127612
-
Azért ez erős túlzás. A '80-as évek végén volt egy ilyen ami okozott zavarokat. Azóta a kritikus rendszereket felkészítik erre és egyes atombiztos rendszerek akkor is kibírták. A veszély megvan, de talán nem kéne ennyire eltúlozni.
Az meg, hogy a szén hogyan jön be a képbe nem világos. Ebben a forámban kicsit zagyvaság a szöveg és ez kicsit kételyeket ébreszt bennem. -
Cat 02 #33924 Létezik, de h az emberek miatt van-e az tényleg kérdéses ^^
Vulkán kitörése persze hozzájárul, de azért nem ennyire :) Valahol volt olyan h régen is volt ilyen, és utána jött megint jégkorszak, kitudja, hátha most is ez lesz. -
Enc0re #33923 A NASA nemrég kiadott jelentése szerint egy hatalmas napkitörés megbéníthatja az egész civilizációt, és világkatasztrófát eredményezhet.
Az Európai Űrügynökség egyik vezetője, Mike Hapgood azt nyilatkozta a NASA jelentéséről, hogy objektív, kiegyensúlyozott tanulmány, és nem pánikkeltő. A jelentés egyik szerzője, Daniel Baker, a Coloradói Egyetem munkatársa pedig azt mondta: "Egyre közelebb kerülünk egy lehetséges világkatasztrófához", de kifejezte abbéli reményét, hogy a jelentés talán cselekvésre ösztönzi a fejlett országok politikai vezetőit.
Hogy mitől kell tartani? A napkitörések (az úgynevezett flerek) a naptevékenység leghevesebb megnyilvánulásai, hirtelen energiafelszabadulások. Ezek hatására nagy energiájú részecskék záporoznak a Földre, geomágneses vihart okozva. Egy ilyen geomágneses vihar a NASA jelentése szerint 90 másodperc alatt megbéníthatja az USA elektromos hálózatának felét, harminc nap alatt pedig leáll a szénutánpótlás, és az országnak egy évtizedre lehet szüksége a katasztrófa kiheveréséhez. A napkitörések jelenségét Richard Carrington angol csillagász fedezte fel 1859-ben, s akkor egy hatalmas napkitörés, egy fehér fler mind Európában, mind Észak-Amerikában megbénította az egész távírórendszert.
Jelenleg a NASA ACE-műholdja a legjobb jelzőberendezés, amely az efféle, Napból eredő veszélyekre figyelmeztethet. Egy geomágneses vihart 15-45 perccel előbb képes jelezni, s az energiavállalatoknak elvileg 15 percük lenne a vészhelyzetre felkészülni. Ám az ACE-műhold már 11 éve működik, túl van megszabott működési idején, és egyelőre nincs terv a helyettesítésére. Ráadásul egy hatalmas napkitörés kevesebb mint 15 perc alatt is elérheti a Földet, amint ez a "Carrington-esemény" alkalmával is történt.
fasza -
nem tudom, nem érdekel, a hozzászólások sem. -
Ez így ömahgában értlemezhetetlen? Milyen vulkánkitörés?
St. Helen? (1986)
Krakatau? (1883)
Az adat is biztosan rossz. Egy vulkánkitörésből nem szabadul fel több száz millió tonna CO2.
Ne vedd sértésnek, de kicsit finomítsd még természettduományos ismereteiden. -
A globális felmelegedés létezik -
Csak kicsit élsz tévedésben. A városi közlekedésben meg van tömve viszont sokat eszik a dinamikus vezetés miatt. Emiatt lazán kompenzálja azt, hogy autó városban 8-10 L /100 km. A busz egy 100 km alatt a belvárosban 1000 embert lazánelvisz. A fogyasztása max. 4-5-szörös. Ne a szar ócska 30 éves magyar Ikarus busz legyen a mérce... -
az emberiség kevesebb káros gázt bocsájt ki a légkörbe mint 1 vulkán kitörés 1 év alatt... értitek mit mondok... csak régen ez működött mert geci sok fa volt... ma meg? igazából nem lenne baj ezzel a kibocsátott mennyiséggel csak a fák kevesen vannak... -
dx #33917 Gondolom személyes tapasztalat. -
Nálnuk meg teljesen véletlenül volt több hétig jég a város melletti tavon, és egymás után 3 hétvégén mentünk ki korcsolyázni. -
Globális felmelegedés létezik, az egyetlen amit nem tudhatunk biztosra az a kiváltó ok. -
Jah,gondolom,amióta léteznek V8-asok,azóta ennyit esznek.Fejlettebb országok közül kb csak amerikában esznek annyit az autók. -
Hazucc, mert pl a vette 4,6 os LS1 ese 14 littyót eszik-.-" -
Na bazmeg,beszélsz itt a buszokról,hogy milyen környezetszennyezőek,erre felhozod a lehet legszarabb példát:D V8-as amcsi blokk,áá,semmi köze a globális felmelegedéshez:D -
De azért azt is nézd meg, ha manapság a legtöbb autó sajna ilyen kis 1-2 littyós benczines cumó....2-5 férőhellyel.
