127612
-
succotash. zöldbabos kukoricás pulykahúsos tejszínes leves. kurvafinom :D -
Fbn Lx #34004 indián? azok milyen kajákat takarnak? :O
pszichedelikus gombaleves-e -
Ettem már, de ...
Nem az én világom. -
hajrá, van fasza receptem ha érdekel :P -
Nem.
Én finnyás vagyok,tehát én már a kaja kinézetéből,színéből is tudok dönteni,hogy én azt bizony nem fogom megenni. -
Fbn Lx #34000 gondolom minden nagyhatalom leadta neked az infót a katonai helyzetéről.
és természetesen az usa a király, a többieknek csak 10 db rozsdás szu-27-ese van.
a világképedet figyelembe véve az usa már a világot is leigázhatta volna ha ez lenne a helyzet, mint a mesében. -
Fbn Lx #33999 ettem már, de a kínaiak belekenik a fikájukat -
҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚köcsö҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚g, én is szere҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚tn҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚ék ann҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚yi pizzát҉̵̞̟̠̖̗̘̙̜̝̞̟̠͇̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̊̋̌̍̎̏̐̑̒̓̔̿̿̿̕̚̕̚͡ ̒̓̔̕̚ enni -
nincsmit, gondoltam hogy hasznos lesz :) ha meg is csinálod mindenképp ügyelj arra hogy lefagyasszad a húspogácsát. az tényleg nagyon hasznos... és ropogósabb is lesz. -
Kínai kajádába járunk a fősulin, mert ez a környéken a legolcsóbb, rendes adagot adnak, és szerintem finom is. -
Hugh Hefner #33995 a kínai büfé "csirke" (kutyamacskapatkány) annak számít? -
wow, köszi :D
már unom a sok pizzát, ennek örülni fog mindenki ha megcsinálom! -
kínai kaja jóa -
igen, kábé mindent megeszek :) -
Ettem már, de ...
elég is volt:) ha kínai, japán meg ilyen kajákra gondolunk. -
bocs az offért -
Hozzávalók:
McDonald's hamburger húspogácsa:
45 dkg marhahús vagy sertés hús,
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1/2 kávéskanál bors
További hozzávalók:
Lapka sajt
10 db hamburger zsemle (kb. molnárka méretű)
Szeletelt csemege uborka
Apróra/ karikára vágott vöröshagyma
Mustár,
Ketchup
Elkészítés:
Az 1 fej hagymát reszeljük le vagy vágjuk apró kockákra. A hússal keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót, borsot és formáljunk 6-10 húspogácsát. (attól függ, hogy mekkorákat szeretnénk!) Fagyasszuk le, így nem fog széthullani sütés közben!
Felmelegítünk egy serpenyőt és kb 2 evőkanál olajat öntünk bele és ha már az is jó forró, akkor tesszük bele a húspogácsára formált husit. Mind a két oldalát jól megsütjük.
Majd rakjuk bele a zsemlébe a húspogácsát, rajuk rá a vöröshagymát, rá a lapkasajtot, szeletelt csemege uborkát, ketchup, mustár és persze a zsömi másik felét! :)
Jó étvágyat hozzá!
Tanácsok:
Mióta elkészítettem, azóta a párom mindig nyaggat miatta! :D
Meg legalább tudom, hogy mi van benne! :)
Egy kicsit a hagymát megfonnyasztom a mikróba, hogy ne legyen túl domináns az íze és így teszem a hamburgerbe. -
(ugyebár hungarikumnak mondjuk azokat az ételeket amit csak a magyar képes megenni, a külföldinek vagy szétmarja a pofáját, vagy rákos lesz)
Egy indiai vagy kínai max. mosolyogna a mi fűszereink erősségén. Az itteni ő kajájuk az magyar szintre van "honosítva". -
Szerintem amit a kínai gyorskajáldában adnak, annak nem sok köze van a kínaihoz... A rizstészta, meg a puffasztott nem tudom micsoda csirkemellel nagyon finom, és elég olcsó is... kisadagot veszek ált. tésztából és van hogy nem bírom megenni. A Mexicanos-ban szoktunk még kajálni, valamivel drágább. tegnap ettem burettot és nagyon finom volt. Kínai vonatkozása van de egy rendes kínai étteremben jóval kifinomultabb az étel.
