127612
-
jó, mondjuk a rise against az egy olyan zenekar aminek van mondanivalója! prayer of the refugee stb... -
Fbn Lx #32679 ez egy gyönyörű darab.
mondjuk pont nem ilyesmire gondoltam.
hallgassatok iylet. -
hidegen hagynak -
Egyéb. LESZAROM ÖKET BAKKER! XDD -
annyira leszarom őket hogy a kommenteket sincs kedvem végigolvasni -
ez igaz de egy rapszámban "központibb" szerepet tölt be a szöveg. azért minimal az alap, a beat alatta, hogy a szövegre koncentráljunk. rockban meg van 2-3 verse + refrén és kész.
rock/metálban meg..odaírtam hogy SZINTE MINDEGYIKBEN.Jó kicsit még ezis költői túlzás(
), de kicsit igazam is van.
Holvannak már a nagy lázadó szövegek a rockban, mint régen?
jólvan nemkell győzködni, énis rocker vagyok, ismerek elég dalszöveget és tudom hogy rockban is vannak szédületesen jó írások! pl. junkies - maszk. meghogy a rockzenében is van mondanivaló!
csak hiphoppot azért hallgatok, mert ég-és föld a rock és a rap szövege közötti különbség (főleg az underground, nem 50centre meg ezekre gondoltam) meg egy x perces rapszámban 3-4x annyi szöveg van mint egy rockban. -
clio1616v #32674 Így van.
-
clio1616v #32673 Engem nem érdekel, hogy lány agresszív vagy fiú. Aki agresszív az ellen agressziót kell alkalmazni, hogy tudja mit okoz az agresszivitásával másnak.
Amúgy meg, ha úgy gondolkodnál, mint én, akkor nem lenne ilyen problémád, hogy nem értesz.
Mert te mást vársz el mástól, mint amit tőled elvárhatnak, én pedig csak annyit várok el mástól, amit tőlem is elvárhatnak.
Ha én mást nem bántok, akkor ne bántsanak, ha viszont valaki engem bánt akkor egy olyan emberrel végeztetném rajta a retorziót, aki amúgyis élvezi hogy bánthat másokat, így legalizálva az agresszióját.
Régen hóhérnak hívták őket.
éted má?
Szerintem pár csonkítás után nem sok ember kockáztatná meg, hogy megüssön egy másik embert, és most mondhatnátok, hogy lehet nem is akarta megütni és bizonyíték sem volt és-a-többi, nem érdekelne... pár példát kellene csak statuálni, működne a dolog az olyan barom agresszív állatkonál, akiknél a gátlásosságuk nem szab korlátokat a tetteiknek. -
ezt se mondanám :D
mér lenne megkötve? mér lenne a hip-hop szabadabb? a rock zenében is lehet mindenről énekelni.
azér mer a rádióban a nyálas számokat nyomatják az nem azt jelenti h csak az létezik. -
Teljes mértékben hidegen hagynak.
-
A rockzenében?!Most viccelsz ugye?Az egésznap rádióban szóló tini kislányokat nedvesítő zenékben tényleg csak az van.Csak azt nem rocknak hívják,hanem popnak.Hasonlít a nevük,de kurva távol állnak egymástól. -
Fbn Lx #32669 ez hatalmas hülyeség. Egyáltalán nem kötött műfaj a rockzene egyik ága sem, bármit ki lehet vele fejezni.
A punkzenével meg főleg. -
Fbn Lx #32668 amúgy azokat, akik jól tudnak rajzolni, titkon irigylem :D
de azért annyira már mégse, hogy nekiálljak keményen gyakorolni. -
pista89 #32667 Egyéb.
Magasról leszarom őket. -
-
jó, akkor mondjuk úgy hogy a rockzenében a dalszöveg megvan kötve, nem lehet annyi mindent kifejezni mint mindjuk egy hiphop számban. -
Fbn Lx #32664 dehát akkor ezen elved szerint a pofont adó lány ellen is agressziót kéne fordítani, hogy ne a nyugodt férfiakat érje az agresszivitás, szóval akkor miről is beszélünk.
éted? -
Rundstedt17 #32663 Ne legyen már rocker és rapper vita:D -
Sem többet, sem kevesebbet nem érnek mint az átlagember.
-
"a rockzene meg szép-jó, dallam, hangzás stb de ott meg szinte minden szöveg arról szól hogy elhagyott a kedvesem..."
ez jó vicc volt, csak nem igaz :P -
ja, mert ha nagy kolonc a tag akkor jobban hidegen hagy?:DDdd -
De ez függ attól is, hogy kinek mi a művészet, ki a művész. -
cucma #32658 Felnézek a művészekre, szerintem fontos amit csinálnak.
egyetértek. én is a mai mc-ket hoztam volna fel. -
(főleg ahogy tanítanak róluk... vagy hogy mondjam...) -
felnézek a művészekre, szerintem fontos amit csinálnak!
de attól függ hogy kinek mi a művészet, és kinek mi a művész! nekem már egy dal is művészet pl.
a mai underground hiphoppos arcokat azért kedvelem, mert nagyon jó kórképet festenek a mai magyar viszonyokról. lehet hogy zeneileg nem az igazi amit csinálnak, de a szövegek ott vannak (dsp - társadalomklinika, deego - lángtenger stb.)
