127612
  • tigeroo
    huh ezt a gitározás topicba akartam :D
  • ChuckyHUN
    Voltam, és csináltam is.67 28.88%
  • predator1982
    voltam, de csak néztem
  • Molnibalage
    Számomra csak az élet elvétele nem tetszik, ezért persze mást nem hibáztatok

A természetben ez megy a nap 24 órájában. Gyilkos küzdelem és a vesztesre halál vár...
  • Pepsi Twist
    evri bádi densz náo
  • tigeroo
    tudnátok mondani pár akkordot ami egyszerű de ilyen "spanyolos" dallamban jól szólnak?:P
  • ba32107
    :D:D:DD:DD:
  • fery02
    Most így megzavarodtam, hogy disznótor és megfontolatlanságból az elsőre szavaztam. Ha disznóvágásnak lett volna írva, akkor egyből kapcsoltam volna és a "Voltam, de csak néztem"-re szavaztam, volna. Bár hurkát töltöttem már. :P
  • OrioN the S
    remelem ez vicc xD
  • Hegi90
    Csak nálunk nem keltek fel sose a disznók 1 headshot után???
  • Rockynhooo
    ugyan... szolnokon panelban vágták a lovat a brazilok :D
  • zöldike manó
    én voltam és csináltam is... de ez mien kérdés má?
  • OrioN the S
    ott a pont :D
  • Dick Riddick
    Imádom a resztelt májat! Rengeteg hagymával, nincs is annál jobb.
  • Sickness
    és mégis itt vagy
  • extramagascsaj
    Voltam, és csináltam is.
  • bogyoka
    Voltam, de csak néztem, de pesti vagyok:)

• tarti19
    :)
    Pesten nehezen lehet malacot vágni:D
  • ZTM
    Voltam, de csak néztem.

Nálunk van minden évben, de én túl finnyás vagyok, hogy ott segítsek, amúgy se pártolom az efféle háziállatokat...
  • Reyes
    Voltam, de csak néztem.

Egyszer kis koromban egy utánfutóra rakták rá a kolbászt, hurkát... Sikeresen ráültem, és leborult róla minden:)

Apu mesélte, hogy amikor ő volt fiatal, akkor meg kivéreztették a disznót, bementek a házba inni egyet, mire visszajöttek, a disznó eltűnt. Tavasszal találták meg a szénakazalban:D
  • Rundstedt17
    baromság.a holnapi is
  • PrisonMan
    Voltam és nem érdekel
  • elitehun
    Egyéb: Nem voltam. tudom mi az. de nagyon nem érdekel
  • Pepsi Twist
    holnapi kérdésbe nincs olyan amibe beletartoznék :D talán a kereskedelem :D egyéb szolgáltatás nem lehet, vagy talán? (árulom a testem )
  • Pepsi Twist
    na ja :D
  • geo91
    Voltam, de csak néztem.

5 éves voltam kb, természetesen csak néztem. de tetszett! :D
  • immovable
    Punci. :D
  • DIESEL DOG #38690
    Voltam, de csak néztem...

Csak a szokásos feeling volt. Pálinka, bor, jó hangulat, majd mindenféle kaja...

• TheRock18
    így hírtelen nem tudok mondani,semmit sem
    de ismerek egy falut,ahonnan apám származik,nah ott még a patak vizéből is lehet inni,pont ezért nem mondom melyik az,mert még a végén összeszemetelik a túristák :)
    sajna a csappvíz is szar...klóros,fertőtlenítős,vízköves szar. :S
    a levegő is mérgező,koszos...főleg városokban...de a fővárosban biztos még koszosabb
  • Pepsi Twist
    am most őszintén a mai világba mi egészséges? :D semmi...
  • Pepsi Twist
    rántott gomba :D
  • Rockynhooo
    Mamáméknál van sokszor így néha mek segíteni xd
  • TheRock18
    bleeeeee :D fúúde utálom a májat gecc :D a máj,meg a gomba az nálam kihagyós :D
  • Pepsi Twist
    RESZTELT MÁJ!!! ISTENTELEN jóóóóóóóóóóóóó
  • TheRock18
    marha gulyás
    saslik
    sült szalonna,sült kolbász :)
  • Pepsi Twist
    sült borjú... LEGJOBB

