127612
  • tigeroo
    meg aholtényleg mindenféle gyógyszereket lehet kapni (xanax, antidepresszánsok) akkor szerintem a fűvel nincs semmi gond.

sőt, ha jóltudom mindenféle fájdalomcsillapításra orvosok is szokták felírni
  • Bruk
    Meg 1 kis móka kacagás. De minden agressziót kiűz az emberből. Ha valaki nagyon ideges, mérges és aztán beszív szépen megnyugszik. :)
  • N1ggA
    Aki beszív, az eszik valamit mert éhes lesz, iszik valamit mert szomjas lesz, aztán lefekszik aludni :)
  • tigeroo
    jaja, ez a maximum
    (1perctől, 1:45-től kitér a nem dohányosok tiszteletére is- kis off a tegnapihoz:))))
  • Fbn Lx
    egy füves nem fog jobban hangoskodni mint az, aki iszik. nem fogja összehányni a falat. nem fog szemetet átdobálni, valszeg a huligánkodáshoz lesz a legkevésbé hangulata. ennek a drognak a hatása egyáltalán nem vált kis ilyesmi viselkedésformát. inkább az ellenkezőjét.
  • Dick Riddick
    Addig nem is gond amíg két-három cannabis-od van a hátsó sufniban. A gond akkor kezdődik ha három üvegházad van tele. Azt nehéz kibeszélni.
  • Dick Riddick
    Addig nincs gond amíg a szomszéd hobbija nincs kihatással a másik életére (hangoskodás, összehányt fal, átdobált szemét, bűz). Addig azt csinál amit akar, csak magának árt. Tiszta sor.
  • Bruk
    Köszi, leírtad azt amit nagyjából gondolok. Most nem lett volna időm erre mert megyek el. :D
  • Dick Riddick

Kupakos kifli!!!
  • Dick Riddick
    Én az alkohol mellett sem vagyok. De van már pár példa rá mi lesz ha tiltani akarják. Túl sok az alkoholfogyasztó, ellenkező hatást vált ki.
    Két lehetőség van. Vagy az alkoholhoz és a dohányhoz viszonyítjuk a határt, és minden hasonló hatóanyagot legálissá teszünk, vagy ezeket kivételnek tekintve magasabban húzzuk meg azt a bizonyos vonalat. Más lehetőség nem nagyon van.
  • Fbn Lx
    nem mintha a fű okos ember kezében ártalmasabb lenne a dohánynál vagy akár a koffeinnél, de emellett még azt sem értem, hogy miért buzgómocsingoskodnak egyesek, hogy jaj a szomszéd legálisan tönkrevágja magát.
    Törődj a saját házad tájával, aki balfasz módon csinálja, azon úgysem tudsz segíteni.
    Értsd: előbb-utóbb belebukik valamibe, ha ebbe nem lehet, akkor az alkoholba, ha abba nem lehet, akkor a wowba.

Az emberi társadalmak 70ezer éve tudatmódosító szerekkel élnek.
    Most az, hogy gyakorlatilag egy idegen fennhatóság azzal fenyeget, hogy bezár egy ketrecbe és évekig nem fog kiengedni azért, mert én a kertemben egy olyan évezredeken át tisztelt haszonnövényt termesztek ami nekik nem tetszik, az nem csak hogy röhejes és szánalmas, de egy szemmel sem tette élhetőbbé és barátságosabbá a modern korunkat.
  • Renegade
    nincs is megindítóbb látvány reggelente a buszpályaudvarokon és trafikok előtt kupakos kiflit szorongató jó munkásembereknél. :-)
  • Dick Riddick
    Hát lenne min röhögni, az biztos!
  • Dick Riddick
    Az éremnek mindig két oldala van. Anyagilag biztosan jól jöttek ki.
  • tigeroo
    és mivan az alkohollal?
    ez szerintem álszent álláspont, nézd meg mennyien vágják romra magukat egy-egy buliban.

ember, jellem és személyiségfüggő az egész. lehet kulturáltan inni is meg füvezni is.
    de aki nem ismeri a mértéket az persze hogy roncs lesz.
    meg hány olyan ember van aki már délelőtt taccsra vágja magát a kiskocsmában..
    én falun éltem sokáig, rengetek alkoholista embert ismerek.
    (nagyapám is úgy csinálja a bort hogy a hordóba egy mázsa cukrot rak....aztán egy pohár meggybortól pl. napokig se tud magáról)
  • Renegade
    :-)

anyucitól 40rongyos nike cipő (karácsonyra), apucitól autó (hátha nem szúrja ki), Bélától a 'telepről meg a motyót.

már ha ezek még működnek, vagy menő
  • tom235
    Az a baj, hogy a lewarezolt nídforszpíddel nem tudnak bevágódni a csajoknál :)
  • Fbn Lx
    "De senki sem szeretné hogy minden harmadik gyerek jointal futkározzon a szájában."