Meg persze van dögivel ugyan ennyi diesel is.
De ha azt vesszük, hogy mo-n kb 2500 busz van, (tök fölöslegesen) akk máris lejön, hogy azért a buszok rohadtul szenyneznek..Főleg, mikor nem indul be a turbó, és csak nyomja fölösbe a dázolajat a kmotorba...
Troli kéne, bár ahhoz meg ugye kábel...
Na mind1....Éljenek örökké a batár v8 as amcsi vasak:) Diesel meg menjen a fenébe. -
A globális felmelegedés létezik.

-
Hát nekem az is elég,ha csak magyarország melegedik fel:) 95-ben áprilisban szakadt a hó.A most születő gyerkőcök meg kb csak képről fogják tudni mi az:D -
Ne mond már,hogy 50-100 ember buszoztatása jobban szennyezi a környezetet,mint az 1személy/autó-s emberek,meg a teljesen fölösleges terepjárók,amiket betonon használnak
-
Ez igaz,de ez nekem még nem elég bizonyíték arra,hogy ez a globális felmelegedés miatt lenne. Egyébként emlékszek rá. Még a '86-os méteres hó is rémlik.
A nem tudom alatt a tartózkodást értem.
-
busz: 60 férőhely
személyautó: 1-5 fő -
Naja, létezik, de az máskérdés, hogy amúgyis alaphangon magától is lenne felmelegedés, ha mi nem élnénk, mivel most a 6. lehülés felmelegedés felmelegedő szakaszában vagyunk.
Ami pedÍg előresegÍti kis mértékben azok az autók..Amik pedig nagy mértékben az a sok tetves tömegközlekedési busz, a maga 10350 ccm jével, és 13 literével, meg ugye a nagy erőművek, ahol a szenet millió tonna számra égetik el.:/
-
Hát figyelj,lehet te már nem emlékszel,de én igen,hogy 10 éve mekkora havak voltak,és hogy minden télen lehetett menni szánkózni elég sokáig.Most meg ha a hó nem olvad el még aznap,már az is csoda.Nyáron meg mondjuk mindig is picsameleg volt. -
Köszi...
-
Sokat olvastam a témáról. Szinte mindig volt pro és kontra. Nem merném kijelenteni sem azt,hogy létezik,sem az ellentétjét,így a "nem tudom"-ra kattintottam. -
Már 50. -
49 idióta. -
vmi érveket is fel tudnál sorakoztatni? mert így egyelőre te számítasz agymosottnak -
Baromság, de látom az agymosás jól működik. -
Biztos, van csak nézz szét a lakásba mennyi cucc van, ami fűt:
PC, TFT, TV, hűtő, stb stb... -
akár -
Fbn Lx #33895 lehet hogy soha a büdös életbe nem volt bundánk, csak ferdítés
-
Fbn Lx #33894 te is pasztafári vagy?
-
Fbn Lx #33893 mit tudom én.
ti sem tudhatjátok. -
létezik... de a felmelegedést nem mi idéztük elő, csak gyorsítjuk
(legalábbis nekem ezt tanítják...)
Jégkorszakban is megmondták..."Jól jönne már egy globális felmelegedés..." -
jahogy így gondoltad :D akk semmi
akkor honnan szednél annyi energiát? amivel bekeríted a Földet egy rohadt nagy légkondival?
amúgy vannak ilyesféle tudományos ötletek/elképzelések, csak nem igazán megvalósíthatóak: óriási tükröket fellőni az űrbe, amik visszaverik a napsugarakat
-
pikkelyt növesztesz és átállsz hüllőbe??? vagy hogy képzelted?
mellesleg, ha már szóba került így az evolúció: azt nemtod miért van, hogy elhagytuk a "bundánkat"??? mer engem nagyon érdekelne...mert mint tudjuk a szőr kiváló szigetelő -
A tudósok biztos kitalálnak valamit(,csak egy hülye ötlet:mindent légkondival vagy ahoz hasonló dologgal szabályoznánk a hőmérsékletet.) -
jah...csak ez kábé felfogható kollektív öngyilkosságnak is, és ez az elkövetkezendő 50-200 éven ( és nem pár százezer éven) belül be fog következni -
de vajon mivel?.. -
Mellesleg,ha télleg létezne a globális felmelegedés,akkor biztos,hogy alkalmazkodnánk a hőmérséklethez.