127612
  • Lacee86
    Persze.
    Küldjetek be kérdést, nekem most nem jut eszembe semmi épkézláb, de majd gondolkozom én is.
  • Molnibalage
    Rakjak még be a talonba este? Van vagy 4-5 kérdés a fejemben, de még az előző adagból sem került be mindegyik...
  • karajjj
    meg nincs új kérdés
  • Narxis
    hát jah
  • Lacee86
    Nekem értelmes hozzászólók hiányoznak. Sajna kevesen vagyunk.
  • karajjj
    kövezzetek meg, de nekem nem hiányozna
  • tigeroo
    igen.

pár ember miatt járok már csak az sg-re (+ megszokás) de ha clio megy akkor énis valszeg
  • SötétBarom
    Szerintem csak simán egyekből összejött neki a max. Remélem regel újra, mert nélküle nem tudok annyit nevetni :DD Mondjuk Iphone5S64gb néven.. :DDDD
  • tigeroo
    trollkodás miatt? az is ugyan olyan hibás aki beforgatja magát a trollkodásba, ez két emberes meló
    pf
  • immovable
    A legutóbbi büntetőpontom indoklására annyit írtak, hogy 1. Szerinted értelmes?
  • Fresh Duke
    Ha megnézitek a büntetőpontlistát, elvileg 2 pontot kapott személyeskedésért és flémelésért.
    Ad1, összegyűlt neki a limit.
    Ad2, valamelyik modi a 2 pont után még egy permbant is adott neki, amit nem ír a lista. (Elég cigó dolog, de nincs mit tenni.)
  • mrzed001
    Cangám nincs, így rend van a nappaliban :) (amúgy se vinném be oda)
    A takarítás az asszony dolga (mer féééérfi vagyok, szóval ilyen nálunk nincs :D )
    De amúgy nagytakarítás, ilyesmi, segítek csinálom én is (bútor pakolás), csak a picikben nem.

cliot meg tuti bannolták, mert be akart iratkozni egy nem létező kerékpáros KRESZ oktató tanfolyásra :D

Na de most komolyan, RIP.
    Amúgy 11 éves reg, mi olyan durvát csinálhatott, hogy permbant kapjon ? Láttam én sok párnapos vérpistikét itt csak 4 ponttal kilométeres személyeskedő flamewar után.
    Jó pár évvel ez előtt már leszidtam pár admint, hogy írják oda az illető adatlapjára, hogy büni pontot, egyebet miért kap illető.
    Cifu pl írta is, egy ideig láttam más is, volt értelme.
    Ennek a kitilt és kész vége, azt se tudják többiek hogy miért ... semmi értelme.
  • Lacee86
    Vajon mit csinált? :D
  • Zoli007
    Mi a retek, Clio permbant kapott?
  • kamionosjoe
    Szeretem ha rend van körülöttem, de mivel egy wg szobában lakom és laknak még a lakásban mások is ezért előfordul rendetlenség. Főleg a közös helyiségekben.
  • SötétBarom
    Általában inkább felfordulás van.

Nincs szükségem rendre. Pont telibeszarom. :D Pénzt/kocsikulcsot tudom hova raktam mindig.
  • Fbn Lx
    olyan jó, hogy ezt leírhattam
    köszönöm srácok
  • Fbn Lx
    a kérdés csak a rendre vonatkozik, a válaszlehetőségek viszont a rendre és tisztaságra is
    így nem tudok válaszolni
    rend van mindig, de nem azért, mert minden tökéletesen el van helyezve és kitakarítva, hanem mert mindennek megvan a pontos helye, és oda teszem vissza a dolgaimat, ahonnan elvettem őket
    takarítani viszont nem nagyon (bicikli) szoktam, nem koszolom össze a szobámat, itt a szállópor-koncentráció pedig nem nagy, de az nem is nagyon zavar
    csak az ágyam legyen tiszta, annyi a lényeg
    Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2014.08.25. 18:42:57
  • clio1616v
    olyan rend van a lakásomban, hogy még biciklimet is a nappaliban tartom
  • Lacee86
    Egyik kedvenc csokim. :)
  • dartonite
    Alapvetoen rend es tisztasag van.
    Mondjuk ez inkabb koszonheto a nonemunek az eletemben mint magamnak.
  • Fresh Duke
    Tessék:
  • Lacee86
    Jó, akkor mostantól MINDEN biciklis hozzászólást törlök.
  • immovable
    Alapvetően rend és tisztaság van, már amennyire egy másfél éves gyerek mellett ez lehetséges.
  • clio1616v
    vond le a következtetést, vagy elfogadod és nem idegesít, mert ez van, vagy pedig más módszerrel juss el a célhelyszínedre

