127612
-
clio1616v #32280 Nem, engem a hobbin felizgat, de mindenki más, ezért téged lehet hogy a hobbid nyugtat. -
ba32107 #32279 Faterom vállalkozó, és nagyon ingadozó a bevétel. Ha van meló akkor van, ha nincs meló akkor egy fillér se. Bátyám pedig bár keres és fogyaszt, egy forintot sem ad bele a háztartásba. Így nem tudok reális értéket számolni. -
semmi közöd hozzá -
Nem nyilatkozok.
-
Asszem kb. 130 és 150 ezer között. Ez csak azért van, mert a bátyus és én is otthon lakunk még. Mindenki dolgozik és mindenki a szakmájában. -
nem nyilatkozok :P -
pista89 #32274 150 és 200 ezer között
Muter dolgozik csak (fater r.i.p.), az ~150k + még az egyéb juttatások :D -
hát faterom 2 diplomás (mérnök és pénzügyi), vezetői pozícióban van egy cégnél már két évtizede, nah ő kb. 350 ezret keresne de csak közel a felét kapja kézhez.
azt senki sem nézi hogy faternak 4embert kell rajta kívül eltartani a családban, sok pénz elmegy a kajára, ruhákra, rezsire... de így kurva igazságos tényleg ez az adórendszer, ezért tényleg gürizhetet az ember.
anyu meg már lassan egy éve nem dolgozik...nincs állása,és nemtud elhelyezkedni, az ilyen szociális meg családsegítő munkák most mind foglaltak
hozzáteszem hogy itt szabolcsban nagyon alacsonyak a bérek és a munkanélküliség is jelentős a térségben
ígyis muter kapott havonta kis munkanélküli segélyt már aztis megvonták...persze haverom aki 22éves szüleivel él és esti suliba jár ő már amióta bevan jelentve mint munkanélküli azóta kapja a pénzt...
meg a családi pótlékot amit 3 gyerek után kapnak most azzal is volt valami kavar, nemtudom hogy mit akarnak hogy csak 2 gyerek kaphatja majd vagy aki felsőoktatásba megy azok már ne számítsanak rá (én + egyik lány tesóm idén felvételiztünk, kistesóm 13éves, őis lány
)
-
Is-is. A TV + virtuális világ, illetve a nevelés hiánya együttesen okozzák az agresszív viselkedést.
-
ba32107 #32271 Most ezzel egy kalap alá vetted a játékokkal játszókat, és a késes gyilkosokat. -
Mára zárszóként, mert tényleg megyek: mindenkit a hobbija nyugtatja meg.
Ha valaki egy problémás utcagyerek, akkor igen, lehet ilyen is. Nyilván ez nem normális. De most a játékok? A játék egy élvezeti cikk, egy szórakozási lehetőség. Ha te szereted a zenét, akkor téged az relaxál, ha valaki szeret játszani (nem csak azért mert dühöngő őrült), akkor a játéknak is lehet ilyen hatása.
Amúgy kezd nem tetszeni nekem ez a Clio vs teljes topik koncepció... te nem unod? -
clio1616v #32269 Az beteg, akit az nyugtat meg hogy véres, agresszív programokkal(nem csak számítógépes játék, hanem például idős néni megkéseléde az utcán, vagy osztálytársukkal való cipőtalpnyalogattatás) tereli el az ideges és feszült állapotáról a figyelmet. -
clio1616v #32268 Ez a ti véleményetek és igazatok is van, sőt még akár a valóságot is vélelmezhetitek. -
Oké, akkor most majdnem az összes kb. 22 év alatti srácot (lévén lány nem nagyon játszik) leagresszívoztad, lebetegezted. :D Amúgy megmondom neked, hogy én sem vagyok játékos típus*, engem a mozgás meg a zene vonz, de el tudom fogadni, hogy másoknak ez szórakoztató, és nem hiszem, hogy emiatt lesznek elmebetegek.
