127612
-
89 óta megy a változás :) jó irányba haladunk. -
Solt #29952 Neked is azt tudom csak javasolni, hogy gondolkozz el azon, hogy a hazánkról van szó, nem valami kényelmetlenné vált ruhadarabról! Ezt nem illik levetni, ha szorít!
Inkább azon kéne gondolkozni, és abba fektetni energiát, hogy tudnánk ezeken az áldatlan állapotokon változtatni, és akkor nem kéne menekülni... -
Szerintem az hogy van egy hazám, és hogy születtem, nekem nem mond semmit, de tényleg. 14 leszek, olyan szinten tudok angolul már hogy tudtam beszélgetni a síoktató csajjal ausztriába, és ő aranyos volt, nem azt érzem, hogy az utcán mindenki rossz szemmel néz rád. Mondok példát is, magyarországon, ha mész az utcán, még a stílusod miatt is beszólnak, ez külföldön nem érdekel senkit, európa nyugati részén ( nagyrészt azt már bejártam ) szinte mindenhol rendesek voltak velem,( kivéve a franciák). Ha most egyszer valamelyik más vidék, emberi mentalitás jobban tetszik miért ne húznék el innen?? -
Solt #29950 És erre az a megoldás, hogy elmész? Nem az lenne a megoldás, hogy a lehetőségeidhez képest teszel azért, hogy ez megváltozzon?
Mindegy mivel... a tudásoddal, kétkezi munkával, bármivel!! Ha ott is rossz lesz ahova mész, akkor majd onnan is tovább állsz?
Lehet menekülni a gondok elől, de ne higgyétek, hogy ez a megoldás!
Nézzétek meg Székelyföldet! Aki ki is megy dolgozni, az ahogy teheti megy haza, és a kint szerzett tudását, pénzét haza viszi, és ott fekteti be! Ma Székelyföld Erdély legdinamikusabban fejlődő része... -
Ezt írtad:
"Akkor lehetnek elvárásaink, ha tudjuk, és tesszük is a kötelességeink! Ha baj van, nem az a kötelességünk, hogy meneküljünk, hanem, hogy egymást segítsük, és megoldjuk a bajt! "
Akkor mi is kérünk most segítséget, lakást kérünk, és hogy a családi pótlékot, a Gyed-et, a nyugdíjat ne adózzák meg.
Elintézed?
Sajnos ez az ország rohad, hiába magyar vagyok, de elmennék innen, és sajnos egyre több a munkanélküliség, meg minden rossz ami lehet, családok mennek tönkre anyagi helyzetük miatt, albérletből- albérletbe járnak, és a végén az utcán kötnek ki, ha nincsenek olyan szüleik, akik befogadhatják őket, viszont, ha nincs ahova menjenek marad az utca, meg a híd alatt való alvás.
Tapasztalatból írtam amit leírtam. Nem tudom hány éves vagy, és mennyire jól élsz, de Te gondolkozzál el egy kicsit, hogy mi van itt nálunk magyaroknál. -
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=NoWeI7IXVCc]"Hazádnak rendületlenül..."[/URL] -
Az Isten se tudna visszarángatni :D -
Minden vágyam hogy elköltözzek végre innen. -
Solt #29945 Te gondolkozz inkább! Mondjuk a II. világháború után egy egész országot kellett a nulláról felépíteni! Mi lenne ma velünk, ha mindenki az egyéni érdekeit tartotta volna szem előtt? De millió példa van még a történelemből, amikor baj esetén a közös érdeket tartották szem előtt az őseink, és nem a pitiáner egyéni érvényesülés volt a döntő szempont! Ha így lett volna, már rég nem lenne hazánk! A világért sem szeretnélek megbántani, de erről a mentalitásról a süllyedő hajóról menekülő patkányok jutnak az eszembe! :(
Egy hazánk van! Oka van, hogy most, és, hogy pont ide születtünk! Akinek semmit nem jelent, hogy magyar, és, hogy ez az ország a hazája, az tényleg jobb is, ha megy!
A boldogság pedig nem anyagi javak függvénye... ha ezt keresed, csalódni fogsz... soha nem leszel igazán boldog!
Akkor lehetnek elvárásaink, ha tudjuk, és tesszük is a kötelességeink! Ha baj van, nem az a kötelességünk, hogy meneküljünk, hanem, hogy egymást segítsük, és megoldjuk a bajt! -
ja es nem mennek olyan orszagban, ahol majdnem tobb fegyver van mint ahany lakos. megint nem tul biztato hogy minden majomagyu kilohet amikor csak akar. -
tobben felhozzak hogy usa-ba mennenek, megmondanak hogy miert?
