127612
-
Egyetértek vele -
-
Egyetértek vele.
Ha súlyos baleset érne és 100% lenne hogy az előttem álló életem során már tolószékes leszek, és se a kezem, se a lábam nem tudnám használni akkor ezt választanám. Maga a gondolat kitudna végezni hogy a baleset előtt mi mindent tudtam csinálni 15 évig és előre kéne néznem hogy ha még élek 40-50 évet tolószékben... Nem tudnék semmit se csinálni és tudom hogy a mai fiatalok milyenek, valószínű hogy minden barátom, haverom elfordulna tőlem és nem lenne semmim. Talán barátnőm is elfordulna tőlem de azt nem bírnám elviselni hogy pár év múlva egy másik csávóval látom az utcán aztán még pár év múlva látom őket ahogy mennek az utcán és már 2 gyerekük van, én meg ott ülök már évek óta egy nyamvadt tolószékbe tehetetlenül. Nekem ez maga a rémálom.
Lehet hogy én kitartok mellette immáron 3 hónapja mióta volt a balesete, és mindenben segítek neki, most már szerencsére ott járunk hogy sétálgat is kicsit, átölelem és szépen lassan. Ha most le bénult volna és 100% hogy nem épült volna fel sohasem és az eutanáziát választotta volna és engedtem volna. Nem azért mert nekem nem kell egy mozgássérült nő hanem azért mert azt akarom hogy neki minnél jobb legyen, Nagyon rosszul viseltem volna, így is rosszul viselem, ha egész életében szenvednie kellene, MERT SZERETEM. Tudom hogy mondani így lehet bármit de ezt megtenni sokkal nehezebb......... -
egyet értek vele, ha nem akar szenvedni akkor ezt el kell fogadni -
Nem érdekel ez a téma.
-
Igen, de nézz egy izomsorvadásban szenvedő embernek a szemébe, aki könyörög a halálért, és mondd a szemébe, hogy az ingatlan miatt nem halhat meg. kényes kérdés. -
Az eutanáziát legtöbb esetben olyan előrehaladott állapotban levő betegek kérik akiknek a felépülés szó szerint csoda lenne. -
Egyetértek vele. Ellenőrzött körülmények között mindenképpen. -
dx #33556 Egyetértek. -
Egyetértek, mivel ismerem mindkét technikát (szihológus barátnő aki ért a poligráfhoz is (analóg, digitális egyaránt)). -
#33550 plusz hazugságvizsgáló. Így elég kis hibaszázalékkal ki lehetne szűrni a csalókat. Azt, hogy felépül e valaha azt az orvosnak el kell tudnia dönteni. (persze itt is van hibalehetőség.) -
Nem kellene engedélyezni.
Nem a helyességéről van szó, hanem arról hogy ingó és ingatlanvagyonok sorsa múlik egy ilyen eutanázián, sokszor igen komoly értékben.
Ahogy az emberek pénzéhségét ismerem, gyorsan elszaporodna az eutanáziát kérők száma. Ha maga a szenvedő kéri, könnyen lehet hogy egy később felépülő embert végeznének ki. Ha pedig a hozzátartozók kérik, egyszerűen nem lehetne különválasztani hogy a szenvedőn akarnak-e segíteni, vagy egyszerűen csak a vagyonra fáj-e a foguk.
-
clio1616v #33552 Más helyett nem döntenék, én meg nem akarok meghalni.
Nem érdekel a téma. -
nekem tetszik az ötlet -
Egy pszichológussal és egy orvossal történő konzultáció után döntsön a családja. -
akkor neki mind1, mert ugysem erez semmit... -
Egyetértek vele.
De mi van akkor, ha valaki pl. kómában van és nem tud saját maga dönteni?
-
Egyetértek vele.
-
Nem ellenzem. Akinek már megváltás lenne a halál, miért ne? Bár tuti hogysok lenne a visszaélés vele (pl. biztosítás miatt a családtagok megölik a beteget, nameg szervkereskedők stb.) -
Egyetértek vele. -
Egyetértek vele
9999999% -ban .. aki már magáról sem tud gondoskodni, v szimplán már magáról sem tud, + szenved meg minden, neki már megváltás lenne a halál.. legalábbis én kiosztottam a feladatot, ha nem tudok magamról, v nem tudok magamról gondoskodni akkor vki húzzon le a klotyón :)
nem beszélve arról, h a család is szenved tőle, ha el kell tartania, és nézi ahogy napról napra rosszabb a helyzet -
G_ArchAngel #33543 konnyebben viszi a hullajat a viz?
vagy milyen meglepetesre gondoltal?
-
xxxpaulxxx #33542 Egyetértek vele... jogunk van élni és meghalni is, amikor akarunk... főleg ha iszonyatosan szenved az ember és nem tudja ezt elviselni...olyankor had döntsön már ő, mit szeretne.
Nagyobb gond, ha az ember úgy szenved, hogy pelenkázzák, kommunikálásra képtelen és még csak azt sem döntheti el, akar-e így élni... nah olyan helyzetbe még rémálmaimban se szeretnék kerülni:( -
DIESEL DOG #33541 Egyetértek vele. Ha valaki már hosszabb ideje szenved akkor lehet hogy neki a halál megváltás lenne...
-
Katarina 60 #33540 Egyetértek vele. -
Egyetértek vele. Ha valaki nagyon szenved, akkor hadd döntse el, hogy mit akar. -
Rundstedt17 #33538 Egyetértek -
Egyetértek vele. -
Egyetértek vele. -
Nem ellenzem. A szabad akarathoz való jog megvan és orvosilag reménytelen esetekben - főleg, ha nagy fájadlommal jár az állapot - döntsön az akinek az életéről van szó. -
ba32107 #33534 Egyetértek vele. -
pista89 #33533 Nem érdekel ez a téma. -
Egyetértek vele. -
Nem neked ment. -
65 kiló? LOL az ám a nagydarab :D -
nahát énmeg 193cm és 85 kilóvagyok. -
Nem a súly számít. Így tudsz a legnagyobb meglepetést okozni. Tapasztalat.
-
pizzaaaaaaaaaaaaaaaa; pizzaaaaaaaaaaaaaaaa BALSBD??S:ASD:ASD:ASD:ASDAS -
Fbn Lx #33526 én meg ha felveszem a pufajkámat meg a táskámat a vállamon átdobom, már szabályosan terminátor vagyok! -
Én még csak 60,de kabátban 70-nek is tűnök!