127612
  • chhaya #51816
    Saját magamból tudok csak kiindulni, soha még csak egy kis pofont sem kaptam, mégis normális vagyok. Nyilván személyiségfüggő is, hogy egy gyereket mennyire lehet nevelni pusztán szavakkal, de én úgy gondolom, hogyha kicsi korban megfelelően figyelnek (figyelnének) a gyerekekre, akkor nem lenne szükség kb senkinél a fizikai fenyítésre. A szélsőséges gondolkodásról meg annyit, hogy ez van, a lelkivilágommal nem fér össze a pofozkodás. :/
  • chhaya #51815
    Díjaztam volna, ha nálunk így így lett volna. :Ð Nekünk az volt mindig, hogy bátyám a nagyobb, ráadásul fiú, ezért mindig elsőbbségi jogai voltak... vagyis ő kapott általában új dolgokat, és nem örökölhettem az ő régijét. Sulis vagy akármilyen eredmények esetében is az volt a helyzet, hogy az én ballagásom/érettségim/kitűnő bizonyítványom már nem annyira nagy szám, mert "ezt már láttuk". Szóval az idősebb tesó ezen hamarabb átesett, nála kiörvendezték magukat, és a kisebbnél ez már alap követelmény. Nem mindig a fiatalabbnak a jó.
  • Molnibalage
    Ez mind szép és jó, csak a gyakorlat nem ezt igazolja. Azér fura, hogy az "erőszak tagadók" csak szélsőségekben tudnak gondolkodni.

Az, hogy a fizika fenyítéssel egyetértek ez az én életemben tudjátok mit jelentett? Egyetlen esetre tudok visszaemlékezni mikor meg lettem pofozva. Bunyó közben kitörtük az ablakot a tesómmal kb. 10 évesen.

Az ikertesómat kb. kétszer pofozták fel. Ennyi. Ha szerintek még ez sem fér bele akkor várom majd a pillnanatot, mikor ördögfiókák vesznek körül vagy a te ártatlan báránykádat egy ilyen kis egyén terrorizálja...
  • chhaya #51813
    A megfélemlítés és a tisztelet látszólag elég közel áll egymáshoz, de a belső motivációja nyilván más. Nem teljesen ugyanaz, ha a gyereked azért hallgat rád és viselkedik jól, mert retteg az atyai pofontól, vagy felnéz rád és elfogadja azt, amit mondasz neki...
  • chhaya #51812
    A hangos szó, leszidás maximum.

El kell neki magyarázni, ha rosszat csinált. Kicsi gyerek persze nem feltétlen érti, de a hanghordozásból mindenképpen megérti, hogy rosszat csinált.