* Egy új nagy név sem köt le, néha másokkal szoktam egy rövid menetet nyomni, de valamikor akár hónapokig nem játszok. -
clio1616v #32266 Jóéjt. -
"<<<!N∑O!>>> üzenete:
Ha minden információ a rendelkezésemre állna, akkor nem a véleményemet mondanám, hanem a valóságot.
Ennek hiányában, ne várd el tőlem, hogy valóságot mondjak, hanem csak igazat.
<<<!N∑O!>>> üzenete:
ez hülye bazmeg"
egyetértek vele :o -
Annyi infód sincs, ami egy véleményre futja, ez a lényeg. Fals vélemény nem kell. Na én megyek aludni, jóccakát! -
clio1616v #32263 Valóban "jó" módszer a relaxálásra egy véres agresszív akciófilm vagy egy második világháború borzalmait újraélő játék.
Én el tudok képzelni ennél jobb relaxációt, de lehet csak az én fantáziám perverz. -
clio1616v #32262 Ha minden információ a rendelkezésemre állna, akkor nem a véleményemet mondanám, hanem a valóságot.
Ennek hiányában, ne várd el tőlem, hogy valóságot mondjak, hanem csak igazat. -
clio1616v #32261 Nemrég hallottam a híradóban hogy egy amerikai és egy német gyerek 17-20 évesek, megöltek összesen vagy 30 embert anyukát csecsemőt válogatás nélkül.
Ilyenkor azért elgondolkozok, hogy az agresszív emberek csak úgy vannak vagy olyanná nevelődnek, médiák (ide beletartozik minden, ami nem család) illetve család által, mivel egy embert a családja nagyon ritkán nevel erőszakra és agresszív viselkedésre ezért a média és a nevelés hiányára gondoltam. -
1. bekezdés: vagy csak szimplán nem kellene állást foglalnod, ha nincs birtokodban elegendő információ.
2.: és ha az autós játékokra bukna? Az ízlését már csak ne bíráld, elvégre sokan szeretik az FPS típusú játékokat, mégsem rohangál a világon 2 milliárd ember arra várva, hogy valakivel végezzem, csak mert ezt látta a GTA-ban.
3.: veled ellentétben én feltételezem, hogy nem egy a nap 24 órájában dühöngő elmebeteggel van dolgunk. Neki a játék csak szórakozás, ha épp úgy adódik, akkor jó módszer a relaxálásra. -
Fbn Lx #32259 egy fontos dolgot elfelejtettél:
az agresszivitás és düh 50%-ban a mi hibánk csupán. 50%-ban a tapintatlan embereké, akik okozzák.
Önmagad lenyugtatása helyett játékokkal levezetni az agressziót nem fogyatékosság, inkább az önmagad teljes lenyugtatása a kiváltság. -
clio1616v #32258 Amit tudok róla az az, amit leír, ha abból téves következtetésre jutok az információhiányból adódhat, vagy nem az igazat mondja. Eleve megbízok benne, hogy nem hazudik, mert a jót feltételezem.
Kulcsszavak a mondókájából:
düh, vér, lövések, erőszak... mind mind, agresszivitást sugallnak nekem.
Dühös vagyok, megyek játszok. Tehát a játékot használja, nem pedig embereket sérteget vagy bánt, bár megtenné szíve szerint pár emberrel aki megérdemli véleménye szerint. -
2. -
Már megint elbeszélsz, mindig elbeszélsz a másik mellett, fel sem fogod mit akar neked mondani. Egy kérdésem van, és mindent lefed: egy számítógépes játékkal való játszás mitől minősül agresszív cselekednek? Komolyan mondom, örülnék ha mindenki csak ennyitől lenyugodna. Ez olyan, mint neked a zene. Nem azért ül le oda, hogy kitombolja magát, hanem mert amúgy is szórakoztató számára. Úgymond eltereli a gondolatait. Ha semmi baja nincs, jó kedve van, akkor is játszik. Amúgy meg már unom a spekulációidat, egyáltalán nulla infóval hogy jössz te ahhoz, hogy itt másokat lebetegezz? Fogalmad sincs milyen az általad kritizált forumozó személyisége. -
clio1616v #32255 Vettem észre én is. ^^ Mindenki másképp egyforma. :) -
clio1616v #32254 Az agresszív és a nyugodt ember is lehet feszült természetesen, csak a feszültséget másképpen vezetik le.