ismered a birkás tanmesét? azok is döngetik az 1 méter széles kaput, mert útban van nekik, de nincs rá eszük, hogy kikerüljék :)
  • Molnibalage
    Csak amíg mondjuk 1000-re jut 1
    Ezután a balfasz kijelentés után olvassak tovább? Mondom, a 7-es bevezőnél az lemúl 11 hónapban olyan 500-szor keltem át. Tudod hányszor állt meg az első autós? Olyan 4-5-ször. Tudod hányszor állt meg a 50. után? Ez az átlag. No comment... Nem számít, hogy hol van a zebra, meg kellene állni. Pont. Nem állnak meg. Pont. És máshol sem nagyon Dél-Budán ahol többsávos út van én nincs lámpa. 13 éve járok arra napi szinten és alig javult az arány.

Ja a gyalogos meg legyen már oly kedves, és vegye fel a szemkontaktust, ha át akar kelni.
    Van amikor már integetek és a zebrára mutatok, hogy öcsi bazdmeg nem dísznek van. Akkor sem állnak meg sőt, még volt olyan, aki visszapofázott.
  • mrzed001
    @hugopareiros:
    "a topic olvasói közül a többség a bicajosokat küldené el KRESZ oktatásra"
    Mi az hogy küldené, ki se engedné őket a nélkül az utcára ! :)
    Most komolyan, autót sem csak beülsz valami 4kerekűbe és vezeted. Előbb megtanítanak rá, hogyan is kell, milyen szabályok alapján.
    Betűzöm: K.Ö.T.E.L.E.Z.Ő. És nem azért, hogy az oktató pénzt keressen vele. Lehet te már a kertben profira megtanultál kocsikázni, és mégse vagy még alkalmas autót vezetni. Na miért is nem ??

@Molnibalage:
    "Gyakorlatilag csak a 30-as zónában hajlandó a legtöbb autós érdemben figyelembe venni a zebrát"
    Sajnos aláírom, az autósok között is igen sok az ostoba, kivagyi, tolakodó, szabálytalankodó, agresszív ....
    Csak amíg mondjuk 1000-re jut 1, addig kerékpárosnál meg minden második, harmadik legalább (ez az én szubjektív, tehát nem reprezentatív statisztikám).
    Amúgy nem nehéz egy autósnak végiggondolni, hogy aznap éppen bement dolgozni, út közben hány cangás akarta épp kivasaltatni magát vele, szlalomozott őrülten ... meg hány bunkó autós volt. Mondjuk 1-1. De autósból út közben 1000-el találkozott, cangással meg jó ha 3-al.
    Szóval nem a darabszám, az arány, az a nagyon nem mindegy.

Ja a gyalogos meg legyen már oly kedves, és vegye fel a szemkontaktust, ha át akar kelni.
    Az egyik fej lehajt, és minden szétnézés nélkül tör előre (mint az vörös hadsereg). Nem érdekli, hogy féktávon belül van.
    A másik ott trécsel (nézelődik, vakargatja a ..., rúzsoz, kotorászik a táskájában) a zebra mellett, engedné át az ember (mert nyugaton edződött és udvarias), és rá kell dudálni mikor már 10 mp-e ott állok, hogy feleszméljen, hogy bakker én itt át akartam épp menni (és átrobog).

