127612
-
na de az máris nem olyan jó móka, mert egy géphangot nem lehet megszeppenteni és leüvölteni :) -
nem vagyok tapasztalatlan. nem azt mondtam, hogy egyszerű őket kezelni, azt mondtam, hogy ilyennel "elébe menni a problémának", hogy nem veszed fel a telefont, szerintem ökörség.
az megint más, ha éppen nem érsz rá, akkor nem veszed fel a telefont és kész, de ilyenkor nem a rejtett szám az ok, hanem hogy nem érsz rá.
ha meg agyadra megy, akkor elküldeni a halál nemi szervére az normális konfliktuskezelésnek számít. nem felvenni a telefont mert hátha ügynökkel kell majd beszélni viszont feleslegesen nyuszi konfliktuskerülés. -
Na az a másik. A politikai automatahívós jó édes anyukájukat. -
clio1616v #80834 minden telefont fel kell venni... mindenhol megadom a telefonszámomat
szerencsére nem lány vagyok, mert akkor biztos nem adnám meg fotómmal együtt... minden nyomorék hívogatna -
telefonon is - van blacklist, whitelist, el lehet tárolni számokat, és lehet hívást indítani számot kijelezve és elrejtve.
Ebből bármit össze tudsz rakni, és nincs szükség központi irányításra.
A központosítás sem oldja meg azt, ha én fejből tudom valakinek a számát, és azt egy számára ismeretlen személy telefonjáról próbálom elérni. -
elkaptak? xD -
Nem hiába írtam, hogy legyen központosított...
Persze, hogy nem közösségi hálózat, de fácsén nem is tudsz telefonálni, viszont jól testre lehet szabni a jogokat. -
Ha pedig elveszti a telefonját, és egy másikról próbál felhívni, hogy valami baj van, akkor ciki.
A telefonálás nem közösségi hálózat, hogy csak az hívhat fel, akit visszajelölsz -arra ott van a fácse. -
Engem hívott automata is már reklámmal :) (igaz, az politikai kampány időszakban volt, és azt hazudta magáról, hogy ő XY, pedig nem is ő volt, hanem egy hangfelvétel, mert hiába köszöntem neki vissza :D ) -
kéne egy partnerlista telefonra, hogy csak az tudna felhívni, akit te visszaigazolsz, mint ismerős. (persze ezt központilag, nem csak úgy telefonba beépítve, bár ez már most is megoldható :D) meg ugyanúgy központi dologgal megoldani, hogy ha elkéred valakitől a telefont akkor megadnál egy jelszót, vagy kódot és a te telefonszámodról hívná, akit fel akarsz hívni. -
Az oldalsávos reklám nem zavar - de sokaknak ott van a telefonszáma is, és az óceán túlpartján van is már lehetőség arra, hogy azon keresztül is reklámozzanak. (főleg Androidos telefonoknál, ami állandóan kapcsolódik a Google szerverekhez, és mondjuk még azt is lejelentheti, hogy merre jársz éppen - erre alapoznak pl. az Apple-ék is az iAds-al)
És nem azt írtam, hogy az a gonosz, akit zaklatnak, hanem hogy sokaknak nem jut el az agyáig az a lehetőség, hogy egy levéllel megszabaduljanak ezektől a megkeresésektől, hanem örömet okoz nekik, ha végre leüvölthetik valakinek a fejét következmények nélkül (mert a főnökét nem lehet, otthon az asszonyét nem merik...) - és erre pont jó az ilyen telefonos droidka. Neki meg van egy jó napja, végre leüvöltötte valakinek a fejét.
