127612
  • drevil666
    Vagy mondnak egy időpontot pl.: 2011 szept. 01. oszt csá.
  • LES FORZA INTER
    ha minden jólmegy akkor már csak 2 és fél év :)
  • Willenbrock
    De visszamenőleg biztos nem alkalmazzák majd.
  • tigeroo
    nem a pont számít hanem hogy mennyire hiányszakma...

andragógiával, kommunikáció és média, meg ilyen szutyokra kb. 400pont kell (mint egy orvosi) és szart se érsz vele. JA, annyit, hogy legalább van mire elbaszni apuci pénzét a képzés alatt...
  • morcosqtya
    van
  • drevil666
    Úgy hallom nemsoká visszavezetik, már lehet be is vezették, így csináld, de gyorsan!
  • Lacee
    ha diplomának számít a BA/Bsc is (márpedig igen :)), akor az elsőt egy éven belül, a másikat másfél év múlva, és aztán MA...
  • mike0013
    Én most állok érettségi előtt és szeretnék egy felsőfokú szakképzésre továbbmenni (webprogramozó). Viszont sokan mondták, hogy nézzek utána rendesen, hogy miért ilyen alacsony a ponthatár (182 pont NYME-n)? Szerintetek ez egyből bevállalható egy érettségi után? Mindenhol csak annyit írnak, hogy feltétel: bármely két érettségi tantárgy. Nem tudom, hogy jelentkezhetek-e erre vagy sem, vagy van-e valami plusz feltétele. Ti tudtok valamit erről?:) Köszi előre is!
  • Jimmyke
    Hát a másfél évemmel hova voksoljak? :D
  • Willenbrock
    Államvizsgám megvan 3 éve,még a nyelvvizsgát kéne letennem végre akkor lenne diploma.Még jó hogy eltörölték a 2 éves időkorlátot-így van időm rá.
  • Zoli007
    Úgy tudom, hogy ez csak állami helyeken volt így.
  • Marci0115
    vagy épp nem fog magasabb végzettségü embert alkalmazni a munkaadó mert a magasabb végzettségnél van egy bérplafon ami alatt nem adhat kevesebb pénzt, mint egy relativ kisebb végzettségü embernek , ezért azt fogja választani a munkaadó ha olyan jellegű a munka
  • 89
    sok felesleges főiskola/egyetemnek nevezett intézmény van Magyarországon...
  • Adaaam
    Nyilván nem fogják csak úgy odaadni a diplomát, az hozzátartozik hogy hülyeségeket is meg kell tanulni. És ha képes voltál azokat megtanulni akkor talán jobb is leszel abban a munkakörben amihez a végzettséged tartozik. Persze vannak kivétlek, de az nagyobb eséllyel kap munkát akinek diplomája van, mert a munkáltató is belátja hogy egy diplomás jobb munkaerő mert annak nagyobb a kitartása, szorgalma mint annak aki nem végzett egyetemet. (nem büfészakos végzettségre gondolok)
  • drevil666
    már olcsóbb:) vettem egy nőgyógyászt 50 ért
  • kifli
    józsefvárosin 200e körül van
  • Gurren
    mennyibe került?
  • Pepsi Twist
    Már van diplomám.
  • Motoroj
    Szintén.
  • banok
    én már soha
  • HöfEE
    Azért van belőle ott is olyan. Én is jártam főiskolára, DUF-ra de mikor pont az általam is leírt jelenség kezdett túl sok lenni otthagytam, nem bántam meg.
  • 89
    sztem nála egyetem=bölcsészkar
    Semmelweis, BME, ELTE-TTK ismeretlen fogalmak :D
  • Zoli007
    Azért azt ugye tudod, hogy a technikai sulik nem igazán ilyenek?
  • tommygear
    soha
  • 89
    msc-vel együtt legjobb esetben 9 félév :S
    egyetem előtt inkább egy okj-st kellett volna, 23-éves korig még ingyenes lett volna...
  • HöfEE
    Soha, nincs rá szükség. Amúgyis többre tartom a józan észt, mint valami papírt amit valaki megkapott mert képes volt bár évig görnyedve bemagolni olyan dolgokat amiket a büdös életben nem fog használni. Tisztelet a kivételnek.
  • Cat 02 #80570
    2-3 év múlva remélem.

Úgy jöttem ide, hogy lesz még MSC és 1 félév után úgy vagyok vele, hogy jó lenne ha 9 félév alatt meglenne :D (7 féléves a képzés)
  • geo91
    19.5% Hát, talán majd egyszer, még sokára...

egyelőre okj-s webprogramozóra járok, de ha sikeresen elvégeztem, lehet továbbmegyek egyetemre is.
  • daeemoon
    "Hát, talán majd egyszer, még sokára..." - inkább elmentem dolgozni, szerintem többre megyek vele
  • DJ RX7
    még most érettségizek.
  • bardocz
    Én még csak elsőéves, és bár most jól állok, az egyetlen tárgy, amit buktam eddig tutira, azzal ha a negyedik félévben csinálom sem csúszok, de azt hiszem fogok én még szopni itt bőven:D
  • Zoli007
    Féléven belül, ha minden jól megy.
  • NEOreg3
    mérnök informatikus
  • tigeroo
    milyen szakra jársz?
  • NEOreg3
    már harmadik éve járok egyetemre és még vagy 3 év biztosan kell

már ha egyáltalán sikerülni fog
  • Bruk
    Soha.
  • KaBuTo666
    Soha. SOHA!!!!!4
  • BaliBoy
    Already have.

És szükség volt/van rá.
  • tigeroo
    másodéves vagyok, de 4-5év tuti lesz:S ilyen ez a műszaki sztíló...
  • SötétBarom