127612
-
es miert kene foldszeru bolygo 1 idegen letforma letezesehez?!
regen azt sem tudtak elkepzelni az emberek, hogy lovak nelkul mozog a kocsi, es hogy az ember repulhet is. boszorkanysagnak tartottak...ma meg tok egyertelmu az egesz ;) -
Minek? Elmész az Usába és átsétálsz a csillagkapun
-
ba32107 #41274 Amúgy meg nem a fénysebességet kell elérnünk, hanem ilyet kell találni :D -
ba32107 #41273 De olyan tárgyat, aminek nagy tömege van, elméletben lehetetlen fénysebességre gyorsítani. Már nem emlékszem pontosan, hogy miért is, de majd Molni pontosít. A másik felvetésed pedig asszem az idődilatációval van összefüggésben. -
De te csak azt tudod hajtogatni amit az iksolában/életben tapasztalatok/laikus érdeklődés alapján a fizikáról megtanultál.
Anno lefektették az okos emberek a fizika alaptételeit melyek mind a mai napig érvényesek, de mi van ha ezeken túl vannak olyan tételek melyeket a mi fejlettségi szintünkön nem lehet épp ésszel felfogni, -ahogyan ezt Greg is írta - de ez nem jelenti azt hogy nem létez(het)nek.
Az meg hogy emberi léptékkel rohadt gyors és rohadt távol van abban igazat adok neked, de a mi állításaink/feltételezéseink nem emberi léptékkel számolnak.
Greg: Ki mondta hogy földszerű bolygó kell? Ha elvonatkoztatunk a mi létünktől nem elképzelhető hogy vannak nem szén alapú értelmes létformák, akiknek mondjuk nem oxigént lélegeznek be?
Nah nagyon elrugaszkodtunk a témától :) I want to beleive ^^ -
Az UFO az éjszaka elahított sodrófa is amíg fejen nem talál és meg nem nézed, hogy mi az... -
a fénysebesség NEM elérhetetlen sem elméletben sem gyakorlatban. egy svájci tudos évekkel ezelőtt megcsinálta. lézereket helyezett el egy képzeletbeli kör körvonala felé és az egymás után következő lézereket pár milivel lejjebb helyezte el. ezzel egy spirált hozva létre. valamien atomot helyeztek bele és fénysebeségre gyorsult. sőt, az időutazás is lehetséges és a kettő marhára összefügg.
volt a natgeo-n hogy ha felmegyünk egy nagyon magas felhőkarcoló tetejére és ott állunk vagy 100 évig (vagy több már nemtudom) akkor az oránk késni vagy sietni fog egy nagyon nagyon keveset.
a jelenség oka hogy a bolygók is görbítik a teret és és ha ezt nem vették volna a GPS ek készítésekor figyelembe akkor nagyon pontatlanok lennének. -
láttam valamit de nem tudom mi lehetett. Egyszer unoztunk(kártyajáték) a haverommal sátorban de úgy hogy a sátor eleje nyitvavolt. egyszer csak a fejünk fölött, a csillagok közt elhaladt sok (10-15) db csillagszerű pont egymás ködül kavarogva. aztmondha egy havaver aki szereti a csillagászatot hogy egy üstökös raj lehetett. de nem tudom mi volt. viszont 100x ra biztosan állíttom hogy ha nem is a hétköznapi értelemben vett ufok de valami más életforma VAN rajtunk kívül.
elvégre mi is ittvagyunk valahogy nemdebár? -
cargame #41268 Megvagyok az Ufok nelkul is :D lattam par erdekes jelenseget...de sztem nincsenek ufok... -
Ari18 #41267 Aki azt mondja, hogy egyedül vagyunk ill. mese mint a Yeti az eléggé szűk látókörű és tudatlan. Egy galaxis kb 100-200 milliárd csillagot tartalmaz, ha a Tejutat vesszük alapnak. kb 100milliárd galaxisról tudunk. Ezeket összeszorozva egész szép nagy szám jön ki. Nehogy már valaki azt merje kijelenteni, hogy ezek közül egyiken sem sikerült kialakulni, hasonló értelmes vagy értelmesebb életnek mint mi. Kicsit beképzeltség lenne azt feltételezni, hogy egyedül lennénk. -
Sajnos még nem láttam, pedig jó lenne, érdekel a téma.
