127612
  • morcosqtya
    A netes szlengek netes környezetben történő használata természetes dolog, elfogadom, ugyanakkor teljesen érthető a másik álláspont is (beszéljünk Magyarul). Én inkább az adott környezethez alkalmazkodom. Van akit viszont ez rohadtul zavar.. Pl., nem kifejezetten szleng, de a következő: Nálunk a cégnél valaki folyamatosan elszólta magát az -e szócskát erőltetve érdekes helyekre (nem-e lehetne-e?), mire a hivatalvezető felbaszta magát, és körbeküldött egy köremailt, egy 300 oldalas csatolmánnyal PDF-ben, a magyar nyelv helyes használatáról, és nyomatékosan megkért mindenkit annak tudatos alkalmazására.
    Aztán kínos volt erre figyelni folyamatosan ha vele beszéltem, (pl. hogy mondod felszólító módban a "fellebbezés"-t?? "Lebbezzen fel"??? :-DDDD hát nem. Nyújtson be fellebbezést. Ennek ellenére párszor elbasztam... :-D Kellemetlen..
  • NEOreg3
    köszi viktor:3

számítottam az aktivitásra
  • NEOreg3
    mek alvadni

jó8

és ték
  • morcosqtya
    nem idegölő.
    szánalmas.
  • tigeroo
    a szlengről annyit hogy..igenis attól hogy valaki szlengszavakat használ még lehet óriási szókincse...

jó példa erre az akkezdet phiaiból saiid és újonc...
    aki meghallgatja az albumukat, elsőre nemsoka fog érteni a szövegből..de minden sornak van mondanivalója
    mondjon, aki amit akar, zavar ez a kavar és kurvára nem frankó
    hogy az utolsó tetves bankó is rámegy a bankból mer' épül a miniszteri ingatlan, nyughatatlan szépül hogy mér' vagyok brenkó?vigye el a kankó vagy a Dawn-kór az összes oltovári, unfrankó
    tipikus polip-típus
    korrupt politikust...kuss

gádzsiznak, meg szopesz káresz, meg kettőfélbe átveszem ez így tíz, ha bukom a három ötöt tesztelem stb. szövegek

de mégis, ilyen rímeket tolnak:

"ez egy párhuzamos univerzum, egy paralell világ,
    ahol bármikor kijöhet a porallergiád"

"jean claude megjárta már algériát, iránt, de nem tudja mit érez az alvorégiai galériádon alvó valériád iránt"

na mindegy...itt egy elemzés egy dalszövegükből, alatta a használt szlengszavak értelmezése:
    tessék

a szöveget nemis kell elolvasni, a kulcsszavakat és idézeteket kiválogatták...
    olvassátok el, érdekes (még a "laikusoknak" is)
  • Fbn Lx
    most is sokat rövidítettél.
    Két mondatba összehoztál három kb-t :D
  • xxxpaulxxx
    Jó... azért mondtam úgy, hogy "menő" mert mindenki rövidít orrba szájba és kb az a egyedi aki nem:)
    Én is szoktam rövidíteni... és igen kb úgy, ahogy te mondod.. az ilyen chates cuccokból meg max a pill-t használom kb:D
  • Molnibalage
    Menő? Szerintem meg az a normális és természetes. Én gyakorlatilag megszokásból mindent a nyelvtannak mefelelően igyekszem írni. Szép kerek mondatokat és nem kisbetűvel odaböfögött valamit.

Rövidítéseket persze használok,műszaki és katonai stb. témában főleg akkor, ha vélhetőleg a célszemély amúgy is tudja, hogy miről beszélek.
  • tigeroo
    pill... h h te ienekre paz az időt, mmint XD
  • Butterbean47
    -szia Ádi! Mi a vélcsid a szemcsimről?
    -Szarcsi,Foscsi

1-3
  • xxxpaulxxx
    A cicababa féle "cejetlek", "cija", "naon", "yoh" és társai kivételével általában nincs velük bajom.

Még az ilyen "OMGLOL" és társai is idegesítenek, de a fiatalos átköltéseket (találkozunk => ütközünk) és az alap rövidítéseket szívesen használom.

