127612
-
szerintem minden normális (a kutyatartás felelősségeit és kötelezettségeit vállaló!!) ember eltakarítja a kutyája piszkát amikor sétáltatja a kedvencét... -
kötelezővé tenném a kutyába ültetett chipet......a kutyapiszok takarítását meg nemcsak a hatkerben kéne kötelezővé tenni........ -
tom235 #47965 "a kutyapiszokra meg ott a takarítás
van egy csomó hajléktalan, dolgozzanak"
Ez meg milyen hozzáállás már? Akkor ennyi erővel szemeteljünk, hajigáljuk ki az üres üvegeket, dobozokat az úttestre, mondván úgyis összeszedeti majd a hülye állam az adófizetők pénzéből. Csak gratulálni tudok a mentalitásodhoz. -
tom235 #47964 Jó egy normálisabb... De kimondta, hogy normálisról van szó? -
ez így van! a mi kutyánk pl. úgy el van kényeztetve hogyha meglát egy másik kutyát fülét-farkát behúzza és nyöszörögve a lábunkhoz bújik..
bennt alszik sokat, és szobatiszta kicsi kora óta! reggel odamegy az ajtóhoz, kiengedjük, csá.
amelyik kutyát meg üti a gazdája meg éhezteti az hamis lesz -
Nem. Mindenki úgy tart háziállatot (kutyát), ahogy neki tetszik -
egy normális kutya nem harapdálja csak úgy meg, passzióból a járókelőket
nkeme az tetszik, amikor a kiskutyások féélnek a nagykutyásoktól, mintha az enyém olyan nagy lenne (nöstény labrador) jaj meg fogja harapni! mondom neki, ő? 14 éves. jaj, de akkor is!
fiatalabb korában meg imádta a gyerekeket
hatalmas visitozó csődület, a kutya meg közöttük középen -
majd a 80 éves tacskós mamikák is vizsgáznak?
Mo mekkora lenyúlás lenne a vizsga
minden vizsgálatnak lenne jó magas dija, meg az engedélyneknek, nyögdijasok mr kutyát sem tarthatnának
a kutyapiszokra meg ott a takarítás
van egy csomó hajléktalan, dolgozzanak -
"szinte minden hétre jut kuytatámadás" miért nem mindjárt minden percre? -
nagyon szertetem az állatokat de nem adóztatnák érte a chip drága a vizsga fölösleges mert hiába vizsgázik le valaki utána nem biztos hogy úgy csinálja de ne úgy tartsanak állatot az emberek ahogy nekik tetszik inkább az állat érdekeit tartsák szem előtt -
dieselG #47957 Én úgy vélem, hogy aki tényleg szereti az állatokat, az tisztességesen megszerzi hozzá a jogosultságot, miszerint képes megfelelően, normálisan bánni a kutyával. Természetesen a vizsga részét értem a pszichológiai szűrést is. Aki szarik a saját kedvencére, az ugyanúgy nem tartja magát igényeltnek arra hogy megszerezze a vizsgát, mert pölö a pszichológián fennakadna, aztán viszlát, gondolkodhat azon hogy hol rontotta el. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, lelkiismeretes embereknek kell vezetniük a vizsgát... -
extramagascsaj #47956 áhh...faszság az egész
mit várunk? sokan magukra sem igényesek...hogy lennének már igényesek az állataikra? -
amúgy a vizsgával mit érnétek el?:DDdd
mondom, inkább az embereknek kéne felelősséget tanulniuk ha egy gazdi vesz egy vérebet, ha törődik vele akkor nemfog emberekre támadni...szelíd lesz..szóval törődnének a kutyával, felszednék a szarjukat stb.
