127612
-
átírtam mindet +36-tal kezdődőre. -
HUmanHunter #82997 06, 1-2 kivétel van -
ja, amúgy 06-al :-) -
halló -
DIESEL DOG #82994 Többnyire 06... elvétve van egy-két +36-al kezdődő is... -
+36 -
06, jó az -
F1re #82991 06 -
Telefonszámaim többsége 11 számjegyet tartalmaz. -
+36, évtizede, vagy régebben is így írtam be a telóba, összes kontaktom ilyen. -
06-tal, megszokásból. Pedig kurva sokat vagyok külföldön. (van, hogy elmegyek kutyát sétáltatni, és HOPP, osztrák hálózat
)
-
Szavazó roBOT #82987 Szerinted bekövetkezik valaha is a technológiai szingularitás? ==>> Telefonszámaim többsége... -
Hát persze kisfiam.
-
Gondolj arra, hogy ha sikeresen kipusztítanánk magunkat, akkor a következő emberi generáció talán teljesen más technológiai irányban indul el, és hasonló korukra egy teljesen más világot építenének maguk köré. Mi nem tudunk kiszakadni a mai világ korlátai közül, mert nem ismerünk mást.
Amúgy érdekesség:
-
Az emberiség egyszer elindult valamilyen primitív technológiai alappal, azóta minden erre épül rá. Kitalálták a kereket, lett belőle kocsi. Az emberiség a már meglévő tudására alapoz, azt viszi előre. Az MI és technológiai szingularitás lényege, hogy olyan alapjaiban eltérő technológiai irányt határozhat meg, amire az ember képtelen lenne rájönni, feltalálni, vagy csak szimplán értelmezni.
A különbség annyi, hogy ha leírom most a teleportáció szót, akkor érted hogy miről van szó. Technológiailag még nem tudjuk kivitelezni, de már valaki definiálta a jelentését és alapvető működési elvét. Tehát hiába nem tudjuk megvalósítani, felfogjuk ötletként hogy "ilyen még lehet". De mi van az olyan dolgokkal, ami egyszerűen eszükbe sem jutnának az embereknek? Kicsit olyan ez mint a kreativitás. Le lehetne rajzolni bármit, de kell egy mögöttes szellemiség hogy hogyan és mi legyen az. Ha egy olyan tárgyat mondok amit nem ismersz, azt nem tudod lerajzolni, mert nem tudod definiálni egyszerűen, nem tudod hogyan néz ki. Ilyen ez is, nem építhetjük meg azt, amit nem ismerünk. Ehelyett a már meglévő dolgokat visszük előre, fejlesztjük.
Egy MI-nek nem kell emberszerűnek lennie, nem kell neki emberi logika vagy ismeret. Egyszerűen intelligensnek kell lennie, aki/ami megérti a világ működését és nem rendelkezik az emberi korlátokkal. A kvantumfizikában sok megválaszolatlan feltételezés létezik, egy emberfeletti mesterséges értelem (emberi korlátok nélkül) talán olyan iramban vinné előre a fejlődést, amiről senki sem álmodott. Az emberi agyi kapacitás véges, de képesek lehetünk nálunk "okosabb" kreálmány létrehozásra.
Ennél jobban én nem tudom leírni. Nem építhetjük meg azt, aminek a létezéséről sem tudunk, és emiatt ötletként sem merül fel hogy "de jó lenne". Vannak olyan dolgok, amik felfoghatatlanok lennének, mert az emberi fantáziának is van egy határa. Ismeret nélkül pedig nincs miről gondolkodni. Kicsit olyan, mint amikor egy végtelenül buta emberrel próbálnak ironizálni. Nem veszi észre a mögöttes tartalmat, mert túl kevés információt képes feldolgozni.
-
Fbn Lx #82983 globális felmelegedés -> gratulálok, a Nap és a politikusok betrollkodtak titeket -
Hát vhogy én sem ilyeneken szoktam agyalni unalmas perceimben. :D -
a Nekem mindegy = Nem érdekel a kérdéssel nem? :D -
emberekkel foglalkozom, nekem ugy tunik mar boven meghaladta az emberek felfogokepessegeit jopar dolog... -
clio1616v #82979 egy hozzád hasonló lángelme számára természetes, hogy nem létezik érthetetlen technológiai megoldás
de vannak nálad butább emberek is bármennyire hihetetlen a számodra fogd fel úgy mint a hülyeség szingularitása, na ez az ami a hozzád hasonló intelligensek számára nem létezik
sajnos ebben van a túlzott tudás, hogy az egyértelmű dolgok nem világosak a számotokra, a te fajtád számára -
Miért lenne nagyobb pazarlás? Ha az árak ugyanolyanok maradnak, ez nem gond. -
Igazad van, a hatásfokot nem fizikailag értettem, hanem úgy, hogy mennyi alapanyag van, és abból mennyi energiát lehet csinálni.
Egy 3.5-ös jack dugónyi uránból egy 4 fős család éves energiaszükségletét ki lehet elégíteni.
Fúziós erőműhöz meg gyakorlatilag csak víz kell, abból meg van rengeteg. -
Szerintem még nagyobb lenne az energiapazarlás mint most.
Az energia pedig részben hővé alakul, a több energiából pedig nagyobb hőmérséklet lesz. A széndioxid-kibocsátása nyilván kisebb (kb. 0), mint egy szén-, olaj-, gáz- vagy fatüzelésű erőműnek, kérdés hogy globális szinten ez mennyit nyomna a latba. A jövő talán ez lesz, tehát mondjuk akkor a háromból egy probléma megoldva ha majdnem minden ezt az áramot fogja használni. -
Nagy hatásfok? Mihez képest? Ma egy átlagos 2. gen. erőmű hatásfoka 38% táján van. Egy kombinált ciklusú erőmű télen 85% felett hasít, ha 100% hőhasznosítás van... -
gabesz012 #82974 Igen. Igen. -
Az energiapazarlást és a globális klímaváltozást. Az atomerőművel nagyon nagy nagy hatásfokkal állítják elő az energiát, és nem károsítják a levegőt. A fúziós reaktor pedig még ennél is jobb (lenne).
Olvasd el. -
Már itt van, azt éljük. -
Mert az a három említett probléma közül melyiket oldaná meg? -
Egyébként eddig nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a fenenagy tudományos-technológiai fejlődéssel egyre inkább a vesztébe rohan az emberiség (túlnépesedés, energiapazarlás, globális klímaváltozás)
Vagy hirtelen mindenki rááll a fúziós reaktorokra és hepppihepppi -
leszarom...úgyis az emberiség fog győzni, ha fellázadnak a gépek
John Connor powaaa!!!
-
Ergo fingod sincs mit jelent a technológiai szingularitás. De hát nem is vártunk mást.
-
clio1616v #82967 igen, ami 20 éve csak nagyon kevés ember számára volt elérhető akár külön berendezésként és ma bárki számára elérhető komplex módon az az
legalábbis ez számomra a legjobb elérhető technológiával összerakott pl telefon -
kicsit elmegyünk a lényeg mellett, amiben én is hibás vagyok, mert rosszul fogalmaztam.
mindenesetre nem vagyunk túl a technológiai szingularitáson, ez mindenki számára világos kell legyen, aki elolvasta a hivatkozott wikipédia cikk első néhány bekezdését. -
xxxpaulxxx #82965 igenigen -
Blum #82964 +1 -
Rundstedt17 #82963 leszarom -
Elképzelhetőnek tartom a bekövetkezést, szóval igen.
Nem szeretném megélni, inkább mennék vissza a múltba. -
A ......sorra lassabban ér el a technika.
-
ezen a héten még nem reklámozta, hogy neki iPhone 4es telefonja van és ez a kérdés pont kapóra jött. -
leszarom