127612
  • SötétBarom
    Most jólmegmondtad - gondolom eszed tovább a májkrémet, párizsit, gesztenyepürét, ill. bármit, ami nem abból van, amire számítasz.
  • BaliBoy
    Szeretem a kutyákat is meg a macskákat is... :D
  • Molnibalage
    Milyen adatokkal? Azok nem változnak meg attól, csak azért mert Kim nagyvezér hülyeséget csinál.

A legreálisabb esélye egy északi inváziónak a '70-es évek közepén-végén volt még talán. Akkor még nem voltak 4. gen jenki gépek és AWACS support. A '80-as években is már reménytelenül elavultak voltak az északi gépek.

1986-ban érkezett két ezred MiG-23ML ezen nem sokat változtatott, mert az akkor sem volt combos és sok sem. Szu-25 gépek is akkor érkeztek több tucat Mi-8/17 és Mi-24 helikkel. Az három SA-5 üteget is akkor vették.

1988-ban érkezett a MiG-29 (kb. 20 db). Ezek lényegében semmit nem változtattak az egyensúlyon, mert délen az F-4D helyett F-4E gépek érkeztek és 200 db F-5E gyárátsa is befejeződött. Az ott állomásozó jenki gépek F-16A és A-10A gépek voltak. Japánban is volt még F-15A és F-16A.

Szerinted miért nem támadtak még akkor sem mikor a SZU erős volt és Amcsi még Vietnám miatt gyengébbnek tűnt?
  • LordVenom
    Ameddig ízlik,addig nem is érdekel. Te mindenről,amit eszel tudod miből készül?
  • Marci0115
    egyétek csak a kinai kaját , kitudja melyik sarki macskát vagy kutyát vágták le és fözték meg
  • SötétBarom
    Sushi 4 Life.
    De jöhet mindenféle csípős-édes-savanyú cucc.

Ha elutazom, akkor ott is mindig tesztelek valami helyi aberrációt (tengeri herkeberke, ilyenek.)

Kagylót, csigát rühellem.
  • OrioN the S
    Kivancsi vagyok ,ha megis kitorne hatalomfeltes,hatalomvagy,emberi hulyeseg miatt(nem allitom csak peldakent mondom) akkor mire mennel ezekkel az adatokkal. Kiakadnal mi? :)
  • OrioN the S
    Imadom!
  • BaliBoy
    Igen

Kínait gyakran. De a múltkor megakadt a szemem a japán konyhán is csak ahogy elnéztem elég húzós ára van. 2-3000 ft egy adag valamiért kicsit sok.
  • LordVenom
    Igen,rendszeresen. Volt,hogy heti 4-5-ször kínait ebédeltem. Kifejezetten szeretem a kínai és a thai konyhát. A török konyhát is imádom,kivéve az édességeit,mert az csurom cukor...
    A kevésbé egzotikus olasz,és egyéb európai kajákat is szeretem...
  • BB7
    Igen, rendszeresen eszem kínai/japán ételeket, s nagyon szeretem!
  • Molnibalage
    Ekkora hülyeséget írni barátom... Technikai difi alig volt a két oldal között. Gondolkodásbeli és tapasztalat terén annál inkább. A németek okultak a spanyol tapasztalatokból. A többiek nem. A szövi hadvezetés az I. Vh kényelmes tempójában cselekedett...

lásd Németország technológiája az 1. és 2.vh előtt: százszorta erősebb fegyverzettel és technológiával bírt, mint mondjuk a franciák, oroszok, angolok, de a többiek mégis behozták a hátrányt...

Az I.Vh előtt nagyon egyszinten voltak a felek alkalmazott taktika és fegyverzet terén. Azért volt vérfürdő és állóháború.

A II. Vh előtt milyen százszorta erősebb fegyverzet? Be vagy rúgva? Mire gondolsz itt?

Akkor sorban.

Németek

Lufwaffe legjobb vadásza a Me-109E, de bőven repked még korábbi verzió is belőle. A hidelmekkel ellentétben a Lufwaffe közel sem hipermodern. Az igazán új gépek jó, ha 50%-ban alkotákk a teljes állománynak. Voltak igen szépen másodvonalas gépek ott, olyanokat aminek még így fejből a típusjelzése sem ugrik be.

Harckocsik? 80%-ban PzI. ami jóformán páncélkocsi szint (két 7.62-es géppuska vagy egy 20mm-es gpágyú), PzII. könnyű hk szintén 20mm-as löveggel. Alig pár száz Pz III. és Pz. IV volt és azokból is a rövidcsövű verziók még 75mm-es vagy kisebb löveggel.

