127612
  • OrioN the S
    zenere lehet kellemesebb lehet, mintha csak ugy othon megenned :] gondolom en..
  • Hymtozis
    Én is meglepődtem, de 1-2 napja láttam Nat Geo-n, és vmi oan vlt, h alapból semmi rosszat nm tesz, és nagyon kevesen is halnak meg tőle alkoholhoz és sima cigihez képest. De vlt, h mért veszélyes, meg stb, de nm emlékszem (, nm állítom, h ez igaz, de ezt láttam).

Am a szavazáson meglepődtem, úgymond örülök, h ennyien nm találkoztak vele, aszittem sokkal elterjedtebb.
  • Fbn Lx
    én igen könnyen nemet mondok az alkoholra, sokszor nem kívánom, pedig már elég sorozatosan használtam.
    a tablettát nem szándékozom kipróbálni, nem lehetnek túl kedvező élettani hatási annak, ha valami órákra durván megtekeri a szived, hiába kapott ilyen picike csíkot :]
  • OrioN the S
    gondolom konnyebben mondasz ra nemet sorozatos hasznalat utan, mint az alkoholra.
  • Fbn Lx
    ecstasy, mint majdnem veszélytelen drog.
    várj.

MI?
  • Fbn Lx
    még nem láttam. Olyankor mindig becsukom a szemem, pusztán illat alapján választok
  • OrioN the S
    nah :D ne igyatok! lsd-zetek! :D nem olyan karos.
  • GhostR1der
    Igen, de hidegen hagyott.

95

45.67%

• tommygear
    nem de melegen hagyott
  • Dick Riddick
    Nem minden drogos van ám el magával. Nem kis veszélyességi foka van ha valaki nem érez fájdalmat és beszélni sem lehet vele. Hát még ha agresszív is.
    A függőség mindenhol ott van, a mindennapi életben. Lehet kávé vagy cigi, alkohol vagy fű, mindegy. Ha valaki nem tud úgy eltölteni pár napot hogy ne érezne kínzó vágyat egy korty vagy egy szippantás után, az függőség. Ilyen egyszerű.
    A test gyorsan rááll egy adott hatóanyagra, megváltozik a működése, ezért olyan ócska dolog leszokni valamiről.
    Nem volt dolgom még kábítószerrel, és ahogy magamat ismerem, nem is lesz. Más azt és annyit szed, amennyit akar.
  • SötétBarom
    Elég érdekes :DDDD
  • VRSDM
    igen, és hidegen hagyott.
    nem ítélem egy a kábítószereseket, mondhatnám úgyis hogy mindenki drogozik : )
    a drogos legalább csendben elvan magával foglalva, a piás meg megy balhézni.

ettől független nem preferálom semmilyen fajtáját.
  • chhaya #56266
    Még nem volt hozzá szerencsém.
  • Lacee

itt egy elég jó ábra (David Nutt et al. kutatása alapján), a drogok súlyozott veszélyességéről, amibe a fizikai függőség veszélye, a testi szövődmények és a társadalmi károkozás mértéke számítanak bele.

az első néhány: heroin - kokain - barbiturátok - szennyezett metadon - alkohol - ketamin (lónyugtató). A marihuána, bár nem is a legveszélytelenebb, de egy gyenge középkategóriát képvisel, a dohánynál (nikotinnál) kisebbet. Akit érdekel, egyébként megtalálhatja a teljes tanulmányt a neten, ott részletesebben ki van fejtve a dolog.
  • Tomászító
    nem egy helyen olvastam ha az alkoholt ugymond most találták ki gondolok itt a 60-70-es évekre akkor az sem lenne legális mert nagyon komoly függőséget és károsítást okoz
  • kastil