A hulibuli kft. pénzt fizetett a telefonvonaladat kezelő társaságnak a telefonszámodért (kivéve, ha benne volt a telefonkönyvben, akkor begépelte), majd pénzt fizet a telefonka kft.-nek azért, hogy valahogy eljuttassa számodra a szolgáltatását. Te pedig azért fizetsz X forintot és nem 2X forintot a telefonszámládért, mert a szerződésnek része az is, hogy ilyen célokra eladhatják a telefonszámos adatbázisukat. Ez benne van a szerződési feltételekben, te aláírtad, ők eladták a számot, te pedig nem tiltottad le a hulibuli kft-nél azt, hogy megkeressenek. -
Ki hitte volna. Mindig az marad ki, ami a nyomorult állapolgárnak lenne fontos és azok maradnak bent, ami a tudjukkiknek fontos, hogy jól menjen a biznic. Érteménám. :D Magam is fejlesztek és üzemeltetek IVR rendszereket vagy 10 éve (meg SMS bankosat is). Igaz, zaklatósat SOHA. -
Ők nem vehetnek ki az adatbázisból (olyan gomb nincs a kezelőfelületen, hogy "az adatbázisból törlését kérte"), a hívást pedig csak akkor hallgatja konkrétan vissza a megrendelő, ha más irányból panasz van valakire, egyébként csak találomra hallgatnak bele, hogy rendben folyt-e a kampány.
Abban igazad van, hogy kellene lehetőség arra (és tényleg ez lenne a korrekt, elvárható magatartás), hogy ilyen módon is le lehessen iratkozni, de jelenleg ez szerintem nem igazán működik, így marad a levél. Amúgy a telefonos szerződést pont EU hatásra alakították olyanra, mint most - előtte úgy működött, hogy ha átbeszéltetek mindent, akkor még volt egy kör, amikor egy ügyintéző személyesen megkeresett, vagy neked kellett bemászkálni a céghez, hogy az előzőleg részletesen megbeszélt szerződési feltételek életbe lépjenek. Most már a rögzített beszélgetés kötelező erejű mindkét fél részére - de az adatbázisból törlés ezek szerint kimaradt a dologból. -
Napl. a gúgli efféle ügyeskedései is szemet szúrtak már sok embernek. DE amíg egy oldalsávban terpeszkedő gagyi relklám nem hív fel a telefonomon, azt még talán kibírom, nem törődöm vele. Nem ébreszt fel, nem tart fel, nem rabolja az időmet, ámbár a sávszélfalása felháborít, mert azt én fizetem.
Csakhogy én a gúgli szolgáltatását veszem igénybe, nem fizetek érte, cserébe ő a pofámba tolja a reklámjait. Kibírom.
A telefonvonalamért fizetek, erre egy hulibuli kft. egy másikat megbíz, hogy tolja nekem a rteklámját. Valami itt nem stimmel?! Majd ha a hulibuli kft. már tol nekem valami szolgáltatást amit ÉN kértem előre, akkor talán, vagy ha fizet nekem.
Ne keverjük a fazont a szezonnal. -
Bakker, eszemfaszom megáll?!!? Most nehogymá azt akard beálítani, hogy AZ a geci, AKIT zaklatnak!!??! Beszarok! Ember! Gondolkoggyunk már el egy kicsinység?!?!? Remélem nem beszélsz komolyan, csak elgurult a mai dzsingyógyszeresüveg! :D -
Na neki semmmi köze a megbízóhoz (ami nem igaz, mert szerződéses kapcsolatban áll vele), nekem meg semmi közöm őhozzá, mert én meg nem állok szerződéses kapcsolatban a zaklatóval. Akkor miért nem elég, ha én a telefonomba, mikor zaklat, azt mondom, hogy soha többet ne zaklassanak és vegyenek ki az adatbázisból?! A hívást rögzítik, minden hivatalos (szerintük, akár a szaros akármilyüket is megvehetném így, az hivatalos megrendelésnek minősülne), azzal kéne kezdenie, hogy felajánlja, hogy törölnek az adatbázisból és soha többet senki sem fog zaklatni, VAGY meghallgathatom az ajánlatukat. EZ a korrekt üzleti magatartás és még ezt is csak szódával...
Mind1, szerencsére nálam fontosabb pozícióba lévő emberek is felismerték a jelenlegi gyakorlatban rejlő elvi hibákat az EU-ban és egyre több intézkedés van ezek ellen az ügyeskedő, kiskapukat kereső bűnözők ellen (pl. az SMS játékok és spam ellen)! Örömömre szolgál mindez. Remélem tönkre is mennek mind azután... -
Különbség ebből a szempontból nincs - sokan azért csinálják, mert épp erre van lehetőségük, és kell a pénz. Mások azért, mert még jól is csinálják, és nem rokkannak bele agyilag, hogy így kell viselkedniük.
Kereslet pedig van rá - ha nem lenne semmilyen hatása, és nem érné meg, akkor nem csinálná senki. De működik, még ha te (és sokan mások) idegrohamot is kaptok tőlük.
