élünk...de attól én még máshogy nevelem majd a gyerekemet...és nem pofozom fel. Ennyi.
Aztán tőlem a másik anyuka azt csinál, amit akar a sajátjával...amíg az enyémhez egy ujjal nem nyúl... -
Persze, meg azokat is akik szimplán nem tetszenek nekik.
-
Kicsit meg kell védenem magam, mert nemsokára már gyermekmolesztálással fognak vádolni.
Én nem verném a gyerekemet (már ha lesz egyszer, ki tudja?). Van rengeteg más, hatékonyabb nevelési módszer. A lényeg hogy érett, józan, magabiztos felnőtt legyen belőle.
De ha visszafeleselne az anyjának (például "takaríts ki te, ha annyira akarod", vagy eleresztene egy "menj a fenébe" mondatot, mert a szomszéd neveletlen gyerekétől ezt látta, tanulta el), akkor bizony meglegyinteném (legyinteni, nem verni!), jegyezze meg egy életre, hogy tisztelettel kell a szüleihez szólnia. Később megbeszélném vele, miért is kapta.
Könnyen lehet hogy soha egy ujjal nem érnék hozzá, mert nincs rá ok. De ha túlmegy egy határon, amit neki nem szabad átlépni, akkor bizony menne a pofon. Lehet hogy egyetlen-egyet kap egész életében, de inkább én adjam, és jól jegyezze meg, minthogy az élet adjon neki később egy nagyot.
Talán így már érthetőbb, mire gondoltam korábban. -
Mert? A cigókat megverik a anagyok is. Meg a pattogó hüjegyerekeket is. Tapasztalat :D -
Meg a rózsaszín álomvilágban éldegélés tipikus példája. Tölts el csak egy fél napot egy általános iskolában és kb. fél óra után megváltozik a véleményed. -
extramagascsaj #29763 elég baj, ha csak pár pofon árán voltál képes ezt felfogni és nem kommunikáció okán sztem -
Hát persze...
-
ba32107 #29761 Én egy esetet tudok felidézni, amikor apám megütött, akkor speciel nem érdemeltem meg, ő pedig nagyon mérges volt, de nem haragudtam rá egyáltalán, mert már akkor is megértettem a problémáit. Pedig jó nagy maflásokat adott, többet egymás után 
Én amúgy nem tudom.......sose volt még gyerekem és nem igazán tudom beleélni magam a helyzetbe. Most azt mondom, hogy semmi pénzért nem ütném meg, lehet olyan hangnemet használni, amitől összeszarja magát. Ha pedig tényleg odáig fajul a helyzet, hogy megérdemelne egy pofont, akkor le lehet fogni jó erősen hogy mozdulni se tudjon, akkor talán megszeppen egy kicsit. Ezt most így látatlanban mondom, gyakorlatban lehet szart sem érne... -
Van egy ismerősünk, a gyerek mindenért pofont kapott, mikor ott voltam egyszer náluk ( 8 éves voltam kb. ) láttam hogy az apja megpofozza, én meg sírva futottam apa mögé és kérdeztem tőle hogy most én is fogok kapni?? ( annyira megijedtem, és nem voltam hozzá szokva ehhez hogy megüütik a gyereket.. ) A gyerek azóta visszapofázik, ordibál, a személyisége szörnyű, bárkinek nekimegy, én meg nyugodt lény vagyok, mivel legalább velem el tudtak beszélgetni a szüleim, és nem ütöttek rögtön.... -
szurop #29759 Azis megesett. Volt ilyen régi légycsapónk, fasza vastag műanyag nyele volt, és az ütőfelülete meg ilyen fekete gumi volt. A nyelétől olyan hurka volt a seggemen meg a combomon, hogy csak na. Ilyen egyszer volt, de megérdemeltem, utána már tudtam, hogy szót kell fogadni apunak. -
Velem ugyanez!
Igaz az arcunkat sose verték. Mi a seggünkre kaptunk... :) -
szurop #29757 Énmeg szeretem apámat, mert időnként, amikor kellett, egy-két atyai pofonnal rendre tett, és tudom hogy normális ember lettem, és tudom hogy ettől. És szomorúan nézek az ellenpéldákra, akiken látszik hogy nem kaptak néha egy-egy maflást. -
extramagascsaj #29756 ez csak poén... :D -
Mondja mindezt egy olyan ember akinek spankolós nick logója van...
-
extramagascsaj #29754 A pofon is fizikai bántalmazás.
Ha a gyerek rossz, vagy nem hallgat az emberre, akkor le lehet szidni, meg lehet büntetni, de nem kell kis pofont sem adni.
Ha lesz gyerekem, és meglátnám, hogy az apja lekever egyet a gyereknek, akkor azt hiszem elgondolkodnék, hogy ismerem-e azt az embert, akinek gyereket szültem...és hogy akarok-e vele lenni...
Engem a szüleim leszidtak, megbüntettek, "befogtak" dolgozni...meg is tanultam, hogy minek mi az értéke... pofonok nélkül is...
Persze nem óvtak a széltől...kaptam az élettől pofonokat...de elég volt az is...nem kellett a tanulási folyamathoz az,hogy bárki a családban kezet emeljen rám.
Egyszer a keresztapám pofonvágott. Meg is utáltam érte.