127612
-
Hosszú folyamat a felkelés, mindig visszaalszok, sokáig fetrengek.
és utána kb fél óráig azt se tudom mivan :D -
Én csak hülyeségből írtam, de amúgy ráhibáztam, mert a gyerek tényleg emo-s. :) -
Órám 6:30-kor kelt és általában 7:10-30között kelek fel:D -
miért lenne valaki emo mert vasalja a haját? én nekem nagon kevesek veszik csak észre, mert lusta vagyok elmenni fodrászhoz és így legalább normális. nem szög egyenes csak hogy ne áljon úgy mint egy hajléktalannak -
xxxpaulxxx #54867 felébredek és már pattanok is ki... hétköznaponként... ugyanis fél óra van olyankor a vonat indulásáig... esetleg már el is késtem a vonatot és fél órával később jutok csak be suliba... nah akkor kell igazán sietniXD
Amúgy lustálkodok hétvégén... van amikor egy egész napot átalszok (egy durván átbulizott éjszaka után) -
Akko' ne nődd ki! Csak majd ne csodálkozz, ha EMO-s öregemberként megbámulnak!
-
Csak kávéval / cigivel stb. tudok igazán felébredni. -
Fbn Lx #54864 MÉLYCIKI -
Alapból fel tudok kelni korán, reggel 4 kor is akár, de pált kicsit korábban csörög az óra és kétszer lenyomom. utána majdnem szétrobbanok az idegtől miért nem lehet aludni, majd olyan friss vagyok mint egy terrorista (google ezt dobta ki "olyan friss vagyok mint" kifelyezésre)c -
Katarina 60 #54862 Felébredek és pattanok is ki az ágyból.
Ha kelni kell, akkor kelni kell nincs mese.
-
Fbn Lx #54861 Lehet, hogy azt hiszed magadról, hogy a magyar nyelv elszánt védője vagy, de ki kell ábrándítsalak: sajnos fogalomzavarban szenvedsz.
A képmutatás alapvetően negatív fogalom, amely azon emberekre használatos, akik túlfűtött egójuk által vezérelt érvrendszerüket, igazukat, vagy képzelt igazukat másoknak úgy szándékoznak bebizonyítani, hogy közben saját magukat mind morális értelemben, mind intelligencia szempontjából embertársaik fölé helyezik, és burkoltan, vagy nyíltan kifejezve azt, saját magukat mindenki által követendő példának tartják. Szemben a példamutató emberrel, vagy példaképpel, amire te gondoltál, vagy aminek tévhitedből következően tartod magad.
Tudomásom szerint a köcsög szót leghamarabb agyagból készült vízhordó alkalmatosságokra használták, de ahogy a civilizációs kötelékek lazábbra váltak az idő során, és a szlengek használata elterjedt, a kifejezést egyre gyakrabban kezdték alkalmazni a homoszexuális emberek partnereire, hétköznapi szóval "fogadófeleire". A szó pejoratív értelméből kifolyólag hétköznapi, negatív értelemben vett használata meglehetősen széleskörűvé vált, és ma már a nemkívánatos, kellemetlen, vagy épp gonosz, esetenként pedig a közösséget bomlasztó emberekre leírására használjuk nem formális környezetben. -
Rundstedt17 #54860 Hát nah elméletileg nagy magyar,de leszarja a nyelve megerőszakolását
-
Rundstedt17 #54859 egyéb,nem érdekel. -
Engem igen. -
Hát figyelj, én úgy öltözök ahogy nekem jól esik, nem érdekel ha beszólnak, úgyszint az se hogy most te jössz ezzel a nödd ki dumával...
-
uh :D olvasom a hsz-ed mondom miafasz XD
el is felejtettem hogy ez a téma, azthittem valami helyesírási kérdésről szavazunk ma
-
Rundstedt17 #54855 Most ezzel mi a baj?
-
Még pár percig fekszem vagy nyújtózom, aztán kimászok.
Csak kávéval!
-
szerintem arra gondolt, hogy a helyesírás kicsit tükrözi a "tisztelt dógozó" alapműveltségét, jellemét.
tegnap olvastam egy iwiw adatlapot, ki is mentettem:
Nem szeretem a kétszínű embereket...
szeretem ha valaki megmondja a szemembe a dolgokat!
én is ilyen vagyok...
ha valakivel bajom van és ha valami nem tetszik akkor mindig megmondok mindent mindenkinek4!
no comment sztem. -
Rundstedt17 #54852 Pedig az is ugyanolyan súlyos hiba....Amúgy + szejintem a-a xámít a helyesírás a fórumon.
-
hihetetlen, hogy egy nyelvtani hibabol ekkora balhe lesz...
isztok ti rendesen? -
csoportos ongyilkossag. -
semmi-semmi
-
A nemtörődömség, a hibák elfogadása, a nyelv ellaposodása, a paraszti formák terjedése (zsír, ütközünk stb. kifejezések) ...
Vagy wtf? merül fel ilyenkor bennem a kérdés. <-- S ez vajon hova fog vezetni? -
Nekem aztán nem baj, míg nem az én ereimet vagdosod...
