127612
-
Akkor miért is nem keres másik állást? -
Nemegészen, kicsit felbassza, hogy nem fizetnek utána tb-t, mert napi bejelentésen van, és nem keres annyira vadul jól. Szívesebben lenne fix rendesen bejelentett munkában, de ez van jelenleg. Szerintem nem sokkal keres többet, mint egy diákmunkás, ha belegondolok. És azért nem egy irodai munka amit csinál.
1x nem beszélt még olyan aspektusban a jattról, hogy mekkora zsír mert nem kell adózni utána, akkorát azért nem szakít ezzel...
-
Lemosnám a tulaj kocsiját egy kis benzinnel... -
És? Gondolom másoknak meg teszi az eszét, hogy hogyan b*szik ki a rencerrel, mert milyen kevés járulékot fizet, feketén meg ennyit kap, aztán veri az asztalt, ha nincs pénz semmire az országban. -
karajjj #119630 Eddigi legjobb borravalós sztori, amit benzinkutas ismerőstől hallottam, hogy a tulaj szabályosan szedi a napi sápot a placcon dolgozó kutasoktól, 3-4 ezret kötelező leadni minden nap, amit tankolással meg szélvédőmosással meg hasonlókkal kell összeszedni! -
Amúgy intézménye válogatja. Haverom ebben nagyon otthon mozgott szakmájából kifolyólag, ismert mindenkit. És mindég megkérdezte, kifaggatta az alkalmazottakat, náluk hogy megy. Ugyanis van ahol bedobják a jattott kötelezően a közösbe és újraosszák bizonyos feltételekkel (ergó nem az kapja akinek szántad), van ahol a főnökségnek kötelezően be kell szolgáltatni a jattot (azaz nem kap akinek adtad, hanem a tulaj/vezető hízik) és van ahol amit kap, megtarthatja. És így tovább.
Én azonban nem érek rá ilyesmire, mindig hagyok 10%-ot, néha többet, leszarom ki kapja, nem vagyok én nyomozó, baze.
A másik mikor azt mondják (mekiben is volt egy időben), hogy ha x időn belül nem szolgálnak ki, akkor kapsz ajándékba ezt, meg azt. JAH csak azt az a szerencsétlen fizeti (annak a pénzéből vonják), aki ott áll veled szembe a pultnál és általában murvára nem az ő hibája, ha nem megy időben a kiszolgálás. Ilyenkor nem kérek semmit kárpótlásként, mert van a nyomorultaknak elég bajuk, nem menne le a torkomon az, amit az ő kis pénzecskéjéből vontak le. HA nem tartom hibásnak a történtekben, én nem fogom büntetni. Nem vok olyan. -
megjegyzem eleve úgy vették fel, hogy ennyi az órabér, és kb napi ennyi meg ennyi a jatt. Tehát ezzel együtt veszi fel őket a munkáltató...
Utoljára szerkesztette: kifli, 2014.08.07. 15:36:49 -
Kit izgat? Régen szokás volt akasztani is, meg korbácsolni a káromkodókat. A munkájukat végzik, kapnak érte fizetést. Pont. -
minimál órabér 490 ha jól rémlik de azthiszem napi bejelentéssel vannak, így szerintem más... -
Hát, én étteremben felszolgáló/takarító/mosogató/konyhai segéd voltam. Én borravalót csak akkor kaptam, ha azt a zsebembe rakták. Kedves főnököm és anyja mindig zsebükre rakták az enyémet is. Feketén dolgoztam, mindig kevesebbet fizetett mint kellett volna és még azért az 1-2 euróval/asztal is lehúzott állandóan. Bár nagyon nem is kellett, fulladjon meg a sok borravalóban. Én mindig 20%-ot hagyok, még gyorskajáldákban is (a multiknál nem persze). -
Úúúú... De azt hogy? Ez még a minimálbért sem éri el... -
Ez nem szeretetszolgálat, hanem egy kialakult szokás. Sztem kerüld el ezeket a helyeket. :) -
eléggé így van, ismerősöm pultosként dolgozik 350-es órabérért. Jattal együtt viszont egész jól kijön... -
Nem én vagyok a Máltai Szeretetszolgálat. -
Csak sajnos a munkáltatók már rátartanak arra ezeken a helyeken, h úgyis kapnak borravalót az alkalmazottak. -
karajjj #119619 Már így is megkaptam itt a múltkor, hogy fillérbaszó vagyok! :D -
Nem. Ha nem tetszik a fizetése, menjen dolgozni mást.
