127612
-
Gyenge, mert van némi ráció abban amit írsz, de inkább tűnik szimpla okoskodásnak. Ellenben hozzászólásom az elemzéseid itteni mellőzésére irányult, sértődöttség nem dukál bennem, annál inkább a vélt trollkodásod iránti ellenszenv.
A mindent túlgondoló embereket egyébként sem szívlelem, ne hari. -
Fbn Lx #118274 pszichológiailag kielemzem, hogy gecimad lettél rám és ellenszenves lettem, amiért oltottam a futballfanatizmust, így erős volt a késztetés ugrani valamire amit mondtam
ehhez mondjuk a logódra kellett kattintanom és meglátnom, hogy te is futballfag vagy, mert csak ekkor értettem meg a sértődött dühöd okát
na, milyen szikológus vagyok? -
ezen megjegyzésed diszkriminatív jellegét is pszichológiai vizsgálatnak vethetnéd alá, csak ne itt -
Fbn Lx #118272 nana! béke van testvér.
tessék, kapsz egy pluszt, hogy te is olyan boldog legyél, mint én! -
Inkább kussoltál volna... -
Fbn Lx #118270 most így belegondolva, bár magamat nem azonosítom velük és nem lennék fan, de én is szoktam szurkolni csapatoknak
és egész egyszerűen azt szoktam választani, amelyikben ránézésre szimpatikusabb emberek vannak
pl a madridnak nem drukkolnék, mert spanyolok, és a spanyolok cigányok -
Fbn Lx #118269 kedves a történeted! hasonlóan képzeltem el, valóban nem túl ésszerű.
szóval azt mondod, hogy egy gyengén játszó csapatnak nem tudnál a fanatikusa lenni, mert a szép játék kritérium volt nálad? hogy lehet az akkor, hogy c kategóriás csapatoknak is vannak olyan szurkolóik, akiknek pedig nincs hozzájuk személyes kötődése? -
youre doing it right -
Fbn Lx #118267 igen, acél. a szerkezeti acél nem olvad meg a kerozintól. -
Most trollkodás a cél...? -
Fbn Lx #118265 9/11-et az amerikai kormány szervezte, gondolom azt vágod (inside job volt) -
hugopareiros #118264 Nálam úgy indult, hogy 2003-ban egyik este a sport1-re sikerült kapcsolni.
Real Madrid - Celta Vigo mérkőzés volt.
Szimpatikusan játszott a Madrid és Raul góljával végül 1-1 lett az eredmény.
A forduló után az állás (nem néztem utána, lehet tévedek 1-2 pontot) a tabellán ilyesmi volt:
Sociedad 73p
Real 72p
és már csak 2 meccs volt hátra. (Az tuti, hogy 1 pont volt a különbség.)
Kíváncsi voltam, hogy ki nyeri meg a bajnokságot ezért a következő meccset már a kezdősípszótól néztem.
Városi rangadón nyert a Real 4 vagy 5-0ra az Atletico ellen. Másik ágon pedig a Sociedad kikapott a Celta Vigotól.
Ezzel a tabella élére ugrott a Madrid és 2 ponttal vezetett is.
Az utolsó fordulót pedig a Bilbao ellen játszotta a csapat. Le is győzték őket simán. Bajnokok lettek. Láttam rajtuk a küzdeni akarást és a szép játékot is.
Arra emlékszem, hogy ezen a 3 meccsen 7-8 gólt rúgtak összesen ami soknak számít.
A következő szezonban elkezdtem nézni a meccseiket és tetszett a focijuk amit játszottak. "Rúgjunk többet, mint amennyit kapunk." Ez volt a mottójuk.
Olyan focisták játszottak ott akiknek minden mozdulata egy álom volt.
Ahogy teltek a meccsek egyre jobban érdekelt a csapat a meccseken kívül is. Sajnos akkor még nem volt zinternetem így csak a sport csatornáról és az újságokból sikerült információkat nyernem.
Sajnos trófeákat egy ideig nem nyertek, de a csapat játéka az nagyon tetszett.
Ahogy teltek a meccsek és a szezonok egyre jobban közel került a Madridizmus a szívemhez és azóta is megvan ez.
Tehát igen, kellett valami ami megfogott bennük. A szép játék, a küzdés, a bajnoki cím (ki tudja, ha nem nyerik meg, akkor lehet most nem érdekelnének)... -
Sosem bírtam az ilyen önjelölt pszihomókusokat... -
nincs mit majd légyszi írd meg kinek szurkolsz mostantól -
Én például mivel szeretem a The Wire-t, amikor életemben kétszer NFL-t néztem, a Baltimore-nak szurkoltam
-
Fbn Lx #118260 köszönöm, hogy eloszlattad a homályt -
megnézel 5 meccset és akire feláll az lesz -
Fbn Lx #118258 gondolom azért valami személyes kapcsolódási pontot csak kijelölnek az emberek maguknak, ami erősítheti a kötődésérzésüket
pl. a kapus a legjófejebb ember a világon, vagy az egyik középpályás hasonlít a kedvenc nagybácsimra, vagy voltunk liverpoolban kirándulni az osztállyal és ott csókolóztam először
vagy nincs hozzá szükség ilyenekre, elég csak kimondanom egyet és onnantól tartanom magam hozzá? -
Fbn Lx #118257 és milyen kritériumok alapján célszerű kiválasztani a szívem csapatát?
