127612
-
Fbn Lx #31960 nekem érdekes felfogásom van ezzel kapcsolatban. megvalósíthatatlan, jelenleg. A jelenlegi politikai helyzetben.
ha a gyerek pofázik, bűnözőnövendék, verekszik ->>> katonai suli. Jó nagydarab tanárokkal. Na ott már szabad az erőszak, hogy a kis bűnözőfajzatokat megneveljék rendesen. Az átlagos tanárnéni csak a normálisabbját kéne, hogy tanítsa, és ott nem lenne joga testileg fegyelmezni, vagy ha megteszi, a gyereknek joga van visszaütni.
Ez így teljesen korrekt szerintem. -
de, lehet számonkérni, de csak írásban :) feleltetni nem lehet -
Mi az, hogy feleltetni sem lehet? Már számonkérni sem lehet? Ne fárassz már.
Az is vicc, hogy az egyetemen is el lehet lenni évekig szóbeli megnyilvánul nélkül vizsgán. Én volt pl. az utolsó olyan gépész a BME-n akinek az elsőéves alapozó gépész tárgyból kötelező szóbeli volt. Meg is látszik. Kiszórták az alkalmatlanokat nagyrészt. -
Fbn Lx #31957 miért nem tanult? -
az ilyen "jogaidat" persze tudod... csak az éremnek két oldala van... ne csak azokat a szabályokat olvasd el, ami számodra pozítiv... -
Fbn Lx #31955 valami alternatív opció lehetett volna.
pl. a tanár megpróbálhat testileg egyelmezni, csak ne csodálkozzon, ha visszafelé sül el, mert meg találom védeni magam.
mellesleg nem vagyok egy rosszarc, szóval nem csináltam olyasmit amíg általánosba vagy középsuliba jártam, amiért, kezet emelhettek volna rám.
Bár volt pár tanár, akivel kölcsönösen nem szimpatizáltunk egymással, és szívesen vettem volna, ha egy támadással ad rá jogalapot, hogy "megvédjem" magam... :)
az a baj, hogy sokan csak azt látják, mennyire rosszak a gyerekek. Pedig ott az eszméletlen nagyszámú nagypofájú tanár, aki azt hiszi, bármit megtehet. egyik véglet sem helyes. -
elvileg feleltetni sem lehet az iskolába mert ha esetleg nem tudok senkit és a táblánál ott állok mint fasz a lakodalomba az a gyerek számára megaláztatás és sérti a jogait...
(jó most azzal fogtok jönni hogy miért nem tanult?) -
sajnos mostanában mindig annak van több joga, akinek nem kéne...
bántalmazza a tanárt? kirúgni!, majd a többiek tanulnak az esetéből, ha mégse, akkor mennek kézenfogva utcát takarítani... nem kell nekünk úgyse annyi diplomás ember! XD
azt ne mondjátok, h ezért még nem kéne kirúgni, adjunk még egy esélyt neki...fiatal...stbb... minek? aki hülye, haljon meg!
a tanár szent és sérthetetlen, tisztelni kell ( legyen akármilyen hülye is... )
megütni egy tanárt? engem megöltek volna a szüleim, még ha csak gondoltam volna is rá... -
Fbn Lx #31952 nem jó a közbiztonság. éljünk békében egymással, csak sok a köcsög! -
DIESEL DOG #31951
Egyetértek!
-
Igen! Mivel a diák leszarja hogy kirugják vagy fegyelmi tárgyalása lesz e-miatt de a tanár kezét szigorú szabályok kötik meg. És sajnos manapság a fiatalok többsége kis dolgokból is elefántot csinál és persze nem is fogják vissza a szájukat mint én még mikor én voltam 10-12 éves. Most már ha a tanárnak anyáznak mondhatom mindennapos dolog. Sajnos mai oktatásrendszer innen onnan túl szigorú itt ott meg nagyon sokat enged a diákoknak. -
G_ArchAngel #31949 Tobben irtatok, hogy a tanarnak eselye sincs, mert Ti nagyobbak vagytok - errol beszeltem...
Zero tisztelet van a felnottek irant a mai fiatalokban.
Nekem a feleakkora kemiatanarno bamikor lekeverhetett volna egy pofont, eszembe sem jutott volna visszautni, inkabb azonnal bocsanatot kertem volna, amennyiben jogos az elmarasztalas...
30 eves korom utan, volt, hogy a tanarom fiatalabb volt, mint en - eszembe sem jutott volna letegezni az engedelye nelkul, vagy tiszteletlenul viselkedni vele. A tanar azert van, hogy neveljen, tanitson, tudast es tapasztalatot adjon at - ez pedig tiszteletet erdemel es mindezt kortol fuggetlen. -
DIESEL DOG #31948 Ez így van. Valahol valami el van rontva az oktatási rendszerben. Soha nem láttam még olyat hogy a diák bántalmazza a pedagógust. És elkeserít hogy ilyen is előfordul manapság... -
csak a diáknak manapság több joga van mint a tanárnak... -
DIESEL DOG #31946
-
"Visszagondolva igazuk volt... "
jaja, a tanárok nem "verekednek" ok nélkül, és nem is első lehetősségként választják ezt a nevelési módszert... hanem elmondják 1x, 2x...100x... és ha ennek ellenére nem tanul belőle... hát'istenem, akkor jöhet a B terv ;) később úgyis rájön, h arra a "hülye" tanárra mégis hallgatni kellett volna, csak jót akart...
