127612
-
Hát, ha hiszel a sorsban, akkor igen - de a sorsod lehet elfogadni és küzdeni is ellene - tegyük fel az a sorsotok, hogy ne legyetek együtt - te küzdesz ellene ahelyett, hogy elfogadnád. Tegyük fel, hogy az a sorsotok, hogy együtt legyetek - ők küzdenek ellene ahelyett, hogy elfogadnák. Melyikőtöknek van igaza? Vagy nincs sors, és csak döntések vannak?
Nincs baj az önzőséggel, az hajtja előre a világot (természetes, hogy te is a saját boldogságodat előbbrevalónak tartod, mint másokét - az altruizmus egy szinten túl ugyanúgy betegség), de nem kell csodálkozni azon, hogy ez az érzés másban is megvan, az érdekek pedig alkalmanként ellentétbe kerülnek. -
Nem lehet, hogy tévedésben élsz... :DDD -
Én képtelen vagyok visszaemlékezni arra, hogy hogyan faragtak belőlem tisztes embert a szüleim. Szeritnem jó nevelést kaptam, de nem tudom, hogy hogyan és mikor. :) -
jaja ezzel egyetértek! adjon tanácsot a szülő. mondja el a véleményét, de fogadja el az is ha a gyermeke választott valakit. s éljenek boldogan! mégha akit választott nem is annyira szimpi, akkor is támogatnám akár anyagilag is a kapcsolatukat! hiszen ebben a világben csak a boldogság ami éltetheti az embert! s ha netán nem jön össze akkor visszajön. a kapu számára mindig nyitva áll! -
technikai használatban igen is modernek az tény! bár azért itt is hagy kivetnivalót. de ez más tészta.
megértem én hogy nehéz elengedni, de végülis ez a sors nem? másrészt meg nem elrabolni akarom, magamhoz láncolni, hanem csak együtt lenni Vele. majd házasság, gyermek. persze támogatnám azt is hogy hazalátogasson/unk. ha igénylik a szülők. én épp olyan családbéki vagyok, aki nem szereti a családon belüli feszültséget, de Érte én még ezt is vállalnám! szeretem! -
Hát, ezt előre sose lehet tudni - attól is függ, hogy milyen örökséget hoz a szüleitől, attól is függ, hogy milyen környezete lesz, mikor a gyermekei felnőnek, attól is függ, hogy hány éves lesz akkoriban... fiatal(abb) korában mindenki eldönti, hogy ő nem követi el a szülei hibáit, és sokkal jobb, szeretőbb, akármilyenebb lesz, aztán csak vannak manapság is "rossz" szülők - akik talán észre sem veszik, hogy ugyanolyanok lettek, mint a saját szülei voltak. -
Ha nekem lenne "énpiciegyetlen lányom", akkor nem fogolyként kezelném, hanem "leszarnám", hogy csóró legény tetszik neki. Nem az ő boldogsága a fontos? Sok szerencsét kívánnék neki, oszt menjen. Döntös a saját életéről. Mindenki úgy bassza el az életét, ahogy akarja...
(És persze utána mondogathathám, hogy én előre megmondtam...) -
majd belátja a lány, hogy bizony neki meg kell pattanni onnan, ha egyáltalán boldog akar még lenni (időben). ki tudja mit akarnak a szülei, meg kit fognak ráerőszakolni a lányukra ha marad. gondolom nem 40-45-50 évesen akar majd talpra állni, mikor már nem lesznek szülők. nem lehetetlen változtatni már most, sőt már egy ember van is, akire támaszkodhat.
Szerintem onnantól, hogy valaki elmúlt 18 éves, azt csinál, amit akar, szülőnek nem lehet beleszólása, hogy hova megy, meg kivel, abba viszont igen, hogy a szülői házba kit hív fel. -
xxxpaulxxx #81750 Nekem nagymamám csinálja ezt a "HOLVAAAAGY???:O" telefonálósdit... ami idegesítő ugyan, viszont érthető, mert tesómmal csak mi maradtunk neki:) -
xxxpaulxxx #81749 Nem, mert az ilyen próbálkozások általában úgy sem érnek semmit...
Nálunk is próbálkoztak, de mégis együtt vagyunk több, mint 44 hónapja:D -
Itt sokkal inkább ragaszkodásról és az "énpiciegyetlenlányom" szindrómáról van szó - ha ilyen dolgokat el tudnak követni, mint amit írtál (monitorjel megosztása, figyeltetés, mobil, stb. ellenőrzése), akkor egészen modernnek tűnnek.
