127612
-
Én pl. vagy egy évtizedig aktív PC-s játékos voltam, de soha nem tartottam kényelmes játékplatformnak, főleg egy Amiga után. (többek között a lent felsoroltak miatt, szerettem volna akkor is úgy játszani bármivel, ahogy a konzolosok - és ezt minden új rendszernél megígérték, és azóta sem sikerült betartani) De akkor nem volt jobb lehetőség másra, közel nem volt ekkora aktív konzolos piac Magyarországon, az Amiga pedig már a meghalás küszöbén volt (és van azóta). Manapság már jobb a helyzet.
Mégis mit jelent egy "A PC-s játékoknak leáldozott?" kérdésre egy "a PC a legkényelmesebb" válasz? Ettől még ugyanúgy leáldozhat, egy-egy modern, multiplatform játéknál az eladások száma 98-2%-ban a konzolt hozza ki nyertesnek (pedig már mind a három fő platform másolható): gyakorlatilag elenyésző eladásokat produkálnak azok a játékok, amelyeknél megvan a választás lehetősége. Ahol nincs, az pedig egy ilyen összehasonlításnál értelmetlen jelentőségű - ha valaki csak a World of Warcrafttal játszik, annak persze, hogy a PC a legjobb, hiszen csak ott érheti el a játékot, nincs összehasonlítási alapja, aki meg Halo:Reachezni szeret minden nap, annak persze, hogy a konzoloké a jövő. -
Amit leírtál igaz és jogos, de a kérdésre válaszolva teljesen értelmét veszti ez a fajta megközelítés. Persze hogy szubjektív, ezért van róla szavazás. :) Aki a PC-t szereti, annak valószínűleg az a legkényelmesebb platform (FPS, RTS, stb játékok miatt), ergo az első opció számára ideális. A többiek számára már kevésbé, de a konzolosok valószínűleg nem is erre szavaznának, ugye. ;)
#77301: de abból a topikból nem derülnek ki az arányok. Plusz nálunk azért elég kulturáltan szoktak lemenni vitásabb kérdések is. -
ennek a szavazasnak aztan kurvasok ertelme van. akinek csak pc-je van, nyilvan a pc-re fog szavazni, marpedig ezen az oldalon az emberek 80%-a nyilvan igy van vele. csak annak szabadna szavazni akinek van mind2, es akkor egy darab szavazata nem lenne a pc-nek. -
Nem sok értelme van amúgy ezen vitatkozni, kb. annyi értelme van, h most busszal vagy vonattal jobb-e utazni... Ki ezt szereti/szokta meg, ki azt. -
nem mondtam, hogy a pc nem -
ahogy a PC is. Attól függ mivel és hogyan szeretsz játszani. -
ez egy akkora faszság. a konzol azoknak való, akik szeretnek játszani és van rá pénzük. -
A konzol azoknak való akik nem értenek a PChez. -
Hát én nem is támogattam ezt a kérdést amúgy, h bekerüljön, mert van erre külön topik, ha jól tudom nem is 1. A vitának meg sosem lesz vége... -
szerencsétlen megfogalmazásúak a válaszok - ugyanis többek között a kényelem, mint olyan végtelenül szubjektív.
van, akinek az a kényelem, hogy leül a fotelba, kézbeveszi a controllert, esetleg bedobja a DVD/blurayt a konzolba, és hanyattdőlve (vagy hadonászva) játszik, akár a haverokkal együtt egy szobában - számára nem kényelmes az, hogy telepíteni kell a játékot, esetleg driverekkel kell tornázni, részletességet állítani, stb...
Van, aki számára a kényelem a könnyű beszerezhetőséget (letöltés, online vásárlás - bár erre van példa konzolon is) jelenti, és nem probléma akár ilyen-olyan fájlokban is turkálni, hogy neki tetszően fusson a játék - számára nem kényelmes egy controller által (valamennyire) korlátozott irányítás, esetleg a játék megváltoztathatóságának hiánya, és az esetleges anyagi vonzatok...
Mindkettő teljesen jól megérthető és elfogadható nézet, és még csak nem is ilyen szélsőséges a dolog, rengetegen játszanak több platformon is.
Viszont a válaszok a kényelemről (lásd feljebb), a népszerűségről (ami mondjuk az eladásokat tekintve objektív módon mérhető), saját játékpreferenciáról (ami attól függhet, hogy a kedvelt játékok milyen platformra jelennek meg, egy körös stratégiákat kedvelő nem fog konzolozni), jóslásról (mi a jövő - ez az, ami a kérdésre konkrét választ ad, viszont egy válasz az ötből) szólnak.