mert megkérdezel 100 felnőtt embert, h mit rontott el az iskolában, mit csinált volna másképp???!! 100-ból ~80-90 biztos azt mondja, h JOBBAN, TÖBBET TANULT VOLNA!!!! és ezt tudja a tanár! de "mi" ehez még hülyék voltunk akkor... így sajnos nem hallgattunk rájuk.... -
DIESEL DOG #31944 Én #31937-es HSZ-emben kifejtettem véleményem ez ügyben... -
még mindig nem értem, hogy jössz ahhoz hogy megüss egy tanárt...vmi nagyon elbaszódott itt az utóbbi években -
ja és amúgy is ha ügyes a gyerek akkor a tanár saját sokkolójával fogja megbaszni ^^ -
az illegális :) -
amúgy az az igazság hogy tényleg... mögöttem ülő gyökerek hülyéskedtek én meg le ejtettem a tollam lenyúltam érte és elkezdett üvöltözni vele hogy hagyjam már abba (mikor semmit nem csináltam) és a jó édes anyáddal meg tárasaival fogok beszélni meg bla bla bla aztán fölkeltem hogy nem hallottam tisztán mit mondott aztán lökdösött én meg szó nélkül leütöttem... -
sokkolóval -
gondolom te jegyzeteltél szépen óra közepén, csak a tanárra figyeltél és egyáltalán nem zavartad az órát odament hozzád és elkezdte szidni az anyád meg lökdösött -
DIESEL DOG #31937 Játssz el a gondolattal hogy a tanár, közfeladatot ellátó személy. Bántalmazása börtönbüntetéssel is járhat! -
nyilván felkel ha cinkelődik a tanár...
amúgy nem tom van 1-2 oszt társam akik súrolják a 2m-t és bőven 100 kiló felett vannak nem tom azt hogy fenyítené be az 160 magas 45kilós matektanárom... -
te állni szoktál az osztályban órán wázz??? vagy ülve vagy 195? -
hozzám ért... szidta az anyám meg lökdösött... -
cigányevagy? mégis honnan veszed a bátorságot h megüss egy TANÁRT???
ráadásul úgy, hogy ő hozzád sem ért...
-
DIESEL DOG #31932 Bizonyos szempontból lehetséges hogy nem ártana bevezetni a testi fenyítést újból, de vannak megint csak bizonyos dolgok ami miatt ez veszélyeket rejt magában. Arról nem is beszélve hogy ebben a mai világban az erőszak, erőszakot szül. A bevezetés azért lenne jó mert talán akkor helyre lehetne állítani a pedagógusok tekintélyét és talán ismét megbecsült személyek lehetnének. Viszont ami ellene szól az az hogy evvel vissza is lehet élni, és ha egy tanár többet enged meg annál amennyit szabad lenne az lehet hogy súlyos következményekkel járhatna. Manapság erre van kitalálva az Ombudsman... -
A tanárnak joga van a testi fenyítéshez!!!!
Én is kaptam kiskoromba 1-2pofont tanároktól! Visszagondolva igazuk volt... Ennyi... -
Ha szidja/köpdösi/üti a gyerek a tanárt (nagyondurva, hogy ilyenek vannak már) v osztálytársát, úgy el kell verni mint a szart...ha hazamegy a gyerek, lássák a szülei mi lett vele "megint baromságot csináltál az iskolában?" verjék el ők is, h ember váljon belőle...egyszer tesi tanárunk látta h verekednek öltözőben nekirontott a kettőnek egyenesen, akkora két taslit lenyomott nekik, hogy köpninyelni nem tudtak, plusz aki az útjában volt és röhögött, azoknak is lekevert egyet-->soha többé nem volt bunyó és a szülők sem jöttek be csőstül (mondjuk cigány sem volt xD) Most puskázás v házi miatt sztem teljesen felesleges ütni-vágni -
Tök lényegtelen. A tanár nem érhet a diákhoz, de te meg nagy bükszkén bejelented, hogy lecsaptad. Kisfiam tőlem alsó hangon ezért egy nagy segbberúgást kapnál. -
miért tán úgy érzed, hogy rádférne egy pofon?
#31906: teis...ne legyetek már ennyire retardáltak... FEGYELMEZÉSRŐL van szó...nem arról hogy lerugja a tanár a vesédet...
azért látom hogy az esti órákban még jött pár emberke akivel egyet tudok érteni...de elszomorít a szavazás állása
én még mindig #31698 ezt a véleményemet osztom. -
ahogy elnézem, te (+1-2 "kollégád") csak zabálni jársz haza, mert nem nevelnek otthon téged, az tuti... szánalmas... -
Tilos, törvényellenes.De meg is nézném mit akarnak a max 180 magas tanáraim mikor 195 vagyok xD -
honnan veszed hogy a betonba vertem? -
G_ArchAngel #31924 leginkabb -
cargame #31923 sztem meg nem baj ha neveles celjabol kap 1-2 atyait....mostmar tul sok joga van mindenkinek...most mar akkor is beperlik a tanart a ra mert szolni meg ilyenek. -
clio1616v #31922 tényleg? -

Egyetértek!
Szintén zenész minusz úttörő téma...Éncsak kisdobos voltam. :)