127612
  • somdav95
    Simán ehetők még lejárat után is -->jóhogy, hamár megvettem.... depersze csak ha jó, és ehető, ha penészes vagy ilyenek, akkor kidobom...
  • ba32107
    Ráejted egy alvó rákra, és felébred
  • Szabi84
    Legtöbb étel megeszem a lejárat után is. Persze csak ha jó az íze. Ez a szavatoság is csak biznisz, mint a 2 hónap után elromló mosógép!
  • Molnibalage
    A rekord egyébként Sir John Franklin expedíciójához köhető. Mikor nem is tudom, hogy hány évvel később megtalálták konzervjeiket még akkor is fogyaszthatóak voltak. Jó, hideg is volt arra felé. :)

Viszont az apró hiba volt, hogy akkor az egy technológiai újdonság volt és nem jól csinálták meg. A kaja nehézfémszennyezett volt az utólagos vizsgálatok alapján. Az amúgy is rossz passzban levő legénységnek ez végképp betett...
  • DJKonya
    Maximum pár nappal lejárat után és csak bizonyos termékeket.

De egyébként vannak légmentesen csomagolt termékek amiket hónapokkal de van ami évekkel a szavatosság lejárta után is lehet fogyasztani.
  • clio1616v
    dehogy veszem, vegye meg aki ilyeneket eszik... :))
  • ba32107
    És megveszed ezeket, megvárod míg lejár a szavatosság, és aztán burkolod be?
  • Cat 02 #37508
    Lejárt sört ittam már és még mindig élek :p
  • Scottt
    Semmit nem vagyok hajlandó lejárat után megenni.

• clio1616v
    nem gondolom.. tudom.. :)
  • Molnibalage
    Valaki nem szereti. Számtalan olyan oragnizmus van ami a hőre indul be. Magyarán szobahőn még kellemesen elvan, de ha lenyeled akkor a 37 foktól obabent szépen rákapcsol a dolog.

Gondolod disznóvágás is vicbből van ősszel meg télen mikor hideg van?
  • clio1616v
    nekem van olyan akármicsoda, amit a szavatossági idő lejárata előtt sem eszek meg soha... ilyen a kefír, a tejföl, a tej, a cukor, a vaj, a margalin... és még van pár dolog...
  • bardocz
    Simán ehetőek még a dolgok pár napig,persze van,amit nem eszek meg.
  • clio1616v
    ejj de finnyás vagy... az aludttejes prósza szerinted miből van? azt mégis jó...
  • NEOreg3
    mit tudom én...
  • Molnibalage
    A probléma az, hogy egyes termékek állagán nem érezni az, hogy romlott -e. Volt már pl. olyan tej aminek ízre sem és szagra sem volt baja. Beraktam a mikróba megmelegíteni és 1 perc elég volt, hogy az a kevés plusz megeleg hazavágja, aludttej lett belőle. Azt hittem, hogy rosszul látok. Kiönt, kísérlet megismétel. Eredmény ugyanaz.

Na akkor ezt vetítsd le bármilyen kajára ami már bizonytalan. A jóég tudja, hogy mit küldesz le aminek még nincs emberi érzékszervekkel észlelhető nyoma.
  • tommygear
    Simán ehetők még lejárat után is.

persze nem minden :D
  • sweech
    mert annak mi baja? a szavatosság csak annyit jelent, hogy a gyártó addig az időpontig vállal érte felelősséget.
  • clio1616v
    így van.. ez pontosan olyan mint a kresztáblák, jó hogy kintvannak szépek, de csak tájékoztató jellegűek..
  • Shifter

Mondjuk attól függ mi, mert mondjuk páncélos kaját lazán de mondjuk a tej már érdekesebb :D
  • pista89
    Maximum pár nappal lejárat után és csak bizonyos termékeket.
  • N o N a m e
    Még akkor sem eszem meg, ha van egy napja még... szerencsére ilyenekkel nem nagyon lehet találkozni, de volt már rá példa
  • chhaya #37493
    Nem nagyon érdekel, hogy mi van ráírva, megeszem lejárat után is, ha nincsen semmi baja. És nem eszem meg a romlottat, még ha a szavideje nem is járt le. :D Nem azon a dátumon múlik, hogy ehető-e még.
  • DIESEL DOG #37492
    Semmit nem vagyok hajlandó lejárat után megenni.
    Biztos ami biztos...
  • MR ME
    egyéb, van amit igen, van amit nem...
  • Aquir
    "Botulizmus: (a legveszélyesebb ételmérgezés)
    letális adagja 1 μg/ttkg
    anaerob gázképző spórás baktérium, toxinja a botulotoxin
    főzelékkel, anaerob konzerv, rosszul füstölt hurka, kolbász formájában kerül az asztalra
    a toxin hőstabil fehérje, csak 15 perces forralás inaktiválja
    ember halt már meg úgy, hogy romlott konzerv levét ujjbeggyel megkóstolta"
  • extramagascsaj
    manapság minden rákkeltő kb
  • ba32107
    Elírtam -.-
    Amúgy szerintem pont te ne köss bele senkinek a helyesírásába és fogalmazásába :D
  • Picar77
    azért bizonyos időn belül de ez mindennél más :D
    konzervet egyév után is megenném simán
  • clio1616v
    aha ja.. nem az nem egészséges amennyit te nem eszel, hanem amennyit te igen
  • ba32107
    Azt is eszek, és pirítóst is, ettől függetlenül fenntartom, hogy nem amennyit én eszem az nem egészséges.
  • clio1616v
    jó hát.. egyed..
  • immovable
    Ha valaki volt itt katona az tudja, hogy a seregben még a 70-80-as évekből való hadtápos konzerv is jó. :D
  • SötétBarom

Már ami. Sztem egyszerűen el lehet dönteni szag-állag-stb. alapján. Ha picit is gyanús a szaga, úgy vágom ki, csak úgy zörög.
  • poppe
    az nálam italnak számít, tehát mozoghat :D
  • dartonita
    Nem.Kiveve ha atbasznak mint a teszko.
  • clio1616v
    a teát nebáncsd ^^
  • poppe
    egyéb: betúrok mindent a szavatosság lejárta előtt :)
    ha meg főtt étel, kidobom az első gyanús mozdulatára! :D
  • clio1616v
    megnézem mikor készítették a terméket... és majd én eldöntöm az állaga, szaga és íze alapján, megeszem-e teljesen...
  • Mike at home
    jaja, jaj, attól a kis égett részről tuti el fogsz rákosodni, de ehoyg molni mondta le lehet kaparni
    olajban sült dolgokat sem eszel?