127612
  • Molnibalage
    Az én időmben így ment. Bevál. Olvassatok el pár tanárfikázó fórumot. Épp most fut egy a komment.hu-n. Ez a módszer régen remekül bevált.
  • Doddy a düdő
    dobnám ki a házamból a picsába az ilyen kis mocskot
  • SötétBarom
    Egy két saller simán belefér, ha orbitális ökörséget csinál, de nem szükséges a neveléshez.

Az otthonról hozott példa nagyon fontos, és egy olyan gyerek aki minden faszságért pofont kapott, ezt a szemléletet fogja magával vinni. "Probléma van? Igen. Megoldás? Lebaszok neki kettőt!"

A szülőnek a tekintélyt kéne elérnie, az erőszak a gyengéké. Pszichológiai eszközök sokkal hatékonyabbak. Nekem például van egy 1 éves kutyám, párszor kapott (egész pontosan kétszer, de akkor kijárt, akkora ökörséget csinált :D), de már bánom. Sokkal jobban lehet nevelni azzal, hogy hogyan állsz hozzá. Ha hülyeséget csinálsz, nem babusgatod, nem játszol vele. Rá se nézel. Sokkal jobban zavarja, mint két pofon. Ha viszont jól viselkedik, figyelek rá, játszom vele, ilyesmi. Szerintem ez a fajta nevelés tökéletesen működhet egy embernél is. A baj az, hogy a két pofon sokkal kevesebb energiát és odafigyelést igényel, mint a fent említett verzió. Ha viszont nincs se pofon, se odafigyelés, akkor kapsz egy kezelhetetlen, teljesen idióta kutyát, aki leszarja a fejedet.

:DDD Ha lesz gyerekem beszámolok milyen eredményt értem el :DDD
  • tigeroo
    sohasem lesz egyenjogúság szülő-gyerek között, mint ahogy gyerek-tanár között sem (vagy alkalmazott-főnök között)

különben valami ilyesmi lesz (szánalmas)
  • Rundstedt17
    Bizony az ő gyerekei valószínűleg nem állatok,attól lesznek emberek ha naponta tudják ki a főnök:D
  • Rundstedt17
    Komolyan ez már vicc kategória akárhányszor feljön valami kérdés annyi hülyeséget mondanak.
    Az összes ilyet vissza küldeném vagy 80 évvel ezelőttre ott aztán örülhetne szíjjal kellne,enni alig kapna,egésznap dolgozna,szíjra aludna el.Aztán kiváncsi lennék mindig így járna e a szája
  • Mike at home
    neked hány van? vered őket mint a répát rendszeresen, ahogy kell?
    csak hogy tudják ki a főnök, amikor részegen mész haza a kocsmából?
    asszony is szokott kapni?
  • Rundstedt17
    Az idő már eljárt feletted,küldd csak hozzám a kölykeid én majd befenyítem őket és akkor nem lesznek állatok:D
  • Mike at home
    Úgy tűnik, ő adna. Igaz nem verték őt sosem, de régi szép hagyomány a gyerek szijjal nevelése, fel kell éleszteni :DD
  • stationx
    Hány gyereked van? Anyuékkal laksz még igaz-e? Nevetséges vagy. :D
  • Mike at home
    16 éves vagy és nem érted :)
  • Rundstedt17
    Ez a baj hogy mindig arról beszélnek amiről fogalmuk sincs illetve semmi közük
  • Mike at home
    régen is voltak, most vannak, lesznek is
  • Mike at home
    gyakorlat nem ezt igazolja? miről beszélsz? egyszer kikaptál mert betötétek az ablakot? és utána arról beszélsz, hogy kell a verés a gyereknek, mert különben tiszteletlen tanárral, szülővel, felnőttel?
  • Mike at home
    azért a kisebbek is megérik a pénzüket
    meg a nagyot csesztetik mindenért, a kicsi hülyeségei miatt is
  • immovable
    Nem, szerencsére, csak kötelező volt a hittan. Míg a fater....a többi már történelem. :)
  • Rundstedt17
    Na és ha kölyködet felpofozná a tanár mert rosszul viselkedett még te is adnál egy másikat neki?:D
  • Mike at home
    óh megszólalt a "gyakorló" apuka
  • Rundstedt17
    hát jah
  • Mike at home
    egyházi suliba jártál? mondjuk leri :)
  • Mike at home
    lófaszt
    kultúra kérdése, és a kultúra, az hogy mi érték, mi nem, mindig változik
    a római jog szerint egy apa meg is ölhette a gyerekét, próbálj meg erre hivatkozni most a bíróság előtt
    a nevelés meg nem abból áll, hogy ütöm-vágom
    sőt abból lesz igazán állat, akivel agresszivek voltak kicsi korukban
    tudod melyik gyerek verekszik az iskolában? akit otthon ütnek a szülei