A testi fenyítés és az erőszak nem nevel, hanem megfélemlít. Hosszú távon semmi értelme, és szerintem csak a szülő gyengeségét mutatja. Könnyű egy pici gyereket pofozgatni. -.-
  • Molnibalage
    A példa rossz, mert a fegyverek hatékonyságát a technikai környezet determinálja. Az ember génkészlete viszont állandó maradat gyakorlatilag az elmúlt párszáz évben. Ha nem neveled az embert, akkor állat lesz...
  • immovable
    1-2 pofon belefér
  • Cat 02 #51809
    Régen ha a gyerek rossz volt a suliban és kapott 1 ütést a tanártól, akkor mikor hazament, tudod mi volt ? Otthon is kapott még1-et... Most meg a tanár kap még1et mikor megy hazafele, mert felemeli a hangját.
  • somdav95
    Csak ha fájdalmat alig okoz, pl. kisebb pofon, csuklószorítás, vagy egy laza seggberúgás....
  • Rundstedt17
  • CopyKing92
    engem mindig is vertek a szüleim ha rossz voltam XDD.. mamár inkább félnek nem igazán tehetnek elelnem valamit XDD
  • Mike at home
    évszázadokon át hazsnáltak az emberek kardot és pajzsot
    ma már valamiért még sem
    évezredeken át lovagoltunk. ma már miért nem?
    az meg hogy vered-e a gyereket vagy nem, a kultúrád része
    ma már más van mint 2-300 éve, az hogy régen szabad volt, nem számít
  • Mike at home
    hány gyereket pofoztál meg eddig? és a sajátodat?
    esetleg hányszor nyilvánosan, mondjuk egy közértben?
    szal, fogalmad sincs miről beszélsz
  • Mike at home
    régen is előfordultak ilyenek
    ha most 30 évvel korábban lennénk, és te ugyanolyan idős lennél mint most, akkor is azt mondanád, hogy vérlázító, hogy a mai gyerekek mit meg nem engednek maguknak, bezzeg a te idődben, amikor még volt körmös
  • Mike at home
    aki a gyerekét üti, saját tehetetlenségét bizonyítja
    nem kell visszaélni a testi erővel
  • Metalmilitiakid
    jól tetted hogy kisbetűvel írtad :D
  • Cat 02 #51800
    Roma is magyar, az más kérdés, hogy tagadják ^^
  • Metalmilitiakid
    ált. sulink ahol van anyám , az 1. osztályban 60 gyerek 3 magyar ...
  • Rundstedt17
    nah ugye hogy sok pénz kell a gyerekvállaláshoz?:D
  • Cat 02 #51797
    És akkor így vállaljon az ember gyereket nem ? :D
  • Fbn Lx
    az igazgatót pofánbasznám és elküldeném egy teljesen elcigányosodott iskolába tanítani minimálbérért.
    komolyan, fémdetektort kéne telepíteni az iskolák bejáratához.
  • Metalmilitiakid
    Anyám ált suliban dolgozik , ő mondta hogy a múltkor , egy kisebbségi , 6 os gyerek (kb 14 éves ) pillangókéssel ment neki a tanárnak mert meg akarta félévkor buktatni mert csak egyese volt . Elvette tőle a tanár a kést , minden erőszak nélkül (elkapta a kezét a gyereknek és kivette belőle simán) . Ezután már délután bent volt az anyja (meg az udvaron a fél family) ,hogy hogy meri elvenni a gyereke magántulajdonát , meg hogy erőszak meg ... Ja és ennek a tetejőbe az igazgató neki adott igazat . A tanár meg azthitte még ki is rúgják , de azt azért nem . Na ez a mai gyerektársadalom .
  • Rundstedt17
    Itt pontosan ez a helyzet.Követelik a pénzt divatos ruhákra,ha az ember kap vmit akkor 10 szeresét kérik számon a szüleimen.Egy hétre 15 ezer kajapénzt akar.Ha meg nem kapnak meg valamit vergődni az egyik,a másik meg sír hogy őt utálják.
  • Fbn Lx
    És az a legjobb az egészben, hogyha én kapok valamit ő meg nem, akkor azt hallom vissza, hogy anyámnak hisztizett, hogy engem jobban szeretnek.
    Aztán múltkor nekemállt anyám emiatt, hogy mert én mindent megkapok, és ez neki milyen rossz. És ezt teljesen komolyan gondolta, hogy emiatt el kell velem beszélgetni!
    Te jó isten, 12 éves, már egy ideje laptopja van, és most kapta meg a harmadik mobiltelefonját. Nekem 12 évesen még közöm sem volt ezekhez a dolgokhoz.
  • Heffi
    Nagyon is ismerös..
  • tigeroo
    kaptam pofont igen, rászolgáltam.

egyszer elmentem sötétedéskor biciklivel 16km-re lévő faluba, 11körül értem haza...fater már várt a garázsban,tiszta ideg volt (képzeld aggódott nem azért mert szadista volt) akkor kaptam az elsőt és utolsót asszem...

aztán egyszer az utcán eldobtam egy 2forintost, akkor szólt csalódott hangon hogy "miért dobtad el? valakinek az is pénz"

utána ugyan úgy rosszul éreztem magam.
    ugyan azt a hatást váltotta ki. a pofonnál tudtam hogy ideges volt hogy merre vagyok, megértettem amit tett... meg kb. leszarom, sokkal nagyobb pofonokat is kaptam már az életben.
    de megtanultam hogy a szavaknak is van ereje. tiszteltem mindig is a szüleimet, arról is tudtak amikor 8.os koromban alkoholt vittem az osztálykirándulásra!! modntam neki hogy inkább úgy viszek hogy tud róla, ő bízott bennem...mennyivel jobb így, minthogy becsapom a szüleimet és esetleg a tanártól tudnák meg hogy ott ittam...

