127612
-
Ne legyenek robotautók.
(Csak tudjon átváltozni is. :) ) -
Ne legyenek robotautók. -
"magától elvisz A-ból B-be" ezeket mar többezer eve feltalaltak, ugy hivjak lovaskocsi. nem ter le az utrol, nem megy neki a masik lovaskocsinak, ismeri az utat hazaig, tudja hogy a kocsmanal meg kell allni, majd ha a haverok visszatuszkoltak a bakra szepen, epsegen hazavisz :) -
Soha,jobb ez így- -
clio1616v #31196 Én tuti meghekkelném a rencert ^^ -
Ahhoz cm-es pontosságú online GPS kell a mostanihoz képest 1000-szeres sávszéllel. Potom dolog.. -
Városon belül akar vezetni a halál. Vidéken pedig vezethetnéd te a kocsit... -
Bocs, a technológia alappillérei vannak meg... :)
És nyilván nem csak radar segítségével fognak közlekedni, hanem GPS szerint is. A rendszer látni fogja melyik autó éppen merre tart és az alapján fogvezérelni minden egyes autót. (ha jól tudom Dubaiban már kisérleteznek ilye GPS alapú automatizálst forgalomiránítással).
Abban igazad van hogy jelenleg ehhez elképzelhetetlen mennyiségű pénzre lenne szükség, de a jövő szerintem mindenféleképpen ez lesz. Remélem én még megélem :) -
Tételezzük fel, hogy a robotautó télleg jól működik(ne azzal foglalkozzunk, hogy jelenleg milyen technológi áll rendelkezésünkre).
Ebben az esetben mindenképpen legyenek robotautók. Biztosnágosabb és gyorsabb közlekedés, sztem ez mindenképp jó.
Az más kérdés, hogy a vezetés elményét valahogy jó lenne kárpótolni, erre lehetnének lezárt pályák, ahol az ember kiélhetni a vezetési igényeit. -
hello kitt :)
amugy jeremy clarkson a legnagyobb arc :) -
-
A városi dugók gyakorlatilag teljesen meg fognak szűnni
Na ez ami nem igaz. X forgalom felett nincs folyamatos közlekedés. Pont. Ezen a robot sem tud segíteni. Sőt! A tapasztalati úton történő forgalomirányítást ma egy MI lazán nem tudja még megszorongatni sem tudtommal.
1. olyan autók, amik teljesen maguktól el tudnak menni A-ból B-be. Ehhez a technológia ma már rendelkezésünkre áll.
Nem. Nagyon nem. Tesztpályán 25-ös tempónál 0 forgalommal úgy, hogy nincs más radaros jármű a környéken. Ha minden autón radar van akkor lesz ey csöppnyi interferencia és gáz. Lehet, hogy ez megoldható, de mennyi $ áron? Zavarj be egy ilyet Bp-re. Game over. És akkor az úthibákról még szó sem estett. Vagy terelésekkor a rendőr kézjelével mit kezd és egyéb hasonló helyzetekben mikor nem normál forgalmi rend van?
A másik amit leírtál szintén igaz.
Összessgében a láthatáron nincs semmi ami ehhez kell. A legeslegelső lépések vannak meg, meg az ötlet. -
Jó lenne ha már robotautók lennének. A jövő egyértelműen az amit a Minority reportban is láthattunk: Mindenkinek lesz autója, amit akár ő maga tud vezetni, de ha akarja akkor magától elvisz A-ból B-be, ezzel kvázi kiváltva a tömegközlekedést és taxizást. A városi dugók gyakorlatilag teljesen meg fognak szűnni. Ennek persze előfeltétele hogy városon belül csakis a gépek vezessenek - ezt az áldozatot viszont szerintem még a legelvakultabb autóbuzik is meg tudnák hozni, nem a városon belüli furikázás az igazi nagy élmény.
Mi kell a teljesen automatizált, dugómentes városi közlekedéshez? Két dolog: 1. olyan autók, amik teljesen maguktól el tudnak menni A-ból B-be. Ehhez a technológia ma már rendelkezésünkre áll. Már több olyan autó is kint van a piacon (Vovo XC60, Honda Accord, stb), ami tud sávot követni, radaros tempomattal az előtte lévő autót, felismeri az útmenti táblákat stb, és több olyan kísérleti autó is létezik, aminek ha beprogramoznak egy útvonalat akkor magától megteszi. Persze még elég kezdetleges technológiákról beszélünk, de ezek 10 éven belül óriásit fognak fejlődni.
Mi a második? Egy "agy", egy rendszer, ami a városon belül irányítja az összes autót. Na ez az amire még várni kell szerintem több évtitzedet, mert ez óriási számítási kapacitást igényel, ahol ráadásul hibának nincsen helye mert az katasztrofális baleseteket okozhatna.