-
"Hülyeség az egész, mese mint a Yeti meg az ilyenek."
A Yeti viszont létezik.
-
Rundstedt17 #41264 "Azaz kb 18 millió km óránként. "
Az a szomorú hogy ennek ellenére,mégis sokan hisznek benne,pedig egyértelmű fénysebesség elérhetetlen,elméletben és gyakorlatilag is nem is beszélve élettanilag..... -
Ari18 #41263 18millió km/percenként és nem óránként. -
Hiszek benne hogy létezhetnek. Jó érveket hoztok fel, úgylátom érdekes lesz a topik ma. -
* 24x365x20 -
Én nem mondtam hogy csak itt van élet. Azt sem mondtam hogy nem lehetnek békés Földönkívüliek. De kcsiit gondoljatok bele:
Legjobb tudomásom szerint a legközelebbi földszerű bolygó, amit ismerünk 20 fényévnyire van tőlünk. Azaz a fény 20 év alatt ér oda. A fény sebessége az űrben durván 300 millió m/sec. Azaz kb 18 millió km óránként. Ezt a számot szorozd be 175200-al (25x365x20), és megkapod hány kilóméterre van ez a bolygó. Ép ésszel felfoghatatlan.
Mi jelenleg még az 55 millió km-re lévő Marsra sem tudunk eljutni, mert évekig tartanaa az utazás.
Józan paraszti ésszel is be lehet látni tehát, hogy ha létezik olyan civilizáció, ami ezt a távolságot meg tudja tenni csak azért, hogy "kísérletezzenek velünk", meg jól megnézzenek maguknak, akkor kb olyan szinten lehetnek hogy mi azt fel sem tudjuk fogni. Lehet nem is látjuk őket a mi dimenziónkban :D (ez már kezd nagyon elvont lenni, le is állok :P) -
Láttam ,el is raboltak. -
Mondod ezt,mert az ember nem tud fénysebességgel utazni...mondod ezt,mert a Hubble távcsőbe még nem integetett bele senki...ugyanmár...ne gondolkodj ennyire reálisan...hol a fantáziád? ;)) -
Arra gondoltam hogy, ha tényleg értelmesek akkor messziről elkerülik ezt a bolygót mert itt az egyetlen értelmes életforma a delfin 
(viccesre akartam venni a figurát kicsit...)
-
ldavid #41256 egyébként én simán elképzelhetőnek tartom (és nyugodtan lehet ezért hülyének nézni), hogy az ember egy nálunk sokkal fejlettebb életforma kisérleteinek eredménye
inkább ez, mint holmi isten vagy evolúció
és ha tényleg így lenne, simán érthető lenne, miért járkálnak ide nézelődni -
-
Most olvastam végig a hozzászólásokat,és soha nem értette,mint ahogy most sem,hogy feltételezheti valaki,hogy az egész univerzumban CSAK itt van élet. Ennyire ne legyünk már földhözragadtak. A főnököm volt ilyen,csak azt hiszi el,mait lát. Na de bazzeg,ha még nem látott kacsacsőrű emlőst,akkor az nem létezik,mert a fényképek csak montázsok???
Azt elhiszem ,hogy az UFO jelenségek nagyrészének eredete nem való,de ha feltételezzük,hogy a megszámlálhatatlan sok csillagrendszerben van rajtunk kívül élet,akkor miért ne találhatnának ránk egy sokkal fejlettebb civilizáció képviselői? És ha igen,akkor miért ne figyelhetnének minket? Miért ne tanulmányozhatnának egy nekik "őscivilizációt"?
Tipikus emberi gondolkodás: leigáztak volna minket...persze,mert ha mi akadnánk egy bolygóra,ahol a neandervölgyi emberig jutott az élet,mi biztos ezt tennénk. Tipikus...de nem kellene minden idegen életformát az emberi gondolkodáshoz hasonlatossá tenni,ameddig nem is tudunk semmit bizonyítani...