én igen. Elég vicces lenne :]]
  • Renegade
    akkor kis hazánk gamer társaságának a 95%-a tök menő
  • Renegade
    hát aki szereti a tulipánt, meg a fapapucsot :-)
  • tom235
    "Jó példa erre Amszterdam, nem teljesen azt a célt érték el a bárokkal amit szerettek volna. Gyakorlatilag a drog fővárosa lett. " Szerintem meg pontosan azt a célt érték el, amit szerettek volna. Jól megnőtt a turista forgalom. A sok drogos mind odamegy, ott persze esznek,isznak is, esetleg eltapsolnak némi pénzt a helyi kuplerájokban. Őszintén, mégis ki a franc menne Amszterdamba, ha ezeket nem engednék?
  • Bruk
    Ha legalizálnák biztos mennyiséget, és minőséget lehetne kapni ezen az áron vagy olcsóbban. Így akik azért termesztik hogy eladják azok megbuknának. Ha meg valaki otthon termeszt 1 kicsit szerintem abba semmi gond nem lenne. Neked bajod származna belőle? Nem.
  • Renegade
    statisztikák

érdekes olvasmány, főleg a vége felé, ahol a hatóanyag trtalom fokozatos romlását mutatja be, helyes kis táblázatban. Na igen, a békebeli 20. század még más volt :-)
  • Rettenthető
    Csak kíváncsiságból.
    Akik ennyire a legalizálás mellett vannak, azok közül vajon hányan vásárolnának speciális, erre a célra kialakított helyeken vagy gyógyszertárakban, és hányan termesztenék otthon maguknak?
    Mert sajnos az a sanda gyanúm, hogy aki a legjobban veri magát, hogy ebből is plusz bevétele lenne az államnak, az a személy lenne az első, aki a legalizálás után kis kertész legény lenne...
  • tommygear
    2x próbáltam többször nem tervezem
  • Renegade
    pedig ez az igazi üzlet
    megfognak 500 mcpp-s lasztival, aztán elengednek, mert nem drog, ilyen van.
    Meg már a bzp is drog, már azzal se nagyon trükköznek.
  • bardocz
    Nekem is most jött haza két barátom.Házibuliból 75 emberből elvittek a rendőrök kb 50-et,csak azért,mert ittak.Kint könnyebb füvet szerezni,mint alkoholt.
  • Dick Riddick
    Az alapvető probléma az hogy nem teljesen tisztázott a hatóanyagok emberi szervezetre gyakorolt rövid-és hosszútávú hatásai. Az alkohol és a dohány túl régóta és túl mélyen gyökerező szenvedélyek, a tiltásuk gyakorlatilag lehetetlen.
    Túlságosan ingoványos talaj a cannabis a legalizációhoz. Jó példa erre Amszterdam, nem teljesen azt a célt érték el a bárokkal amit szerettek volna. Gyakorlatilag a drog fővárosa lett.
    Az is biztos hogy szükség lenne hatóanyag-kimutató gyorstesztekre is (nem tudom létezik-e) rendőrségi használatra.
    Mindig az emberi hülyeséggel van a baj. Ha a füvet legalizálnák, a következő könnyűdrog lépne a helyére. Amit szinte biztosan megint legalizálni akarnának. És így tovább. Kell egy határ.
    De abban is egyetértek hogy fű miatt nem kellene tönkretenni fiatalok életét, a priusz komoly dolog.
  • DJKonya
    Nem próbáltam még, és nem is fogom.

