127612
  • Molnibalage
    Szertintem csak lenne olyan jófegy egy bármely boltban dolgozó, hogy postán feladja utánvéttel. Az üzlepolitika ezt kívánná.
  • N1ggA
    A Nem-re szavaztam, mert tényleg semmit sem vennék meg, ami nem nyújt többet, ha fizetnék érte.
  • morcosqtya
    Igen.
    Vettem is.
    Venni is fogok.
  • Freeda Krueger
    4-5000Ft körül lenne postával együtt neki.
  • NEOreg3
    ja
  • somdav95
    Persze, ha a STEAM-es akciós dolgokat megkapnám a boltba is max 10%-al drágábban mint a steam-en, akkor megvenném, de így nem igazán van kedvem megvenni a játékokat 10-12 ezerért
  • clio1616v
    ha ingyen meg lehet szerezni sokkal kisebb időráfordítással, akkor nem
  • byzhouse
    most olvasom a pl-t - steamen megvenném akciósan a játékot,mert ott a karácsonyi akció nem 10-20%-ok, hanem 60-80 :3
  • Molnibalage
    Mennyi a postaköltség hozzátok? Csak van egy jótét lélek aki megveszi és elküldi postán...
  • Evoluti0N
    Szerbiában lakom és az itteni játékárakhoz képest a magyarországi játékárak hihetetlen olcsóak. Néha akár 3000-4000 forinttal drágább (átszámolva) egy játék megjelenéskor, mint Magyarországon. Ráadásul az áruk is lassabban csökken. Példa: Már egy ideje meg szeretném venni a Mass Effect 2-t, de forintba átszámolva még mindig 9000 forint körül van az ára, míg nálatok már ennek a töredékéért megvásárolható.
    Vettem már néhány játékot és a jövőben is fogok, de szigorúan nem premier áron. Sajnos(?) én a "játék akkor játék, ha dobozos" kategóriába tartozok, szóval a Steam akciói nem igazán érdekelnek.
  • byzhouse
    +1
  • immovable
    Amíg ingyen is be tudom szerezni, biztos nem.
  • Sir Quno Jedi
    Kettős dolog. A fizetésünk nem emberi, de a szoftverek ára sem korrekt.
  • SötétBarom
    Vásárolok is, de csak ritkán. A véleményem amúgy az, hogy a szoftverek ára emberi, a fizetésünk nem az.
  • HöfEE
    Igen nálunk olcsóbban adnák sokkal több bevételük is lenne. Tegyük fel van egy 10.000 Ft-os szoftver, 20 emberből 1 veszi meg ezért az árért. Ha kerülne 3.000 Ft-ba lehet megvenné 15, de ha csak 10 veszi meg akkor is jobban jár a gyártó/kiadó.

Ugyanakkor felvetül az a probléma ha ennyivel olcsóbb lenne nálunk, akkor külföldről is mindenki innen akarná beszerezni a cuccost. Ezt nehéz kiküszöbölni de ha tudnának csinálni egy olyan rendszert, aminél mondjuk személyigazolvány szükséges a vásárláshoz akkor megoldható lenne. Bemész a boltba meg akarod venni a 15ezres vadiúj játékot, az eladó megkérdezi kéred e a kedvezményt átadod a személyid beírja a számodat és féláron veszed meg a cuccot :D Persze,a kedvezmény csak egyszer lenne érvényes.
  • Gell97 kolega
    Igen, üdvözítő változás lenne, egyes helyeken működik is ez a modell.
  • Pepsi Twist
  • Fbn Lx
    mondjuk amit most 10ért dobálnak, azért 3ezret ki tudnék fizetni
    nagyjából ez az az arány, hogy nyugaton háromszor annyit keresnek az emberek
  • PesSim

Nem sok szoftvert használok, ami kell azt megkapom ingyen, legálisan.
  • Lyukasbogrács
    burzsuj, bár másra nem is nagyon költesz, szóval...

