127612
-
Szűz? Ha rajtam múlik, nem sokáig :D -
Igen, de hidegen hagyott. -
nem -
xxxpaulxxx #56235 igen, de hidegen hagyott
ilyen szarban élünk -
Igen -
Nem.
Szende, szűz kis lány vagyok. Körülöttem még minden szép és jó és csodálatos :D -
Nem. -
Nem -
Nem, azok drogok. Kábítószernek az illegális drogokat hívjuk. -
Nem. -
Renegade #56227 szerintem Dody és Orion tök jó kis idézetett másolt be a témában.
bármire rá lehet szokni ami jó (ha csak rövididőre is), valakinek nagyobb rá a hajlama, valakinek kisebb.
Rundstedt: ha marék szám eszed a zsírban oldódó vitaminokat abba is belehalsz...mindent lehet, csak ésszel -
Igen, de hidegen hagyott. Megszokott dolog... -
dehoooooooooogy -
Az egész "szétbaszós" témára szántam. Amúgy attól függ hogy milyen drog, milyen gyakran, és milyen mennyiségben. Ha mindenhol meg tudunk húzni egy határt, akkor nincs gond. :) -
Rundstedt17 #56223 Gondolom ezt a 56219re szántad :D....mert pontosan ezt akartam írni rá:D..a drogból viszont elég kevés is hogy kárt okozzon.. -
Nem. -
A sok sg fórumozás is szétbassza a szervezetet. Mindenre rá lehet mondani... :) -
hat... majdnem, hogy kabito hatassal van. -
A sok csoki is szetbassza :) -
Rundstedt17 #56218 Csakhogy a drog szétbassza az ember szervezetét a csoki nem..... -
fasza, de most a kábító hatású szerekről van szó -
"A csokoládé fogyasztása egy bizonyos fajta endorfin kiválasztását ösztönzi, pontosabban megnő a szervezet szerotonin szintje. Ha ez az enzim nem éri el a megfelelő mennyiséget az ember szervezetében, az könnyen depresszióhoz vezethet. A csokoládé tehát éppen ennek az enzimnek a jelenlétét fokozza, eredményképpen jókedvű, derűlátó lesz az ember.
Egy gramm csokoládéban több mint hét mikrogrammnyi alkaloida kimutatható, amely elég ahhoz, hogy függőséget alakítson ki. Sőt, a vizsgált kakaóminta színétől is függött a koncentráció: minél sötétebb volt, annál több volt benne a keresett összetevő. A kutatás során az is kiderült, hogy ezek az anyagok az emberek általános hangulatát is befolyásolhatják, az agyunk olyan területeit "ingerlik", amelyek érzelmeinkért felelősek.
Az alkoholhoz hasonlóan a kakaó is tartalmaz úgynevezett alkaloidákat (mint például a morfium vagy a nikotin), melyek nagy része felelős az alkoholra, drogokra való rászokásért."
-
most leírtad, hogy a drog a köztudatban az illegális szerekre vonatkozik, de az engem nem érdek akkor is drogok ezek is.
de nyugodj meg láttam illegálist is nem csak sört a boltban. -
"Drognak nevezünk minden olyan anyagot, amely a szervezetbe kerülve megváltoztatja annak működését. Látható: ez egy meglehetősen tág, elsősorban angol nyelvterületen használt definíció. Ennél szűkebben és pontosabban drognak vagy pszichoaktív szernek azokat az anyagokat nevezzük, amelyek a központi idegrendszerre hatnak, és ezáltal változtatják meg a szervezet működését, az illető szert használó gondolkodását, hangulatát, viselkedését, azt a módot, ahogyan a világot észleli. A drog szó vagy pszichoaktív szer kifejezés helyett gyakran használja a köznyelv a kábítószer fogalmat. Ez nem szerencsés, hiszen nem minden drog tekinthető kábító hatású szernek. A definícióból világos: olyan, törvény által nem, vagy mérsékelten szabályozott, ám használatukat semmiképp sem kategorikusan tiltó anyagok minősülnek drognak, amiknek fogyasztása ősidők óta széles körben elterjedt. Drog az alkohol minden formája, drog a kávé, a koffein (ezáltal a kóla és az energiaitalok többsége), a cigaretta, a dohány, a nyugtatók, az altatók, fájdalomcsillapítók, az orvosságok széles skálája - mind olyan szer, ami a közgondolkodásban nem számít drognak, mivel a közgondolkodásban a drog és a kábítószer fogalma szerencsétlen módon keveredik. Kábító hatásúak, tehát kábítószerek a szerves oldószerek vagy az opiátok, viszont például a marihuána vagy az amfetamin egészen más módon hat a szervezetre: elsősorban nem okoznak függőséget, és a szervezetre sokkal kisebb veszélyt jelentenek, mint akár az alkohol, akár a cigaretta. Ezeket a szereket tehát nem szerencsés kábítószernek nevezni. A kábítószer kifejezés tehát jogi és nem orvosi vagy gyógyszerészeti fogalom; mivelhogy az utóbbi két szempontból az, amit jelenleg kábítószer alatt ért a törvény és a köztudat, pontatlan és megalapozatlan." -
Renegade #56213 te most viccelsz?
kábítószer = tudatmódosító
csokitól a heroinig, csak van ami legális, van ami nem -
szerinted? -
igen. -
és? -
kábítószer != drog -
Renegade #56208 :-))))))
bezzeg a xanax meg a rivotril milyen olcsó, nincs igazság a földön ;-) -
DDD
-
szurop #56205 Zavart, mert túl drágán adta. 
Egyébként nem. -
Igen, de hidegen hagyott.
-
F1re #56203 jah nem rossz film az csak éppen nem voltam észnél aztán alig tudtam követni h most mivan :D -
Nem. -
F1re #56201 Igen, de hidegen hagyott.
végulis zavar de több haverom.... nem tok velük mit csinálni csak mondogatom h faxopo drogosok :D -
HUmanHunter #56200 nem.
ahogy látom eddig senkit nem zavart :D -
Nem