jó lenne ha kicsit gondolkodnátok
    meg végignéznétek magatokon, titeket hányszor és hogyan vertek, mielőtt azt mondjátok hogy kell a verés a gyereknek, mert az a nevelés!
  • immovable
    Mi kaptunk körmöst nem is egyszer. :) Meg az a buzi pap is vert minket, persze csak addig míg apám el nem beszélgetett vele. :)
  • Mike at home
    elég régi vagyok
    akkor sem volt igaz
    sőt, már akkor is mondogatták ezt amikor én voltam gyerek
  • Molnibalage
    Ja. Hirtelen olyan érzékeny lett mindenki mindekire. Nem kell a széltől is óvni egy gyereket. A leírt példa meg meredek. Megvárja míg nagyobb lesz és amíg tényleg erő is lesz abban amit csinált. Ilyenkor bizony puff egy ilyejsztés simán eléké már.
  • Molnibalage
    Szerintem az megrendezett jelenet. Annyira tényleg nem lehet hülye senki. Ennyire hülyén nehogy már életben lehessen maradni..
  • CopyKing92
    vagy rá lesznek segítve XDD
  • bardocz
    Én meg arra gondoltam, hogy a technikai fejlődésnek ehhez semmi köze.
  • Rundstedt17
    Nem baj majd az idő őket is eltünteti XD
  • tigeroo
    igen, ma már más világ van.

januárban voltam először debrecenben életemben (kisfaluból származom)

a plázában egy gyerek fagyiért könyörgött, amikor nem kapta meg durcás fejjel belekapott az anyja hajába aztán ütögetni kezdte a saját anyját ököllel, utána sírt.
    az anya úgy szidta mint valami kiskutyát ("MARCI NEM! NEM! NEEMSZABAD!)
    lolmár...a kölyök simán hülyének nézi a szülőt...hosszabb távon szerintem ez rosszabb bármilyen testi fenyítésnél...

régen ilyen nem is volt,gondolom pár éve még simán hülyének nézték volna a szülőt is meg a gyereket is, ma már rohanni kell pszichológushoz stb. jaj hagyjuk már...
  • NEOreg3
    jó, HA lesz gyerekem, akkor majd hagyni fogom, hogy pl a boltba bemenve ellopjon valamit, majd helyettem elbeszélget vele az üzletvezető
  • Timbo
    Egy-két nagyobb pofon néha nem árt, ha az kellően indokolt.
  • Kicsikiraly
    latom nehezetekre esik metaforákban gondolkodni :)

nem szószerint a tűzre gondoltam. persze hogy a veszélyes dolgoktól meg kell védeni, de rosszaságokat csinálhat, de csak egyszer aztán meglátja hogy milyen rosszak a következményei.
  • CopyKing92
    ennyi változnak az idők.. néhányan nem bírják el fogadni. :D
  • ba32107
    Ő is ezt mondta, csak kicsit másképp fogalmazta meg
  • bardocz
    Ki az a fasz, aki pajzsot, meg kardot használ, amikor ott a hatásosabb puskapor+ólom kombó?
    Minek használjunk lovat, amikor még a tömegközlekedés is kényelmesebb annál, és azt nem kell etetni.
  • Simaji
    Max. egy-két leszidás, hangosabb beszéd de azt is olyan hangnemben, hogy nem vigyük túlzásba mert igenis rossz hatással lesz a gyerekre később...
  • solo
    Nem szabad itthon semmiféle atrocitásnak kitenni a gyereket, a szülőknek az a dolga, hogy megvédjék.

Értelmesenmegkell vele dumálni, nem ordítani vele, abbólszart se ért.
    Nemiis agyonverni,mert akkor utánna nemérti már megxD
  • Benny04
    kiabálás...-.-
  • CopyKing92
    van az az örült kocka német gyerek nem vágom ki az csak láttam videjót rolla... nah azt ki dobnám a gecibe a tizedikröl annyira idegesítő nem is értem hogy tartják el a szülei.. :D
  • Molnibalage
    Megint úgy fogalmazol, hogy pofozkodás. Miért 3 gyerek / 3*10 év = 3-4 pofon az neked "pofozkodás"? 10 éves fejjel már bőven értettünk a szóból.

Azt is írtam, hogy ma 6 éves gyerekek vannak sajnos néhe 4-5 éve szinten. Annak te hiába magyarázol egyes esetekben és csak tombol.

Az, hogy téged nem kellett az egy dolog. Elég kis minta. Anyám 30 éve tanít. Csak mióta az én generációmban levő osztály oszályfőnönke volt vitt vagy 4 osztály elsőtől 4. osztályig. Azelőtt is volt. No akkor ez már minta. Látott ő már sokmindent...