127612
  • PesSim
    áramszolgáltatás: szegény madarak mindig onnan potyognak le
    vízellátás: a sok szennyező anyagunkkal együtt kerül vissza a természetbe
    Internet: itt terjed a legtöbb szemét!
  • stationx
    Hogy jön ide a DNS? Az ő posztja nem említi. Ő tigeroonak válaszolt s az E betűs adalékanyagokra gondol szvsz, mivel így kezdi a mondatát, hogy Akkor már szót sem ejtek arról hogy .....

Komlyan mondom, csak a fejemet fogom, hogy egy elvileg tudományos fórumot miket olvas az ember, szövegértés nulla.
  • pista89
    igen, az vagy
  • pista89
    faszság
  • Molnibalage
    Megint olyat írsz le, amit én nem mondtam. Hol állítottam, hogy hülye vagy? Most mondjam azt, hogy ahhoz vagyok hozzászokva, hogy állandóan olyan írtok le, amit nem mondtam?
  • DIESEL DOG #59534
    Ezt én is tudom... de biztos én hülye vagyok... hozzászoktam már...
  • Molnibalage
    Hogy jönnek ide a mérgek? A DNS mindig ugynabból a 4 alkotóelemből épül fel.

Komlyan mondom, csak a fejemet fogom, hogy egy elvileg tudományos fórumot miket olvas az ember.
  • Molnibalage
    Ezt sem értem. A legtöbb emberi vívmányból csak előnyöd származik. Pl. áramszolgáltaás, vízellátás, Internet, stb. Ez mind rossz ugye?

Miért lenne roszabb egy olyan növény ami picit gyorsabban nő, esetleg jobban tűri az aszályt?
  • QuippeR
    lehet, de egyelőre térdig gázolunk a kajában, miközben a bolygó más területein meg éheznek. amennyi élelmiszert elpazarolunk a fejlettebb országokban, azzal még simán lehetne egy csomó szegény embert a fejlődő országokban etetni, csak ez senkinek sem érdeke. (persze az élelmiszerbőség miatt mi is szenvedünk. társadalmi szinten az elhízás, és annak káros egészségügyi következményei komoly problémát jelentenek.)
  • DIESEL DOG #59530
    Hát elképzelhető ez a tényállás is. Ha a klíma változásból indulunk ki, akkor előfordulhat hogy pl. kis hazánk éghajlata drasztikusan megváltozik. Ennek lehet következménye hogy az olyan növényeket amelyek eddig megtermettek, most már nem fognak és ekkor kell beavatkozni evvel a génkezeléssel. Az már más tészta hogy az ilyesféle növényeket hogyan fogjuk megemészteni illetve egészségesek lesznek-e... bár a tudomány manapság nagyon fejlett...
  • DIESEL DOG #59529
    Akkor már szót sem ejtek arról hogy napotna mennyi mérget eszünk, iszunk meg... belegondolni is rossz...
  • immovable
    Én nem értek hozzá, de a föld nem (fog) tud(ni) ennyi embert eltartani, mint amennyi van/lesz. Gondolom olyan növényeket fejlesztenek ki, amelyik pl. szárazságtűrő, termékeny, rezisztens, gyorsan növő s kevésbé zsigereli ki a termő talajt. Kb. erre tudok gondolni. Aztán lehet tök mellé lövök, de ezt látom racionális célnak.
  • PesSim
    Egy újabb emberi vívmány, tehát sok jó nem származik belőle :(
  • tigeroo
    Egy újabb emberi vívmány, amiről idővel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belőle.

értem én, hogy kell a kaja mert sokan vagyunk ezen a planétán, de milyen áron...sajnálom hogy ilyen korcs világban kell élnem (ahol 40éves koromra már úgy le lesz harcolva a szervezetem mint egy mostani 80éves parasztbácsinak)
  • QuippeR
    csak a magasabb profit a célja, és cserébe olyan módokon változtatjuk meg a földi élővilágot, aminek a következményeiről halványlila segédfogalmunk sincs.
  • Molnibalage
    Ezt nem vágom. Célzottam megváltoztatsz x gént, de az alap növény nem használja ki a földet, de a génkezelt igen? A nemesítettel ez miért nem jön elő?

Az íz különbözőséget meg tesztelni kellene vad kijelentések előtt. A változatosság eltűnik egy úgy fajta megjelenésével? Érdekes kijelentés.
  • DIESEL DOG #59523
    Egy újabb emberi vívmány, amiről idővel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belőle...

Mi a fenének kell génkezelni pl. egy répát vagy karalábét??!!
    Miért nem jó úgy ahogy az szűzen megterem a kis konyhakertben... ez a 21-ik század már kezd egy kicsit az agyamra menni.
  • tugyiti
    Jó lenne már 10kg-os epret szedni :(
  • Carlos
    Üres szavazás: nem érdekel a téma.
  • MR ME
    Egy újabb emberi vívmány, amiről idővel kiderül, hogy többet ártottunk mint amennyi hasznot húztunk belőle.
  • 89
    Be kéne fejezni...eltűnik a genetikai változatosság...kihullnak az őshonos fajok, a táptalajt teljesen kihasználják, ráadásul az ízük is szar xD
  • Különc
    Újabb emberi vívmány...
  • immovable
    Üres szavazás. Nem érdekel a téma.
  • Dick Riddick
    Ha csak tehetem elkerülöm, szeretném ha soha nem lenne hozzájuk közöm.
  • zsutyesz
    üres szavazás - nem érdekel a téma.
  • Molnibalage
    Nem értem, hogy a génkezelt mitől lenne rosszabb, mikor az célzott valami. A növénynemesítés során közel nem célzottan meg a dolog és sokkal több gén változik valamennyire véletlenszerűen.

(Nem értek a genetikához, kémiához sem.)
  • NEOreg3
    nincs véleményem a génkezelt növényekről
  • CoolX
    Anyás
  • Fbn Lx
    rá is hasonlítok igazán
    a rossz tulajdonságaimat meg szinte egytől-egyik apámtól örököltem :D
    Persze azért 1-2 elég szerencsés dolgot is kaptam az ő génállományából
  • Fbn Lx
    Anyás, egyértelműen
  • Sickness
  • Fbn Lx
    THE GAME?
  • VRSDM
    Szerencsére teljes családban élek. Szerencsére tényleg idilli a környezet.
    Ne kerteljünk... Kertesház, bőségtál, és ki van nyalva a picsám is, jó hogy az ágytálat nem tolják alám... Még jó hogy egyformán szeretem mindkettőjüket. Mindenkivel megvan a privát egyéni "szféra"

Édesanyámmal, a lelkizősebb, megbeszélősebb...
    Édesapámmal, a bulizósabb, felnőttesebb...
  • Vadnokedli
    hát nálam is.. én már porbáltam ellene tenni. próbáltam meg ölni fatert de bele gondoltam hogy anyának nehéz lenne el tartani a családot:S de majd mikor már nem kell eltartania minket ^^ segítek anyának :)
  • Cat13
    engem pont h anya utál xD
  • szabii98
    xD
  • morcosqtya
    :-(
    Szomorú ez, de nálam detto.
  • Taki29
    Hát arra , hogy a fiú majomhoz illetve a lány majomhoz kötődsz inkább .
  • Különc
    Anyás, mivel ő nem utál
  • tommygear
    muter