127612
  • Kicsikiraly
    succotash. zöldbabos kukoricás pulykahúsos tejszínes leves. kurvafinom :D
  • Fbn Lx
    indián? azok milyen kajákat takarnak? :O
    pszichedelikus gombaleves-e
  • Motoroj
    Ettem már, de ...
    Nem az én világom.
  • tigeroo
    hajrá, van fasza receptem ha érdekel :P
  • milk4
    Nem.

Én finnyás vagyok,tehát én már a kaja kinézetéből,színéből is tudok dönteni,hogy én azt bizony nem fogom megenni.
  • Fbn Lx
    gondolom minden nagyhatalom leadta neked az infót a katonai helyzetéről.
    és természetesen az usa a király, a többieknek csak 10 db rozsdás szu-27-ese van.

a világképedet figyelembe véve az usa már a világot is leigázhatta volna ha ez lenne a helyzet, mint a mesében.
  • Fbn Lx
    ettem már, de a kínaiak belekenik a fikájukat
  • NEOreg3
    ҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚köcsö҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚g, én is szere҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚tn҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚ék ann҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚yi pizzát҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚ enni
  • tenkenorman
    nincsmit, gondoltam hogy hasznos lesz :) ha meg is csinálod mindenképp ügyelj arra hogy lefagyasszad a húspogácsát. az tényleg nagyon hasznos... és ropogósabb is lesz.
  • Bandee1987
    Kínai kajádába járunk a fősulin, mert ez a környéken a legolcsóbb, rendes adagot adnak, és szerintem finom is.
  • Hugh Hefner
    a kínai büfé "csirke" (kutyamacskapatkány) annak számít?
  • tigeroo
    wow, köszi :D

már unom a sok pizzát, ennek örülni fog mindenki ha megcsinálom!
  • MR ME
    kínai kaja jóa
  • VRSDM
    igen, kábé mindent megeszek :)
  • DJKonya
    Ettem már, de ...

elég is volt:) ha kínai, japán meg ilyen kajákra gondolunk.
  • tenkenorman
    bocs az offért
  • tenkenorman
    Hozzávalók:
    McDonald's hamburger húspogácsa:
    45 dkg marhahús vagy sertés hús,
    1 fej vöröshagyma,
    1 teáskanál só,
    1/2 kávéskanál bors

További hozzávalók:
    Lapka sajt
    10 db hamburger zsemle (kb. molnárka méretű)
    Szeletelt csemege uborka
    Apróra/ karikára vágott vöröshagyma
    Mustár,
    Ketchup

Elkészítés:
    Az 1 fej hagymát reszeljük le vagy vágjuk apró kockákra. A hússal keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót, borsot és formáljunk 6-10 húspogácsát. (attól függ, hogy mekkorákat szeretnénk!) Fagyasszuk le, így nem fog széthullani sütés közben!
    Felmelegítünk egy serpenyőt és kb 2 evőkanál olajat öntünk bele és ha már az is jó forró, akkor tesszük bele a húspogácsára formált husit. Mind a két oldalát jól megsütjük.

Majd rakjuk bele a zsemlébe a húspogácsát, rajuk rá a vöröshagymát, rá a lapkasajtot, szeletelt csemege uborkát, ketchup, mustár és persze a zsömi másik felét! :)

Jó étvágyat hozzá!

Tanácsok:
    Mióta elkészítettem, azóta a párom mindig nyaggat miatta! :D
    Meg legalább tudom, hogy mi van benne! :)

Egy kicsit a hagymát megfonnyasztom a mikróba, hogy ne legyen túl domináns az íze és így teszem a hamburgerbe.
  • Molnibalage
    (ugyebár hungarikumnak mondjuk azokat az ételeket amit csak a magyar képes megenni, a külföldinek vagy szétmarja a pofáját, vagy rákos lesz)

Egy indiai vagy kínai max. mosolyogna a mi fűszereink erősségén. Az itteni ő kajájuk az magyar szintre van "honosítva".
  • tenkenorman
    Szerintem amit a kínai gyorskajáldában adnak, annak nem sok köze van a kínaihoz... A rizstészta, meg a puffasztott nem tudom micsoda csirkemellel nagyon finom, és elég olcsó is... kisadagot veszek ált. tésztából és van hogy nem bírom megenni. A Mexicanos-ban szoktunk még kajálni, valamivel drágább. tegnap ettem burettot és nagyon finom volt. Kínai vonatkozása van de egy rendes kínai étteremben jóval kifinomultabb az étel.
    Magyar kaja a #1!!!!!!!!!!
    (ugyebár hungarikumnak mondjuk azokat az ételeket amit csak a magyar képes megenni, a külföldinek vagy szétmarja a pofáját, vagy rákos lesz)
    A másik gyengém még a Wasabi...