És persze mindig egyszerűbb anyázni és gyűlölködni (akár a telefonálókkal), mint 2 perc alatt begépelni egy letiltó (unsubscribe) levelet, és elküldeni annak a cégnek, amelyiknek a nevében hívogatnak. Nem, ennél sokkal kényelmesebb várni havonta a hívást, és mindig leüvölteni annak a fejét, aki felhívott - legalább kevesebb kávé kell arra a napra :) -
igen
igen -
Nagyjából ugyanezt teszi a Google a személyes adataiddal, ők azok alapján keresnek meg (személyre szabott) reklámokkal, amelyekért a külső cégek fizetnek. Amikor szerződsz velük (regisztrálsz, elfogadod a felhasználási feltételeket), akkor engedélyezed őket arra, hogy a szolgáltatásukért cserében használnak téged arra, hogy személyre szabott reklámokkal keresnek meg.
Annyi a különbség, hogy itt a "telefonáló" cégnek van egy rohadt nagy adatbázisa, és a megrendelő mondja azt, hogy 20000, 30-45 év közötti, holland állampolgár férfi részére szeretnék a megkeresést eljuttatni, a reklámtelefonosoknál pedig viszik a telefonáló cégnek az adatbázist is, hogy nekik kell ezt meg azt elmondani. -
nem merült fel, mert:
1) sok helyen (pl. telefonos cégeknél) szerződéskor aláírod, hogy megkereshetnek promódiós ajánlatokkal - lehet, hogy ezt nem olvastad el, de benne van a szövegben.
2) ugyanezek a cégek (és rengeteg másik, pl. arany oldalak, akármi) - ugyanígy a szerződésben engedélyezve - árusíthatják a telefonszámokat, bekerülhetnek adatbázisokba.
3) az ilyen programokba az adatbázist a megrendelő adja, nem az a cég, aki a hívásokat intézi, így a droidnak (és a telefonáló cégnek) végképp semmi köze hozzá, ők a megrendelőtől kapják a pénzt.
Ebből a rendszerből kikerülni pedig a lent ismertetett írásos töröltetési nyilatkozattal lehet, aminek törvény szerint kötelesek engedelmeskedni.
A spamek végén ott van a köteles leiratkozási lehetőség, viszont az első üzenetet is csak akkor küldhetik el, ha te valahol, valamikor ugyanúgy, mint a telefonszámodat átadtad további felhasználásra. Lehet ez telefontársaság, internetes társaság, emailszolgáltató, stb. A mailbox.hu például régen hírhedt volt arról, hogy rengeteg helyre eladta a regisztráltak nevét, telefonszámát, működő emailcímét. Pedig benne volt a felhasználási feltételekben a személyes adatok kezelésénél, hogy te a regisztrációval felhatalmazod őket erre.
Tehát ELEVE nem zaklathat, ha te ezt nem engedélyezted bármilyen szerződés során bárhol, hiszen akkor nem kerül be az adatbázisába. Ha viszont bekerült, akkor addig zaklathat, amíg te fel nem szólítod a törlésre - és nem azt, aki téged hívogat, mert neki általában semmi köze a megbízóhoz. -
Jól mondod. Ezért is tart ez a világ ott, ahol. MERT őt nem érdekli kinek mit árt vele, neki ezt mondták és kész. Gratulálok. Pénzért adjuk el a lelkünket is.
Pont mint a biztosítási és egyéb alja ügynökök, akik bármilyen faszságra képesek rávenni az embereket, aztán egy pár hónap múlva kiszállnak és továbbiakban nekik ahhoz már semmi közük, ők mossák kezeiket, ez csak egy meló volt, most mást melóznak máshol (lehet még rosszabbat). Na, ugye a politikusaink is ezt mondják, az már nem tetszik senkinek ugyebár?!?! Hol a különbség?! Hmmm?! -
Nem, ne hívjon senki rejtett számról.
Nem, mert akiket ismerek, azoknak a száma benne van a telefonomban.
Barátnőm mindig arról hív,de csak akkor szoktam felvenni,ha tudom hogy ő hív. -
Blum #80815 Rejtett:
Ha többször próbálkozik,felveszem.