sose vettem programot (talán drivereket, vagy programokat, amit mondjuk a géphez adtak). szerintem ingyenes/open source programokkal is közel azonos hatást lehet elérni.
  • daeemoon
    Simán megvenném a nagyobb szoftvereket!!! A lelkiismeretem is nyugodtabb lenne :D
  • Cat 02 #82337
    Nem, legtöbb mai játék 5-10 órát leköt és ennyi. De egy korrektért biztos kiadnék annyit.
  • Molnibalage
    Hát a Gothic 3 Forsaken Gods esetén semmifékle ilyet nem ismertem. Konkrétan kibasztak a kukába azt a bughalmot. Örök foltott elytett a Gothic sorozat nevén.
  • VRSDM
    teljesen más spirituális élmény egy eredeti szoftvert futtatni, mint egy letöltött krekkelt akármit. szóval ofkorsz igen.
  • Gurren
    most is vásárolok eredeti szoftvert emberi áron.
  • Freeda Krueger
    Régebben vettem illegálisat is,de az utóbbi időben csak eredeti szoftvert vettem.
  • Molnibalage
    Mitól melózom mindent veszek, egy kivétel volt. Azért nem vettem meg, mert itthon nem lehetett kapni...
  • z99999
    adobe programokat szívesen vennék
  • MR ME
    +1
  • Lacee86
    Természetesen. Nem mondom, h mindent, de biztosan vennék eredeti cuccokat. Őszintén szólva elképesztőek ezek a szoftver árak, magyar pénztárcához viszonyítva meg pláne...
  • Simaji
    Én adnék HA nem több 10 esetleg 100 ezres nagyságrendben adnának el szoftvereket. Amit én max adnék egy akármilyen progiért az 10 ezer de ezért az árért már nagyon jó cuccnak kéne lennie...
  • HöfEE
    Az első bekezdéseddel nagyon jól megfogalmaztad mi a szitu! Ennek ellenére én szeretem a steamet, de új játékot nem fogok onnan se venni. De pl. tök olcsón akcióban 2ezer ft-ét meg tudtam anno venni a tf2-t, az eredeti játékaim 90%a steamről van. AZ a nagy igazság amit te is írtál, rohadt nagy lehúzás az egész.
  • Sir Quno Jedi
    Naná. Sőt én veszek is legális szoftvert így is szép számmal.

Ámde pont a steam esetében csak és kizárólag a különleges akcióik érik(érnék) meg, amik bezony nem a premier árú cuccokra szoktak jönni, így orbitális átbaszás az egész. Jelesül a TDU2 4-5000HUF-al drágább megjelenéskor, mint a dobozos verzió idehaza tokkal-vonóval. Ha ez nem átbaxás akkor mi?! A digitális disztribúció drágább, mint a dobozos, fizikai??!? Ne nevettessenek már?!! Tudjuk "miért" van ez és ÍGY nem lehet harcolni a warez ellen és a digit disztribért. Régen azért sírtak, hogy doboz kell, meg kézikönyv kell, meg adathordozó kell, meg szállítani kell, meg raktárazni kell, meg reklámozni kell, meg sok polcon marad, vissza kell venni, meg ott a vám, meg ezmegaz, erre mikor ezen költségek ugranak és online beszerezhető, akkor vastagon fog a "ceruzájuk", mert az 1200%-os extraprofitnál jobb érzés nekik az 2400%-os... Rohadjanak meg élve, kívánom nekik!

Másik, hogy a digit disztrib árak nem csökkenek a piac változásai szerint és idővel sem. Mikor a paicon felébe kerül már a szoftver a premierkori árának, a "gőz"ön akkor is full elfogadhatatlan premier áron tolják a pofánkba (akár a sokéves budget szarokat is)!??! WTF?!

Lám, mikor felére/harmadára meg 10%-ra leviszik az árakat akciók esetén, akkor magyságrenddel több fogy a szoftokból?! Naugye, nem jobb 10euróért eladni három millió szoftot, mint 50euróért húszezret?!?!?!? Vajon...

Szóval a "tudjukkik" miatt ez az amúgy nagyon kecsegtető jövőkép is el van jó ELŐRE k@rva. Sorry, hogy ezt kell mondjam, de ami tény az tény.
  • Zoli007
    Igen. De pl. full dobozos OS-ért nem adnék 10 000 Ft-nál többet, játékért meg mondjuk a felét max.
  • Dzsini
    Hiányolom a "most is eredeti / jogtiszta / ingyenes szoftvert használok" válaszlehetőséget - ez a mostani kérdés azt sugallja, hogy senki nem vásárol eredeti szoftvert.
  • Szavazó roBOT
    Apa vette? ==>> Őszintén: valóban vásárolnál eredeti szoftvert emberi áron?
  • Fbn Lx
    nem leszarom, hogy ki vette? nem tulajdonítok az anyagiaknak nagy jelentőséget
  • jhetedikj
    -Aki gazdag az általában felvág vele, a többiek meg irigyek rá.
    -Ha én lennék Bill Gates mindent megkapnának, ami kell nekik.
    -Elég nagy támogatás az, hogy otthon lakom de nem kell fizetnem semmit, persze nem is szoktam kérni sem, amiben másban kell takarítás, ilyesmi abban meg besegítek.
  • Pepsi Twist
    - Mert a célszemély viselkedése erre okot adhat.
    - Anyagi meglét esetén feltételekhez kötve (pl.: tanulmány) támogatnám őket.
    - Igen, szerintem ki is érdemeltem.

Apámnak dolgoztam :)
  • Lacee
    is-is
    teljes mértékben
    igen, és hasznos célra fordítottam/megérdemeltem