127612
  • QuippeR
    tetemes összeget, ez tény. de fenntartania se kellett ezeket a területeket.
  • Unreal1942
    Természetesen nem. Viszont ki lehet számolni, hogy az ország mennyit veszített értékes területeiből. Bányák és mostmár turisztikai szempontból is.
  • QuippeR
    és akkor utána azt csinálnak a magyar kisebbségekkel, amit akarnak, vagy hogy gondoltad? alapvetően az embereknek ma már nem a föld elvesztésével van baja, hanem hogy magyarokat piszkálnak mindenféle komplexusos emberek a vélt sérelmeik miatt.
  • Unreal1942
    Inkább valami anyagi kárpótlást tudnék elképzelni. Ami bőven kihozna az adóságból minket.
  • Molnibalage
    És minek visszacsatolni? Azokat a jogokat kellene csak biztosítani, amik papíron meg vannak nekik. Az országhatár sem számít már, mert ők is EU tagok.
  • QuippeR
    mindenféle revizionista ötleteket elvetek, de azért szeretném emlékeztetni az embereket, hogy például a török időkben 150 évig volt az Ottomán Birodalom jogos tulajdona Magyarország nagyrésze, mégis visszakerült. szóval az, hogy 90 éve volt Trianon, nem érv amellett, hogy örökre így is maradjanak az országhatárok. főleg mivel a trianoni békeszerződésnek gyakorlatilag az egyetlen érvényben maradt pontja a Magyarország határairól szóló, az összes többit megszegték a felek. (nincs Csehszlovákia, nincs Jugoszlávia stb.)

(más érvek persze vannak. például üdvözlöm mindenkinek az anyukáját, aki bármiféle fegyveres konfliktust akar, remélem börtönben döglik meg.)
  • Rundstedt17
    "Lásd első és második bécsi döntés. Én azzal tökéletesen kiegyeznék."
    Ma már az sem lenne reális.
  • OrioN the S
    Hat regen a Hun szo hallatan osszefostak magukat ,de nem biztos ,hogy az most elonyos lenne ,ha mindenki felne. Meg akkoriban azert feltek ,mert barbarnak mondtak a hunokat ,mivel lemeszaroltak "par" embert. Mondjuk most nem felnek es leciganyoznak :D ez se jobb...
  • HöfEE
    Nem lenne fenntartható a jelenlegi gazdasági helyzetben ezzel teljes mértékben egyetértek (főleg ilyen vezetéssel a nyakunkon). De az emberek nagy része nem is vágyik a történelmi Nagy Magyarország teljes területére, nem is lenne semmi értelme, felesleges és tele lenne nemzeti kisebbségekkel amiből aztán tényleg balhé lenne, teszem hozzá jogosan ha hozzánk kerülnének. Én szerintem épeszű határok között kell gondolkodni és a cél a magyarlakta területek visszacsatolása lenne . Lásd első és második bécsi döntés. Én azzal tökéletesen kiegyeznék.
  • Molnibalage
    Terület esetén érdekes dolog, jogos tulajdonról beszélni, mert az idők folyamán volt az már mindenkié. Azt pedig érdemes meggondolni, hogy nagyon sok területen soha nem volt magyar többség.

A visszasírt Nagy Magyarországon 50% sem volt magyar. Tényleg frankó lett volna egy olyan dolgot átélni ami a jugóknál volt...
  • BaliBoy
    Jaj... bocsásd meg a tudatlanságom. Azt hittem, hogy elvesztettünk 2 világháborút is...
    Veled sem folyatok további kommunikációt ebben a témában!
  • jhetedikj
    A magyarokat. 1

