127612
  • Hydroceph
    Kapni fogod xD
  • Rundstedt17
    Biztosan elvetetném, jobb lenne így mindenkinek.

Semmi szükség fogyatékosokra,jobb ha meg sem születnek.Kifejezetten visszataszítóak,szánalmasak,életre való alkalmasságuk a nullához konvergál..
  • ba32107
    Nekem az unokatesóm született így. Neki nem fizikai, hanem mentális problémái vannak. Nem igazán tudom leírni, de azonnal észreveszi az ember, ha beszél vele 2 percet.
  • ThisZip
    Párszor említetted, hogy anyukádtól hallottál ezt azt. Leírnál pár érdekeset, mert kíváncsi vagyok rá! :)
  • clio1616v
    döntsd el akarsz-e gyereket vagy nem

ez nem olyan hogy bemész a boltba és 3kiló 20deka lehetőleg csak kicsit beteg gyereket szeretnék

nem érted mit akarok mondani? azt hogy akár miután úgy döntesz hogy megtartjátok mert csak valami kis rendellenességgel születik lehet rá egy napra amikor már nem lehetséges az abortusz kiderül, hogy sokkal nagyobb a baj mint gondoltátok volna, ez nem kívánságműsor!!!
  • clio1616v
    az anya élete prioritást élvez természetesen
  • Darukezelő
    Ha nincs miből, akkor szerinted mit tudok tenni? Ha te nem tudsz valamit megvenni, akkor mit csinálsz? Más az, ha egy Ray-Ban szemüvegre nincs pénzed, és más az, ha a saját gyerekednek nem tudod megvenni a gyógyszereit, vagy fizetni azt amit kell. Az egyik a saját érdekeidet szolgálja, a másik meg a gyerekednek segítene. Melyik a nagyobb szenvedés a gyereknek? Ha elvetetik, vagy ha megszületett, és vergődik mint egy partra vetett hal. Lehet mondani miért vállalok gyereket, na de én meg fogjam fel úgy, hogy úgyis rendellenességgel fog születni, minek vágjunk bele? Más megvenni egy babakocsit, ami egy egyszeri beruházás, és más havonta venni a gyógyszereket, vagy a kórházi ellátást, vagy ami a betegségével jár. Ja, és mielőtt minősítesz innen bárkit is, szerintem olvasd el, hogy mit írt, és utánna magyarázd a Dredd bírói ítéleteidet. :)

"akkor védekezzetek a terhesség ellen, van számos megoldás" válasz arra, hogy "nem tudnék pl anyagilag finanszírozni egy rendellenességgel született gyereket" Aha értem, legalábbis érteném akkor, ha azt írtam volna, hogy "nem tudnék anyagilag finanszírozni egy gyereket" Azért különbség van beteg és egészséges gyerek között.

De nem baj, úgyis belekötsz ebbe is, rámhúzol megint mindenféle lepedőt a szar apaság mellé, mondjad csak. :)
  • Molnibalage
    Egyik sem 100%-os.

vagy kiszámolod, hogy a szemüveget még meg tudom venni a gyereknek, de az epilepsziás gyógyszereket vagy a diabéteszes kaját már nem

na szép szülő leszel te is

Igen. Az! Mert ő legalább tervez. Anyám 30 éve tanár. Ne tudd meg miket mesél. Ez a fajta felelősség a szülők elenyésző részére igaz!

Igen fura nézeteket vallasz. Még egészségügyi kockázat esetén is elleneznéd, ha az anya életét veszélyezteti?
  • clio1616v
    csak ha mondjuk már a 3. gyerek nem rentábilis akkor mit csinálsz ha a feleséged nem eshet többet teherbe? megölöd vagy elküldöt zabot hegyezni?
  • clio1616v
    vagy kiszámolod, hogy a szemüveget még meg tudom venni a gyereknek, de az epilepsziás gyógyszereket vagy a diabéteszes kaját már nem