Az agresszív ember agresszívan a nyugodt ember nyugodtan ^^ ezzel azthiszem nem mondtam semmi újat :D
Én biztos hogy nem fogok csak azért számítógépes játékkal játszani, hogy kitomboljam magam, mert nem vagyok tombolós eleve, sőt sportolni sem azért fogok, hogy feszültséget vezessek le. Egyszerűen, fel sem tud gyülemleni a feszültség, mert nem fontos hogy feszült legyek, ha valami az igazságérzetemet háborgatja, egy dallamos zene pillanatok alatt lecsendesíti ezt a fajta háborgáshullámot, de szinte mármi képes pillanatok alatt szertefoszlatni, nem kell hozzá agresszív módon viselkednem.
Mondok egy példát, amikor reggel arra kellett az autómhoz menni, hogy betörték a vezetőoldali üveget és kipakoltak belőle mindent, ami eladható és mozdítható, akkor mérges lettem, hogy most mehetek és vehetek egy új üveget és el fog menni a fél napom mire beszerelik. az ideges állapot addig tartott amíg kitakarítottam a szilánkokat, amik mellesleg szévagdosták az ujjaimat és a körmöm alá mentek az apró szilánkok, megvártam míg elállt a vérzés és mentem dolgozni. -
Ergó úgy mondod hogy agresszív, hogy gyakorlatilag szart sem tudsz róla, cask annyit, hogy szeret játszani, mert eltereli a gondolatait a problémákról. -
Lolmár, agresszíó nem egyenlő a feszültséggel. Valaki a sportban vezeti le a felesleges energiát, valaki játszik, valaki zenét hallgat. Most miért ne történhetne vele olyan, amitől feszült lesz? Mindenki lehet ideges... de látod, nem esik neki az első szembejövő embernek, még csak azt sem tudod kiabál-e velük, vagy hogy türelmetlen-e. Azt sem, hogy mennyire hamar higgad le, tetszik ez a belemagyarázás... -
Vettem éstre. De a normál beállítottságúakat is bosszantja. :D -
clio1616v #32250 nem jobb, hanem pont a neveltetésedből adódik, hogy agresszív lettél
az agresszív ember pont az agresszió által tudja levezetni az idegességét
a nyugodt ember pedig attól nyugodt, hogy az idegességéből hamar lenyugszik agresszió nálkül -
clio1616v #32249 így van, gondold át miért... -
Fbn Lx #32248 a tiédre sajnos nincs. -
ah értem :D hát és mennyivel jobb is így v sporton keresztül levezetni a feszkót, mint beleroppanni a dologba? :) sok gondom adódna, ha nem tudnám így kontrollálni magam :D -
clio1616v #32246 Egy szónak is Száz a vége (szándékosan) ^^ a játékokba fojtott agresszió egy gyógymód a betegségedre, ez a betegség abból fakad, hogy a tehetetlenséged az agresszió egyéb módon történő elfojtására indulatokat szül valamint a benned felgyülemlett feszültséget, ami a konfliktuskerülésből fakad indulatod táplálására fordítódik. -
engem az idegesítő emberek idegesítenek -
mi a diagnózis doktor úr ? ^^ -
ba32107 #32243 Betegség? wtf? -
clio1616v #32242 az ideges embert a legjobban 1 dolog idegesíti, a nyugodt ember ^^ -
clio1616v #32241 amid neked van az egy betegség, vannak rá gyógymódok