127612
  • SötétBarom
    Például Párizs
  • zsutyesz
    semmi gond. Én mondhatom, mert én is vidéki jány vagyok
  • sweech
    vidék =/= falu. minden vidéknek számít ami budapesten kívül van :|
  • kovacsgellert
    És nem akartalak megsérteni, csak írtad, hogy sok vidéki paraszt, utána meg kijelentetted, hogy Debreceni vagy.
  • kovacsgellert
    Ott vagyok én élő példának.
    Mondhatjuk, hogy vidéken élek, márha Erdélyt falunak vesszük. :)
  • zsutyesz
    engem ez nem érdekel,de sztem nem lehet általánosítani. vidéken is pont ugyanolyan sok hülye van, csak más szempontból.
  • sweech
    a budapesti embereket jobban utálom mint a várost. álomvilágban élnek.
  • kovacsgellert
    Akkor biztos te is felmész néha Budapestre és azt mondják, hogy vidéki paraszt vagy. :P
  • zsutyesz
    tévedés, debreceni vagyok.
  • miilann04
    attól még igaz
  • Magic Boy
    Tipikus BP-i duma.
  • zsutyesz
    mert a sok vidéki paraszt feljön
  • Magic Boy
    Az biztos, de BP győjti őket.
  • zsutyesz
    parasztok mindenhol vannak
  • Magic Boy
    Teljesen mindegy, hogy belváros vagy külváros.
    BP Nagy falu sok paraszttal.
  • OrioN the S
    De ez a kibaszott Bp. nem csak a belvarosbol all vazze :D (elnezest a hangnemert) Vannak keruletek ahol eljsen mas a helyzet. De ezt nem tudhatod ,mert neked egybol a belvaros jut eszedbe meg a szutyok es az ideges emberek :)
  • Louis Cyphre
    Utálom a fővárost, azonban elkerülni nem tudom, hisz itt dolgozok.
    A fővárosról ez jut eszembe: tömeg, dugók, mocsok, bűz, hajléktalanok, cigányok, méregető, ideges és rosszkedvű emberek. A helyzet pattanásig feszült! És ez egyre rosszabb: egyre nagyobb tömeg, nagyobb dugók...
    Egy példa, buszon véletlenül hozzáérsz a mögötted állóhoz, már úgy néz rád mint egy marék gilisztára(ha szemmel ölni lehetne).
    Bizony ide mihamarabb nagy változásokra(változtatásokra)van szükség!
    Persze ez nem volt mindig így...
  • HöfEE
    Utálom a fővárost, mindent megteszek, hogy elkerüljem.
  • SötétBarom
    Nem mesélem más sztorijait (utána te is elmondod valakinek, majd 3 hét múlva a hozzáadott elemek miatt a világ legdurvább sztorija . Volt késes, kisebbségis, ilyesfajta..
  • ba32107
    Meséld el a durvábbakat
  • SötétBarom
    Hátthh, ennyi és ilyen sztorit még nem hallottam egy helyről :DD
  • extramagascsaj
    mindenhol vannak sztorik
    csak azt mondom,h szutykos város régi szoci épületekkel
  • John Cena
    véletlen rosszra nyomtam na m1
    A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.
    belváros szerintem egy trágya:S:S
  • SötétBarom
    Van egy arc, akivel most együtt dolgozom, szolnoki, ide jár egyetemre. Mesélt sztorikat :D Ott nem laknék, az pisztos.
  • extramagascsaj
    dettó
    de laktam Szolnokon...na az még elég retkes egy város

mint minden városnak Bp-nek is vannak vonzó és taszító tulajdonságai...ennyi
    meg ugye kinek mi tetszik..
  • Suzaka
    A pestiek meg ahhoz a trágyadombhoz és azt hiszik hogy az jó és általános, nézd meg a topikba író BP-inek majdnem mindnek bejön BP :/
  • SötétBarom
    Kiegészítésként még annyit, hogy előbb fentvagyok Bécsben (kb 35perc a széle, egy óránbelül szinte bárhová), mint amennyi idő alatt a pest külsőbb kerületeiben élők bejutnak a belvárosba :DD
  • SötétBarom
    Höhö, soproniként iszonyatos kontraszt van, amikor lemegyek pestre. Mindenhol kosz, mocsok, csövesek, bűz, egy szemétdomb az egész.. Ha tömegközlekednem kell (szerencsére már nem), akkor teljesen vége. Az a legundorítóbb az egészben. Én a viszonylag szép utcákhoz, aránylag kedves emberekhez és tiszta levegőhöz vagyok szokva. :D

De azért annyira nem vészes, élet az van. :)
  • ThisZip
    Igen, szeretem Budapestet minden szempontból.