Ismeretlen:
Igen,kíváncsi vagyok ki az. -
Naaagyon rossz irányba gondolkodás ez. Miért NEKEM kéne tevőlegesen fellépnem az engem zaklatókkal szemben. A zaklatás ténye addigra MÁR felmerült ugye. Az idő pénz, ha csak a kisujjamat is meg kell mozdítanom ahhoz, hogy megakadályozzam őket abban, hogy zaklassannak, akkor máris nekem ez költséget jelent, amit FIZESSEN KI NEKEM BUSÁSAN A GECVAJA, ő ugyanis egy cég aki ebből él és nyereséget realizál!
Ez a helyes gondolkodás. Esetleg kössék fel alanyi jogon őket, nekem az is megfelel.
Mostanság a spam mail-ek jó részének végén is ott van, hogy ha írok nekik, meg blablabla, akkor nem zaklatnak tovább, ha "kérem"?!?! ÉN NEM "KÉREK" SEMMIT EGY VADIDEGEN ZAKLATÓTÓL. Miért is tenném?! Mi érdekem fűződik ehhez?! ELEVE ne zaklathasson, semmilyen körülmények között! Érted amire célzok?! -
nem veszem fel őket,
jobb telefonokban van olyan hogy xy szám automatikus elutasitása, nekem is be van állitva az ismeretlen hivásra, ajánlom mindenkinek -
Ő meg ugyanígy leszarja, hogy téged zavar - ez a munkája, ezért kapja a pénzét, neki nem lesz baja attól, hogy végigmegy a scripten és téged az idegroham kerülget. Attól van baja, ha nem tartja magát a sablonhoz. Aki bírja ezt, az ott marad és csinálja sokáig, aki nem bírja, az 1-2 hónap után kiszáll belőle.
Egyébként hívás közben tanul, keresztrejtvényt fejt, olvas, stb. Nem fog azon rágódni, hogy neked ez most rossz, vagy idegesít, másnak meg esetleg pont jót is tesz (mondjuk lefelezi a céges telefonszámláját, amire egyedül nem jött volna rá XY ügyvezető, mert eszébe sem jut megnézni a lehetőségeket). Annyira mindegy, hogy a hívott mit csinál. Maradjon vonalban, és hagyja, hogy a script végigfusson. -
Ha azt mondaná neked, hogy nem tudja honnan van meg a szám, mert ezt dobta neki a gép, akkor neked jobb lenne?
Őt ezért is megbüntetik.
Egy kötelezettségük van, ha te írásban megtiltod a téged hívó céget (mármint a megbízót, aki a kampányt csináltatja a telefonálgatós csoporttal), hogy téged bármilyen dologgal felkeressen, akkor onnantól komolyan büntethetik őket, ha kiderül, hogy a konkrét tiltás ellenére is felhívtak. Nekünk a Reader's Digestnél működött, heti rendszerességgel küldték a "már most nyertél" borítékokat, küldtünk egy ilyen levelet tértivevénnyel, azóta semmi.
Ha törvényt sértenek, mehet a bejelentés az NMHH irányába (ha jól rémlik ez is hozzájuk került). -
Azé van egy két rutinos ürge/nő, akinek naaagyon megy ez. Van hozzá érzéke. Csak ne rajtam gyakoroljon.
Én is tudom, hogy megy ez belülről, mert barátom pl. telesopnál belülről is megtapasztalta a dolgot (mint infós) pár év alatt.
Értem én, csak LESZAROM. Én vagyok az áldozat, nehogymá én sajnáljam szegínkét, hogy ő mennyit kap majd fizuba miattam?!?! Keressen rendes melót, ahol nem kell ártatlan, gyanútlan embereket zaklatni. -
A legtöbbször amúgy nem profi szélhámosok - olyan dolgozók, akik előtt ott van egy számítógép egy scripttel ami tárcsáz, és folyamatosan írja neki (majdnem szó szerint), hogy mit kell mondania. Amit mond, azt mindig rögzítik, és visszahallgatják - ha nem ragaszkodik a scripthez (az szinte mindegy, hogy mit mond neki a vonal túlsó végén a hívott, vagy hogy nekiállt kötözködni), akkor kap egy olyan levonást a béréből, ami pár napi munkája.