na szép szülő leszel te is
  • clio1616v
    nem mindegy hogy mikor derül ki? attól még életre alkalmatlan lesz, ja hogy nem mindegy mikor ölöd meg amikor már kötődsz hozzá vagy amikor még nem is láttad
  • clio1616v
    akkor védekezzetek a terhesség ellen, van számos megoldás
  • Molnibalage
    Ki beszél itt születés utáni dolgokról?
  • Darukezelő
    Mi van akkor, ha egy szegényebb családba születik egy ilyen gyerek? (ugye alapvetően senki nem arra készül, hogy rendellenességgel fog születni a gyerek) És mondjuk pont úgy állnak anyagilag, hogy eltudnak tartani egy egészséges gyereket. Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy egy beteg gyereknek fizetni kell az esetleges gyógyszereket, kórházi kezeléseket, különleges felszereléseket, stb. Amit a betegsége kíván. És azért ezek nem arról szoktak híresek lenni, hogy olyan iszonyatosan olcsók lennének. Lehet szempont az anyagi helyzet is, lehet egy átlagos, vagy egy tehetősebb család kisebb lemondásokkal, de tudja finanszírozni, hogy a gyereke ellébecoljon ameddig tud. Na de ezt hogy oldja meg egy szegényebb ember? Megkérdezi mondjuk a dokit, hogy uram, gyógyszerek és kórházi ellátás nélkül mennyi időt jósol a gyereknek? Hasamra ütök most, legyen 5 év. Ilyenkor szerinted érdemes megszülni azt a gyereket? Szerintem rosszabb ha megszületik. Épp hogy megszületett, már meg is halt. Sok körülmény közrejátszik, de én nem tudnék pl anyagilag finanszírozni egy rendellenességgel született gyereket, sem a kórházat, sem a gyógyszereket, sem az esetleges speckó iskolát. Szerinem ilyenekre is kell gondolni, hogy tudja-e az ember támogatni majd anyagilag ezeket, mert ugye ezek már túltesznek azon hogy babakocsi, pelenka, meg egyéb más dolgok, amik egy egészséges babával / gyerekkel járnak.
  • clio1616v
    igen amin nem tudsz változtatni abba bele kell törődni

vállaltál gyereket akkor vállald akkor is amikor probléma van vele

ha nem akasz problémát akkor is van, ezt nem te döntöd el, mivan ha születése után kap el 1 nappal egy olyan betegséget ami miatt - szerinted - alkalmatlan az életre. Biztos meg kell ölni hogy ne szenvedjen őse meg a szülők se.

Ha én vállalok gyereket akkor nem addig ölöm az életre alkalmatlan kicsiket amíg nem jön össze egy egészséges.

Nekem egy életre megvan a "púpom a hátamra" tudom miről beszélek. De lehet boldogabb vagyok mint akinek nincs meg ugyanez a "púpja".
  • DIESEL DOG #30424
    Nem tudok most dönteni erről. Valahogy nem megyen az hogy beleképzeljem magam egy ilyen helyzetbe...
  • Bulykin
    tessék?
  • Molnibalage
    Szent Isten...
  • Molnibalage
    Rossz analógia. A szomszéd képes magát ellátni felnőttkorában. Ő egyes esetekben nem. A szomszéd fájdalom néklül éli le életét egy átlagos napon, ő meg nem.

Vagy akinek genetikai úton öröklődő betegsége van és nagy valószínűséggel ő is továbbadná?

Az ilyen szélsőséges nézetektől kicsit a falnak megyek.

VRSDM példája nagyon szemléltes. Képzeld el a anyát aki semmit nem tud tenni pedig lehetséges, hogy mindet jó csinált. Szüljön meg egy életre majdnem teljességgel alkalmatlan gyereket, mert szerinted ő egy IJ kártyát húzott? Kedves. Kívánok neked is egy nagy púpot a hátadra csak 2 hétig. Aztán ezt extrapoláld egész életedre és add hozzá a tehetetlenség érzését. Milyen? Én inkább nem részletezném.

Remélem sikerült valamit átadni az érzésből.
  • NEOreg3
    Juliana Wetmore
  • Benny04
    biztosan elvetetném...
  • clio1616v
    nem ölheted meg a szomszédodat, csak azért mert neked az életedet boldogtalanná teszi

analógia:
    nem ölheted meg a saját gyerekedet, mert az olyan (úgy született) hogy nem leszel tőle boldog

így jártál

másik példa:
    nem ölheted meg a gyerekedet mert az rossz és csak boldogtalanságot okoz neked, azzal hogy mindent tönkretesz, mindenkivel bunkó, drogozik, lop, megöl más embereket.

ennyi erővel ha valaki születése után lesz beteg akkor azt is meg kell ölni?
  • Molnibalage
    Igazság szerint egy súlyosan fogyatékos ember egyik alapvető joga sérül. A szabad akarat. Mindig rá lesz utalva másra.