Bírom, mert nyüzsgés van, nem olyan mint egy balatoni város, ahol csak nyáron van élet bulik alkalmával.....
  • OrioN the S
    Pestet is. De jol erzem magam videken vagy mas nagy varosokban ,talan meg jobban. De a kerdes Budapestre vonatkozik.

Amugy en kertvarosban lakok es nincs zsufoltsag ,nincs tomeg ,majdnem olyan ,mint vidék. Persze azert sokban elter. Mondjuk ugy ,hogy en Budapest videken elek :)
  • clio1616v
    Te meg amúgy is pesti vagy ^^
    Szóval alap dolog, hogy ismered Pestet.
  • OrioN the S
    jo ,de sokan vagyunk :)
  • clio1616v
    Én is elkezdtem, de nem szeretek olyan dolgot olvasni, amihez nem értek és utána kellene nézni, hogy mi micsoda merre és miért. Ott hagytam abba, hogy Békásmegyer, fogalmam sincs hol van vagy milyen.

Budapestről két helyet ismerek a műegyetem rakpartot és a westend cityt. Meg az autópályacsatlakozásokat ^^ A többi nem érdekel így nem is akarom megismerni.
  • sweech
    elolvastam :(
  • OrioN the S
    en elolvastam
  • clio1616v
    Senki nem fogja elolvasni ^^
  • ba32107
    Kicsit tördeld a szöveget mert már a harmadik sornál elvesztem a fonalat :D
  • DJ Skyline
    nos, mi kb 4-5 évet éltünk Pesten a XIII. kerületben mikor megszülettem, de nem sok emlék maradt onnan. óvodai emlékek, lakásunkról, környékünkről pár emlék, kb ennyi. aztán azóta itt élünk a III. kerületben, szeretek itt lakni, nyugis, vannak zöld területek bőséggel. nem olyan zsúfolt, bár azért a forgalmasabb főutak nem mentesek a dugóktól itt sem. Szentendrei, Bécsi, Vörösvári, stb. az elmúlt 16-17 évben senki sem kötött belém, szóval ilyen szempontból eléggé kultúrált hely. vannak zűrösebb környékek, pl. Békásmegyert nagyon lehúzzák, hogy ott vigyázni kell, stb, de eddig mindig élve jöttem haza onnan, szóval nem tudom melyik részére mondják, hogy zűrös. lehet csak az ott lakó fiatalok szeretnék azzá tenni, vagy húzzák le valamiért, nem tudom. nekem Buda sokkal jobban bejön, mint Pest. Budán sokkal több a zöld terület, ha a Moszkva téren járok, akkor is pikk pakk fel tudok menni a János-hegyre, ha itt vagyok a III. kerületben, akkor is szinte egy lépés a Hármashatárhegy, szóval sokkal több az olyan hely, ahova félre tudok vonulni. bár nem szoktam nagyon, de sokkal jobb az a tudat, meg látvány, hogy kinézek, és hegyet látok. :) Pestet nem szeretem, oda tényleg csak akkor megyek, amikor muszáj, amikor ott van találkozó valakivel, amikor ott van dolgom. de alapvetően nem megyek Pestre, mindent letudok bonyolítani itt Budán. barátok, haverok is itt laknak Budán, ők is ilyesmi véleményen vannak. szórakozóhelyek tekintetében nagyon nem vagyok informált, nem nagyon járok ilyen helyekre. barátokkal néha beülünk valahova meginni pár sört, biliárdozni egyet, vagy enni valamit. Budapest valahol jó is meg rossz is. jó, mert minden közel van, nem áll fent az a probléma, hogy át kell mennem egy másik városba vagy faluba, mint vidéken, mert nincs az amit keresek. rossz, mert nagyon zsúfolt, nem nagyon figyelek egymásra az emberek, mindenki rohan. az hogy most van-e kisebbség vagy nincs...hol nincsen? lassan ezt a kérdést lehet inkább feltenni. a Pesti keményebb környékeken nem járok, itt Budán meg nem annyira vészes még. van itt is, de nem olyan vészes, mint Pesten. elköltözni innen nem tudom, hogy szeretnék-e. nagyon ideszoktam már, esetleg itt a környéken valahova egy kisebb városba, Solymár pl, vagy Üröm, nem tudom. de nagyon messze nem akarok menni, legszívesebben itt maradnék a III. kerületben.
  • clio1616v
    Semmi bajom a válaszokkal, te megpróbáltál mindent... több, de inkább kevesebb sikerrel.
  • Motoroj
    A város szép és hangulatos, de néhány dolog nem tetszik.
    Az a néhány dolog kb. arra korlátozódik, amit az utóbbi 65 évben csináltak vele.

Figyelem, jövő héten vasárnap 14:35-kor: Unokáink sem fogják látni.
    Kötelező!