Teóriák ezrei vannak pro és kontra. Én azok mellett vagyok,akik nem tartját kizártnak az UFO észleléseket...
-
amit én láttam az megállt, 1perc után visszafordult, és ugyanoda ment vissza ahol az előbb volt, aztán tett pár cikk-cakk-ot, és elment a picsába :P -
Rundstedt17 #41252 Meg egyáltalán tudjuk hogy a Föld közelében nincs semmilyen létforma.Ahol pedig lehetne eszméletlen messze van,több ezer fényévre..........azt meg senki se mondja, hogy lehet majd valaha is fénysebességgel utazni mert lehetetlen de tételezzük fel hogy igen még fénysebességgel is több ezer év...szóval nem léteznek vagy ha léteznek is ide soha nem tudnak el jutni ahogy mi sem hozzájuk -
ldavid #41251 #41244 ezért kellett volna leírás - átlag ember egyből idegen lényekre meg csészealjra gondol, pedig lehet bármi, repülő, műhold stb.
HunnernesKonge: már mért ne jöhetnének ide? ha te fedeznél fel egy másik civilizációt nem látogatnál el oda, csak egyszerűen elfelejtenéd? -
Ja. Mert felnek.
Remelem nem bombaval akarjak megnezni ,hogy valaszolunk-e :D -
Persze csak távoli megfigyelőként szeretnék látni,mert nem biztos,hogy egy személyes találkánál nem fosnám össze a bokám...
-
Miért feltételezi minden ember hogy egy ismeretlen civilizáció csak ellenséges lehet. Az emberbe genetikailag bele van kódolva ez a gondolkodás? :/ -
Erről már volt vita régebben. Az UFO eredetileg tényleg azonosítatlan reülő tárgyat jelent az angolban, és jelenthet pl egy meteort is, de a magyar nyelvben az UFO szó alatt mindenki "reülő csészealjra" és földönkívüli lényekre gondol, így terjedt el. Szóval mivel ez egy magyar topic, itt most konkrátan a földönkívüli lényekről van szó :D
Egyébként meg #41241 +1. Ha létezne olyan idegen életforma, ami el tudna hozzánk utazni az űrben, az olyan elképzelhetetlenül magasabb szintű technikai fejlettségre utalna az emberiség szintjéhez képest, hogy kb már rég le tudnák volna igázni a Földet. :P -
Valamint tudományos körökben az is elfogadott elmélet hogy nagyon kicsi arra az esély, hogy az egész univerzumban egyetlen egy helyen alakult ki értelmes élet. És ha feltételezzük hogy máshol is vannak gondolkodó valamik, akkor miért ne feltételezhetnénk hogy fejlettebbek nálunk. Nyilván ha értelmesek akkor nem jönnek ide minket keresni addig jó nekik amig nem tudnak rólunk, ebből kifolyólag a különböző találkozásokat nem is hiszem el, de
-
mintha ismeretlen lenne az ufo fogalma -
UFO.. ufo rámondhatod egy gömbvillámra is ennyi erővel mert persze Te nem tudtad mi az -
Tudjuk: "Az a villanás, amit látott, nem ufó volt, csak egy szimpla gázfelhő, ami megrekedt egy termikus zsebben és visszaverte a Vénusz fényét" már a MiB-ben is megmondták -
ldavid #41242 nem mese -.-
mellesleg UFO = Unidentified Flying Object, egy leírás nem ártott volna.. -
Tudományos tény, hogy igencsak elhanyagolható annak az esélye, hogy egyáltalán létrejönne olyan közel hozzánk élet, hogy még észrevennének is minket... sazl :P -
Valószínűleg egy légkörbe beérkező és felhevülő meteorit darabka volt. A felső légáramlások össze-vissza változtatják ezeknek a pályáját, ezért mászkált cikk-cakkban.
SZVSZ az "UFO észlelések" 99%-a ilyeneknek tudható be :P -
nem, de nem is vágyom rá... -
2. hátha van valami atom herb-ük :DDDD -
Hülyeség az egész, mese mint a Yeti meg az ilyenek.