Nem mindenki képes együttélni azzal, hogy a gyereke nem lesz egészséges. Vagy csak nem képes vállalni a vele járó terheket. Nem tudom elítélni azt aki elveteti a gyerket.
  • dx
    Valószínű elvetetném, jobb lenne így mindenkinek.
    Az szerintem,hogy az abortusz az gyilkosság meg hasonlók szerintem így nem állja meg a helyét, mert ha valakinek kiderül,hogy a gyereke abszolúte nem fog tudni normális életet élni akkor legalább ő döntsön arról,hogy megtartja és akkor egész életében semmi boldogsága nem lesz kb. se neki se a gyereknek (mert nem hinném,hogy egy olyan embernek aki nem tudja magát ellátni>egy fogyatékos) annak akár egy boldog perce is lesz.
  • predator1982
    hát ez az, szegényke:-( igen nem biztos hogy egy gyerek egész élete el van szúrva avagy sem....
  • predator1982
    biztosan elvetetném, jobb lenne igy mindenkinek
  • kovacsgellert
    Nem tudok most dönteni erről.
  • VRSDM
    30408 - 30407 ... kevertem :) így érettségi előtt sok info sok helyen van elszórva.

• pista89
    a bűvös sárkány
  • SötétBarom
    Paff.
  • jhetedikj
    Biztosan elvetetném, jobb lenne így mindenkinek.

Utána meg lehet egy másik egészségeset csinálni.:)
  • poppe
    spárta?
  • Molnibalage
    Trója? Nem Taigetoszra gondolsz?
  • VRSDM
    egy ismerős 3éves a kis kópé, teljesen egészségesen fejlődött, a szülésnél volt egy ideig oxigénhiányos állapotban, ezért sérült az agyának azon része ami az izmok koordinálásáért felelős. Teljesen egészséges, mindenről tud, csak éppen nem tudja úgy mozgatni magát ahogy szeretné, nem tud ezáltal járni, próbálja úgy mozgatni a lábait, de nem megy neki, így a beszéd is kilőve, megfogni néha meg tud dolgokat, de még a fejét sem tudja egyenesen tartani...

És a legroszabb az egészbe hogy tud mindenről, látni a szemében, hogy ha valami nem sikerül neki (pl. megfogni valami játékot) akkor a földre borul, és veri a földet össze vissza és ordít... hogy neki miért nem megy ami másoknak olyan könnyedén.

ugyan nem teljesen ide tartozik, de érdemes elgondolkodni rajta.

talán jobblett volna neki is ha már az elején elaltatják amikor megszülettek és rájöttek? Lehet hogy tudtak valamit arra Trójába?

állást nem foglalok a témába, szavaztam titkosan, de azért érdemes elgondolkodni azon amit írtam. ala Trója ellenben az önkénytelenül kiszolgáltatott gyermekek, majd felnőttek...
  • Kicsikiraly
    Nem tudok erről dönteni. Középiskolásan az ember nem gondol bele ilyenbe, én nem tudom elképzelni milyen lehet ha az embernek a gyereke életéről van szó, lehet hogyha most mondanék valamit, akkor ha már gyerekem lesz teljesen más véleményen lennék.
  • Molnibalage
    1. Mindig ilyen hülyeségeket emlegetnek fel. Nem tudosók voltak azok ilyeneket állítottak. Mivel támasztották alá? Semmivel.

2. Száz éve meg biztos nem. Esetleg 200. Áramlástechnikusként eléggé tisztában vagyok vele, hogy mikor és mit tudtak. 100 éve már ennél kétszer gyorsabb repcsik repkedtek. 1903 dec. 17 nem mond neked semmit? Kár. Akkor már elég sokmindent ismertek és senki nem állított ilyen blődségeket. Már 1850-ben sem...
  • Zetorg
    "Egyébként bármilyen fogyatékosokkal foglalkozó dokumentumfilmben, sem panaszkodnak az érintettek, hanem sokkal inkább küzdenek, ők is életben akarnak maradni."

talán egy olyan ember, aki el van keseredve és élni sem akar, az nem vállalja, hogy mutogassák a tv-ben.
  • ba32107
    Hát persze, ha már egyszer megszülettek és élnek, nyilván nem akarnak meghalni...
  • bulba
    Ha most azt mondanám neked, hogy 80km/órás sebességnél gyorsabban haladva megfulladna az ember, akkor biztos kiröhögnél. Pedig pár száz éve tudósok számolással bizonyították hogy így van. Csak éppen nem ismerték a légnyomás fogalmát. Azóta már tudjuk hogy 80km/h sebesség fölött sem fulladunk meg.
    Az is lehet hogy "x" év múlva téged röhögnének ki ha azt mondanád, "hiányzó kart vagy testrész nem tud pótolni senki..."

Egyébként bármilyen fogyatékosokkal foglalkozó dokumentumfilmben, sem panaszkodnak az érintettek, hanem sokkal inkább küzdenek, ők is életben akarnak maradni.
  • CopyKing92
    tuti el vetetném. hát bele fájdulnák az önsajnálatba hogy ien sz@rt hoztam ösze :D