Haditengerészet?

Az új hajók modernek, csak kevés van és nem kipróbáltak. Soha nem volt sok egyszerre sok bevethető. A tengókból is alig van a háború elején. Az igazán ütőképes Type VII osztályból 1939-ban volt egy-két tucat. A többi Type II. Kis vacak. 0 rephordozó.

Angol + Fr. + Benelux

Hurriacan, Spitfire és régebbi gépek. Franciáknál a Dewoitine D.520-ból kevés volt és pilótahiány is volt. Attól függetlenül jó gép volt. Belgának volt kevés Hurricane. A RAF bombázók kb. Lufwaffe szintűek. Minkét oldal gépei vadásztámadás esetén elég védelenek voltak mind.

Mennyiségre a LW nagyobb volt. Csak itt volt német fölény.

Harckocsik? A Matilda két verziója páncélvédettségen messze felülmúlta a német hk-kat. Szinte csak Flak 88-sal lehetett szétkaptni őket. Ezt Arrasnál (ha jól emlékszem demonstrálták). Mázli, hogy nem mindben volt hk. löveg, némelyikban csak ét 0.303-as géppuska volt.

A Francia hk-k is jobbak voltak sok tekintetben, tűzerő, páncélvédettség. Kicsit lassabak voltak. A szum. hk. több volt a koalíciós oldalon. Csak szarul használták őket. Az is gond volt, hogy a parancsnokra túl sok feladat hárult.

A haditengerészeti fölény első látásra is nyilvánvaló.

Az 1940-es nyugati hadjáratban a nácik erőfölényben levő ellent vertek meg.

és ahogy láttuk a szovjetek esetében: inkább az emberi tömeg számít...

Igen. 60 éve. Az kicsit rég volt. Azért volt ott T-34, KV-1, IS-122/152, stb. Nem voltak rossz cuccok akkori szinten.

NK-val szemben is van tömeg csak éppen nem 40-50 éves T-55 modifikációk vannak. Egyes NK hk-ban még lövegstabiliztor sincs asszem...

Csekkold már le a RoK + US ARMY erőit és hogy mi van a seggük alatt jó? Ehhez jön a totális szövi légifölény. Azt tenné a USAF és RokAF amire kitalálták. Tömeges nagyarányú támadás megállíása egy nyílt és konvencionális háborúban. Iszonyatos mészrálás lenne. A DMZ a világ egyik legjobban véded területe és nincs hely komoly hadászati manőverezésre.

Egy kis gondolkodás és tények ellenőrzése nem ártana a butaságok írogatása előtt.
  • ba32107
    Egyszer ettem valami indiai cuccot, de majdnem kihánytam, ettől függetlenül hajlandó lennék megkóstolni ilyen kajákat.
  • Carlos
    Ettem már, de ... annyira nem hatott meg a dolog. A kínait kifejezetten nemszeretem. :)
    Maradok az olasz és spanyol konyhánál...
  • extramagascsaj
    Ettem már, de csak néha szoktam...nem igénylem rendszeresen...
  • somdav95
    Hetente- kéthetente , kínai vagy thai.. :)
  • Molnibalage
    Mi az egzotikus étel?
  • 89
    azért tudod, hogy ez is sarkítás...ettől függetlenül bekövetkezhetne a 3.
    lásd Németország technológiája az 1. és 2.vh előtt: százszorta erősebb fegyverzettel és technológiával bírt, mint mondjuk a franciák, oroszok, angolok, de a többiek mégis behozták a hátrányt...és ahogy láttuk a szovjetek esetében: inkább az emberi tömeg számít...
  • DJ Skyline
    Ettem már, de ...

de kb évente 2x ha eszem kínai indiai japániai' ételt
  • dartonita
    1.♥.
  • zsutyesz
    Nagyon-nagyon ritkán, ezért a nem-re nyomtam.
  • DIESEL DOG #33944
    Néha szoktam enni egzotikus kajákat. Egyébként az igenre nyomtam...
  • tenkenorman
    Vicces volt. Ülünk a kocsiban, külső hőmérséklet +6fok. nem telt el háromnegyed óra, jön egy felhő, korom fekete, besötétedik, -5fok. HAVAZIK. a szélvédő majdnem betört mert utána meg jég volt. Szabályosan megijedtem.
  • Molnibalage
    És? Kit érdekel ez? Ez propaganda és blöff egyben. Nukleáirs robbanófej nélkül szart sem ér egy ilyen szerkezet km-es szórás miatt. Ez nem jenki Minutemen III...

