127612
-
mondjuk én könnyen megtudtam tanulni...
de szerintem ha "hétköznapi" formulákat és szavakat tanítanának akkor szerintem jobb lenne...meg az a sok töménytelen nyelvtan...én kb úgy lavírozok hogy alig van nyelvtani hibám...de a feladatok 80% körül vannak (középfokú nyelvvizsgás feladatoknál pl. magnó vagy szövegértés általában hibátlan szóval társalgási szinten elég jó vagyok) -
Rundstedt17 #35062 Egyáltalán nem vagyok elégedett.
-
Cat 02 #35061 Én imádtam a globális felmelegedést, ózonlyuk, szmog, etc.t mondai :p
Ám 1., de sajnos nagyon tanárfüggő :S -
Egyáltalán nem vagyok elégedett.
A némettudásom csapnivaló, pedig 5 évig próbálták a tanárok...
Az angolt meg inkább a tévéből tanultam (cartoon network) valamint feliratos filmekből. Utáltak is a tanárok, hogy nem a brit angolt beszélem...kant, dansz, meg egyéb förtelmek... -
ba32107 #35059 Általános iskolában csak németet tanultam, annak a szintjét mai fejjel nem tudom megítélni
Gimiben angol tanítottak, ami hasznos, és nagyon jól megtanítottak (angolos osztályba jártam, heti 6 angol óra)
Németet is tanultam, ami számomra nem különösebben hasznos, ráadásul borzalmasan rossz volt a tanár
Így az uccsó előttire nyomtam -
Jó idegen nyelvre oktattak, de nem tanították meg rendesen
A gimiben német és angolt tanultunk...általános suliban még 4 év német
németből ragozni sem tudok kb...angolból meg "szinte" perfekt vagyok (2évig WoW-oztam, annak a rengeteg szókincséből élek ami rámragadt a beszélgetések, játék során, bár a nyelvtan kicsit a gyengém)
ott van elbaszva hogy szerintem kevesebb dolgot kéne tanítani, de sokkla fontosabbakat. mi a fasznak kell megtanulni 2 oldal szóbeli tételben a postát, vagy a globális felmelegedést mikor még magyarul sem tudom normálisan bemutatni? -
Is-is, több nyelvet tanultam és / vagy a válaszok közül több is igaz rám. -
Egyéb (kommentben kifejtem)
Nemzetőrség vagy csendőrség kéne ide, de olyan mint régen volt, azokkal nem lehetett szórakozni. -
Lényegesen több gyalogos rendőr kellene az utcákra....
en erre nyomtam^ habar ez se rossz otlet: Mindenképp nagyobb szabadságot engednék a magántulajdon védelmének , de nem ertem mit varnak a neptol ha a "nagyok" is sikkasztanak stb...
persze h sok lopas van magyarorszagon mivel nincs munkalehetoseg, igaz h ez akkor se jo indok a bunozesre, de azert megis mit varhatunk? nuku munka termeszetes h sok a buncselekmeny. -
az még oké, footnoteokat lehet számozással is jelölni. csillagszemű juhász szmájlinál még gondok lehetnek. -
akkor rugdossuk ki a *****okat inkább !!! -
alsóvonásokat? és akkor mégis mit csinálnának az olyan rendszerekkel amik nem képesek érzékelni a fájlnévben a szóközt??? feltöltesz ide egy képet, muszáj lenne szóközölni mert pen island a neve a képnek, a penisland félreérthető, de nincs alsóvonás, az ezsgé meg nem ismeri fel a fájlnévben a szóközt. na akkor mit csinálnál alsóvonások nélkül?? gondolkozzál már!!!
-
Lényegesen több gyalogos rendőr kellene az utcákra, és drasztikusan módosítanám az erőszakos büncselekmények büntetését
EZ -
Emmegki #35050 Na tőled pont meg kéne vonni a szavazati jogot. -
Mindenképp nagyobb szabadságot engednék a magántulajdon védelmének (pl.: árammal védett magánterület)
-
1
2
3
De az elsőre nyomtam -
igen, arra :)
nem tudja vki elkapták e a csávót?
(a szoftverhamisitás meg csúnya rossz dolog, mindentől függetlenül) -
ezis igaz -
ki kell lapátolni a ______okat az országból, aztán máris nincs annyi gond a közbiztonsággal. -
Azért ebben is van valami! -
pontosan
-
Fbn Lx #35042 ez tökéletes lenne, ha a rendszer valóban úgy működne, ahogy te leírtad.
csak sajnos amíg kisebb bűnösökkel és ártatlanokkal töltik fel a börtönöket, addig az esetleges szigorítás nem valódi bűnözőket fogja jobban elrettenteni, hanem az átlag ember szabadságérzetét csökkenti jobban.
