127612
  • HöfEE
    Nem kisebb probléma, viszont egy katasztrófa esetén adott, hogy kiknek kell és miért segíteni. Senki sem fog egyesével megkérdezni minden hajléktalant, hogy te miért vagy ilyen helyzetben amiben. De ha gondolod dédelgesd még kicsit a minden ember egyenlő utópiádat, senkit sem fog zavarni maximum magadat idegesíted vele.
  • clio1616v
    kérdés az is, hogy a kérdés benned ugyanúgy értelmeződött mint bennem?

az, hogy valaki hajléktalanná vált saját hibájából, az miért kisebb társadalmi probléma, mint az amikor egy kisebb természeti katasztrófa miatt egy 400 fős faluban keletkezett önhibáján kívül 30 hajléktalan?
  • stationx
    nem érted? milyen furcsa. vagy inkább törvényszerű. :) tudtad, hogy a szociális érzékenység az intelligencia egyik pillére. te alap nélkül "állsz", ez a hozzászólásod alapján egyértelmű. ezek után, hogy várná el tőled az ember hogy felismerd a tömegesen hajléktalanná váló - pl. földrengés, árvíz - emberek miatt hirtelen felduzzadó problémahalmaz társadalmi megjelenését s következményeit. kérdéses az is a kérdés magát érted-e. :)
  • clio1616v
    kösz a jókívánságodat

remélem, hogy neked meg boldog és problémamentes életed lesz
  • Gurren
    remélem egy földrengésben összedől a házad. csak a tiéd.
  • Lacee86
    Sztem kevesebb, mint 20. Olyan 10-15 körül, de igazából nehéz megmondani. Meg nincs ez ilyen feketén-fehéren, h csak a saját hibájából, vagy nem, ennél árnyaltabb lehet a kép sok esetben.
  • Marci0115
    jogos
  • clio1616v
    100%

Csak azt nem értem, hogy az állam miért kártalanítja, kármentesíti azokat, akiknek a házát elviszi az árvíz vagy elönti az iszap... milyen jogon kapnak új házat az államtól?

Mások életük végéig fizetik az albérletet, mert nem tudnak önerőből saját házat venni, ők meg kapnak egy másikat...
  • Lacee
    20-40, szerintem mindenképp kevesebb, mint a fele.
  • immovable
    +1
  • Hegi90
    üres
    mittudomén
  • Lyukasbogrács
    minek? leírtad, mégis üressel szavaztál, úgyhogy hiába írnám le újra, döntésed úgy is megváltoztathatatlan.
  • Sir Quno Jedi
    Atomhülye kérdés megen, még az üres szavazást sem vagyok hajlandó megnyomni!? Mégis honnan a f@xból tudhatná ezt bárki?!

Az ember életútja telis-teli van döntésekkel. Bármi is történik velünk, bérmilyen igazságtalannak is tűnik elsőre belülről, szubjektíven szemlélve, általában saját magunk hibája is szerepel benne valahol mélyen, mint okozat. Karma. Ennyi. Namost a "saját hibája" egy megfoghatatlan dolog innentől.

Az a fontos inkább, hogy ki AZ, aki valójában TÉNYLEGESEN is ki akar ebből törni és megpróbálja teljes erőből, hittel, nem pedig elfogadja és él a vakvilágba, míg meg nem fagy egy padon valahol...
  • Blum
    60-80%
  • Marci0115
    akkor kérlek definiáld hogy szerinted egy hajléktalan milyen saját hibából kerülhetett utcára?
  • NEOreg3
    76.83256%-a

kiszámoltam
  • Lyukasbogrács
    gratulálok
  • Marci0115
    üres.

mi számít saját hibának? az hogy elitta a pénzt és szart a kiadásokra vagy esetleg hogy felelőtlenül vett fel hiteleket amiket egy idö után ugy sem tudott volna fizetni és a bank az utcára tette?
  • Szavazó roBOT
    Egy hét múlva Valentin-nap. Veszel valami ajándékot? ==>> Szerintetek a hajléktalanok hány százaléka került saját hibájából az utcára?
  • F1re
    vesz a faxom
  • Sir Quno Jedi
    6-szor voltatok együtt??!?
  • morcosqtya
    :DD
    Itt mindenki ennyire forever alone? :))
    Nekem van de nem veszek.
    Csak azért is másnap veszek.. vagy máskor, csak úgy.. különösebb ok nélkül.
  • jhetedikj

mikor veszed már el? :)
  • Magic Boy
    Valentin napként nyugat majmolás, de Bálint napként nagyon régi hagyománya van.

Én veszek ajándékot a menyasszonyomnak és eddig is kapott mind a 6-szor mióta együtt vagyunk.
    Bár az is igaz, hogy most nem szokványos ajándékot kap.
  • BIZ0906
    * Igen, veszek.
    * Nem veszek, de lesz meglepetés.
    * Vennék, de nincs kinek.
    * Nem vennék, nincs is kinek.
    * Szarok rá!
    * Üres szavazás / Eredmény mutatása
  • szabii98

• Borg
    Már az autódból is sejtettem hogy nig.. afro amerikai vagy :D
  • RIZLA
  • Unreal1942
  • Pepsi Twist
    Nem veszek, de lesz meglepetés

25 centis lesz a faszom, végre sikerült félbehajtani
  • Magic Boy
    Régen Magyarországon Bálint napként ünnepelték és csak amcsi hatásra lett belőle Valentin nap.
  • Motoroj
    Attól még nem feltétlenül a „párja”, ahogy írtad.
  • Blum
    Így van. (Mondom ezt,mint Bálint :D)
  • MR ME
    Nem vennék, nincs is kinek.
  • jazzy
    Én fogadok, hogy tudod a saját névnapodat
  • clio1616v
    névnapja is van Valentin napon, ha jól tudom akkor a Bálintok ünneplik akkor a nevüket
  • Motoroj
    Miért lenne b¤z×?
  • dartonita
    Ja valszeg veszek,viragt.
  • KaBuTo666
    Leszarom, mondok egy Boldog Valentin napot és kész, örüljön hogy emlékszik ilyenre egy férfi. A saját névnapomat se tudom...

mellesleg ték.
  • clio1616v
    Bálint a párod?