Úgy mellesleg, épp most volt hír, hogy kerékpáros gyalogost gázolt járdán. Nem tartotta be a 10 kmh-t az tuti. DE, mindketten túlélték, gyalognak elrepedt talán egy csontja. Az úttesten nem ússza meg a kerékpáros ennyivel, ha egy autóval összefut.
    gyalog = kerékpáros => egy súlycsoport, túlélik apróbb sérülésekkel.
    kerékpáros <<< autó => nagyságrendi különbség, súlyos sérülés, halál.
  • hugopareiros
    "Én abban a statisztikában hiszek amit én hamisítok és nem abban amit te."
    Gondolom érted ennek a mondatnak a lényegét.

Viszont ha belinkelsz nekem egy független csoporttól érkező elemzést, amiben a kerékpárosok KRESZ tudása és az autósok KRESZ tudása van összehasonlítva, illetve esetleg egy olyat is ahol az autó-bicaj balesetek bűnösei lennének %-osan feltüntetve mondjuk az elmúlt 5-10 év távlatában (és minimum 1000 eset alapján), akkor az eldönthetné a vita alapját.

A te párszemélyes mintáidból kigondolt statisztikára pedig ne hivatkozz, mert az csak rossz általánosítás.
    Illetve ha megfordítjuk, akkor a topic olvasói közül a többség a bicajosokat küldené el KRESZ oktatásra. Tehát...
  • chhaya #120052
    Alkérdés: "Mennyire veszed ezeket a vitákat komolyan?" :D
  • Molnibalage
    Leszarom, hogy mit hiszel.
  • Molnibalage
    Hol általánosítok? A statisztika az nem általánosítás...
  • Lacee86
    Pl., hogy "Szoktál-e netes fórumon ismeretlenekkel vérre menően szópárbajozni?" :)
  • Molnibalage
    Egy ideje nincs. És ez hogy jön ide?
  • hugopareiros
    egy másik jó kis kérdés elterelheti a témát :D
  • Lacee86
    Srácok, és Molni. Nem lehetne ezt befejezni végre? :(
  • clio1616v
    van barátnőd?
  • hugopareiros
    még mindig olyan nehezen hiszem el azt, hogy te mérnök vagy :(
  • clio1616v
    nem tud elvonatkoztatni
  • Sir Quno Jedi
    Te általánosítasz folyton, az nem tűnik fel neked?
  • Molnibalage
    No.1
    Kibaszottul unalmas az, hogy folyamatosan olyat állítasz, amit én nem...

No.2
    Folymatosan beszólogat a bringásoknak, de bazdmeg a legalapvetőbb KRESZ változtatással sincs tisztában. Megalol...

No.3

Te és ő is folyamatosan általánosítotok és extrapoláltok a végtelenbe, de a kritikus látásmód a sok paraszt autós felé gyakorlatilag 0 részetekről csak a "hülye bringás" mantrát toljátok. Az igazai paraszt autós ismérve...

Mondom, nagy átlagban a nem lámpás zebrás gyalogátkelőhelyeknél a helytől függően akár 95%-ig felkúszik az, hogy az autósnak a zebra az csak hangulati elem az úton... Gyakorlatilag csak a 30-as zónában hajlandó a legtöbb autós érdemben figyelembe venni a zebrát. Az 50-es és kétsávos út már erősen necces, a 70-es és kétsávos utakon az esetek nagy többségében úgy 5% áll meg és adja meg az elsőbbséget... Még, ha ez meg is történik, ezen esetek számottevő részében mindig van olyan balfasz autós, aki nem tud fékezni, mert csak bambán halad a hülyéje, ezért sávot váltva kikerüli az először megálló normális autóst és elcsapna, ha én nem állnék fel a bringán és néznék el a sor felett, hogy van -e ilyen marha... Volt, hogy zsinórban 3-szor volt. Biztos véletlen mi...? Egyszer meg mivel két autós is megállt egyszerre az egyik szépen beleszaladt az előtte levőbe, de csak a lökhárítót nyomta meg kicsit.

Kéremszépen ezke az átlagautósok a Budaörsi úton a "halálzebránál"... No comment...

Hát öcsém, ez megalol...