127612
  • immovable
  • Sir Quno Jedi
    Azé beállít egy zsidócigánynégerdrogosgangsztával, beszarnál! :D
  • OrioN the S
    :S ez kemény azért... nem értem a szülőket. Főleg így, hogy ismerlek valamennyire és tudom, hogy jó ember vagy. Inkább örülni kéne nekik, hogy nem valami "diszkóbalesettel" jött össze, hanem egy rendes emberrel.
  • clio1616v
    vagy ha fajgyűlölő és bunkó, paraszt...
  • immovable
    Ekkora kontroll teljesen felesleges s káros. Szerintem.
  • clio1616v
    sajnos nagyon kevés az önálló nő, nekik nincs őnálló döntésük sem mert függnek valakitől...

a te esetedben a szülőktől függ... titokban kell tartani vele a kapcsolatot, amíg nem tud függetlenedni tőlük
  • Unreal1942
    Nem. Tanácsot adhat, de bele szólni nem szabad. Nyilván vannak extrém esetek. Pl. egy nyilvánvalóan drogos, vagy bűnöző emberről van szó. Akkor elfogadható a tiltás.
    Egyéb más pl. nem való hozzád, vagy ez zsidó, nem zsidó, cigány, néger stb. Nem tilthat. Vagyis tilthat, de beláthatatlan következményeket hoz magával.
  • Sir Quno Jedi
    Mondjuk nem akarlak semmiképpen megbántani, de ha elmúltál szépen 30 és nem tudnál finanszírozni egy saját otthont magatok számára (akár ideiglenesen), az már eleve gázosnak tűnhet a szülők szemében (és az is). Persze nyilván van rá jó okod, vagy magyarázatod, de ez a szülőt nem érdekli.
  • immovable
    Szigorúan a kérdésre a válaszom. Üres szavazat. Is-is.

Magát a kapcsolatot nem tilthatom neki, legalább is nincs értelme, mert úgyis csak az ellenkezőjét érném el, de azt megtilthatom, hogy pl. felhozza a csajt/csávót ha nekem nem tetszik, mivel ha még otthon lakik akkor nem felnőtt. Majd ha önálló életet él, eltartja magát s nem anyuci főz s mossa a "szaros" gatyáját, akkor majd dönthet teljesen a saját sorsáról. Addig míg nálam lakik elfogadja az én szabályaimat, amit persze ő is alakíthat. Részben. De a végső szó az enyém. Itt persze szélsőségekről van szó. Ha pl. lumpen a gyerek, vagy narkós, cigány, stb. akkor nincs kompromisszum.

Így kb. ennyi hirtelenjében. Am valószínűbb, hogy megbeszélnénk s igyekeznénk megkeresni a mindkettőnk számára megfelelő megoldást.
  • Dzsini
    Ilyen nevelést kaptak a szülei - ma már errefele kevésbé szokás, de ha régimódiak, akkor sajnos előfordul.

Mennyire városi családról van szó, ha nem titok és tudod?

Plusz ha ő a legkisebb/egyetlen gyerek, akkor a szülők még nehezebben hiszik el, hogy a "szemük fénye" felnőtt már, és bár még anyagilag függ tőlük mégis független, önálló személy. Félnek elengedni, mert egyedül maradnának (ilyet láttam én is közvetlen közelről).
  • Sir Quno Jedi
    Nem ismerünk és nem tudjuk a hátteret sem megítélni látatlanban, így nem lehet eldönteni, hogy a szülők miért is döntöttek így és hogy jogos-e.

Meglehet a helyükben magam lőnélek seggbe sóspuskával, de az is lehet, hogy keblemre ölelnélek, hogy FIAM! Ez a körülményektől függ...
  • Molnibalage
    Röhej.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy megfordítanám. Az a gyenge jellem, aki ingyenélő, lusta here és követelődzik. Akinek van normális értékrendje, az tudja, hogy MIDNENÉRT meg kell dolgozni/küzdeni és igyexik nem elkúrni azt amiért mások megdolgoztak. Ha nem tanítod meg küzdeni saját magáért MAGÁTÓL, akkor úgyis eltapossák az életben, amint kikerül a védőpajzsod alól...
  • tigerbácsi
    a kérdést én tettem fel! remélem nem gond hogy ezt elárultam.
    23 éves lányról van szó. ki sajnos munkanélküli, de keresi a munkát. a szülők tőlem tiltották el. a szülőnek egy forintjába nem került az hogy velem volt. sajnos mostanság nem úgy állok anyagilag hogy el tudnék Vele költözni külön. szóval csak munka után találkoztunk, meg 7wégénként. mégis el lett tőlem tiltva. ellenőrzik a telóját, az emiljét, s a postáját, ugyanúgy a skype-át is. a közösségi oldalakon sem tarthatjuk a kapcsolatot mert az is csekkolva van. az egész számítógépe.
  • Sir Quno Jedi
    Ezért mondtam, hogy megelőzni kell a dolgokat. Ha jól nevelted a gyereket, van rá esély, hogy nem merül fel efféle probléma ELEVE! Értékrend ugye.
  • Sir Quno Jedi
    Ha jóféle, rendes, udvarias, tanult, művelt, pénzes tag és nem lógós, ingyenélő, lázadó ganéj, akkor meglátom! Ha pozitív hatással van a fiamra/lányomra, akkor akár be is fogadjuk "ideiglenesen" a családba. Majd én eldöntöm alkalmas-e rá. My World! My Rules! :D
  • Sir Quno Jedi
    Elköltözik, akkor nyert ügy! Végre talpraállt magától! :D
  • QuippeR
    a Kúnó-féle megoldás gyenge jellemeknél még működhet is, csak makacsabb egyedek esetén ne tessék csodálkozni, ha a "gyermek" inkább úgy dönt, hogy akkor holnap elköltözik, és többet nem keresi a szülők társaságát.
  • kifli
    Amúgy valóban érdekes, hogy nincs olyan opció hogy lányod van :D