Nehezen fogják elviselni azt a pillanatot, amikor rádöbbennek, hogy a kislányuk már nagylány, és van önálló gondolkodása. Huszonpár éves ismerősöm hasonló szindrómás szülők alatt él, minden nap este - ha kimozdult - kapja 10 körül a telefont, hogy "mikorjösszhaza holvagy", stb. (sokkal jobb a helyzete, mert ettől a póráztól eltekintve hagyják, hogy magának szervezze az életét). Egyetlen vagy utolsó gyereket piszok nehezen engednek el a szülők, mert akkor egymásra maradnak - ami akár 30 éve nem fordult elő. Elég félelmetes kilátás az öregedő szülők számára, ha még nincs unoka, akit lehet odahordani. -
nem biztos hogy hülyéknek nevezném! csak nagyon maradiak. s más világban nőttek fel! s nem akarják, hogy a lányuk másé legyen. akármelyik pasit is vesszük mindnél ez volt! mármint a tiltás. hogy ezt nem veszi, vagy nem akarja észrevenni a Lány az más kérdés. ám az tény hogy elítélem ez miatt őket. -
szóval ez a topic (mi kellene az SG-nek, ha megint elbénáznám a linkelést) -
amíg a szülőtől függ persze. meg ha abból indulunk ki hogy sok esetben tényleg csak jót akar a cseperedő lánykának (ezis milyen fura, engem apám mindig bíztatott a kandúrkodásra, tesómékat meg a tűztől is óvja)
nekem a volt barátnőm és a szülei között kimaradt 1 generáció (most lett nyugdíjas az apuka pl.), és ővolt a kicsi lányuk aki még nem röppent el a családi fészekből... szóval elég nehéz volt kijönnöm velük...
de megszerettek idővel. én a szüleim neveléséből indulok ki és úgy is bánok másokkal, akármennyire ellenszenves is voltam az apának ő ezt belátta hogy csak jót akarok a lányának is. ennyi
másfelől, olyat is ismerek lány aki kiderült hogy "félcigóval" jár pár hónapja...
a szülők aztmondták hogy vagy a barátja vagy ők. a lány fogta és elkezdett csomagolni, azóta együtt vannak évek óta.
szóval nehéz dolgok ezek. tigerbá esete pedig elég extrém, és látszik hogy ott a szülők teljesen hülyék. -
ez a topic, 3675-ös hozzászólástól visszafele (alulra azt írd be) -
Megdugta a helyi góré lányát s vállalta a gyereket/párkapcsolatot. 
-
Amúgy azt a vörös csillagot hogyan érdemelted ki, mert nem láttam még másnál. -
Ja, lakásszerte (izé, fórumszerte) :) Mint az országszerte világhírű sztárok. -
én ismert senki vagyok! :D -
Ebben is van valami, köszönöm.
SQJ: ha egyszer az vagy itt a legtöbbünk számára - egy nicknév, egy stílus, de semmi több - ahogy én sem, és mások sem. Ismerek személyesen a fórumról tíznél kevesebb embert, a többiek számára ismeretlen senki vagyok, még ha évek óta beszélgetünk is itt. Ha valaki meg most jár először a fórumon, és először látja a szövegemet, még a régebbiek alapján sem tud ítélni arról, hogy amit leírok azt hogy értelmezze. -
"ismeretlen senki" 

-
tudod a szív és az ész nem mindig vannak 1 hullámhosszon. sajnos. s emberre válogatja melyik javára dönt! -
gabesz012 #81736 Nem, mert nincs joga hozzá. -
Mert sokszor jobban hiszünk egy kívülálló szavának, aki nincs befolyásolva felénk. Nem érdeke hazudni, vagy azt mondani amit hallani szeretnénk vagy épp nem szeretnénk. Főleg, hogy a téma nem az ő sztorija, de mégis rámutat. -
Reálisan, semmi esély sincs rá, de a remény hal meg utoljára. -
Ha már többen mondták neki (ismerősök is), és nem hitte el / nem döbbent rá / másképp gondolja, akkor miből gondolod, hogy egy ilyen ismeretlen senki beírására hallgatna, vagy bármit változtatna a belátásán? -
#81728: Nem volt neki fiúja sos, aztán jött ez a %#&@&@ és elhitte, hogy élete szerelme a többi már történelem, ahogy mondani szokás.
#81729: Talán kicsit észrevenné magát, mert még most sem igen fogja fel, hogy ezt bizony ő b..ta el.
#81730: Nem. -
ez nem is rossz ötlet! :-) -
jó nő? -
És most, ha elolvas egy ilyet, jobb lesz az élete varázsütésre? -
Hogyan lehet ekkora hibát elkövetni...? -
30 éves; 2 gyerek egy utolsó senkiházitól, aki felszívódott, gyerektartást se fizet; állása nincs, normális állása sose volt; velünk lakik; egy ideig lopta a pénzem, amit azóta se adott vissza... Soroljam még? -
Mert? -
Vegyetek két ilyet: Link :D -
Nabasszus, ilyenkor bánom, hogy a nővérem nem jár SG-re! -
ez nekem is eszembe jutott végső kétségbeesésemben. csak a bibi az hogy Ő nem tudja átállítani a monitorozást egy másik képernyőre (meghosszabbított képernyőn) -
igen sajnos ez van! csak félek elhidegül tőlem, telebeszélik a fejét. azthiszem az a legjobb ha beletörődök a sorsomba s továbbállok. új város, netán új ország. -
Tudom. :)
http://lemil.blog.hu/2010/03/29/a_haboruk_galambjai -
nem -
:)
a galamb csak "haza" tud találni, tehát mindkét oldalon kell lennie egy nevelőhelynek, majd az üzenetek küldése előtt kicserélni a galambokat, az üzenetekkel elengedni azokat, hogy visszatérjenek az otthonukba - ezután bezárva újra kiszállítani az indítóhelyre