Simán, hétvégén 3at vettem!
    Nem nagyon zavart, sőt... xD
  • Bruk
    Nem vagyok drogos, de néha előfordul hogy iszom vagy elszívok egy jóféle cigit. Sok mindenre rá lehet szokni, de én ezzel úgy vagyok hogy akarat kérdése az egész. Lehet kifogok próbálni még 1-2 dolgot, nem tervezem, de kitudja.
    A kendert meg rengetegen szidják, csak még eddig nem sikerült megértenem mért. 1-1,5 éve valami hülye betegség jött rám, amiben régebben is szenvedtem. Mindig szomorú voltam (tiszta emó), szinte sosem mentem sehova (pedig én aztán szeretek csavarogni), és erre szinte semmi okom nem volt (ezen az éven lenne, de most jól érzem magam). Aztán egyszer csak lecsábítottak a barátaim hogy lesz egy kis mókás este. Utána mintha kicseréltek volna, összeszedtem magam és azóta pozitívabban kezelek minden helyzetet, szebbnek látom a világot, sok részletet észreveszek és mintha kreatívabb is lennék azóta (egy csöppet hülyén hangzik ez az egész:D).
    Mostanában inkább sportolni akarok, hogy levezessen a felesleges feszültséget... csütörtökön megyek is thai box-ra.
    Na a lényeg az hogy mindent lehet csak ésszel. Keményebb drogokról nem nagyon alkotok véleményt, mert még nem igazán próbáltam őket, de szerintem ott is működne ez az akarat dolog. Ismerek olyan embert aki kipróbált már mindent, de azt mondja neki nem kell más max fű vagy alkohol.... és nem függő.
  • Renegade
    kemény drog: hernyó, alkohol
    könnyű drog: minden más

nem jogilag, orvosilag, ha jól tudom, akkor az alkohol az egyetlen drog amit ha megvonnak a pácientől, akkor meghal, szó se róla, hosszú évek kemény munkája kell hozzá, hogy idáig eljuss, de sok kitartó ember van az orzágban, persze a puhányok és türelmetlenek inkább hernyóznak, sitysuty meg is van a testi/lelki függőség :-)
  • Renegade
    hihi, mindig viccesnek tartom, ha "rutinos öreg rókák" beszélgetnek a drogokról, akik álltak már olyan ember mellett...(gondolom ismeritek a folytatást).
    Én a seregben áltam már mig-ek mellett, komolyan, láttam is őket, meg hallottam, de ettől még nem tudom, hogy milyen érzés vezzetni egy vadászgépet.

ahogy egy kívülálló szerintem csak óvatosan formáljon véleményt, úgy egy könnyű drogos is óvatosan formáljon a kemény drogokról.

a legtutibb még mindig a "dögöljön meg mind" :-)))
  • Rundstedt17
    Szellemileg évek alatt tönkre megy,vagy legalábbis "lassúvá" válik....
  • autoszimulator
    "de mértékkel a keményebb drogokat szerintem nem lehet tolni, mert egy idő után nem te diktálsz."

fű nem az.
    alkohol nem az.

persze mértékkel ezek is, sok alkoholistát ismerhetsz te is, akik már nem a szórakozás, jókedv miatt isznak, fű szintén, de az még tán ritkább.
  • tigeroo
    jó, te egyből heroinnal példálózol.
    na és mivan azzal aki elszív hetente 1-2 füvescigit? (nem kávézik, nem cigarettázik...heti egy mátyásból kijön..)
  • Rundstedt17
    Vmi díler vagy drogos
  • autoszimulator
    no, de ezzel könnyű elintézni a választ
  • tigeroo
    az előbb is általánosítottál, most pedig megint...
  • CoolX
    egy gyerekkori haverom.. de tudtam róla
  • predator1982
    ez igaz, de nem ebben a formában gondoltam.
  • autoszimulator
    te is tudod hogy a kettő nem alkoholista. próbálj meg heroinozni hétvégente
  • Molnibalage
    A gond az, hogy bűnözésből is szerzik a pénzt. Onnantól fogva, meg akár én is hullhatok...
  • Rundstedt17
    1-2 felest?Kevés olyan embert ismerek,legtöbbször részegre isszák magukat...És igen ha még nem is nevezhetők alkoholistáknak később nem vitás hogy többségük azzá fog válni
  • Rundstedt17
  • CopyKing92
    igen de leszarom hagy csinálja, köpni meg sose köpök..
  • tigeroo
    aha, tehát aki letol hétvégente 1-2 felest buliban az = drogos? (=alkoholista?)

hagyjuk már
  • predator1982
    nem.

de aki akarja had csinálja, hulljon csak a férgese...
  • Ic3 m4n
  • autoszimulator
    ezt szokták mondani a drogosok :D

én is próbáltam már ki, igaz gyengébbet, és akkor még valóban abba lehet hagyni (főleg ha nem tetszett), de mértékkel a keményebb drogokat szerintem nem lehet tolni, mert egy idő után nem te diktálsz.
  • SötétBarom
    Nyilván.

Sőt.

• extramagascsaj
    Kevésbé zavar,mint mikor az orrom előtt csinálják. (Bár az sem mindig...de mondjuk ugye ez a szertől is függ)
  • DJKonya
    Nem
  • Falcon87
    Amúgy meg nem.