Bocs, ez kissé gonosz volt. Na, de amúgy ha te így érzed jól magad, miért ne. Csak nődd ki pár év múlva.
-
Ez zsír b+, de a kutyát sem érdekli.
-
Ja olvasom hogy okoskodik valaki megint, de ha ezért az egy szóért beszól akkor ok. Csak hogy ez az egyetlen amit hibásan írok :) -
szoszi, kamázom hogy ilyeneket leoffolsz, szerintem se dizni itt a szisztéma, hát mi lesz itt a sok verébbel nem tudom, és ez már elég régóta így kerázik, ándu sincs, majd csárázzák egymás buláit ha már nem lesz stex a kárpát kemencében.
-
És ez neked miért baj?
-
muszáj Vigyázz, mert itt kapsz a hibás nyelvtanért. :D -
Mi vagy te, EMO-s, hogy itt vasalgatod a hajad?
-
Anyám kelt hogy reggelizzek aztán intézzem amit kell (hajvasalás stb..) meg menjek itthonról már.. :D
De ilyenkor mindig visszaalszok még vagy 10 percet, aztán utána nagy nehezen felkelek és indulok a dolgomra.. Bár általában csak 1 órám van mindenre így reggel mielött indulni kell, ezért muszály idöben kelni...
-
Felébredek és pattanok is ki az ágyból. -
Cat 02 #54838 A szlengnek nem sok köze van ahhoz, hogy nem tudnunk helyesen írni...
Aki meg 8 évesen fórumozik és innen tanulja a hülyeségeket, annak a helyesírása tényleg katasztrofális lesz :D bár az ilyen automata helyesírás ellenőrző cuccok hasznosak és ha nem is segítenek, de legalább látod ha elgépeltél valamit ^^ -
"...szólni, ahol még lehetőség a visszafordításra"
-
Ez mind rendben is volna, ha nem a net lenne az a közeg, ahol sok fiatal elsajátítja a nyelvet.
A beszédet elsősorban a családtagoktól tanuljuk el, szóval a gyerek valószínűleg úgy fog beszélni, mint a szülei. Később ezen változtatni már nagyon nehéz. Ez inkább szerencse kérdése. Belátom, az én felmenőim nagyon sokat adtak a helyes beszédre, mentségükre legyen mondva, hogy ők még egy sznob, és merev arisztokráciába születtek bele, ráadásul sokáig éltek, szóval bőven tudtak közvetlenül is hatni nagyszüleimre, szüleimre. Én már lazán veszem a nyelvhelyességi dolgokat a szüleimhez képest, általában fórumokon is csak a tendenciaszerű hibákért szoktam szólni, ahol még lehetőség a visszafordításra. Pl. néhány lelkes fórumozónak köszönhetően egyeduralomra tört a helyesen írt "egyelőre" a PH-n. Már mások is szólnak érte, remélem még több helyen elterjed az ezért való figyelmeztetés.
A nemtörődömség, a hibák elfogadása, a nyelv ellaposodása, a paraszti formák terjedése (zsír, ütközünk stb. kifejezések) pont oda fog vezetni, amitől akár csak 15 éve is ódzkodott egy átlagos magyar beszélő. A kilencvenes évek elején mindenki szörnyülködve olvasta, hogy az angol-amerikai beszélők átlagosan milyen kis szókinccsel bírnak, és hogy ennek a szókincsnek is csak milyen kis hányadát használják aktívan. Most pedig senki nem tesz semmit az ellen, hogy ez nálunk is valósággá váljon. Hosszú távon pedig ez a folyamat elhülyüléshez vezet! Az emberek már ma sem tudnak érvelni, sok logikailag hibás lépést tesznek, és ennek hátterében is a nyelvi igénytelenség áll. Nincs is jobb gyakorlati módszer a logikus gondolkodás elsajátítására, mint a nyelv jó ismerete, talán még a matematikai készségfejlesztésnél is jobb. Nincs gyerek, aki ne kerülne kapcsolatba a nyelvvel, de sokan nem kapnak speciális, matematikai, geometriai készségfejlesztő játékokat, foglalkozást. -
Utána jöhet egy kávé. -
? -
Baszki, tényleg züllik az egész társadalom, el sem hiszem, hogy mennyi írni nem tudó ember van. Itt az SG-n is rendszeresen kifikázzák őket, de nem egy ilyen apró, elhanyagolható, újabban már mellőzött alak miatt. Állítom, hogy élőbeszédben már mindenki -- még te is -- keverve használja, épp ahogy kijön. Meg azért vedd már észre, hogy sokan a fórumokat is úgy használják, mint mondjuk egy chat beszélgetést MSN-en. Itt a neten egyáltalán nem elvárás és megszokott, hogy valaki nagyon pontosan, odafigyeléssel írjon. Én mondjuk általában odafigyelek, bár így is sikerül néha olyan faszságokat leírni hogy az eszméletlen, és még szerkeszteni sem tudom. De az átlag fórumozós mentalitás és megszokások nem várják el senkitől a túlzott helyességet, odafigyelést. Menjél inkább a bestof topikba és amikor valaki olyat ír le hogy "zenelelyátszó" akkor fikázódhatsz. :P -