A macskabölcsőről meg fogalmam sincs sajnos, de én általában nem látom értelmét hasonló könyvekben leírt, csak elméletben létező társadalmi formákkal példálózni.
Egyébként akkor mondom azt, hogy jogos az egész, ha a mindenféle bűnnek titulált dolgokat elkövető emberek bezárásával több emberi életet lehet megmenteni, mint ahányat elbaszunk azáltal, hogy javulásra képes és hajlandó / ártatlan / senkinek sem ártó, de a törvény által bűnösnek megítélt ember életét basszuk el.
Ilyen irányú tanulmány még sajnos nem készült, de amíg azt látom, hogyhogy anyám 30ezres büntetést kap mert 70 helyett 76-tal megy és így is lassú a többi autóhoz képest, amíg a szoftverletöltő embernek 2-5 évet adnak, de a betörő cigánynak meg jogai vannak a gazdával szemben mert az megsebesítette őt, addig azt mondom: ez jelenleg keresztbe-kasul szanaszét van baszva, és ha egy adott dolgot ami alapjaiban el van baszva szigorítasz, az még röhejesebb eredményekhez fog vezetni.
Itt nem a jelenlegi szart kell szigorítani, hanem normális törvényeket hozni, vegyétek már észre! Egy ésszerű törvénykezési rendszernek még csak halálbüntetéssel sem kell dobálóznia ahhoz, hogy végtelenül effektív legyen a jólét fenntartása érdekében. -
-
Fbn:
egy bűncselekmény bűntetése arra való, hogy fogsz egy rossz dolgot, amit nem szeretnél hogy csináljanak az emberek, kiszabsz rá egy bűntetést, legyen itt halálbüntetés. a büntetést nem azért szabod ki, mert szeretnéd megölni az embereket, hanem mert szeretnéd elrettenteni őket.
Így ment ez Kurt Vonnegut Macskabölcső c. könyvében is. A szigeten a Zatyaúristen kiszabott egy darab büntetést: aki bűnt követ el, megy a kampóra, és nyilvánosan ráakasztják. Egy ember járt így, utána tökéletes volt a közbiztonság, soha senki nem bűnözött.
A halálbüntetéssel tehát ezt lehetne szabályozni. A több év börtönt nem azért akarják hogy minél több normális emberrel töltsék fel a börtönöket, hanem azért, hogy ráébresszék az embereket arra, hogy nem kéne bűnözni. Mindig is voltak, vannak, és lesznek ártatlan áldozatai a törvénykezésnek. Eddig is kibírta az emberiség, ezután is ki kell neki. Tényleg kéne egy kis szigorítás a bűntetésen. -
Fbn Lx #35039 gondolom elég sokszor támadhattak már le az utcán, ha így gondolod...
ha pedig nem esett még bajod, akkor nem értem, mért gondolod így.
másrészről meg... a teljes szabadság nem egyenlő azzal, hogy mindenki magára van utalva... közel sem. oh, mekkora tévhit. de sokan gondolják így.
ezért tartunk ott, ahol. az emberek általában azt hiszik, hogy komolyabb törvények nélkül veszélyben lenne az életük. -
Rundstedt17 #35038 Én inkább a szabadság csökkenését választom nagyobb közbiztonsággal,mint a teljes szabadságot farkas törvényekkel mindenki magára van utalva.... -
Fbn Lx #35037 lehet hogy már rég töltöttél, de akkor is előfordult. gondolj csak bele, már a börtönben rohadnál, és mindenki leszarná, hogy azóta mennyivel fejlettebb már a személyiséged.
Látod, sok mindenen túltesszük, túlfejlődjük magunkat az állam közbeavatkozása nélkül is. Ehelyett a szabadságod elvesztésével ne lehessen már büntetni minden szar miatt. -
kocsisgabor9999 #35036 Akkor kényszermunka. -
Rundstedt17 #35035 "amit ti akartok (rundstedt és a többiek) nem csak ezen a téren eredménye szélsőséges közbeavatkozást az állam részéről - az ilyen rendszerek közvetlen eredménye, hogy benyögnél valami "hazaárulót" a fórumra, és irány a gulág.
Letöltenél egy zeneszámot, és lőttek a szabadságodnak."
Nem bánom,játékot már rég nem töltöttem...
Zenét még egyszer sem.