én megadtam a tiszteletet, ők a bizalmat, és egyszer sem éltem vissza ezzel.
    valahogy énis így akarom majd nevelni a gyermekemet, igen.
  • Fbn Lx
    a mai kölykök pofátlan kis gecik.
    Hányszor előfordult már, hogy 10-12 évesek jóval idősebbekbe, csapatba verődve kötöttek belénk, beszólogattak, stb. Mert tudják, hogy tőlünk úgysem kapnak, nincs jogunk hozzá.
    Megyek az utcán, és kis kölykök pofáznak, 13 évesen azzal vagánykodnak itt a környéken, hogy kommunisták, és 12 évesen éjszaka kergetik a lányokat a játszótéren. Az általános sulikba nálunk 6.-osok vertek meg egy lányt keményen, a tanároknak nincs semmi tekintélye az általános iskolai bandatagok előtt, a kölykök fenyítik egymást, és aki nem tetszik, annak rendszeresen elveszik a cuccait, aki aztán persze nem mer szólni.
    Ja, és ha egy sokat pofázó, verekedő gyerek kap egy osztályfőnökit, akkor a szülők bemennek balhézni, hogy a tanár hogy meri.
    Ez csak pár sztori amit egy tanártól hallottam, szoktam azért hallani rendszeresen.
  • Rundstedt17
    Ez pontosan rá illik a pár évvel fiatalabb lánytesóimra:D.
    Amúgy az ok nem abban keresendő hogy mert nem kapott hanem inkább arra vezethető vissza hogy idővel a szülők egyre engedékenyebbek ahogy idősebbek lesznek.
  • tommygear
    1-2 pofon belefér
  • tigeroo
    van egy lánytesóm, 6évvel fiatalabb nálam...
    nah, őt már a szülők elég lazán nevelték (csak szóban, max. néha menjen a sarokba gondolkozni hogy miért is volt rossz kislány - LOL biztos rájöttek hogy több jogot kell biztosítani szegénykének ebben a liberális világban)

namármost ő olyan lett 13éves korára, hogy visszapofázik a szülőknek (így ahogy mondom)
    nagyszülő ad nekünk pénzt visszaszól hogy "nekem miért csak ennyit adsz?"
    ha akar valamit akkor megkell neki venni, nem ismeri azt a szót hogy nem...
    szóval látszik a nevelés hiánya....kb. 5éve mondom a szülőknek hogy elszaladt vele a magas ló, de ők mondták hogy nem is akarták már verni, ilyen nagylányt meg már szégyen lenne ha kikapna...
    ez lett a vége, pedig ha kapott volna egy pofont anno az első ilyen pár alkalomnál tuti hogy teljesen más lenne
  • Rundstedt17
    Na igen én is ezt tapasztalom mind nálam,mind sokaknál fiatal kedvenc.
  • Rundstedt17
    1,Hány pofont kaptál?
    2,Rászolgáltál?
    3,A sajátodat pofozni fogod vagy csak másnak adol ilyen "jó" tanácsokat?
  • Heffi
    Ez mindenhol így van, mindig a fiatal a kiskedvenc -.-
  • Fbn Lx
    a vendégek felé egyikünk sem nyitott, és szerintem van olyan visszahúzódó, mint én voltam vele egyidősen.
    A különbség inkább abban van, hogy én szelídebb gyerek (jófiú) voltam, ő már nem annyira. Lazábban van fogva, több mindent megkap, mint én vele egyidősen.
  • Scottt
    Egy-két nagyobb pofon néha nem árt, ha az kellően indokolt.
  • petyke06
    szerintem is néha néha 1-2 pofon belefér... azért tanulja meg a gyerek h nem mindig usza meg avval h leszidják :D én is csak igy tanultam meg :D
  • Rundstedt17
    Ahogy te sem,miszter büdös romlott liberális világ vissza a természetbe mégis naponta netező fiú.
  • tigeroo
    értsétek már meg, a neveléshez esetlegesen a vessző, vagy a pofon is hozzátartozott évszázadokon át, aki mentálisan egészséges, annak a személyisége nem fog torzulni ilyenek miatt...
    ha a gyerek tudja hogy rossz, és büntetést kap akkor tudja hogy miért. az a gyerek akire meg "csak" rászólnak, esetleg a sarokba állítják az legtöbb esetben elkényeztetett majom lesz, hülyének nézi a saját szüleit is. tapasztaltam a környezetemben, általánosságban rálehet húzni mindenkire...

1.) ha normális magaviseletű a gyerek, nem kell erőszakhoz folyamodni, nincs miről beszélni
    2.) egy gyerek általában azért hisztizik hogy palira vegye a szüleit, addig sír amig a szülő meg nem törik. hát kösz ebből nem kérek, kap 1 pofont és tudja hogy hol a helye...

érdekes, a szüleim meg énis felnőttem vitaminos kakaó nélkül, ez hogy lehet?:o
    nehogymár pár olyan ember mondja meg mi a jó aki napot se látott csak állandóan a könyveket bújja:D

anyukám dolgozott 4évig gyermekotthonban, most nevelőszülő tanácsadó...ő még nem ütött meg egy gyereket sem a munkája során, de mesélt durva dolgokat...
    éljetek csak álomvilágban, itt bajok lesznek...
  • Fbn Lx
    te nem azért nem értesz szót a többséggel, mert túl komoly vagy.
    egyéb természetű okai vannak.
  • Rundstedt17
    Ilyen példám nekem is van,amúgy általában idősebb kap fiatalabbnak többet lehet.A leglátványosabb példa mikor az idősebb visszahúzódóan csendben van mások jelenlétében,a fiatalabb nyitott a vendégek felé élettel teli