127612
  • clio1616v
    Előre is köszönöm.
  • Fbn Lx
    arra nem nyomna senki, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.."
    mert akkor a gyerek valószínűleg nem tudja közölni az anyjával, hogy szavazni akar, sőt, azt sem tudná, hogy egyáltalán itt miről lehet szavazni, avgy hogy szavazni lehet egyáltalán.SŐt. ha valahogyan sikerülne tudatnia az anyjával, akkor az anyja már nem nyomhatna arra, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.." mert az anyja már tud szavazni. ő max arra az opcióra szavazhatna, hogy arra nem nyomna senki, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.."
    mert akkor a gyerek valószínűleg nem tudja közölni az anyjával, hogy szavazni akar, sőt, azt sem tudná, hogy egyáltalán itt miről lehet szavazni, avgy hogy szavazni lehet egyáltalán.SŐt. ha valahogyan sikerülne tudatnia az anyjával, akkor az anyja már nem nyomhatna arra, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.." mert az anyja már tud szavazni. ő max arra az opcióra szavazhatna, hogy "a gyerekem úszni tud de szavazni nem, mert még kicsi.. szavazok helyette..".
    De akkor viszont a gyerek m agára vonatkoztatva nem találhatna megfelelő opciót, mert neki még nincs gyereke, akire vonatkozóan ezt megszavaztathatná, szóval ez paradoxonhoz vezet.

na megpróbáltam kicsit úgy gondolkodni, mint te. Szóval bazmeg, olyan fárasztó vagy, mint én amikor 4 órát alszok.
  • ba32107
    Aki ezentúl kérdést küld be, a leírásba tegyen egy linket clionak ahol kifejti 2 oldalban a háromszavas kérdést -.-
  • OrioN the S
    kiraly :D
  • clio1616v
    pontosan így van.. csak nekem egyel többször van igazam.. és inkább egészséges maximalizmusnak nevezném..
  • OrioN the S
    bazeg... nem hiszem el :D akkor ez:

Az úszás a folyadékban történő mozgás összefoglaló neve. Tárgyak és állatok mozgását is szokták így nevezni, ám ez a szócikk kifejezetten az emberek vízben történő tevékenységével foglalkozik. Az úszás sporttevékenység, amit versenyszerűen is lehet űzni, de szabadidős tevékenységként, valamint egészségügyi célból is sokan kedvelnek. Az egyik leghatékonyabb mozgásforma, hiszen a legtöbb izomcsoportot egyszerre mozgatja meg. Kicsi a sérülés és a túlterhelés veszélye. Gerincbántalmakban szenvedőknek, illetve baleseti rehabilitációban részesülő pácienseknél szokták egészségügyi célból javasolni.

Tehat itt ket ember van. Clio aki erti bar szeret kotekedni es elvezi ahogy kiforgat mindent meg azok aki egyertelmuen arra gondoltak ,mint sport vagy szabadidos tevekenyseg. Ergo mindenkinek igaza van. Remelem vege a vitanak :D
  • clio1616v
    ja hogy ők nem tudnak szavazni...
    akkor kérünk olyan pontot, hogy úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem..
  • clio1616v
    a kisbabák tudnak úszni?

igen.. tanulták? nem..
    akkor hogy is van ez?
  • clio1616v
    Épp úszni tanulok helyett. - Nem, de tanulom már. sokkal kifejezőbb.. semmi félreérthető nincs benne..

Kis szituáció:

-Tudsz úszni?
    -Igen..
    -Hogyan?
    -Még csak rosszul..

Magyarul: Tudok úszni de nem úgy mint aki mindent tud az úszásról, tehát adódhatnak olyan körülmények amikor még simán elsüllyedek. De attól még valamennyire megy az úszás.

Éted? :)
  • Kicsikiraly
    engem próbáltak tanítani úszni, sosem jött össze, egyszer aztán vmi kis tó mellett nyaraltunk, otthagytak a vízben, elaludtak, közben magamtól megtanultam véletlenül úszni :D
  • DIESEL DOG #35897
    Igen. Még anno 8 éves koromban tanultam meg...
  • tigeroo
    jaja nekemis ment az úszás nemtom ti vagytok ilyen LOW-ok vagy mi?:D

figy, régi időkben sztem csak annyi volt hogy kimentek megmutatták mi merre és maguknak gyakorolták...most érted, kis tavacskákban meg a folyónál hol volt úszásoktatás? de sok úriember jár ide.
  • Shifter
    engem általános 1. osztályba vittek úszni és bazdmeg belevágtam a mély vízbe és tudtam úszni :D valahogy ösztönös? nem tom vagy előtte már úsztam? fullra nem emlékszem csak arra hogy jéé tudok úszni XD
  • bardocz
    Szóval akkor mindenki tud gitározni szerinted,akinek van két keze,és mozog is?
  • Kicsikiraly
    "7 aki felhívja a figyelmet a nyelvtani hibákra a villanykörte cserélésrol szóló hozzászólásokban"
  • ba32107
    Ok. Akkor ennyi erővel ha egy kisgyerek beül a sofőrülésbe és megfogja a kormányt, akkor tud vezetni.