Jó dolog. Ha drágállom, megyek máshova. Ha meg nem, akkor se picsoghatnak, hogy nem adtam borravalót. -
miért fizetsz addig míg nincs számla?
ne legyél már passzív-agresszív punci, csapj oda az asztalra -
Olyan helyen már jártam, ahol a szervízdíj = nincs borravaló. Adni akartam és szimplán úgy adott vissza, hogy a szervízdíjas összeget véve adtak visszea.
10%-nál többet nemigen szoktam adni, csak ha nagyon különleges kérésünk van és belemennek. -
Simán lehetne a fogyasztóvédelmet hívni sztem. Csak még te lennél az idióta. -
karajjj #119614 Imádom az olyan helyeket, ahol fizetés után nyomják a kezedbe a számlát és rajta van, hogy szervizdíj, közben pedig már borravalót is adtál! -
Szoktam adni. Nem igazán százalékot számolok, hanem ahogy épp kijön kerekre. Kisebb értéknél 50-100 Ft-ot hagyok rá, nagyobbnál 1-200 Ft körül.
Nem feltétlen vetném el az ötletet, de valamiféle kiforrottabb formában, inkább asztalonként vagy személyenként egy fix összeget. (Külföldön van is ilyen sok helyen, ha jól tudom.) -
Utolsóra: nem véletlenül szokták úgy odaírni, hogy szervizdíjat / kiszolgálás díját tartalmazza az ár - nem borravalót, mert az egy cseppet más fogalom, főleg Európának ezen a részén.
Gondolom a napjainkban mindenhol körberágott tanulmány-hír a kérdés apropója, rádiók, újságok, mindenki kielemezte. -
Igen szoktam
5-10%
Felháborító, borravalót akkor adok ha elégedett vagyok a szolgáltatással. -
Mivel legtöbbször hátizsákkal mászkálok, abban mindig tartok esernyőt.
De ha lehet inkább el sem indulok, csak ha nagyon muszáj. -
-
Rev Hard #119608 Esernyőt én semmi pénzért nem használnék, felhúzom a kapucnit ha van. De ha nincs az se probléma, főleg nyáron amikor leginkább egy rövid ujjú pólóban mászkálok, ha esik hagy essen engem nem zavar. Volt hogy elkapott a felhőszakadás, mindenki rohangált csak én sétáltam. 
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2014.08.07. 10:23:11 -
karajjj #119607 Eddig sapka, kapucni, most viszont kaptam egy esernyőt, úgyhogy azzal. -
Blum #119606 Foleg esernyovel. Ha nagyon gaz a helyzet (vihar) akkor maradok a seggemen.
Ha nincs nalam esernyo akkor ami a kezem koze kerul. Tegnap pl. az aktataskamat tartottam a fejem fole de cseszhettem mert az oltonyom igy is szarra azott.
-
Autóval főleg, ha messze van az autó akkor esernyővel. Ha gebasz van, a kesztyűtartóimban tartok ilyen 200 forintos egyszer használatos esőkabátot is. Még soha nem kellett, de én nem fogok SOHA fossá ázni éjjel egy defekt miatt valami mobilhálózat nélküli isten háta mögötti úton :DDDD -
esőben, ha nem kell, akkor nem megyek ki. ha kell, akkor ernyő. ha fúj a szél, akkor kapucnis felső, halk szentségeléssel. az ernyő úgyis csak a kukában landolna. -
A Milka nem bírja az esőt. Meg a meleget sem. :( -
Ki sem megyek mert elolvadok. -
Jah.
Esernyővel, ill. ha úgy van, kapucnival. -
Ha egymagam vagyok, semmivel, vagy ki se megyek. Ha egy lánnyal vagyok, akkor esernyővel. -
Semmivel, ma jól szarrá is áztam bringán. 10 év után egy esküvő előtt vettem egy esenyrőt, hogy az öltönyt óvjam. -
Fbn Lx #119598 szeretem az esőt
de hogy szociálisan és társadalmilag elfogadott maradjak (ami egy nem elázott ember), így kapucnival, vagy ha nagyon szakad akkor esernyővel -
Fbn Lx #119597 szarazesgé -
Esernyővel. Ha fúj a szél is, akkor puffogok magamban.
De ha nem muszáj, akkor nem is megyek sehova esőben. :) -
2 ugyanolyan számú hsz van,ő a másik kommentelőt kérdezte. :)