Méghozzá az őseink a hibásak! Ki kellett volna nekik itt irtani innen Európából mindenkit aki nem hódolt be nekünk, akkor még büntetlenül megtehették volna. Az elején még jól csinálták aztán egyre töketlenebb vezetők jöttek. Egyre lejjebb süllyed ez a magyar nép sajnos. :/
  • Rundstedt17
    A többi nacionalista meg a kocsmába
  • Rundstedt17
    "Úristen. Sírógörcs. Tőled ha ellopnak valamit ami a te jogos tulajdonod , és te ezután kifejezed az illető felé a "nemtetszésed", majd kapsz egy lebaszást, utána annyit mondasz hogy, jogos igen, ez már a te tulajdonod?! És ez megváltoztathatatlan. Bocsáss meg , de aki így gondolkodik az hülye."
    Miért is jogosan a miénk?
  • 0Fritz0
    Már indulok is a harci kifestőkönyvemmel! :)
  • HöfEE
    Tehát neked tulajdonképpen az fáj,hogy nem szeret néhány elvakult nacionalista külföldön. (jellemző egyébként a jelenlegi magyar külpolitikára ami mellesleg siralmas, hogy csak az számít milyennek tűnünk a másik szemében és kinek a seggét tudjuk mélyebben kinyalni).Az átlag szlovák, román, szerb nem utál nem gyűlölködik a magyar emberek iránt és ez igaz visszafelé is.

" Teljesen igazuk van. Azok már az ő területeik. Kész, ennyi."

Úristen. Sírógörcs. Tőled ha ellopnak valamit ami a te jogos tulajdonod , és te ezután kifejezed az illető felé a "nemtetszésed", majd kapsz egy lebaszást, utána annyit mondasz hogy, jogos igen, ez már a te tulajdonod?! És ez megváltoztathatatlan. Bocsáss meg , de aki így gondolkodik az hülye.
  • Rundstedt17
    Akkor rajta foglald vissza Pozsonyt:DDDD
  • 0Fritz0
    "Nem a múltban kéne élni, hanem jobbá tenni a jelent."

Minek? Úgysem kapnánk meg belőle semmit.
  • Rundstedt17
    A múltban élnek,minden korban voltak ilyen emberek.
  • Molnibalage
    Meg, ha már EU tagok mind, akkor talán az EU nyugati tagországait kéne picsán rúgni, hogy a hangzatos elveiből talán tartossaon már be ezt-azt.
  • Carlos
    Szerinted meddig tudna működni a "nagy" magyarország?
    Úgy pusztulna bele a gazdaság ahogy van. Aztán amikor már nem telik új hacukára meg csíkoszászlóra akkor majd rájössz, hogy nem volt annyira jó ez a nagymagyarországosdi. Nem a múltban kéne élni, hanem jobbá tenni a jelent. (és ez nem azt jelenti, hogy monnyonle, viktor szeretünk, meg egyéb okosságok)
  • BaliBoy
    Annyi választ el, hogy van-e vagy nincs "kés" a kezedben. És kész is a félkatonai szervezet. A többi csak humbug, félremagyarázás.

"Ezen meg csak röhögök pedig igazából sírnom kéne. Mai napig nem fogom fel miért fáj az valakinek aki ráadásul elvileg ugyanazon nép tagja, hogy külhonban rekedt társaival rokonszenvet vállaljon és ha esetleg valamilyen lehetőség adódna erre, újra egy hazában élhessen összes nemzettársával együtt, otthon."

Talán azért mert azon nemzeteknél meg nem vált ki rokonszenvet, hogy te egy valaha létezett nagy állammal rohangálsz. Utána meg megy a csodálkozás, hogy utálnak minket a környező országok. Hát hogy a f@szba ne utálnának. Teljesen igazuk van. Azok már az ő területeik. Kész, ennyi. Túl kellene már lépni ezen és ahelyett, hogy hergelitek/hergelik őket, inkább minél hatékonyabban, tárgyalás útján konszenzusra kellene jutni a külföldön rekedt magyarok érdekében, hogy jobb sorsuk legyen az idegen országban.
  • Picar77
    A szlovákokat
  • stationx
    Ezen meg csak röhögök pedig igazából sírnom kéne. Mai napig nem fogom fel miért fáj az valakinek aki ráadásul elvileg ugyanazon nép tagja, hogy külhonban rekedt társaival rokonszenvet vállaljon és ha esetleg valamilyen lehetőség adódna erre, újra egy hazában élhessen összes nemzettársával együtt, otthon.