Szerintem tanulgasd még használni a szavakat
  • Ability
    Az egy dolog, hogy hülyeséget beszélsz, de magát a magyar nyelvet degradálod. Pont az a szép benne, hogy sokféleképpen ki tudjuk magunkat fejezni. Most az hogy "Épp úszni tanulok" szerinted miért nem fejezi ki jól azt a fajta álláspontot? Elsőre megérted mire gondol a kérdés írója, nem? Amúgy meg nincs is igazad, mert én úszásnak azt nevezem amikor mély vízben önállóan fent tudsz maradni a víz felszínén, illetve kellő sebességgel és technikával tudsz előre haladni. Namost ha előkapnak egy 12 évest és beteszik egy jó nagy, 3 méter mély medence közepére akkor szerinted mi fog történni? Mert hogy jó eséllyel elsűllyed az tuti. Maga az oktatási folyamat is elég hosszú, először csak szoktatják őket a vízhez, nem tanulnak semmit igazából, csak szokják a környzetet, utána az olyan egyszerű műveletekkel kezdik mint a siklás, vagy bedugják a fejüket a víz alá és fújják ki a levegőt. Szóval időtartamban elég hosszú az az állapot, amikor oktatják őket, de még csak úszáshoz hasonlót sem csinálnak. Amúgy meg elég baj, hogy ha a kapálódzást te úszásnak nevezet amit egy kezdő csinálna.
  • GregSB
    Az a lényeg, hogy a második kérdés teljesen jogosan feltehető, és létezik olyan hogy valaki több hétig tanulja a dolgot, csak nem vagy képes elfogadni hogy hülyeséget beszéltél.
  • clio1616v
    az a lényeg, hogy úszni akkor is tudsz amikor még nem tudsz teljesen..

az optimistát ha megkérdezik az azt mondja hogy Igen, de még gyakorolnom kell..

a pesszimista fogja azt mondani hogy nem és soha se fogok tudni úszni
  • NEOreg3
    tudok, úgy ahogy
  • GregSB
    Nekem pl több hétbe telt megtanulni úszni.

Kis koromban engem is bevágott a mélyvízbe az oktató. A gond ott volt hogy nem jöttem fel magamtól, leblokkoltam a sokktól :D

Utánna vízfóbiám volt jó sokáig, 13-14 évesen tanítottak meg úszni. És igen, több hétbe tellett, mert eleinte a víz alá sem mertem betenni a fejemet, fokozatosan kellett hozzászoktatni a témához.

Szal nem mindenki tanul meg pikk-pakk úszni, tehát a második kérdés teljesen jogos.
  • Kicsikiraly
    amúgy igen, és szeretek is úszni.
  • Kicsikiraly
    Csak nekem jutott eszembe a mai kommentekről a bizonyos "Hány fórumozó kell egy villanykörte kicseréléséhez" c. történet?

hihetetlen hogy még egy ilyen témán is képesek vagytok vitatkozni :D
  • clio1616v
    Tudsz, de még kicsit azért tanulnod kell hogy elfogadható legyen..
  • milk4
    Igen.

Bár eléggé rég úsztam már.(2-3éve)
  • JackMeadow
    majd elhozom a te humorérzékedet is
  • somdav95
    Igen
  • Sickness
    a humorodat se hagyd ott
  • JackMeadow
    Utójára anyám méhében uszkátam akkor még elég jól ment... majd visszakéreckedek egy két hossz erejére
  • Pipör
    Nem tudok ... :)
  • Shifter
    Igen.

Illetve hogyha muszáj akkor nem fulladok meg :D amúgy szeretek úszni és rendszeresen járok :P de csak hobbi szinten semmi verseny meg ilyesmi
  • Benny04
    nem D%
    pedig jártam sok edzésre :(
  • Sickness
    Igen
    Anno jártam edzésekre is -.-
  • ba32107
    Ok, akkor ha én most például fognék egy gitárt, és elkezdeném pengetni a húrokat, akkor a te logikád szerint TUDOK gitározni, ugye? Az utolsó mondatod meg úgy egy nagy vicc ahogy van.
  • DJKonya
    Igen.

Gyakorlatilag én olyan vagyok hogy ha tóba, folyóba, tengerbe, medencébe, óceánba kerülök hát elég nehéz kirángatni:) és úgy tudtam meg hogy tudok úszni hogy nagybátyammal lementünk Bőcsre nem tudom ez a település kinek mit mond(Borsodi Sör), na mindegy lementünk a tóra fürdeni és bátyám bedobott a stégről a vízbe csak éppen ott már nem ért le a lábam, és egyszerűen elkezdtem úszni, lehet hogy már azelőtt is tudtam csak nem mertem, bár kétlem mert hülye fejemmel elkezdtem a tó közepe fele úszni beúsztam vagy 20 métert de nem volt erőm visszafele úszni így bátyám vonszolt ki:P Azóta mikor tehetem nagyon sokat úszok.
  • Hegi90
    4féleképpen
  • clio1616v
    értem én.. csak nem tudok úszni az árral..
  • bardocz
    Persze,hogy tudok.
  • sweech
    ott, ahol az igen és szeretek
  • Katarina 60
    Annyit tudok hogy a 220-as medencét oda vissza,de ezt nem lehet úszás tudásnak nevezni.Nyílt vízen pl:Tisza tavon, nem mernék beúszni a szigetig mert tuti elsüllyednék,nem bírnám szusszal.