Osztálytársaim egyszer kipróbálták, rá akartak beszélni engem is de nem próbáltam ki, de mondjuk az illata az tetszett.
  • N1ggA
    Nem szigorú az alkohol-dohány szabályozás Magyarországon, de az USA-ban viszont az. Egyik haverom járt ott, és azt mondta, gyakorlatilag lehetetlen alkoholt vagy cigit venni gyerekeknek, mert már azért is megbasznak, hogy hozzányúlsz. Minden boltban biztonsági őr, ilyesmi. Gondolom azért kockulnak annyit, mert nincs mit csinálni.
    Meg lehet azt oldani, csak akarat és pénz kell hozzá.
  • N1ggA
    szerencsére ez ekinek szerintem nincs jövője, mert már most is hihetlen nehéz jó lasztiba belefutni, a piacon lévő tabik 90%-a szar, az emberek meg fogják unni
  • immovable
    Jaja. Milyen jól működik a szabályozott dohányárusítás is. 18 év alatt nem lehet megvenni. 10 kartonnal egyszerre, csak 9-et lehet
  • Renegade
    nagyobb baj az, hogy sok hülye nyomja a partikon az mcpp tartalmú lasztikat, mert fingjuk sincs, hogy mi az.

Bár lehet, jobb is így, elvégre az a szar leszoktatásra is ideális lenne. :-)
  • N1ggA
    Itt szabályozott piacról lenne szó. Speciális boltokban, engedéllyel, amit csak 18 év fölött lehet kiváltani, korlátozott mennyiségben, stb.
  • N1ggA
    Abszolút jól látod
  • Dick Riddick
    Szerintem az emberek többsége túl ostoba ehhez.
    Elképzelem ahogy a karácsonyi bazárokban töves-cannabis-okat árulnának, lenne zsákos kiszerelés, egyet fizet kettőt kap akciók...
    Nem, jó helyen van ott ahol most van.
  • N1ggA
    Ezzel sajnos nem érthetek egyet, mivel a fűnél sokkal károsabb drogok is legálisak. A fű természetesen hosszú távon nagyon szar, mert eltompul tőle az ember, meg lusta lesz, de még mindig jobb, mintha az utcán tarhálna piára mindenkitől úgy, hogy ömlik a pofájából az alkoholszag. Fizikai függősége sokkal kisebb mint az alkoholé, vagy a cigié, lelki függőség az nagy, de abszolút emberfüggő. Én már kb. 3 éve tolom, volt olyan hét, hogy naponta, volt hogy hetente, mostanában az van, hogy az elmúlt fél évben kb. kétszer csináltam, és semmi bajom nincs, sőt, jobban érzem magam, mióta csinálom, mert néha kell az, hogy ellazuljak kicsit. És ez elmondható az összes barátomról. Aki nincs egyedül, az nem fog rákapni, ha csak nem olyan a társaság, de az olyan társaságokról ritkán lehet elmondani, hogy barátiak.
    Az, hogy valaki mást is kipróbál, az meg szintén nem a fű hibája. Max. annyi, hogy ugyanúgy legális, és ez a szar USA-EU->ENSZ mittoménmi, kb. a heroinnal egy csoportba sorolja, és aki kipróbálja a füvet, rájön, hogy egyáltalán nem durva, akkor biztos a heroin se az. Ugyanaz a piac, ugyanazoktól a dealerektől veszed. Ha külön lenne választva (mint az alkohol esetében), akkor nem lenne ekkora probléma.

Igazából leszarom a legalizálást, csak azért akarnám, hogy biztos mennyiséget kapjak (ne 0.6-ot 1 néven), szennyezetlen, jó minőséget, és ne kelljen félnem a rendőröktől.
    Mert úgy érzem a mostani füvesek, kiknek nagy része fiatal, nem érdemlik meg a priuszt. Idén érettségiztem 4.6-os átlaggal, soha sem lopok, semmi törvénybe ütközőt nem szoktam csinálni, a törvény mégis bűnözőként tart számon. Ez a szar.
  • tom235
    Én legalizálnám. Akinek annyi esze van, hogy pénzt költ rá az hagy szívja. Akinek meg kell az úgyis tud szerezni most is. Amúgymeg el tudom képzelni vannak olyan szánalmas kis tizenévesek, akik csak azért szívják, hogy namost én akkor kurva menő leszek ezzel mások szemében, hogy illegális cuccot használok.
  • Bruk
    Akkor is ez a véleményem. Ha meg valaki elissza vagy elfüvezi a gyerekei elől a pénzt azt ott kell hagyni. El kell küldeni a g*cibe.
  • jackcsabi
    Nem próbáltam még, és nem is fogom.