127612
-
Simán ehetők még lejárat után is -->jóhogy, hamár megvettem.... depersze csak ha jó, és ehető, ha penészes vagy ilyenek, akkor kidobom... -
ba32107 #37514 Ráejted egy alvó rákra, és felébred
-
Legtöbb étel megeszem a lejárat után is. Persze csak ha jó az íze. Ez a szavatoság is csak biznisz, mint a 2 hónap után elromló mosógép! -
A rekord egyébként Sir John Franklin expedíciójához köhető. Mikor nem is tudom, hogy hány évvel később megtalálták konzervjeiket még akkor is fogyaszthatóak voltak. Jó, hideg is volt arra felé. :)
Viszont az apró hiba volt, hogy akkor az egy technológiai újdonság volt és nem jól csinálták meg. A kaja nehézfémszennyezett volt az utólagos vizsgálatok alapján. Az amúgy is rossz passzban levő legénységnek ez végképp betett... -
Maximum pár nappal lejárat után és csak bizonyos termékeket.
De egyébként vannak légmentesen csomagolt termékek amiket hónapokkal de van ami évekkel a szavatosság lejárta után is lehet fogyasztani. -
clio1616v #37510 dehogy veszem, vegye meg aki ilyeneket eszik... :)) -
ba32107 #37509 És megveszed ezeket, megvárod míg lejár a szavatosság, és aztán burkolod be? -
Cat 02 #37508 Lejárt sört ittam már és még mindig élek :p -
Semmit nem vagyok hajlandó lejárat után megenni.
-
clio1616v #37506 nem gondolom.. tudom.. :) -
Valaki nem szereti. Számtalan olyan oragnizmus van ami a hőre indul be. Magyarán szobahőn még kellemesen elvan, de ha lenyeled akkor a 37 foktól obabent szépen rákapcsol a dolog.
Gondolod disznóvágás is vicbből van ősszel meg télen mikor hideg van?
-
clio1616v #37504 nekem van olyan akármicsoda, amit a szavatossági idő lejárata előtt sem eszek meg soha... ilyen a kefír, a tejföl, a tej, a cukor, a vaj, a margalin... és még van pár dolog... -
Simán ehetőek még a dolgok pár napig,persze van,amit nem eszek meg. -
clio1616v #37502 ejj de finnyás vagy... az aludttejes prósza szerinted miből van? azt mégis jó... -
mit tudom én... -
A probléma az, hogy egyes termékek állagán nem érezni az, hogy romlott -e. Volt már pl. olyan tej aminek ízre sem és szagra sem volt baja. Beraktam a mikróba megmelegíteni és 1 perc elég volt, hogy az a kevés plusz megeleg hazavágja, aludttej lett belőle. Azt hittem, hogy rosszul látok. Kiönt, kísérlet megismétel. Eredmény ugyanaz.
Na akkor ezt vetítsd le bármilyen kajára ami már bizonytalan. A jóég tudja, hogy mit küldesz le aminek még nincs emberi érzékszervekkel észlelhető nyoma.
-
Simán ehetők még lejárat után is.
persze nem minden :D -
mert annak mi baja? a szavatosság csak annyit jelent, hogy a gyártó addig az időpontig vállal érte felelősséget. -
clio1616v #37497 így van.. ez pontosan olyan mint a kresztáblák, jó hogy kintvannak szépek, de csak tájékoztató jellegűek.. -
Mondjuk attól függ mi, mert mondjuk páncélos kaját lazán de mondjuk a tej már érdekesebb :D -
pista89 #37495 Maximum pár nappal lejárat után és csak bizonyos termékeket. -
Még akkor sem eszem meg, ha van egy napja még... szerencsére ilyenekkel nem nagyon lehet találkozni, de volt már rá példa -
Nem nagyon érdekel, hogy mi van ráírva, megeszem lejárat után is, ha nincsen semmi baja. És nem eszem meg a romlottat, még ha a szavideje nem is járt le. :D Nem azon a dátumon múlik, hogy ehető-e még. -
DIESEL DOG #37492 Semmit nem vagyok hajlandó lejárat után megenni.
Biztos ami biztos... -
egyéb, van amit igen, van amit nem... -
"Botulizmus: (a legveszélyesebb ételmérgezés)
letális adagja 1 μg/ttkg
anaerob gázképző spórás baktérium, toxinja a botulotoxin
főzelékkel, anaerob konzerv, rosszul füstölt hurka, kolbász formájában kerül az asztalra
a toxin hőstabil fehérje, csak 15 perces forralás inaktiválja
ember halt már meg úgy, hogy romlott konzerv levét ujjbeggyel megkóstolta" -
extramagascsaj #37489 manapság minden rákkeltő kb -
ba32107 #37488 Elírtam -.-
Amúgy szerintem pont te ne köss bele senkinek a helyesírásába és fogalmazásába :D -
azért bizonyos időn belül de ez mindennél más :D
konzervet egyév után is megenném simán -
clio1616v #37486 aha ja.. nem az nem egészséges amennyit te nem eszel, hanem amennyit te igen -
ba32107 #37485 Azt is eszek, és pirítóst is, ettől függetlenül fenntartom, hogy nem amennyit én eszem az nem egészséges. -
clio1616v #37484 jó hát.. egyed.. -
Ha valaki volt itt katona az tudja, hogy a seregben még a 70-80-as évekből való hadtápos konzerv is jó. :D -
Már ami. Sztem egyszerűen el lehet dönteni szag-állag-stb. alapján. Ha picit is gyanús a szaga, úgy vágom ki, csak úgy zörög. -
az nálam italnak számít, tehát mozoghat :D -
Nem.Kiveve ha atbasznak mint a teszko. -
clio1616v #37479 a teát nebáncsd ^^ -
egyéb: betúrok mindent a szavatosság lejárta előtt :)
ha meg főtt étel, kidobom az első gyanús mozdulatára! :D -
clio1616v #37477 megnézem mikor készítették a terméket... és majd én eldöntöm az állaga, szaga és íze alapján, megeszem-e teljesen... -
jaja, jaj, attól a kis égett részről tuti el fogsz rákosodni, de ehoyg molni mondta le lehet kaparni
olajban sült dolgokat sem eszel?