127612
-
Vagy mennyit enged a feléből. -
A helytallo kifejezes: "Mennyi a legalja Fonok?" :D
Egyebkent jo kerdes, de szerintem teljesen mindegy. -
Fbn Lx #120118 elég fos is -
A sztorit nem ismertem, de van ilyen nevű álhíres fricska oldal is. -
Roger. -
-
én legelőször az egyik ismerősömtől kaptam ezt az írást még ICQ-n (fonetikusan kiejtve "ájszíkjú" szójáték, egy nagyon korrekt kis üzenetküldő alkalmazás volt még 2002 körül a legtöbb magyar ezt használta, és csak később terjedt el az msn), gondolom arról van szó hogy a nagy heves csetelés közepedte a nyomatékosító több felkiáltó jel elküldéséhez szükséges shift + 4 kombináció utolsó kombójánál a shiftet elengedve becsúszott egy ártatlan kis négyes szám. így születhetett valami ehhez hasonló: "te hülye állat bzmeg!!!4"
hasonló ahhoz amikor az entert lecsapva még egy ártatlan kis ű betű is becsúszik a beszélgetésbe, például: "okéű"
ennek a szefósabb változata volt népszerű a gumiszobában, amikor minden üzenetünkhöz odaírtuk a végére hogy "!!!4", majd ez továbbfejlődött "!!!!!négy!!!4" és hasonló kombinációkká.
Fresh Duke gondolom igyekezett tisztelegni a régi gumisok előtt ezzel a hozzászólásával. -
Nem lehetne egy egyszerű kérdésre értelmes választ adni....? -
újreg vagy ha nem tudod !!!4 -
Mi a tökömem jelent a a !!!négy...? -
Szerintem a biciklist kérdést tegyük be!!!!négy -
kamionosjoe #120109 Én szavaztam rá, de eltűnt a szavazatom, most már csak egy kezecske van ott... -
Az fura, hogy gyakorlatialg senki nem szavaz, hogy melyik kerüljön be és melyik ne. Ennyire lusta a közösség...? -
Köszi. Majd ütemezem őket.
Közben más is küldhet be természetesen. -
Megszórtam az ötletlistát, de az utolsó kérdésnél annyi opció van, hogy az előnézeten nem is látszik.... Elvielg mindehol min 0 válasz van, tehát lehet üresen hagyni opciót. Az eddigi szavazások is mindig így voltak, de akkor valahogy nem működött ez az opció... -
kamionosjoe #120105 A helyes kifejezés:
Mennyit engedsz belőle? -
Úgy látszik, most nagyon egyedül maradtam ebben a kérdésben. :) :$ -
Én sem, de azért kinevetem. -
Ez olyan, mint amikor egy hőmérséklet hideg, vagy amikor -20% kedvezményt kapsz valahol. Szigorúan szemantikailag nem helyes, de a többség érti és tudja, hogy miről van szó. Vagy ha elsőre nem is, másodikra már igen. A nyelv már csak ilyen, elég rugalmasan működik. -
Nem értem a problémát, ez csak megszokás és tájegység kérdése szerintem, aki ö-vel beszél azt sem szólom le, hogy az e.. -
Blum #120100 "Ez a ... milyen árban van?"
Mifelenk igy szoktak. -
Akkor azt kérdezem, h "milyen árkategóriában?". Szerintem egyszerűen nincs ilyen, hogy "árban". Az ár egy konkrét érték, abban nem lehet "benne lenni", az árkategóriában (ami egy tartomány, mint te is írod), abban igen. -
Teljesen mindegy... Kőkeményen leszarom by immo érzés... -
Árban, azaz tartományról beszélünk. Tehát ha megkérdezed, valami milyen árban van, akkor a válasz vagy több termék lesz, vagy az, hogy x és y ft. Ahogy, ha megkérdezed pl. az eladót, hogy van-e mosógép, ő visszakérdez hogy mennyit szánsz rá, vagy hogy milyen árban keresel, amire a válaszod x és y Ft között/körül.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.26. 16:51:06 -
Fbn Lx #120096 ha rajtam múlna clio és ambrus meg a régi klasszikus, pepsi twist sg díszdoktori fokozatot kapnának
néhányan mindig túl szűkpicsájúak a nem egyszeregyes emberekhez -
A milyen áront még értem, bár az kettős jelentés. Nyilván te a "megszerzem ezt a ...-t bármi áron" kifejezésre gondolsz. De a másik kettőnél abszolút nem látok nyelvtani magyarázatot. Sőt, az "árban" sztem úgy ahogy van, helytelen. Még a fülemet is bántja. Egyébként én is bejártam nyelvtanórára. :) -
Fbn Lx #120094 korrekt -
Bejártam nyelvtanórára? xD -
Hát azt nem, hogy nálad ezek a jelentések hogy jöttek ki. -
Mit nem értesz?:) Mindhárom kifejezés helyes. Mindhárom mást jelent:) -
tökmindegy. -
Austin Bailey #120089 csak az a baj, hogy attól ez nem értelmetlen, hogy te azt mondtad. A hiányosság benned van. Egyszer érdekes lenne megnézni monjuk pszichoanalízissel, hogy mélyen legbelül te kinek képzeled magadat, meg hogy milyen tulajdonságodra alapozod azt, hogy te mindenki fölött állsz.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.08.26. 15:40:05 -
Ne haragudj, de ezt az okfejtést nem értem. :) -
Ez elég butuska kérdés:)
... milyen áron van = mit kell tenni érte
... milyen árban van = milyen árkategóriába tartozik
... mennyibe kerül = pontosan mi az ára
Magyarul mind jó, a helyes válasz attól függ, mire vagy kíváncsi:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.08.26. 15:32:34 -
Engem az is idegesít, mikor alapvetően magyar szavakat egyes emberek –főleg, akik olyan területen, pl. informatikában dolgoznak- angollal helyettesítenek. Ilyenre gondolok, h támogatás helyett support, segítség helyett help, dia helyett slide stb.
A kérdésre rátérve nekem feláll a szőr a hátamon, ha meghallom, h „árban” van… Árban basszus max. az elsodort fatönk van. -.- Kíváncsi voltam, h más ezt hogy használja vagy mást is idegesít-e ennyire, mint engem. :)
-
hugopareiros #120085 Egy olyan ország olyan korában, amikor a muszáLY éppúgy elfogadott, mint a muszáJ szerintem teljesen mindegy.
A magyar nyelv rohamtempóban közeledik az analfabetizmus felé.
-
Nekem eszembe jutott egy nagyon nagyon egyszerű. Azt beteszem mindjárt. :D -
Az egyik kérdésem 10 alkérdésből áll majd össze. ;) -
karajjj #120082 mi lenne, ha beküldenéd? -
Hát, akkor következő megszavazandónak akár az is mehetne, hogy Követeljük-e, hogy a modiknak magyarázatot kelljen írni minden büntetéshez (pl legalább 20 szó), topic-hozzászólás és elkövetett bűn megjelölésével, hogy miért kapta az illető ?
Pár évente előjön ez, aztán pár mod megembereli magát, mások rinyálnak, hogy ollllyan sok a munka vele .... (ok 2 napos klóntroll kitoszható indok nélkül, de másoknak ha indok sincs oda írva rendesen, akkor sem ők, sem a többiek nem tanulnak belőle)
Szerintem meg egy bírónak is meg kell indokolnia az ítéletét (és érvényesülnie kell az alkotmányban is szereplő, usa-ban precedensjognak hívott: azonos bűnért azonos büntetés elvének).