Szélsőséges beavatkozást az állam részéről támogatom.Bár eléggé erőltetettnek tartom hogy egy kommunista állam például a zászlajára tűzné a nincs többé warezt
-
Fbn Lx #35034 ezek a kötélre vele meg halálbüntetést neki meg 30 évre börtönbe vele hozzászólások kibaszott szánalmasak.
jól vagytok? nem kell egy hidegzuhany? -
kocsisgabor9999 #35033 Meg kéne nevelni a kölyköket, amelyiknek meg nem hat a pofon, kötélre vele. -
Fbn Lx #35032 szerintetek mi eredménye van ennek a drasztikus köcsög szélsőjobbos magatartásnak?
Az embernek legyen már joga ahhoz, hogy azt csinálja, amit szeretne.
Engem érdekesmód még egyszer sem basztak meg az utca közepén, még nem törtek be hozzánk, és még nem verték meg a macskámat.
Igazából úgy érzem semmiféle módosításra nem lenne szükség, azon kívül, hogy mindenkinek jogában álljon akármivel megvédenie a tulajdonát.
ez egy kicsit a betörőket és tolvajokat is visszarettentené.
nem megoldás az x év börtön. nem szabad megkötni az ember kezét, mert egy idő után túlfeszül a hurok.
amit ti akartok (rundstedt és a többiek) nem csak ezen a téren eredménye szélsőséges közbeavatkozást az állam részéről - az ilyen rendszerek közvetlen eredménye, hogy benyögnél valami "hazaárulót" a fórumra, és irány a gulág.
Letöltenél egy zeneszámot, és lőttek a szabadságodnak.
Mike: vegyük alapul a dollármilliárdos Blizzardot.
Óriási bevételtől esnek ám el szegény azok miatt a letöltők miatt, akik nagy valószínűséggel kibaszott csórók, a jelenlegi helyzetet felmérve, és a büdös életben nem költenének szoftverre.
magyarázd már el nekem, hogy ez miféle bevételkiesést jelent bárkinek is?
Ja, és az összes dúsgazdag kiadó és játékfejlesztő legyen még gazdagabb? Neked ez számít?
A filmeket meg mintha nem vennék és néznék meg elegen ahhoz, hogy ma is készüljenek milliárdos költségvetésű mozifilmek.
Röhej, ha a csóró emberen akarnak mindent leverni.
valamint elkapnának az utcán egy gandzsával és irány a börtön. Márpedig elszaporodnának az ilyen esetek, ha mégtöbb rendőrt szeretnétek az utcára.
Egy javarészt ártatlan "drogért" börtön?? Töltsük fel a börtönöket normális emberekkel? Az alkoholfogyasztó meg az agyát is szétbaszhatja legálisan?
Lol. ez ám az értékrend. -
Fbn Lx #35031 lál... ezt ugye nem gondoltad komolyan. -
mike kérlek válaszolj... #34993 -
Fbn Lx #35029 több rendőrt nem küldenék az utcákra, mert akkor már túl nagy lenne a fegyelem és a megtorlás.
magántulajdont azzal és úgy védhesse meg mindenki, amivel és ahogyan akarja, kivéve lőfegyver.
lófegyvert nem engedélyeznék otthon tartásra sem, mert minden cigány azzal mászkálna fél éven belül. -
Közigazgatási bírság azonnali megszüntetése. Erőszakos bűcselekmények minimum 3x súlyosabb büntetése (pl. lopás-betörés "x" összeg 2 év - rablás, ugyanilyen nagyságrendben minimum 6).
Magántulajdon védelme elég kényes kérdés. Valakit, aki épp lopja az almát a fádról csak úgy lelőni elég meredek. Fegyvertartás szintén. Odamegy hozzád az arc, akinek a nőjét dugod, pofánlő, majd elhelyez egy kést a kezedben amivel előtte gondosan megvagdossa a kezeit. Kész az önvédelem. Felderítési arány lényeges javulásra szorul. Borzalom miket meg lehet úszni. -
egyéb: több és hatékonyabb rendőri jelenlét, viszont a büntetési tételek növelése nem segítene, mivel amíg a felderítettség nem növekszik, tökmindegy hogy mekkora súlyú dologra NEM ítélik el az illetőket. Halálbüntetés pedig külön lolság, a vérbosszú barbárságát ne akarjuk már visszaállítani. -
Ha valaki rádtör a lakásodban, akkor majd komolyan a jogszabályokon akarsz elmélkedni?
Leszeded, elásod, ennyi. :) -
díjat nem akarsz adni? :D -
ha csúnyán nézel rá akkor is....