PACAL PÖRKÖLT POWAAAAA
  • TheRock18
    éppen ezért nem eszek meg akármien húst
    asszem a vörös hús egészségesebb,mint a fehér...de nem tom biztosan
    a halat nagyon szeretem
    és éppen,ahogy mondtad,hogy összegyűlik minden az állatokban,ezért belsőségeket nem fogyasztok,pedig a családba nálunk mindenki szereti a májat...nos én az izét is utálom,meg ugye a máj méregtelenít,és ami benne marad nehéz fém pl. ólom,az többet nem jön ki..hanem megeszem én..és bennem rakódik le...ami egyáltalán nem egészséges :S
  • Eloldeszka
    Én rengeteg nyaramat falun töltöttem el, nekem is természetes, nyúlnak a lenyúzása is, engem az ilyen látvány "nem háborít fel". Úgy értem, teljesen bírom idegekkel, vagyis egyáltalán nem rossz nézni, sokat átéltem. Más embereknek ez mind fura, sőt undorító.
    Számomra csak az élet elvétele nem tetszik, ezért persze mást nem hibáztatok, ha tényleg azért veszi el, hogy megegye. Ilyen az élet.

És igen, nem te vagy az első, aki azt hiszi, hogy ezekről az információkról nem tudok :-) Egyelőre én se tudhatom, mikor fogok újra húst enni, egyelőre kevés esélyt látok rá, de ha az egészségem úgy kívánja, akkor neki kezdek újra (eddig is amúgy elég mértéktartó voltam a hússal kapcsolatban, leginkább vízi állatok húsát fogyasztottam).

Viszont ha belegondolsz, elég szomorú, hogy mennyire ipari módszerekkel tartják el ezeket az élőlényeket, szinte csak vegetálnak. Legtöbb helyen még tele is drogoztatják őket, amiknek a tartalma persze nem vész el, szépen beépül a húsiba, amit mi meg bezabálunk.
    Aztán vajon miért is kell kiirtani egész farmokat, ha pl kergemarhakór üti fel a fejét? Ja hát persze, mert az elhalt állatok maradványát szépen beledarálják a tápba, és azt rendszeresen megetetik az egészséges állatokkal, hát csoda hogy elkapják ezek azt a fránya betegséget!

Ezzel mind csak oda akartam kilyukadni, hogy változtatásokra van szükség a húsipar körül, mindenki tehet ellene. Én eleinte feleannyi húst ettem, mint szoktam, ma már nem eszek húst. De ezt nem lehet elvárni mindenkitől, teljesen hülyeség lenne (sok vega ebbe a hibába esik), de ha belegondolsz, hogy megnézed, mit vásárolsz (pl tojásnál nem ketrecestartásút, hanem alternatív/bio/egyéb), és nem csak húst hússal zabálsz, akkor már te megtetted a részed azért, hogy elinduljon egy változás. Egy ilyen folyamat eredménye lett az, hogy ma már pl ezeket az infókat, mit fentebb mondtam, feltüntetik a tojásokon, és tehetsz azért, hogy ne teljesen zombikét éljék le életüket a tyúkok...
    Na, sok a duma belőlem, tényleg befejezem mára, bocs, ha faszul belekötöttem másokba, csak szar napom volt (van).
  • Szabi84
    Mit kell ezen kiakadni? Ez a természet rendje.
  • TheRock18
    de ettem húst,mert apám falun nőtt fel...és az állattartás,levágás...az nálunk TERMÉSZETES...nem tom mit kell ezen így kiakadni...
    utálom,ezt a liberális szemléletet...:S
    nem tom tudsz-e róla,hogy bizonyos dolgok,csak a húsban vannak meg a fejlődéshez és az agy megfelelő működéséhez...pedig így van
    amúgy meg...a baromfi,marha,sertés stb. erre van tartva..előbb utóbb kaja lesz belőle...
    nyílván,kutyát,cicát stb. nem tudnék bántani...
    bár már ettem békacombot,meg rákollót is,de ezek nagyon ritkák...