Egyébként már néha úgy érzem... ciki rövidíteni a dumában... mind élőben... mind neten:S
    Pl msnen is már direkt kiírok mindent... mert már kb kezd az lenni a "menő":D
  • extramagascsaj
    A cicababa féle "cejetlek", "cija", "naon", "yoh" és társai kivételével általában nincs velük bajom.
  • somdav95
    Személyesen inkább mellőzöm ezeket, esetleg valami lazább változatot használok.
  • tigeroo
    "szerí van"

:D
  • Fbn Lx
    szerintem ha valami tényleg vicces, lolozás helyett úgyis röhögni fog.
    a lol-t akkor mondja az ember, ha ugyan nem rossz próbálkozás, de nem volt valami vicces. Egyéb helyzetben olyankor erőltetett röhögést nyom az ember, vagy röhögést, a röhögést kedvéért :D
  • [HUN]FaTaL
    Akkor má inkább sztem, bár az se túl értelmes. De a szentem meg a szented az szerintem teljesen mást jelent. :D
  • geo91
    Még élőben is használom a netes szlengeket (pl. LOL-ozok)

• kastil
    ennyi, lol-t nem nagyon használom vicces dolgoknál :o
  • Doddy a düdő
    ha valami szar, nem lehet rajta jót röhögni
  • balee4

• cargame
    De nem lenne jo ha rohognel egy jot rajta? Vagy annyira keves az idod, hogy inkabb mondasz egy LOOOL-t?
  • Rundstedt17
    Személyesen mellőzöm őket,msnen is.Max fórumon.
    A cicababa féle nem annyira zavar mert az még mindig érthető,viszont a túlzott szlenges dumától hányingerem van
  • kastil
    Azért nem minden másik szavam lol, de amire enten használom, arra az életben is, de nem minden 2. szavam lol, lol :)
  • Heffi
    Szerintem van baj vele ha valaki lolozik élöben és hasonlók...
    Volt egy osztálytársam akinek minden második szava lol volt, kicsit se idegelö...
  • kastil

Nincs ezzel baj szerintem.
    Persze, nem mindegy, hogy kivel, és milyen ügyben beszélek.
  • OrioN the S
    ja :D meg a masik jo rovidites: szerinted: szented szerintem: szentem :D ezen beszarok
  • Dick Riddick
    Még az ilyen "OMGLOL" és társai is idegesítenek, de a fiatalos átköltéseket (találkozunk => ütközünk) és az alap rövidítéseket szívesen használom.
    Van egy pár szleng amit kedvelek és szívesen használok, de általában amikor csak tehetem (élőszóban és gépelésnél is) megpróbálom minél választékosabban és értelmesebben kifejezni magam, gépelésnél figyelek a helyesírásra, akkor is ha barátokkal csevegek. Csak ha nagyon sietek, akkor használok sok rövidítést, szlenget.
    Az agyunk gyorsan rááll erre a fajta egyszerű közlési formára, ami nem mindig előnyös. Mindig elkap a nevetés ha látok egy élő "szlengszótárat", aki egy komolyabb környezetben csak hebegni-habogni tud, mert egyszerűen nincs szókincse. :)

• OrioN the S
    azt vedd eroltetett rohogesnek :D amikor nem erzi a poent, de valamit mondani kell ra D:
  • OrioN the S
  • cargame
    De basszameg nem jobb mikor rohogsz egy jot, mint h azt mond h LOOOL...
  • Heffi
    Te nagyon cukcsi vagy, annyira ari hogy az már tök szupi, pux

:DD:SA
  • banok
    még élőszóban is lolozok
  • [HUN]FaTaL
    szarcsi, foscsi

:D pfúj de rühellem ezeket
  • ba32107
    :D:D:D Nekem a narisalipalimali a kedvencem

gy.k. narancssárga pall mall
  • ba32107
    Pedig te állandóan így írod a "naon" és a "yoh"-t :D
  • Pepsi Twist

• NEOreg3
    véletlenszerűen ráböktem kettőre, nem volt kedvem végigolvasni
  • immovable
    Jaja, mi durva már mikor pókolód a gádzsi kakilóját azt közben tol egy sms-t te meg fürödhetsz le mert.
  • F1re
    nekem olyan volt 1x h faterom kint várt ház elött kocsival megyek beszálok azt mondtam neki véletlen h RE az meg nézett kb h mivan :D nem volt gáz :D
  • immovable
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd