127612
  • N1ggA
    Van cigánybűnözés, de a kérdés fel van fújva, annyira nem rossz a helyzet. Szerintem nincs ellentmondás.
  • Rundstedt17
    lehet valami luxus negyedben,fogalma sincs az átlag emberek gondjairól hogy még utcára sem mehet ki nyugodtan
  • N1ggA
    nyugi
  • Bruk
    Arra szavaztál hogy nem olyan rossz a helyzet...
    " tudom mikor, merre kell menni, hogy elkerüljem a problémákat"

"mert sokan nem tehetik meg, hogy elkerüljék őket, de akik megtehetik, azok tegyék is meg"

"nehogymár ne mehessek oda ahova akarok mert... De igen, sajnos nem szabad olyankor odamenni, bele kell törődni, mert nem lehet megoldani a problémát sehogy"

Egy utolsó kérdés.. Tényleg nincs cigánybűnözés?

Most nem arról van szó hogy mit lehet ellene tenni hanem hogy egyáltalán van-e. Mert #55025-ből az derül ki hogy van, #55015-ben meg az hogy nincs. Kicsit ellentmondásos a dolog. Bár lehet csak én értem félre. Na de tényleg nem akarom ezt tovább húzni. Felesleges.
  • tom235
    Te hol élsz ember?
  • Rundstedt17
    Nem hinném nekem az egyetlen esetem Pesten volt
  • N1ggA
    Ja hát azt tudom, hogy arrafele keleten sok helyen nagyon nagy problémák vannak. Voltam nyáron egyhetes túr-tisza túrán, az ukrán határnál, ott is ilyen közel 100%-os cigányfalvak voltak, de problémák nem voltak, talán 1x-2x volt az, hogy valakinek vigyázni kellett a parton a cuccokra, mert szemeztek velük.
    De tény, hogy sok a probléma. Nyugaton meg kevesebb.
    Itt élek Pesten 19 éve és tudom mikor, merre kell menni, hogy elkerüljem a problémákat, és minden hétvégén kocsmázás után a belvárosból megyek haza éjjel 3kor, de ott se szokott probléma lenni.
    Most mondhatnám hogy csak azt találja meg a baj, aki keresi, de ez nem lenne helytálló, mert sokan nem tehetik meg, hogy elkerüljék őket, de akik megtehetik, azok tegyék is meg. És ne mondják azt, hogy dehát nehogymár ne mehessek oda ahova akarok mert... De igen, sajnos nem szabad olyankor odamenni, bele kell törődni, mert nem lehet megoldani a problémát sehogy. Lehet gyűlölködni, mert tüntetni, de semmire se megyünk vele, nem változik semmi.
  • Bruk
    ok*
  • Bruk
    Nekem és a barátaimnak már nem egyszer volt dolgunk velük. Persze van egy-két cigány barátom is, olyan akik ugyanúgy elítélik ezeket mint mi.
  • Bruk
    Olvasd el a kérdést és utána a 2. választ. Te is látni fogod hogy tökre nem illik oda.

#55015 Te vagy nem szoktál kimozdulni vagy valami úri környéken élsz. De az is lehet hogy Bp nem tré hely. Szerintem tölts el borsodba valakinél egy hétvégét aki körbevezet a városba vagy a faluba. Én Miskolcon élek és elég gáz ami itt megy. Azért ezt a megyét javaslom mert itt élek és erre fele van a legtöbb cigány (aki nem hiszi jöjjön el, meg kicsit nyissa ki a történelem könyveket). Tavaly itt volt fehérvári spanom, körbevezettem és ő is csak csodálkozott. Amúgy félreértés ne essék, szeretek itt élni.
    Én sem akarok vitatkozni főleg egy olyan dologról ami egyértelmű, szóval itt én be is fejeztem.
  • Fbn Lx
    Azaz úgy szeretek fogalmazni, hogy nem azért ítélek el valakit, mert cigány, hanem azért, mert f*szkalap. :]
  • Fbn Lx
    Ezzel persze nem ítélek el egy egész fajt, mert rendes, udvarias, intelligens cigányokkal is találkoztam már. Valamint tehetségesekkel és okosakkal.
    Csupán az életmódbeli, szokásbeli különbségek, meg persze a genetika másféle életmódra és ennek következtében életfelfogásra sarkallja őket, ami sok esetben nem összeegyeztethető a miénkkel, ezért a mi társadalmi normáinkon általában kívül esnek.
    Ezek az állítások az alja életmódot folytató rétegre érvényesek természetesen, akik sajnos tapasztalataim szerint a cigányság 90%-át alkotják. MINIMUM.
  • Fbn Lx
    az ismerőseim közül mindenkinek volt már kisebb-nagyobb esete a cigányokkal.
    Ezen emberek nagy részének fehér emberrel jóval ritkábban, és/vagy jelentéktelenebb esetei voltak csupán. Ezt arányítva azzal, hogy "mindössze" minden huszadik ember cigány, levonhatjuk a tanulságot.
  • N1ggA
    kizártnak tartom, hogy a szavazók 91%-ának volt már dolga velük, a felvetésed szerintem nem helytálló. A 91% nagy részének semmi dolga nem volt még a cigánysággal, pusztán abból ítélkeznek, amit hallanak meg látnak a tv-ben, kurucinfón és szenny médiában.
  • Fbn Lx
    "úgyhogy most inkább nem kezdem el"