ha ezek az MC-k egy korábbi világba születnek, simán költők lehettek volna. pl. ezis egy rapszám...hihetetlen szép a szövege
a rockzene meg szép-jó, dallam, hangzás stb de ott meg szinte minden szöveg arról szól hogy elhagyott a kedvesem...
szóval az olyan művészeket kedvelem, akik elgondolkoztatják az embert! és egy bizonyos érzést adnak számomra! pl. egy melankólikus kép vagy bármi! mindegy! ami szép, ami megfog! mindegy az hogy zene, festészet, vagy film! azokra felnézek! de aki mondjuk egy fehér vászonra rak egy fekete pöttyöt az számomra nem művész és az "alkotása" sem művészet szerintem!
persze a kortársművészek között most még sok a műanyag! kis időnek elkell mindig telni hogy "kiszűrjük" az adott kor nagyjait! csak szerintem az már túlzás amit az irodalommal művelnek! én elismerem a költők/írók munkásságát, becsülöm őket de szerintem már túlzás ennyire ránkerőltetni őket! főleg hogy akkor is szórakozásból írták ezeket a műveket (újságba stb.)...mostmeg hááát.... elég megérteni és értelmezni azokat a műveket! hát igen, másvilág volt még akkor! az megint más hogy kitudja hogy a költő mit látott abban a versben, és a mai tanárok mit magyaráznak bele 1-1 műbe a diákoknak...mimeg tanuljuk a kevésbé egzakt dolgokat..
jah és szerintem nem különbek nálunk! őkis csak emberek! énis irtam már verset, énis zenélek mert szeretem. szeretek vmi érzést, maradandót továbbadni az embereknek, a világnak ezáltal! őkis ezt tették. csak nekik ez nem valami hobbi volt, ebből megtudtak élni! (több-kevesebb sikerrel)
-
clio1616v #32655 éted? -
clio1616v #32654 Én az agressziót próbálom jogossá tenni azáltal, hogy azzal fojtom el az agressziót, hogy az agressziv emberek ellen fordítom, hogy ne a nyugodt embereket érje az agresszivitás, hanem azokat, akiknek ez az eszközük az akaratuk érvényesítésére. -
clio1616v #32653 tényleg? -
Fbn Lx #32652 Egyéb:
a legtöbb művészet űzői hidegen hagynak, soha nem érdekelt a festészet, szobrászat, építészet, ilyesmik. Fel sem bírtam fogni soha, hogy hogy lehet ilyennel foglalkozni. Szóval annyira tisztelem őket, mint más embert.
Viszont a zenészeket (nagyrészt az általam kedvelt stílust játszókat) nagyra becsülöm.
Aki mócártot zongorázik, és prédikál, hogy csak az az intelligens és ízléses, aki klasszikus zenét hallgat, azt viszont még annyira sem becsülöm, mint az átlag embert
-
Fbn Lx #32651 neme cél.
az általad jogosnak tartott agresszió jogos, a mások által jogosnak tartott agresszió meg elítélni való.
Akkor most döntsd már el kérlek, hogy az agresszió fontos, vagy rossz dolog. Legalább állnál oda az egyik oldalra, és ne mondanál ellent saját magadnak egyik percről a másikra. Nem veszed magad észre? lol. -
Lehetne rosszabb is. Pl. sz*rhattak volna egy vödörbe és kiállíthatták volna azt is. Elnézést a hasonlatért, de az ilyen szintű "művészettől" én hányok. -
azta -
ba32107 #32648 Ja én olyat láttam egy múzeumban, hogy egy deszkába volt beverve pár szög. Ez volt a műalkotás
-
Van akire igen, van akire nem. Emberfüggő. -
ha tetszik valami akkor nem a művészre nézek fel, hanem a művet csodálom -
Egyébkre szavaztam. Van olyan művész akire felnézek! De főleg manapság sok olyan "művész" van akit inkább sose látnék többet. -
Masakari #32644 Teljes mértékben hidegen hagynak. -
olyanokra kéne gondolni, mint jancsó miklós, robert capa, mága zoltán, sebestyén márta... csak h magyar művészeket mondjak... -
leírást olvastad-e? -
sem többet sem kevesebbet..
no.. a kedvenc témámba ütköztünk .. :) asszem a véleményem pár embernél kifogja csapni a biztositékot .. de ez van .
számomra az, hogy valakit müvésznek nevezünk és közben egy alkoholista csöves, akinek élete szánalmas és öngyilkos is lesz, utána "alap müveltségként" elvárni minden szarát .. hát tökön rúgnám azt aki kitalálta.
és itt most kifejezetten az ilyen életet élő emberkékre gondolok, nem mindenki ilyen volt az tény. konkrétan, ha a mai világban kéne keresni, akkor ezek megfelelnek a mai fedél nélkülbe irogatóknak és árusitóknak.. azok az emberek meg akik belemagyarázzák, h vajh mit gondolhatott (ala verselemzés) na azt is rendesen megcibálnám :)
lényeg a lényeg, amire rábökik, h müvészet, mert egy valami hiperbölcsész eldönti, h ez a királyság!!! .. tajgetosz!
pl. vmikor volt hirekben egy fiatal kissrác, h milyen szuper durván fest .. miket festett? köröket és kockákat .. és, h mekkora müvészet.. konkrétan festékbe mártom a seggem és ráülök a vászonra szebb képet ad, de azt mégse vennék meg százezrekért :\
no kb ennyi jutott most eszembe weblapszerkesztés órán :D
ui: nem magyar a bill igy hosszu i-be belekötőket mellőzném :p