ha meglenne a vizsgájuk utána ugyan úgy szarnának az egészre, sokan csak a vizsga miatt güriznének hogy megfeleljenek, aztán minden lenne a régi -
dieselG #47954 Vizsgához kötném, mint a jogosítványt, más nem kell. -
tirpitz #47953 Az ebadó meg valahogy így nézne ki: bejönne mondjuk 100 millió Ft. A törvénytervezet kidolgozása, szakértők bevonása, bizottságok felállítása, PR, kommunikáció, stb. kerülne 5 milliárdba. A 100 millióból az áldozatoknak jutna egy reklámtollra (évi 1000 Ft), a kutyaszarszedésre alakulna egy Kft. (Haver és Haver Kft.), aki évi 3 milliárdért összeszedné és ártalmatlanítaná (be a Dunába) a kutyaszart. -
édibédi kutyulimutyulim van, elég pénzt eszik az anélkül is, hogy vizsgázni kéne rá, hülyeség az egész. -
tirpitz #47951 Abban egyetértünk, hogy nem értesz hozzá... ha értenél, akkor nem írnál olyanokat, hogy a póráz nem használata miatt történik a legtöbb támadás.
A legtöbb támadás az emberi hülyeség miatt történik (elenyésző része a kutya rossz idegrendszere miatt, de az meg a felelőtlen tenyésztés miatt van, szóval marad az emberi hülyeség). A legtöbb támadás a kutya saját területén (kert)következik be, "félreértés miatt": a múltkori dog, aki majdnem megölte azt a kislányt, azért támadott, mert a két kislány sikított, üldözték egymást, stb. Ebből a kutya annyit érthetett meg, hogy bántják a kisgazdit, és nincs jelen más ember, szóval neki kell megvédenie. Tragikus, de a szülők voltak a hülyék.
Póráz-szájkosárra visszatérve: német juhászom van, többször vizsgázott, k99-es versenyekre jártunk, kapott őrző-védő képzést. Ennek ellenére, ahogy írtam az előbb, megfogom ha azt látom hogy olyan jön szembe aki tart tőle. De nem szeretném, hogy olyanok mondják meg, hogy mekkora pórázon tartsam, tegyek -e rá kosarat, aki kutyát is csak filmben látott.
Kipróbáltam a csibészelést, ugrott rám/nekem német juhász, rottweiler, cane corso, stb.: tudom mekkora erejük van, ezért képeztem ki, és ezért figyelek oda rá. -
Nem. Mindenki úgy tart háziállatot (kutyát), ahogy neki tetszik. Mi a fenének kellene nekem kutyatartói jogosítvány, mikor falun lakom, a kutya házőrzésre kell, és valljuk be, létszükség. Arra gondolok, hogy elég sok kétes elem mozog manapság az utcán. -
"Igen, kötelezővé tenném a kutyába ültetett chipet, és ebadóval sújtanám a tartókat, ami fedezné az áldozatok kárát, a kutyapiszok takarításának, valamint az elveszett kutya keresésének... stb. költségeit is." -ra szavaztam de csak részben értek egyet...
Ebadó a létező legnagyobb hülyeség... ahogy a szüleim (és az én adómból) is sok olyanra költenek,ami nekem nem tetszik - amire én egy fillért sem adnék - úgy másoknak(nemkutyásoknak) is el kell viselniük,hogy az adójuk esetleg a kutyatartóknak kedvez egy kicsit...
Amúgy az elveszett kutyákat maximum a gazdájuk keresi,mivel nagyon sok menhelyen,ebtelepen nincs csíp olvasásához szükséges eszköz...ezeket kéne először felszerelni...
...no meg jól megbüntetni az állatkínzokat és az kutyát az út mellett a kocsiból kidobó egyéneket...
...lehet,hogy mégis az elsőre kellett volna szavaznom...
-
DIESEL DOG #47948 Na ebben teljesen egyetértek kolléga. A kutyusokat születésüktől kezdve lehet tanítani... bár én ehhez nem értek... -
Dean Winchester #47947 hát az is nevelés kérdése.
ha a gazda rendes tag jól bánik a kutyával akkor a kutya is úgy bánik az emberekkel...Mint a családban,ha a szülők jobban odafigyelnének a gyerekekre akkor nem lenne annyi csavargó kisgyerök az utcán :(
tom235: na ja az kéne vagy jobban rájuk nézni ... -
tom235 #47946 Több és szigorúbb közterület felügyelőt kellene felvenni. Ennyi. -
DIESEL DOG #47945 Pedig kellene... főleg a nagytestű kutyákra, gondolok most pl. kuvasz, német juhász, stb... -
Dean Winchester #47944 egy átlagcsaládhoz hozzátartozik a kutya is mint házőrző! -
Tr3sh3nc0r3 #47943 szájkosár és már póráz nem is kell -
DIESEL DOG #47942 Igen, kötelezővé tenném a kutyába ültetett chipet... az ebadót badarságnak tartom, mivel így is van már annyi adó hogy egy átlag állampolgár már a lista végét sem látná...