teljesen hasraütésszerűen megy, hogy kijelölök egy csapatot és mostantól annak szurkolok életem végéig? -
hugopareiros #118256 egy elkötelezett focidrukker szánalmasnak tartaná azt az embert aki mindig másnak drukkol
"egy szív, egy csapat" -
Fbn Lx #118255 akinek kevés sikerélmény van az életében, az hajlamos magát különféle aktív konfliktusokban résztvevő csapatokkal, csoportokkal azonosítani, mert így elhitetheti magával, hogy a csoport sikereiből ő is részesül, úgy érzi valamiért, hogy az valahol az ő érdeme is
ha a juventus megnyer egy meccset a bayern münchen ellen, akkor a juventus fanok úgy érzik, hogy ők jobbak a bayern münchen fanoknál, "legyőzték" őket.
én ismerem annak a taktikáját, hogy hogyan lehet mindig a legjobbak között lenni, mindig a győztes mesterfaj tagjaként élni, és ha jó leszel, elmondom!
drukkolj mindig annak, aki éppen vezet
vajon egy elkötelezett focidrukker hogyan élné meg azt, ha soha nem tud legyőzni, mert mindig annak szurkolok, aki nyerésre áll? összeakadnának az agyvezetékei az abszurditástól? -
pecásss #118254 Hali!
Próbáljátok ki ezt a nagyon király böngészős MMORPG játékot! Én csak ajánlani tudom, megéri megnézni! :)
http://spartaiakgladiatus.lapunk.hu/ -
Komoly szociológiája és pszichológiája van a rajongásnak, szurkolásnak, rajongói köröknek, kluboknak. Érdekes téma.
Az megint más kérdés, hogy anyagi érdeked fűződik hozzá :)
(bár ott is felvetődik, hogy te, onnan a TV elől ülve akár hangosan szurkolva is racionálisan mit tudsz változtatni egy sokezer kilométerre történő esemény kimenetelén - mint amikor a lottószámoknak drukkol valaki :) ) -
Az ilyen fanatikusokat sosem értettem.
Általában meccsenként változó melyik csapatot tartom szimpatikusabbnak, de többnyire csak reménykedem egy izgalmasabb összecsapásban.
Kivétel persze most a vb, mert itt annak szurkolok, akinek teljesítenie kéne, hogy bejöjjön a tippem :D -
Ez egy nyelvhasználati kérdés, a közösséghez tartozás érzése, és annak kifejezésére általánosan használt a többes szám első személy. A közösség pedig lehet igazából bármi - akár egy más ország csapatának szimpatizánsai is.
Ugyanannyi értelme van racionálisan, mint amikor egy UTE-FTC meccsen vagy akár választásokon "mi" nyerünk és "ők" vesztenek - nyelvében elhatárol egy közösséget egy másik közösségtől (pedig a beszélő nem csapattag, nem párttag). A rajongás, szurkolás viszont nem racionális cselekvés, hanem érzelemvezérelt. -
én azt nem értem amikor úgy beszélnek (más ország csapatáról) ismerőseim hogy "nagyon jók voltunk, küzdöttünk"
-
-
clio1616v #118248 valahogy biztos, de nem ideálisan -
Fbn Lx #118247 mondjuk a döntőt lehet megnézem majd, ha lesz kéznél jófajta sör, meg elég játék a telefonomon a z unalmas passzolgatós részekre
de nem ígérek semmit -
Fbn Lx #118246 meddig fog ez az egész tartani?
ezeknél a nagy sporteseménynél mindig azt veszem észre, hogy már x hete mindenki beszél róla, úgyhogy ráveszem magam hogy ránézzek miről van szó
de addigra meg már vége
bár emiatt még sosem voltam szomorú -
Működik nem Apple termékekkel is?!! -
clio1616v #118244 iPad iPhone Macbook, de nézheted akár projektoron is szabadtéren -
clio1616v #118243 nem csak egy van még felcsuton? -
clio1616v #118242 miért ti kik vagytok? -
Igyekszem a lehető legtöbbet megnézni. Bár eddig az éjféli meccseken mindig bealudtam :D
-
Naná -
most a tv közvetítés az bármin nézve is az marad, max. felvételről megyen már... :D -
Kapaszkodj meg a székedben, nem csak TV-n lehet VB-t nézni!!! A modern technológia csodái! -
Mint a 2000-es olimpia idején... -
hugopareiros #118236 Akkor a suliban az órák átalakultak meccsnézős tevékenységbe.
A lányoknak esélyük sem volt arra, hogy más történjen.
Minden tanár megkérdezte, hogy "mit akartok csinálni?" és a fiúk eldöntötték, hogy "meccs".