Mert félnek.
  • HöfEE
    Akkor én innentől magamra veszem a dolgot mivelhogy én is "ezek" közé tartozom. Félkatonai szervezet. ühümm biztos. Nem tudom láttad e egyáltalán valaha ezt a nevén nem nevezett csoportot, és láttál e más VALÓDI félkatonai szervezetet? Adok neked példákat, Olasz csendőrség a Carabiniere (de mondhattam volna bármely más csendőrséget európából) vagy a spanyol Civil Gárda , de akár mondhatnám a délszláv háborúkból ismert csetnikeket is akár stb.. Ezek valódi félkatonai szervezetek. Amiről te beszélsz még csak nem is hasonlít egyikre sem.
    "szívesen díszelegnek nagy Magyarország térképpel szóval kapj agyadhoz "
    Ezen meg csak röhögök pedig igazából sírnom kéne. Mai napig nem fogom fel miért fáj az valakinek aki ráadásul elvileg ugyanazon nép tagja, hogy külhonban rekedt társaival rokonszenvet vállaljon és ha esetleg valamilyen lehetőség adódna erre, újra egy hazában élhessen összes nemzettársával együtt, otthon.
  • Lacee
    innentől kiszálltam a buliból, jó ordibálást :)
  • Rundstedt17
    Biztos nem egy szlovákokhoz hasonló gyülőlködő csőcselék.
  • Rundstedt17
    Nem is hallottad Slotáék nem csak a magyarokon verik le a port hanem bizony ott van cigánybűnözés is,és a törvény keményen lecsap rájuk.
    Nem látod hogy az itteni szélsőségesek,szlovák szélsőségesekkel elvtársak?A különbség annyi hogy a szlovák nacionalisták magukat tartják kiválasztottnak,míg az itteniek a magyarokat.....
  • Molnibalage
    Remek. Akkor ki lenne?

A félkatonai szervezeten meg kicsit mosolygok. Mitől is félkatonai? Azért, mert tudnak menetelni és énekelni egyszerre?
  • Molnibalage
    Elolvastad ami leírtam. A szlovákoskodás azt jelenti, hogy baztatnak egy dolgozó, adózó népcsoportot aki csak más nyelvet is beszél, de szerintem tudnak szlovákul is.

A hazai nacionalistáknak azokból van elegük akik csak nyelik a pénzt, de semmit nem adnak a társadalomnak és bizony sokszor keményen bűnöznek, büntetés nélkül. Meg azokból, akik fent kapják az iszonyatos pénzeket a semmire. Lásd BKV, MÁV, és még írj ide egy szép hosszú listát.
  • BaliBoy
    Remélem tudod értelmezni az olvasott szöveget. ULTRA nacionalista.
    Továbbá ennek a bizonyos pártnak van egy fél katonai szervezete akik szívesen díszelegnek nagy Magyarország térképpel szóval kapj agyadhoz mert ezeknek nemcsak a kisebbség meg a bűnözők szúrják a szemüket.
    Arról meg már nem is beszélek, hogy a párt 3 "nagy" alakjából egyet egész jól ismerek mivel tanárom volt a másikat meg tv felvételről "ismerem". Egyik sem lenne szerencsés választás az országunk kormányozására, erről biztosíthatlak.
  • Lacee
    Igen, ezt abszolút el tudom fogadni, mert nem sértés, csak mást gondolunk egy kérdésről. Látod, már előrébb jutottunk :D

Ha jól értem, a nagy difivel megint a lopós cigányokra utalsz, ugye? Ebbe nem szeretnék belemenni, mert szerintem is probléma az ő integrációjuk, itt nincs vita.
    Csak az általában vett széljobber nézőponttal van bajom, így érthetőbb? Amit az előbb leírtam: ami nekem nem tetszik, azt betiltom, ami tetszik, azt meg kötelezővé teszem.
  • Rundstedt17
    Márpedig a nacionalisták csak a feszültséget gerjesztik a világban,a haladás és a normális élet ellenfelei
  • Rundstedt17
    Egyetértek.
    Érdekes itt Magyarországon a sok nacionalista,ide szélsőséges magyar vezetést akarnak.hogy is van ez?a szlovákok szlovákoskodása rossz,de magyarkodni jó...
  • Molnibalage
    Nézd meg, hogy a liberalista szemlélet eredményét, hogy milyen mélységekbe taszította az országot. Már 6 éve is húztam a számat, hogy hova jutottunk. Akkor el nem képeltem volna, hogy ennyire van lefele. Szóval ennyit arról, hogy kinek és miért szántam amit írtam.