A kutyapiszok feltakarításáról csak annyit hogy aki nem takarítja fel a kutyája után a piszkot azt keményen bírságolják meg...
Akinek meg eltűnik a kutyája az törődjön bele, miért nem figyel jobban...
Mellesleg az itteni fáma nem szól a póráz használatáról de én szólok:
Használatát kötelezővé tenném, használatának elmulasztásáért ismét súlyos pénzbírságot rónék ki. Ezt már csak azért is mert ebből az okból kifolyólag történik a legtöbb kutyatámadás, mind e-mellet a szájkosarat sem dísznek találták ki...
-
clio1616v #47941 sokkal egyszerűbb lenne ha az emberek pusztán önzőségből nem kutyát tartanának, hanem megtalálnák a párjukat az embertársaik közül, de persze azért erőfeszítéseket kell tenni ahhoz meg sokan lusták... inkább az önzetlen kis szőröst dédelgetik
a legtöbb kutya önmagától már képtelen lenne táplálékot szerezni magának, nem is értem miért kellett egy állatfajt ennyire megalázottá tenni az évszázadok alatt -
Dean Winchester #47939 épp arról volt szó,hogy a kutyapiszkot se takarítsa el seni maga után illetve a sszájkosár is kötelező lenne mégis sok kutyán nincs ilyen felszerelés :)
közterületfelügyelet-es emberkék meg ha végeznék a munkájukat akkor ezt nem is irhattam volna le :D -
Fbn Lx #47938 csip?
a kutyák után jönnének az emberek is.
mondjuk amúgyis jönni fognak, a k.rva életbe. -
te mire szavaztál? -
Tr3sh3nc0r3 #47936 persze ha a te kutyád kiszökne, és ki akarnák fizettetni veled a kiadásokat, akkor fel lennél háborodva. -
Katarina 60 #47935 A chip beültetésével egyet értek.Így a sok éhesen kóborló kutyák gazdáit meglehetne találni.Velük kellene megfizettetni a kutyájával járó összes kiadást.De állítom lenne olyan aljas ember, aki saját kezűleg vágná ki a kutyájából a chipet hogy ne lehessen azonosítani.
Már az oltás fizetővé tétele miatt is több száz kutya végezte az utcán,bele se merek gondolni mi lenne, ha meg is adóztatnák a tartásukat. -
értem én, de természetesen a négyzetméter meghatározásánál nem az lenne a lényeg, hogy hány kutyát tudnak bezsúfolni adott helyre :) -
Tr3sh3nc0r3 #47933 az utcában ahol lakok így van az egyik cigány csürhe. még ablak sincs... -
-
Tr3sh3nc0r3 #47930 10 négyzetméteren hány kutyát engednél? ha egy ekkora lyukban elfér 8 cigány, akkor kutya is
-
egyéb: négyzetméterhez kötném az eltartható kutyák számát -
tom235 #47928 "valakinek lenne egy kutyája akkor aztán ki menne oda hozzá ,hogy hé haver mutasd a papirt hogy adozól-e a kutya után :D " Írtam: Közterület felügyelet. -
A belvárosba biztos nem engedném be a kutyákat. Felháborító az az igénytelen magatartás, ami egyes kutyatartókra jellemző. -
xxxpaulxxx #47926 Nem. Mindenki úgy tart háziállatot (kutyát), ahogy neki tetszik
Ha be lennének vezetve ilyen korlátozások uggyan úgy szarnának és támadnának a kutyák...
Az sofőr is iszik és karambolozik, mégis levizsgázott valamikor...