127612
-
Az én családomban szerencsére nem történt ilyen...
De azzal semmiképp nem értek egyet, hogy azért ne vállaljak gyereket, mert lehet, h örökli a cukorbetegséget és lehet, h 50 éves kora után levágják a lábát és lehet, h megvakul... -
Nem, mert nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én (az utóbbi napokban azt is írtam miért). Amúgy sem akarok gyereket, így tárgytalan. -
Nem tudom -
sKeezo #49206 van jópár rokon, meg ismerős. 50 felettiek, és vagy a lábuk van levágva, vagy megvakultak.. -
tapasztalat? -
sKeezo #49204 öreg korban igen gáz a cukorbetegség.. -
hermarfrodita lenne a gyerekem tuti le dobnám a 10edikröl :Ð -
cukorbetegség v asztma esetén simán...
ezeknél sokkal komolyabb betegség kell, h lemondjak a gyerekvállalásról -
Az asztma gyógyítható. Csak akkor nem vállalnék, ha valami súlyos dolog lenne, pl valamilyen fogyatékosság, törpeség, vérzékenység, ilyesmi. -
extramagascsaj #49200 van aki fordítva
[magából indult ki] -
Manapság a nők a pénztárcádat szeretik, nem a centijeid. ;) -
bizonyos testi adottságok miatt nem igazán...túl alacsony vagyok
a természeti törvények szerint pedig a nők a magas férfiakat szeretik -
Legalábbis még nem. De ha majd igen: Nem, mert nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én. -
Amúgy sem akarok gyereket, így tárgytalan.
-
Nem, mert nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én.
hányszor látom, hogy a TV-ben mutogatják az ilyen gyerekeket, kicsiket, nagyobbakat, akik menni, beszélni nem tudnak, 18 évesen egy 5 éves értelmi szintjén vannak. S lehet nem tudták ezt kimutatni születéskor, úgy gondolom, jobb mindenkinek, ha az ilyenekkel még kiskorukban tesznek valamit. Tudom, szülői szeretet, de ez a fene nagy szeretet hol van olyankor, mikor a gyerek korosztályába tartozó társai élik az életüket, ő meg csak otthon, egyedü, magatehetetlenül? Jó az neki? kizárt, magam is inkább azt szeretném, hogy csináljanak valamit, ha ilyen bajom van, ami amúgy is gyógyíthatatlan.
De ha valaki végtag nélkül, sérült végtaggal születik is ezt gondolom, neki sem könnyű az élet, egészséges emberek is szenvednek bőven.
Az meg elég gáz, hogy sokan gyereket sem akarnak, pedig pár olyan ember is írt, aki a korban benne lenne, s tuti meg van az anyagi háttere is hozzá. Csak sajnos mire ezt ma megteremted, már 30-35 éves vagy, és pár generáción belül elérjük, hogy a gyerekek nem fogják tudni, mi az a nagyszülő, mert egyszerűen már mikor születnek, nem fognak élni.. -
extramagascsaj #49194 Nem tudom / egyéb (kommentben kifejtem)
Ha asztmáról vagy cukorbetegségről lenne szó...talán megkockáztatnám, mert ezek nem olyan súlyos betegségek...de ha ennél komolyabb örökölhető betegségem lenne...akkor nem. Inkább örökbe fogadnék akkor. -
Nem, mert nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én. -
Rundstedt17 #49192 ha valaki idegen gyereket eltud fogadni akkor okés.mert ugye biológialag más utódján segít..... -
sKeezo #49191 örökbefogadás? -
Gyereket? Erre a világra? :O -
Rundstedt17 #49189 különben is erre régen nagyon figyeltek nem számított jó partinak ha egyik félnek örökletes betegsége volt,vagy a családban..... -
ja, ha mindketten betegek, érdemes elgondolkozni - de ez azért egy elég szélsőséges példa. (És a kérdés nem is erre vonatkozik.) -
Rundstedt17 #49187 Gondolom te 3-5 gyereket tervezel?ugye?mert látom a duma megy
-
Rundstedt17 #49186 "te pl. honnan tudod, h nincs-e örökletes betegséged?"
Ez most nem számít,az viszont igen hogyha vki TUDJA hogy örökletes betegsége van és a párjának is ugyanaz van akkor talán érdemes lenne nem vállalni gyereket...... -
elég szomorú,ahogy sokan csak így csuklóból ide vetik,hogy "nem is akarok gyereket"
ezt,majd 5-10év múlva máshogy fogjátok gondolni,szinte mind
ezért fogyunk el,mert sokan nem csak mondják,de úgyis cselekednek,és tényleg nem születik gyerek,csak a C típusúaknak :(
akinek nincs örökletes betegsége és jók a testi adottságai,annak igenis szülessen gyereke -
tom235 #49184 Ott a pont. -
ha majd gyereket akarsz te vagy a párod, másképp fogod látni.
te pl. honnan tudod, h nincs-e örökletes betegséged? -
Rundstedt17 #49182 Na ez a baj hogy sokan nem gondolkoznak hogy mi lesz vagy hogy mi lenne,ezért van jelen rengeteg probléma.... -
Nagyapám cukorbeteg volt (gyógyszeres), apám is az lett 40 éves korára és én is az lehetek, vagy tesóm. De nem hiszem, hogy apám 24 éves korában ezen gondolkodott volna, hogy mi lenne/lesz ha...
Szerintem ez speciel nem az a betegség, amely miatt le kellene mondani a gyerekről.
Persze vannak olyan gyógyíthatatlan, örökletes betegségek, amelyeknél elgondolkozik az ember. -
Rundstedt17 #49180 kellemes hogy esetleg szúrkálni kell magát,meg sok mindenből keveset ehet,ráadásul idősebb korukra gyakran szövődmények lépnek már fel(vakság,impotencia,érszűkület stb hasonló kellemes dolgok) -
Nem hiszem, hogy a pl. a cukorbetegség akkora tragédia lenne, h ne lehetne vele együtt élni. -
Rundstedt17 #49178 csak hallgass nép-nemzeti
-
Rundstedt17 #49177 nem.
Sokszor előfordul pedig az ilyesmi,a gyerek örökletes betegségben szenved aztán megkérdi a szüleitől hogy mivel érdemelte ezt ki?
Az ok pedig a szülei tudatlanságában keresendő igen sokszor,figyelembe kellene venni az öröklödés szabályait gyerekvállaláskor......ha mindkét családban volt esetleg ilyen olyan bajú génekkel rendelkező egyén azoknak nem lenne szabad gyereket vállalniuk vagy legalábbis nem úgy hogy mindketten hordozzák a hibás gént....mert az élet egészségesen sem habos torta de betegen pláne nem.... -
Nem, mert nem szeretném, hogy ő is ugyanúgy szenvedjen, mint én. -
nem -
G_ArchAngel #49174 Nem akarok gyereket jelenleg, ezen a bolygon egy egeszseges embernek is sorscsapas az elet... -
pista89 #49173 Amúgy sem akarok gyereket, így tárgytalan. -
igen, kockáztatnék -
DIESEL DOG #49171 Nem tudom...
Eleve nem is akarok gyereket, szóval tárgytalan. De eléggé elgondolkodtató kérdés... Lehet hogy kockáztatnék... -
Unreal1942 #49170 Az élet egy gyógyíthatatlan betegség. Halál lesz a vége.