Emellett a fizetést amúgy is azért kapja, hogy mennyi időt tölt vonalban, így neki is érdeke a scripten belül a lehető legtovább eljutni, annál hasznosabb az ott töltött ideje. Tehát ha az van a szövegben, hogy neki XY-nak kell elmondania, amit el kell mondania, akkor nem mondhatja el annak, aki felvette a telefont - mert lendületből kapja a büntit.
A profik inkább azok, akik összerakják a scripteket, a dolgozók "csak" droidok, akik próbálnak egy kis pénzt keresni. -
Nekünk még nem titkos a számunk, de pl. anyám főnökének igen és képesek azt is megszerezni és azon zaklatni őt. Mikor pedig rájuk kérdez, hogy pontosan honnan/hogyan szerezték meg ezt az amúgy TITKOS számot, akkor meg hazudoznak össze-vissza (sőt amíg nem mondja, hogy titkos, addig szemrebbenés nékül azt hazudják, hogy benne van a telefonkönyvben :D). Bűnözők ezek a javából. Kultúráltabb országokban már keményen büntetik a kéretlen hívogatókat. Halál rájuk! -
Legjobb az, hogy ravaszak mostanság, mert úgy mutatkoznak be, mintha tök hivatalsoan keresnének fontos ügyben, de AZT nem mondják meg felszólításra sem, hogy konkrétan mi az az ügy. "Milyen ügyből kifolyólag keresi xy-t?" és elkezd mismásolni. Ilyenkor le kell tenni. Azt a tévképzetet akarják kelteni, hogy melóügyben hívnak, esetleg hivatalos szervtől fontos, halszthatatlan ügyben és képesek ezt végig is játszani, újra visszahívni a megbeszélt időpontban, más számot kérni stb., halál komolyra véve a figurát. Profi szélhámosok ezek már. Néha elismerésre méltó az igyekezetük és a felkészültségük a megtévesztésben és mellébeszélésben, de attól még kívánom a halálukat! :D
Kb. mint a gerilla marketing, na azokat is szívből gyűlölöm. -
Mekkora egy vértapasztalatlan egy emberke vagy te?! Az ne zavarjon, hogy ezeket külön képzéseken arra oktatják, hogy piócaként levakarhatatlanok legyenek és akkor is ledarálják a mondanivalójuk nagy részét, ha amúgy te arra készülsz, hogy nagyokosan majd nemet mondasz. Percekre képesek feltartani az embert, ha meg lebaszod, ÚJRAHÍVNAK (néha más számon), mitöbb, HA meg elküldöd az anyjába, megsértődik.
Lopják az idődet és basztatják az idegeidet, ennyi épp elég. Ami még rosszabb, hogy fogják közben a vonaladat. Ezeket nem zavarja, hogy éppen aludtál, vezetnél, dugnál, fagyiznál, kutyáznál, vagy filmet néznél, esetleg melóznál, neki az a feladata, hogy tőled bármi áron információt csikarjon ki és rávegyen valamire, amiért fizetik. -
Nem azért veszem fel, mert kíváncsi vagyok, hanem mert valószínű nem véletlenül hív -.-" -
Érted engem ne buzeráljon senki semmivel. Ha vásárolni szeretnék valamit, majd elmegyek egy olyan helyre, ahol lehet. Kutyasétáltatás vagy bowling meccs közben nem kívánok semmiféle marketinges köcsöggel tárgyalni.
Konfliktust meg kell kezelnem eleget melóban, így a szabadidőmben nem tartok rá igényt ^^ -
biztos segítettek, magadtól erre nem jöhettél rá!!!!!!448 -
életed: nincs
-
nevettem -
és nemet mondani fáj? a normális konfliktuskezelés helyett konfliktuskerülő magatartást tanusítani szerintem mélyebb problémákra utal. -
felvenném, de nem azért, mert kíváncsi vagyok rá, hanem mert észreveszem, hogy csörgetnek (kb mindig némítva van a telefonom)
évente max egyszer-kétszer van olyan, hogy fogalmam sincs, hogy ki hív, a maradék 20 az anyám, vagy egyik ismerős az egyetemről, aki nem tudja, hogy melyik teremben lesz az óra -
Nincs otthonim. Ennek megvan az az előnye, hogy ha nyugit akarok csak kikapcsolom a mobilom. :)