Muszály megjegyeznem hogy nem járok hetente gyorsétterembe! Révén hogy magas egy picit a cukrom és nem ajánlott. Másnak sem ajánlom, tengeteg zsírt használnak ott. Mindent fritőzben sütnek, sokszor használt zsírban. Egy barátom dolgozott McDonald's-ban és elég undorító volt. Mondta hogy volt hogy egy egész tálca sajtburgert ejtettek el, és gond nélkül visszapakolták...
  • terron
    De persze próbáltam mindenfélét már, és a legtöbb konyhatípusban találtan kedvemre valót. Kínai, indiai, japó, indián, francia konyha. Fő a változatosság. Mondjuk muter Húslevesét, fater lecsóját vagy a Régi Síposban készülő halászlevet nem veri semmi
  • terron
    Jah soxor. Sushi 4 ever
  • tigeroo
    igen, havonta 1-2x eszem kínai kaját. nyami
  • bardocz
    Kínait szoktam enni,ha azt hoz anyám,de nem szeretem.Török kaják jók viszont.Máshoz nem tudom,volt-e már szerencsém.
  • Shifter
    Igen.

Rendszeresen. KINAI POWA (valami eszméletlen finom kajákat tudnak csinálni)
  • elitehun
    Igen, de mostanában ritkán ettem

• NEOreg3
    geciritkán
  • kovacsgellert
    Ettem már, de nem túl sokszor.
  • pista89
    Nem.

Magyar kaja, mást leszarok.
  • Scottt
    Igen.

• somdav95
    xDDD
  • Rockynhooo
    Pacal , halászlével
  • somdav95
    Sült dió a neve ( ha jóra tippelek ) nálunk száz forintért adja a kínai, ilyen pici csomagolásokba :DD
  • xxxpaulxxx
    Igen, egyre több ilyen étterem van, az utcáról meg tűnnek el a kutyák/macskák.
    Egyébként igen, néha eszek ilyesmit.
    A legjobbat eddig kínai étteremben ettem, ilyen édes dió volt, nem tudom miben volt megsütve,meg mi volt a neve(úgy kínálták), de nagyon finom volt:D
  • poppe
    holnapra nem kéne vmi vicces kérdés, ha már egyszer Ability szülinapja lesz?
  • szjuca
    Nem, de ha így haladunk gazdaságilag és anyagilag fogok.
    (sinbálópörkölt (sündisznó), varnyúpörkölt)
  • OrioN the S
    Nem flegmazasbol kerdeztem :) Csak azert ,mert ezekre alapozol kozbe az emberi hulyeseg hatartalan. Barmi megtortenhet. En hiszek neked es nem vonom ketsegbe a tudasodat csak arra probalok ravilagitani ,hogy eleg ,ha valamelyik hatalonak/hatalommal rendelkezo embernek elborul az agya es bumm aztan megtobb bumm.
  • chhaya #33969
    Néha igen, de általában nem magamtól, hanem rábeszélésre. Kínai + indiai kipróbálva.
  • Molnibalage
    Sült Madárpók?
  • poppe
    thai, kínai... nekem már nem is egzotikus :)
    pirított sáska meg pálcára szúrt skorpió inkább az.. tengeri herkentyűket nem eszek, meg siklamlós felületű állatkákat
  • Molnibalage
    Esetleg ezt tanulmányozd. Ez volt húsz éve.

Azóta van már 160 koreai F-16C/D Block 52, 40 F-15K ami 80 db lesz. Emellett még az F-4ESK és F-5E/F gépek is repülnek. Ma már valszeg a RokAF önmagában is elbír az északiakkal légierő szinten. USA segítség azért kell, hogy gyorsabban darálják le a szárazföldi erőket.