Termonukleáris töltet biztos nincs hozzá, anélkül még a pár km-es szórás is gáz. Eddig egyik rakétakísérlet sem volt túl sikeres ÉK-ban. Az ötvenes évek technológiai szintjén vannak nagyjából... Mellesleg, ha bevetik szerinted mi lenne rá a válasz?

Ja, és ki állna ÉK mellé, ha agresszor?

Figyelni figyel, de ÉK-nak esélye nincs egy hagyomány fegyverekkel vívott háborúban. Az elején vérfürdő lenne és iszonyatos romoblás (II. Vh-s léptékre tessék gondolni), de a RokAF + USAF + US NAVY pillanatok alatt beadárlná őket.

Nagyon nem vagy tisztában a helyzettel és úgylátom a HT-hez sincsen sok közöd. Részletezzem egy kicsit, hogy milye van ÉK-nak és milye ellefeleinek? Megáll az eszem, hogy ilyen hülyeségekből vonsz le ilyen meredek következetéseket.

Az orosz medve még vár a barlangjában, de hamarosan ő is előjön.

Ez az a pont ahol kibaszott ideges leszek. Tavaly grúziai híreket figyelve csukva volt a szemed? Az orosz haderő a '80-as évek szintjén van nagy átlagban. Jóformán csak a felvételek minősége árulta el, hogy nem 1988-ban készültek. Expedíciós képessége az oroszoknak = a NAGY NULLÁVAL.

Most derült ki, hogy a MiG-29 flotta 2/3-a szétrohadt gyakorlatilag a betonon. Az összes többé kevésbé moder gépek a kb. két tucat MiG-29SzMT és 48 db mimimálisan moderniálzt Szu-27. Kész, passz. Ennyi. Ebből te milyen képességeket vonsz le? Miért is segítenének ÉK-nak? Ma a $ és euró az úr. Azt meg nem kapnak. Már nincsenek elvtársak. Az 1986-os és 1988-as fegyverszállítások is kemény valutárt mentek emlékeim szerint.

Az egész orosz légierő meg szét van szórva az országban. Reggelire megszezi az összes modern bevethető erőt egy CVN kötelék. A repült órákról és háborús tapasztalatokról még szót sem ejtettünk. AWACS support?

Az orosz medve, max. egy félkarú bocs. Ez van. Vak aki ezt nem látja az vak. Nagyon. Meg megeszi a porpagandát és a látványos airshow elemeket és szokásos orosz nagyzolást.

Grúziával könnyű volt izmozni. Ahhoz képest egy 20-adrangú ellen leszedett egy Tu-22M felderítőt és 3 db Szu-25-öt. Eh... Egy komoly ellenfél atomjaira szedné őket. Precíziós fegyverek csak mutatóban. Stb.

Szóval röhögnöm kell.

ÉK korea légiereje az alábbi gépekből állt névelegesen 14 éve. A számértékek nagyon eléletiek, mert a hadrafoghatóság erősen kérdéses.

J-5, J-6 gépek. 1950-es évek beli MiG-17/19 klónok, R-3Sz rakéta másolatottak. 240/120 db kb. Már 1970-ben is vicc gépek voltak...

MiG-21PFM és bisz 160/ 60 kb.

Egy ezred MiG-29A. Kb 18-20 gép. Az ősrégi '80-as évek beli változat. Ma már ez is reménytelenül elavult a lehetséges ellenfelekkel szemben. Mennyiésgre fing.

H-5 (Il-28). Az '50-es évek bombázója...

Q-5. Kínai MiG-19 erősen átépített változata. Radar nuku, csak buta bombák. '60-as eleji cucc.

Az harckocsi és egyéb dolgokra is ez igaz.

SA-2/3 légvédelmi rendszerek (kb. 60 üteg, állapot kérdéses...). Minimális SA-5. SA-7-ből kb. 10'000. Papíron. Üzemidő valszeg rég lejárt... A nagy szám miatt ez viszonylag komoly fenyegetés, de ha nem mész 3000 méter alá, akkor kiiktava.

Stb.

Röhögjek? Azt kéne...
  • Molnibalage
    Mi az, hogy történelmi időkben? 500 működő vulkán? Nem nagyon van annyi. A méret ebben a pár sorban szintén nincs definiálva...

A hosszabb szövegre max. holnap lesz időm.
  • ThisZip
    OFF:
    Csekély a valószínűsége?