Amúgy ha rendes nevelést kap a gyerek, nem fog majd 20 évesen olyan párt választani, akivel 2 éven belül 6 gyerekük lesz, és ezeket neked kell eltartani.

Én ha lesz gyerekem, nem fogok ígyekszem majd úgy nevelni, hogy ne kelljen beleszólni, hogy kivel mit csinál.

Amúgy nem szólok bele, mert nincs jogom hozzá, max tanácsot adok neki...
  • Dzsini
    Egy ismerős mondta egyszer: "ha lányom lesz, a hozzám hasonlókat vasalt csizmával fogom elrugdosni a közeléből"
  • 89
    Szóval ha átjönne az egyetemista fiad/lányod barátnője/barátja és együtt lennének napközben a gyereked szobájában és veletek enne a közös étkezéseken az még normális vagy Taigetosz pozitív? :D:D
  • clio1616v
    Főleg amikor majd azt se tudja a jedi lovag, hogy ki keféli a lányát...
  • clio1616v
    Igen, mert ha nem tetszik, hogy a gyermekük, milyen kapcsolatba fekteti be a pénzüket, akkor megvonhatják a folyósítást.

Majd, ha önálló lesz a gyerekük azt csinál amit akar, akkor már csak max tanácsokkal láthatják el.
  • Dzsini
    És ha lányod lesz? :D

Egészen mókásak tudnak lenni a "megvédemazénkicsilányom" apukák reakciói is... (például simán elfeledkeznek a saját fiatalkorukról)
  • 89
    Nem, mert nem...ha viszont rosszul választott és teljesen meghülyülne a kölyök, kiraknám az utcára, hogy akkor hajrá
  • Sir Quno Jedi
    Igen. Nehogymá a retkes ingyenélő hülyegyerekem mellé a tetves "párját" és leendő pereputtyát is eltartsam! SŐT majd szül a ribanc neki 3-10 gyereket, azokat is én tartsam majd el?!?! Lópikulát! Először próbáljon meg felnőni és saját lábára állni a szerencsétlen balfasz. Ámbár ha ilyen hülye gyerekem lenne, magam fojtanám a patakba, szal. a kérdés is nonszensz! Tajgetosz javallott! :D

Ha nem komoly, csak dugnak, meg eljár otthonról és nem nekem kerül pénzbe (ámbár az eljárásra tuti tőlem kunyerálna pízt, ilyenek ezek a mai fiatalok), akkor oké, de ez cájenfingsöny. Én meg nem azért dolgozok véresverejtékkel, hogy a kis gecvaj eldrogozza egy csutkára tömött dizsiben. Majd ha a saját keresetét kell elinni, háromszor is meggondolja!
  • Dzsini
    Városban nem, mert már nem olyan kultúrában élünk - és a tiltás vagy parancsolás főleg csak lázadást hoz magával.

Más kérdés, ha normálisan leülnek és megbeszélik a dolgot, akkor belátás útján meg lehet győzni esetleg a másikat (akár így, akár úgy).
  • Molnibalage
    Nem nagyon. Viszont minden esetleg negatív követezményért a vársárlót terheli a felelősség. :)
  • Szavazó roBOT
    Csak őszintén: a tényleges munkateljesítményedért kapott fizetés kevesebb mint kellene? ==>> A szülő dönthet-e nagykorú gyermeke párkapcsolatáról?
  • szjuca
    Igen, dolgozok, mint állat, hetente többször helyettesítek is. Nullájé. :-/
  • Fbn Lx
    szervkereskedő vagy
  • kifli
    hívd aminek akarod!
  • Pepsi Twist
    most lebuktam? XD
  • kifli
    téged futtatnak? :P :O
  • Pepsi Twist
    ennél sokkal jobb :D