nem jött össze neki :DD
  • Molnibalage
    Szerinted. A magyar lakosság 5%-át adják, de kb. 50% a börtönökban cigány és nagyon sok bűncselekmény estén meg sem próbálják elkapni őket, merthogy az nem is az, csak szabálysértés.
  • N1ggA
    A kérdés fel van fújva, nem olyan rossz a helyzet.

De már nem egy cigányos kérdésben kezdtem vitatkozni, és mindig 20-an jöttek ellenem, úgyhogy most inkább nem kezdem el
  • Carlos
    Igen, teljes mértékben, ez egyértelmű.
  • TheRock18
    hogy lakatos attila szavaival éljek: "ha 17 rablásból 16-ot cigány gyerek követ el... akkor azt milyen bűnözésnek nevezitek? arabnak?"
  • maffioso
    nem értitek a válaszokat, az h van cigánybünözés nem azt jelenti h a cigányok bünözőek 1-1ig, hanem hogy létezik a bünözésnek olyan fajtája amit a cigányok csinálnak...és ezzel én egyetértek tehét egyértelmü h létezik
  • TheRock18
    akinek még nem volt velük dolga,vagy nem támadták meg...azok úgyis azt mondják,hogy nincs...
  • tenkenorman
    Érdekes hogy nincs olyan választási lehetőség hogy Nincs :)
  • HUmanHunter
  • kas123
    Vannak köztük rendes emberek is, de nagyon ritka

100/1 rendes...
  • Rundstedt17
    Igen, teljes mértékben, ez egyértelmű.(az más kérdés hogy van kivétel de a többség akkor is bünöző)
  • tenkenorman
    Igen van, a buszmegálóban egyszer ellopták a fülesemet amit készőbb vissza is szereztem :), egyszer kiraboltak a pláza kellős közepén miközben a 80 éves biztonsági őr semmit nem csinált, aztán egyszer kiraboltak a pláza tetőparkolóba. Tatabányai vagyok, és az nem is egy tipikus cigány tanya...
  • DJKonya
    Detto
  • Hegi90
    Hülye válaszok.

Van cigánybűnözés, de nem azt mondom, hogy minden cigány bűnöző. Akkor most mire szavazzak?????
  • JohnnyNapalm
    Nem nyilvánítok véleményt ebben a témában.
  • Bruk
    Tényleg rossz és nem kapcsolódnak a kérdéshez, és ez nem fikázódás. Mostanában elég gyakori ez, mondjuk nem nagyon zavar, ritkán járok már ide.... csak ez kicsit ütött :D
  • Ic3 m4n

• BaliBoy
    Erre ment: #54992
  • BaliBoy
    Egyetértek. Nagyon rossz a válasz lehetőségek megfogalmazása. Főleg az első kettőé. Nincsenek összhangban.
    Vagy arra kérdezzetek rá, hogy az összes cigány bűnöző (ez esetben erre kell átírni az első választ) vagy magára cigány bűnözésre. Az utóbbi esetben a második válasznak nincs értelme. Egyszerűen nem kapcsolódik a kérdéshez, hiszen nem az a kérdés, hogy vannak-e rendes cigányok hanem arra, hogy van-e cigány bűnözés.
  • hitch
  • pista89
  • tom235
    Persze, hogy nem, végülis csak véletlenül 90%-a a börtönlakóknak cigány
  • jhetedikj
    Bűnözők minden népcsoportban vannak, a származás nem számít. 1
  • Dick Riddick
  • 89
    Rossz válaszlehetőségek...nem lehet általánosítani, de van cigánybűnözés
  • tom235
    Rosszul van feltéve a kérdés, mert szerintem van cigánybűnözés ez egyértelmű, de elismerem, hogy vannak köztük rendes emberek is. Tehát a két válasz nem zárja ki egymást.