Észak-Korea olyan rakétakilövő állást tett az országhatárra, hogy a rakéta 4000 km-es körzetet befed! USA árgus szemekkel figyeli, hogy mikor köthet bele. Az orosz medve még vár a barlangjában, de hamarosan ő is előjön.
  • Shifter
    "Normális körülmények között a működő vulkánok évente átlagosan mintegy egymillió tonna szén-dioxidot szállítanak a légkörbe. Ha feltételezzük, hogy ez így volt a történelmi időkben működő, körülbelül ötszáz vulkán mindegyikénél, hozzávetőleges 500 millió tonnás összmennyiséget kapunk eredményként. A szakértők szerint azonban ez még mindig elenyésző, ha az emberi tevékenység következtében a légkörbe juttatott huszonkétmillió tonna széndioxiddal hasonlítjuk össze."

forrás
  • OrioN the S
    Nem kell ,mert olvastam a topikjaban. Esetlegest irtam.
  • Fbn Lx
    elképzeltem a meglepett bámulatot az arcodon, ahogy e mondat legépelése után kirohansz az erkélyre és a gombafelhőt lesed a távolban :D
  • Molnibalage
    3 Vh? Mit értesz ezelatt? Ennek valószínűsége olyan csekély, hogy ehaj. Ennek számtalan oka van. Soroljam?
  • OrioN the S
    Csak felek ,hogy olyan gyorsan vissza is tudnank jutni. Mondjuk a tudast nem lehet legyozni ebben igazad van. Meg kivancsi vagyok ,hogy egy esetleges 3. vh-ban mik tortennenek. Akkor aztan epithetnenk :\ En nem a technikaban meg az akaratban nem bizok ,hanem az emberek tobbsegeben.
  • Fbn Lx
    egyébként én úgy tudom, hogy a Föld "életében" vannak bizonyos szakaszok, és most éppen egy melegebbikben vagyunk, miután a 18.-19. század környékén véget ért az úgynevezett "kis jégkorszak"
    És ennek számos egyéb élettani hatása is van, pl. a magasabb átlaghőmérséklet kedvez a növekedésnek, ezért születnek mostanában egyre magasabb emberek, míg a kis jégkorszakban, kb. 12. századtól a 19.-ig fokozatosan csökkent az átlagmagasság, egészen olyan 165 cm-ig.
    most fordult a kocka, melegebb idők jönnek, semmi különös, csak természetes folyamat.
    én így hallottam, lehet, hogy ti máshogy.
  • Molnibalage
    Nem. De talán nézd meg, hogy ez az "önpusztító" emberiség hova jutott és honnan. Azt is, hogy mennyi idő alatt.

Ha a XIX. századi XX. század eleji technikai szinten maradnuk akkor sokkal nagyobb lenne a baj. Azok "picit" szennyezőbbek voltak.

Nem kell ez az emós hozáállás. A bajt végre felismertük és kezd tudatosulni is. A világ egyik fele tud és tesz is érte. Picit későn, ennek következményivel nincs mit tenni.

Az '80-sa években az ózónpajzs miatt jajongott mindenki. Tudtad, hogy a freon és CFC kibocsátás azóta olyan minimális, hogy ehaj. A fejlett és fejlődő országokból is gyakorlatilag eltűnt. 2040 táján visszaáll a kávzi normális állapot. Ha az sikerült akkor más is sikerülhet.
  • daemonervosa
    C-C-C COMBO BREAKER!!!
  • OrioN the S
    Mindegy.. vegulis lehet igazad van. En becsulom le az emberiseg kepesseget.
  • OrioN the S
    Mert szerinted milyen? Olyan tipikus epito ,odafigyelo ,mindent figyelembe vevo. Igaz? Mert ettol meg en fordulok le :)
  • OrioN the S
    Ugye penz,penz,penz.
  • OrioN the S
    Akkor kapaszkodj ^^ Ezt nem ugy kell erteni ,hogy minden ember azon van csak egyszeruen olyan dolgokat hozunk letre amik tonkre teszik. pl a termeszetet stb... Nem azt mondom ,hogy mindenki harakirit hajt vegre magan ,hanem azt ,hogy szepen lassan tonkrevagunk mindent es nem vesszuzk eszre. Csak bambulunk.
  • Molnibalage
    Az ilyen kijelentéseknél fordulok le a székről.
  • OrioN the S
    Amugy globalis felemelegedes ide vagy oda az emberi faj halalra van itelve ,mert onpusztito faj es meg elvezik is sorrel ,kukoricaval az olukben. Szal tok8.