Akkor liberális szemlélettel visszavágva leszarom, hogy neked mi teszik vagy mi nem. Megfelel? :)

A között is nagy difi van, hogy valakinek nem tetszik, hogy valaki magyarul beszél (azért ez sem szép dolog), vagy hogy valaki olyan életmódot folytat, hogy az USA-ban már rég lelőtte volna egy farmer...
  • Lacee
    ott is a cigányok kérdése a másik erős vonal, olvass friss híreket, pont a napokban nyilatkoztak valamit a cigánybűnözés visszaszorításáról.
    Ezt egészíti ki, hogy míg itthon az arra fogékonyak a zsidókat utálják/félnek tőlük, a szlovákoknál a magyarok a "mumus". Amire én utaltam (és szerintem BaliBoy is, de nem akarok a nevében beszélni), hogy joga van-e bárkinek (jelen esetben az államot vezető pártnak) betiltani a neki nem tetsző jelenségeket, pusztán arra hivatkozva hogy nem tetszik. Hogy egy mostanában sokat emlegetett érvelést idézzek: nekem úgy általában nincs bajom a magyarokkal/melegekkel, de sokkal jobb lenne mindenki számára, ha a furcsa, esetleg undorító szokásaikat (buzulás/magyarul beszélés) otthon, a négy fal között művelnék, nem botránkoztatnák meg a tisztességes szlovák/hetero többséget.
    Minden nézőpont kérdése, ebben az esetben mi magyarok vagyunk a fasz rossz végén... De az ő nézőpontjukból, saját logikájuk mentén a Slotáék úgy gondolják, hogy nem tesznek semmi rosszat.
    Lehetne még ilyen analógiákat sorolni, de szerintem nem érdemes, ha így sem látod a párhuzamot, akkor sajnálom.

Aki szereti a hazáját, és tesz is érte, az jó értelemben vett hazafi, patrióta (ld wikipedián a patriotizmust). A szélsőségesen nacionalista hozzáálláson azt értettem, amit talán a sovinizmus címszó alatt találhatsz meg, a kettő egyáltalán nem azonos, hiába akarjuk egybemosni.

Talán én nem szerethetem a hazámat, hogy nem utálom mellé a többi népet, és támogatom az EUt, meg az emberi jogokat?
    Az utolsó mondatodra is akartam válaszolni, de szerintem ez a fórum sem jó terep az olcsó sértegetésre, amit úgy tűnik te bármilyen vitában azonnal előveszel, legalábbis a topic előzményeiből ítélve.
  • HöfEE
    Sajnos az én válaszom nincs a lehetőségek között, egyéb opció meg nincs.
    Szóval szerintem a szlovák vezetés a felelős. Nem nyomok rá a szlovákok opcióra mert nem ítélhetek el egy egész népet, néhány idióta miatt. (ennek ellenére nem vagyok túlságosan oda úgy általában a szlovák emberekért de az más tészta)
  • Molnibalage
    Meg másol már leírtam? Mi az, hogy "szélsőséges"? Az eszem megáll a szón. Nekem mi az? A Deák téren nyáron a -10 fok. Na az szélsőséges. :)
  • Molnibalage
    Az, hogy ott azért áll a balhé, mert az ultranacionalista párt a normális dologzó magyar emberen éli ki magát.

Itthon a szélsőséges, nacionalistának titulált csoportosulásnak egy elég jól behatárolható csoporttal van erős konfrontációban, akik eléggé, jól behatárolható, bűnöző / semmittevő életmódot folytatnak.

Ne keverjük már össze a dolgokat...

Mellesleg mi az, hogy nacionalista? Az, hogy szereti és tesz a hazájáért. Ez bűn? Az összes liberális kinyalhatja a seggem, de csak akkor ha megengedem.
  • dartonita
    Mindenhol vannak szelsosegek,felelosnek azonban a mediat tartom.