Én imádok vezetni, de alig várom hogy ez létrejöjjön. Nem fogom egy mp-sem hiányolni a városban való araszolást, törtetést, parkolást, sőt alig várom hogy soha nem keljen majd BKV-znom vagy taxisznom mert esetleg elmegyek inni a belvárosba...
-
extramagascsaj #31187 Más a véleményem
Jó is lenne meg rossz is...elvennék a vezetés élvezetét...viszont a biztonság is nagyon fontos...nem tudom. -
Ne legyenek robotautók. -
clio1616v #31185 Legyenek, de nekem nem kell köszönöm.
Én inkább autózok és motorozok. Robotmotorról nem volt szó. -
pf nemtudom! ha lennének akkor jó lenne, de azok mennyibe kerülnének? egy normális új kocsi 4-5milliótól kezdődik.. -
A kérdés rossz. Mefelelő technikai szint, üzembiztonság és infrastrukúra mellett igen. Ez viszont a láthatáron sincs és amúgy is irdatlan $ lenne. A tulaj meg ingyér vezet... -
Jó lenne, ha már robotautók lennének..
azzal kiegészitem néha vezetni akarok én is :DD -
"lehet lennének olyan helyzetek, amikor nem tudna mit reagálni, vagy egyszerűen lefagyna"
remélhetőleg addigra fejlődik annyit a technika, hogy kinövi a Windows féle kék halált -
/me 10 perce szakad a röhögéstől
amúgy meg jogsit szigorítani kéne, aztán aki nem akar vagy végképp nem tud vagy idős beraknám egy ilyen robotkocsiba=>mindenki happy, mivel baleset se lenne -
nem tudok róluk semmit, azt sem hogy mennyire megbízhatók, de szerintem még robotautókkal sem lenne elkerülhető minden baleset, meg lehet lennének olyan helyzetek, amikor nem tudna mit reagálni, vagy egyszerűen lefagyna -
Bizonyos korhatar felett kotelezove tennem ,ha lennenek robotautok. Az idosebbeknek is konnyebb lenne a kozlekedes ,mondjuk ahhoz kene nekik egy kulon sav ,mint peldaul a buszoknak. -
Ez a véleményem a robotautókról :) -
A fekete BMW és terepjárók, illetve a suzukik lehetnek robotautók, mert az izomagyú barmok és mazsolák csak ártanak a közlekedésnek, de az biztos, hogy én nem akarnék robotautót használni, mert szeretem ha a döntés a kezemben van. -
Hydroceph #31175 Más a véleményem.
Leszarom. -
jó lenne már... de csak azért, mert az azt is jelentené, h egy rakás új technológia már elterjedt, implantok az agyban pl vagy őssejt alkalmazás a gyógyászatban, hibás gének kicserélése stb
szóval hajrá japánok! le a pápával! :D -
G_ArchAngel #31173 "Gondolj a DARPA Grand Challenge nevű versenyre."
Gondolok: mi a szar az? -
ba32107 #31172 Nem várom a robotautókat. -
Ne legyenek robotautók. - imádok vezetni, engem ne fosszanak meg ettől. -
Átmegyek[sup]naná[/sup] -
clio1616v #31169 Mert figyelmes vagyok ^^
Vagy csak mert hasonlóan reagáltam le ;) -
Katarina 60 #31168 Valóban de aztán rájöttem,és próbáltam menteni a menthetőt.Egész jól kivágtam magam,de téged nem tudtalak megtéveszteni.
-
Ott teljesen fölösleges is vele foglalkozni.Ha meg valakit ott basz el egy kocsi...annak csak gratulálni tudok. -
Fbn Lx #31166 amúgy ha áll ott ember és már úgy érek oda, akkor hiába nem jön kocsi, várok velük a zöldre, hogy ne nézzenek bunkónak :D Egyéb esetben átmegyek a piroson, ha nem jön kocsi. Mégis mi a picsa értelme lenne várni.
Főleg, hogy itt péteren 20 másodpercig tart az a szakasz, amikor minden irányból jövő forgalomnak egyszerre piros van. Ez minden alkalommal felbasz. Amúgy általában sietni szokta mert mindenhova az utolsó pillanatban megyek, ezért ignorálom a pirosakat futás közben, főleg, ha a busztól egy piroslámpa és 50 méter választ el :D -
Alapból nem megyek át a piroson. -
Fbn Lx #31164 egyéb:
hülye kérdés, azok a gyerekek hamarabb átszaladnak mint én :D -
Alapból sem mennék át a piroson.
-
kibírom a zöldig, deha nagyon sietek, akkor persze átmegyek... -
ott én is átmegyek, de többnyire ott délután nincs nagy autós forgalom, ezért teljesen mindegy.