azert mert a nepesseg 80%a hatalmas csorosagban el kb. ? (csak tippeltem, nemtudom a szmaokat pontosan)
az amit lattok hogy felhokarcolo meg faszomtudja, az kb. a cseresznye a habra, melle jonnek a vegtelen utak, a vegtelen pusztak, ahol nincs szomszed aki meghallja ha lemeszarolnak... :/ -
Szerintem az a gon, hogy nincs rendes nemleges válasz. -
Nem, csak akkor ha a körülmények olyan rosszul alakulnak hogy itthon nem tudok majd megélni. -
marci9507 #29940 Igen, de csak ideiglenesen, azután hazajönnék. -
hát ugy 95% -ban mindenki beszél angolul.. még az idős mami is. aki meg nem az kézzel lábbal mutogat, ha kell :) iszonyatosan közvetlenek is.. kétszer voltunk a szállás melletti bárban, mind a 2x csak úgy odajött egy emberke (egyszer egy korunkbeli finn csaj, másodszor meg egy 50 éves fószer), h nincs kedve még hazamenni, gondolta benéz és beszélget..
finneknek annyit mondassz, h magyar vagy máris imádnak és jönnek a finnugor témával :) Ahogy olvastam átlagban minden második finnek van nyaralója szal elvannak mint a befőtt.. jó hely :)
#29937:
ezt meg nem hagyhatom szó nélkül.
Gondolkozz!
én álláspontom: EGY életem van, és azért most NEM maradok egy olyan helyen, ahol vért kell hugyoznom, és folyamatos atrocitások érnek, és még a majdani a családomat se fogom tudni eltartani. Épeszű ember nem tesz ilyet.. mindig a legjobbat szeretné nyújtani a szeretteinek, nem pedig, h nesze itt ez a kis földrajzi terület, szenvedj me az jo, és akkor a halálos ágyadon elmondhatod magadról, h egész életedben kitartottál az országod mellett, de boldog NEM voltál (kinek nem inge..)
jelenleg diplomámért küzdök, utána itthon maradok dolgozni.. ha nem látom a biztos jövőmet, gondolkodás nélkül pápá -
Soha nem költözök külföldre.
Imádom a hazám, a szülővárosom, minden ide köt. -
Solt #29937 Nagyon elkeserítő a szavazás állása! :( Aki komolyan elhagyná örökre a hazáját pusztán anyagi érdekek miatt, az nagyon mélyen szégyellje magát!
Szánalmas már ez a világ, kinevelt egy önző, egoista, minden emberi érzést nélkülöző droid réteget, akinek csak pénzt kell adni ahhoz, hogy bármilyen gusztustalan húzásra képes legyen! ... Csak a pénz, a pénz, a pénz... akinek tényleg ez az Istene, az jobb is, ha megy... -
Azért elég elkeserítő a szavazás állása...lassan elfogyunk...ez a lassú magyar népírtás (megjegyzem erről általában nem az átlagpolgár tehet) -
első és így is lesz :) -
Az más tészta:DD
Túl jó lenne:D
Már szinte ÁLOM!:D -
ja és amint tehetem el fogok húzni innen.
bocs a spam-ért. -
legszívesebben vissza se jönnék soha, mert ami itt folyik azt már nem lehet felfogni. lassan lesüllyedünk a szegény afrikai országok szintjére.
legszívesebben Hollandiába vagy Spanyolországba mennék, de szóba jöhet az USA is. -
gen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék.
-
Szívesen mennék de csak dolgozni. Ahogy ChuckyHUN is írta nem bírnám ki megölne a honvágy. Ide köt minden. A barátaim a családom és az emlékeim is. -
svájc, anglia, dubai esetleg még amerikát megkockáztatnám.
és hogy hazajönnnék-e?
nem tudom, majd kiderül. -
G_ArchAngel #29928 Felso-Ausztria, Szloven Alpok, Svajc, Skocia?:-) -
Skandináviába, magamfajták közé ideiglenesen, azután hazajönnék.
De néha vissza is mennék. -
Igen, de csak ideiglenesen, azután hazajönnék.
nem bírnám ki a visegrádi szerpentin, és a mátrai utak nélkül élni:D
Akármilyen fos az ország, ide születtem, szeretem. -
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék. Írország nagyon szimpatikus nekem. -
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék.
-
Nem rokon,munka.Amúgy kösz! -
Apám vállalkozó:P -
dubai-t kihúzhatod :) oda nem telepedhet le csak úgy akárki.
konkrétan a vállalkozókon kívül senki :D -
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék
Dubai-Németország-Franciaország-Spanyolország-Portugália-Anglia-Ausztria. Ezek jöhetnének szóba:P -
élnék örömmel kinnt, ha minden igaz fogok is sulik után, jó dolog látni más országokat, 1évig kábé, vagy fél jókérdés. de jönnék haza...
mert, [center]EZ ITT AZ ÉÉÉÉN HAZÁÁÁÁÁÁM -
jah am sok sikert :) -
faszom , hogy mindenkinek megadatik :S csak nekem nem :| annyi embertől hallom h mennyi rokona van kint stb, csak nekem nincs ekkora mázlim. -
Sztem nem csak a finnek beszélnek angolul. Nyugaton és északabbra szinte alap az angol. Gondolom ez a germán eredet (kivéve finnek) miatt is van, meg talán jobb a nyelvoktatás. -
Még nem tudom, lehetséges. -
Igen, szívesen mennék külföldre, és ott is maradnék.
Jövőre megyünk ki szüleimmel 3-4évre külföldre,de én szerintem ott is fogok maradni(,vagy az egész család.)