Magyar kaja a #1!!!!!!!!!!
(ugyebár hungarikumnak mondjuk azokat az ételeket amit csak a magyar képes megenni, a külföldinek vagy szétmarja a pofáját, vagy rákos lesz)
A másik gyengém még a Wasabi...
Muszály megjegyeznem hogy nem járok hetente gyorsétterembe! Révén hogy magas egy picit a cukrom és nem ajánlott. Másnak sem ajánlom, tengeteg zsírt használnak ott. Mindent fritőzben sütnek, sokszor használt zsírban. Egy barátom dolgozott McDonald's-ban és elég undorító volt. Mondta hogy volt hogy egy egész tálca sajtburgert ejtettek el, és gond nélkül visszapakolták... -
De persze próbáltam mindenfélét már, és a legtöbb konyhatípusban találtan kedvemre valót. Kínai, indiai, japó, indián, francia konyha. Fő a változatosság. Mondjuk muter Húslevesét, fater lecsóját vagy a Régi Síposban készülő halászlevet nem veri semmi
-
Jah soxor. Sushi 4 ever
-
igen, havonta 1-2x eszem kínai kaját. nyami -
Kínait szoktam enni,ha azt hoz anyám,de nem szeretem.Török kaják jók viszont.Máshoz nem tudom,volt-e már szerencsém. -
Igen.
Rendszeresen. KINAI POWA (valami eszméletlen finom kajákat tudnak csinálni) -
Igen, de mostanában ritkán ettem
-
geciritkán -
Ettem már, de nem túl sokszor. -
pista89 #33978 Nem.
Magyar kaja, mást leszarok. -
Igen.
-
xDDD -
Pacal , halászlével
-
Sült dió a neve ( ha jóra tippelek ) nálunk száz forintért adja a kínai, ilyen pici csomagolásokba :DD -
xxxpaulxxx #33973 Igen, egyre több ilyen étterem van, az utcáról meg tűnnek el a kutyák/macskák.
Egyébként igen, néha eszek ilyesmit.
A legjobbat eddig kínai étteremben ettem, ilyen édes dió volt, nem tudom miben volt megsütve,meg mi volt a neve(úgy kínálták), de nagyon finom volt:D -
holnapra nem kéne vmi vicces kérdés, ha már egyszer Ability szülinapja lesz?
-
Nem, de ha így haladunk gazdaságilag és anyagilag fogok.
(sinbálópörkölt (sündisznó), varnyúpörkölt)
-
Nem flegmazasbol kerdeztem :) Csak azert ,mert ezekre alapozol kozbe az emberi hulyeseg hatartalan. Barmi megtortenhet. En hiszek neked es nem vonom ketsegbe a tudasodat csak arra probalok ravilagitani ,hogy eleg ,ha valamelyik hatalonak/hatalommal rendelkezo embernek elborul az agya es bumm aztan megtobb bumm. -
Néha igen, de általában nem magamtól, hanem rábeszélésre. Kínai + indiai kipróbálva. -
Sült Madárpók?
-
thai, kínai... nekem már nem is egzotikus :)
pirított sáska meg pálcára szúrt skorpió inkább az.. tengeri herkentyűket nem eszek, meg siklamlós felületű állatkákat -
Esetleg ezt tanulmányozd. Ez volt húsz éve.
Azóta van már 160 koreai F-16C/D Block 52, 40 F-15K ami 80 db lesz. Emellett még az F-4ESK és F-5E/F gépek is repülnek. Ma már valszeg a RokAF önmagában is elbír az északiakkal légierő szinten. USA segítség azért kell, hogy gyorsabban darálják le a szárazföldi erőket.