Innentől aszerint, hogy ki melyik értelmét veszi a kérdésnek, aszerint válaszol így vagy úgy, és sikeresen nekiáll vitatkozni, pedig csak elbeszélnek egymás mellett.
És persze rögtön beindul a konzolVSpc trollkodás, ami Magyarországon az elmúlt 20 évben semmit sem változott. -
gabesz012 #77299 Egyáltalán nem, a PC még mindig a legkényelmesebb játékplatform. -
Nemtom, nem értek hozzá és nem is érdekel. :) -
PC -
PC -
+1 -
Tényleg félreértettelek, így már igaz, bár a portolás, meg a játék kiadása nem tudom menyibe kerülhet. -
Cat 02 #77293 Jó ez, csak kevés a game és az is fos :D -
Félreértettél, persze h nem CSAK PC-re fejlesztenek, mert azt persze h nem érné meg. De h a PC-t kihagynák, azzal mégiscsak extra bevételtől esnének el, mivel gondolom én PC-re átportolni egy játékot viszonylag már nem nagy idő, és nem is nagy költség. Ráadásul addig, amíg a hardvergyártók pénzelik a játékfejlesztőket, nincs veszélyben a PC. -
Egyáltalán nem, a PC még mindig a legkényelmesebb játékplatform. -
lehet. -
Piszi only. -
konzolon lehetne netezni akkor azt lájkolnám -
Trooooliin. -
Akkor ki veszi azt a sok FPS-t és RTS-t? Mert azok nagy része fos. II.Vh-s FPS-t toltam, de azt is abbahagytam... RTS-sel sem játszok n+1 éve... -
Üres: Leszarós -
Fbn Lx #77284 nem jól látod az összefüggést
a pécések átlagos intelligenciája magasabb, ezért nem játszana fos játékokkal -
Xboxon is volt vele probléma, mégis tízszer annyit megvettek belőle. De ugyan ez iga a call of duty sorozatra is, ott is hasonlóan érte volna meg csak gépre kiadni.
De mondjuk EAsports NHL már nincs is gépre, csak konzolra. -
nem próbáltam gta4-et, de ha jól emlékszek, a pc-s verziónál valamit nagyon elbasztak, úgyhogy nem feltétlen a játékosok hibája, hogy nem fogyott úgy a játék, ahogy kellett volna. -
Multis játéknál az jó megoldás, hogy központi szerver van, és emiatt muszáj megvenni. Ilyenek a steam-es játékok. -
Nem tudom mekkora bevétele volt. Csak GTA:SA meg GTA4 grafikonok ugranak be, ahol pc-re tized annyit nem vettek meg, mint konzolból 1 félére. -
Mert gyökerek a fejlsztők. Miden játékot adjanak USB kulccsal. Persze ez a letöltős vételt megölné, de lewarzolni nem lenne egyszerű szerintem mindent. -
utolsó állításra jó példa a StarCraft 2 -
A PC olyan, mint egy sváci bicska. Sokmindenre jó. A konzol meg inkább sokmindenre nem... -
Egyáltalán nem éri meg nekik. Nem véletlen, hogy minden értelmesebb, keresettebb játék először jön konzolra, azzal megszedik magukat, majd esetleg átportolják pc-re. Csak gépre fejleszteni sehogy sem éri meg. -
persze hogy lehet, csak most szórakozásról volt szó (: -
ha a pénz nem számít, akkor belefér, hogy értelmetlen dolgokra is költsünk :p -
Ha a pénz nem számít akkor is lehet értelmesebbre költeni, de akkor lehet, hogy én is vennék egy konzolt.
-
én biztos, hogy nem flasheltetném a konzolomat. -
Jó hát ha a pénz nem számítana, persze h vennék konzolt meg egy bazi 120-as tv-t. :P -
konzol néha kényelmesebb, lehet többen is játszani, stb.stb (: mindegyiknek van előnye és hátránya is, bár akinél nem fontos a pénz, annak lényegtelen. Nekem is már csak a laptop van fent az új szobámba, meg lesz egy tv, a gépem meg a vendégszobába, mert csak foglalja a helyet ( nincs kis szobám de akkor is.. ), jobb leülni a kanapén hátradőlve játszani ha havi 1szer rám jönne (: