127612
-
"Kötelező" nagyobb fizetés csak a közalkamazottaknál van, a versenyszférában minden tárgyalás kérdése. Viszont ha már valakinek diplomája van, akkor elvár nagyobb fizetést, még ha azt az állást be is lehetne tölteni pl. OKJ-s (vagy csak Bachelor) végzettséggel vagy betanult munkásként, olcsóbban. -
Én a fél-1 évre nyomtam de szerintem ez tök változó. Nekem nincs diplomám de munkát keresek épp még csak 1 hónapja keresgélek de bizakodó vagyok. Amúgy az egész kérdéshez annyit még hozzá lehet szerintem simán fűzni, hogy nálunk aránytalanul sokan vesznek részt a felsőoktatásban, nem véletlenül "értékelődik le" a diploma. A munkáltatónak meg csak külön nyűg a magasabb fizetés ugyebár. -
Fogalmam sincs/nem érdekel a kérdés. -
soha -
Fél-1 év között.
Nekem ugyan nem diplomám van, hanem felsőfokú OKJ-m, de kb 1 év 2 hónap után találtam munkát a szakmámban. Aztán nem tartott sokáig, de most ismét benne vagyok szerencsére. -
LOL én mindig csak olyan helyet választottam, ahol feketén ment legalább a 60%-a fizunak. utána rájöttem, hogy vállalkozni kell és még kevesebbet kell fizetnem ezeknek a rohadékoknak. -
Én nettó 160-nal kezdtem 2008-ban. -
Országszerte egy meghirdetett állásra kb. kétezren jelentkeznek, Budapesten ennek három-négyszerese az átlag (persze ezek közül sokan egyáltalán közelében sincsenek az elvárásoknak).
Vagy ismerős kell, vagy tényleg nagyon jól el kell adni magad. Nekem van ismerős, aki évek óta pályázgat mindenhova, meg van, aki könnyedén elhelyezkedett, közel azonos végzettséggel. 1 év vagy inkább több sajnos az átlag szerintem. -
drevil666 #83110 Olyanról is hallottam, aki 2007 óta nem talált munkát (normális végzettségéhez passzolót, pedig "hiányszakma" a végzettsége). Az egy vicc, hogy egy MSC-s mérnöknek netto 140000 akarnak adni..... -
drevil666 #83109 1,5 évig is elhúzódhat. Túl nagy a kínálat. A helyben élők előnyben vannak, mert a munkáltatónak nem éri egy Forinttal se többet fizetni valakinek, akinek a helyére mást is állíthat.
-
2007-ben kb két hét alatt találtam, de azt elutasítottam, mert a fizetés nagy része zsebbe ment volna.
utána fél évig kerestem munkát, mire el tudtam helyezkedni. (többet keresek, teljesen legálisan, valószínűleg jóval kevesebb munkával, szóval jó döntés volt, de az alatt a fél év alatt többször megfordult a fejemben, hogy hülyeséget csináltam.) -
Nagyon pozitív feltételezés: "Fél-1 év között." -
Válság előtt 1-3 hónap, ma inkább 3-6 hónap. (Nekem 2008-ban 1,5 hét kellet.) -
Szavazó roBOT #83105 Érdekelne a jövőd minden egyes részlete, ha egy jós 100% bizonyossággal elmondhatná? ==>> Tapasztalatod szerint/szerinted egy friss diplomás általában mennyi időn belül talál végzettségének megfelelő (vagy legalább is ahhoz közeli) munkát? -
Nem hiszek a jövőben! Nincs is, még senki nem találkozott vele!
-
Nem biztos. Ha úgy működik a dolog, mint Az időgép c. filmben, akkor sehogyan sem tudod megváltoztatni.
Hiába mész más irányba, hogy ne üssön el a busz, a következő sarkon úgyis agyonüt az építkezésről lezuhanó gerenda. :) -
se -
Nem, nem akarom tudni a jövőmet.
Nem, így is tudom hogy bármikor megölhetnek. :D -
persze, de megelégszem a jövő heti 5-ös lottó nyerőszámaival is -
DIESEL DOG #83099 Talán, nem vagyok biztos benne... inkább átgondolnám hogy valóban akarom-e tudni... -
Nem, nem akarom tudni a jövőmet. -
Katarina 60 #83097 Nem,nem akarom tudni a jövőmet. -
Ha tudnám a jövőm, akkor másként élnék és akkor már nem az lenne.
Ez tehát eleve egy paradoxon. -
Kivéve ha multiverzumban gondolkozol. Akkor nincs logikai probléma. :) -
Nekem is egyből az a film jutott eszembe.
Mondjuk érdekes a Különvélemény is.
Egyébként valószínűleg igen, túlságosan kíváncsi vagyok, de tudom hogy a dolog nem működne. -
Nagyon nem. -
A jövőt nem lehet tudni. Vagy tudod, de akkor beleavatkozhatsz és már nem is az lesz a jövőd, vagy nem tudod igazándiból megváltoztatni (akár benne foglaltatik az is, hogy megtudtatd előre), akkor meg minek tudni!?!? Felesleges stressz!
Minden, mindig úgy lesz, ahogy lennie KELL! -
Igen, minden részlete érdekelne. -
Ja, bocs, megszoktam már, h a Teasztár fórumon nincs "Válasz" funkció. :D -
Sötétbarom, igazad is van, meg jókat el lehet vitázni ezen a kérdésen, aki ennyire unatkozik. xDD -
"jós busted" :DD
Egy kis intermezzo:
- Jó napot kívánok, Agatha jósnő?
- Igen, tessék parancsolni, kivel beszélek?
- Naa?? Na?
:) -
Nem. -
Legalapabb példa:
A jós azt mondja, hogy holnap el fog baszni egy billenős kamaz.
Mit csinálok?
Bezárom magam a WC-be reggel, és megeszek valami keményebb altatóból kettőt, hogy még véletlenül se tudjak kijönni. Jós busted. Után két nappal visszamegyek, most mond egy hosszabb távú jóslatot, de az első negatív eseményt elkerülve felrúgod a hátralévő részét a jövőnek (megin). -
:> -
vagy azzal hogy elmész a jósnőhöz ahelyett hogy a szupermarketbe mennél be, így nem állsz egy busz elé az úton, pont áttud menni a sárgán, tehát az a busz pár perccel hamarabb tud beérni a vonatállomásra, így az utasok közül egy lány még pont tud venni egy újságot a dohányárusnál, és nem elegyedik beszédbe egy sráccal aki szemben foglal vele helyet, aki -ha te nem mész megtudni a jövődet- akkor beszélgettek volna, kialakul a szimpátia, összejönnek, 3 gyerek, stb...
én ezért nemtudok az ilyenekben hinni :D meg a vissza a jövőbe filmeket is ezért nem élveztem, mindig ilyen faszságon kattogtam -
Talán, nem vagyok biztos benne -
Üres. Logikai hibás a kérdés.
Olyan mint Schrödinger macskája. Onnantól kezdve, hogy elmondják neked a jövődet, nagy valószínűséggel nem fog bekövetkezni, hiszen a negatív dolgokat nyilván el fogod kerülni. -
majd megkérdezem ted mosbyt -
Egyes részletek, talán... -
ha a jós annyira profi, akkor párhuzamosan látja az összes végtelen lehetséges jövőképet, amiből ki tudja választani a nekem megfelelőt
de csavarjunk a dolgon: megkérdezem tőle, hogy milyen számokat fogok a képernyőn látni a lottósorsoláskor