127612
-
leszarom -
Végzettségtől függ. -
Egyetemi diploma, amit szereztem. Én olyat hallottam, h 2 év gyak kell első körben, h statikai terv nélküli házakat tervezhessek (ezek általában kis fesztávú, kis költségvetésű családi házak gondolom). Ezenkívül kell még 5 év, mire megkapom a végleges tervezői jogosultságot. -
Blum #83155 Fogalmam sincs. -
Üres szavazás: Ez nagyban függ a végzettségtől. A mérnök gyorsan talál, a bölcsész meg lassan. -
extramagascsaj #83153
-
extramagascsaj #83152 Nem személyeskedek. Csak a korosztályodról beszéltem.
Könnyebb is. Nem sajnáltatom magam. Azt mondhatom, hogy én még jó helyzetben vagyok, meg nem félek, hogy nem lesz munkám, megélhetésem; de tény,hogy manapság nagyon nehéz boldogulni. Sok ismerősömön látom, hogy mennyire kiszolgáltatottak, és akármennyire küzdenek is, nem haladnak. Nem dühből beszélek, csak nem értek egyet veled, ennyi. -
de honnan van a tudásod? ne vakítsál már, hogy például az ismerősöd autodidakta módon tanulta a "speckó, autógyárakban alkalmazott hibakeresési metódust". nagy büdös túrót. dolgozott 10-20 évig az autóiparban, felhalmozta a szakmai tudást, meg ismerősöket szerzett, nem mellesleg egy kis tőkét is félretett.
nem mondom, hogy nem lehet megcsinálni, amiről beszélsz, de frissdiplomásként (és itt most nem a diploma a lényeg, hanem hogy 20-25 éves emberekről van szó, komoly szakmai tapasztalat nélkül) ezzel a "haditervvel" semmire se mész. -
személyeskedésedből ítélve begurultál. :D nekem könnyebb volt mint a mai fiataloknak.? ez a kedvencem. :D a sírás, meg az önsajnálat, kifogás keresés az megy látom.
könnyűnek állítom be? nem hinném. inkább csak te látod bele. innentől ignorállak, mert dühből beszélsz, az pedig az igazadban való megingás első jele. :D további szép napot. -
extramagascsaj #83149 Te állítod be úgy, mintha minden olyan könnyen menne. Azon vagyok,hogy megoldjam; de én reálisan látom a dolgokat, nem úgy mint te. Amivel nem vagy képben,arról nem kellene észt osztani. Örülnék, ha veled egy idős lehetnék, mert a ti generációtoknak sokkal könnyebb volt, mint most az enyémnek. Hagyd ott a munkád, és kezdj mindent előröl...megnézzük, hogy te mennyire boldogulnál könnyen. Mennyit sírna a szád...és mennyire irritálnának az olyan típusú emberek, mint amilyen te vagy.
"ezek szerint nem rendelkezel olyan tudással, ami elég jó pénzt ér ahhoz, hogy el tud tartani magad. ez nem a vállalkozás mint intézmény hibája..." - Ez csak azt bizonyítja, hogy milyen csőlátású vagy. Csak okoskodsz anélkül, hogy körültekintően megismernél egy helyzetet. Gratulálok. -.-
-
mivel jöttél ki az egyetemről? E-3? még mindig 5 év E-2, majd 10 év E-1 vagy már variáltak rajta? -
amihez meg nem ahhoz meg nem. nem csak mérnökség létezik. programozóként semmi nem kell csak tudás. furi mi? -
Aha. És amihez mérmöki kamarai tagság kell? Ahhoz meg diploma kell... -
A tesóm 5 éves tapasztalattal bíró építész. Még neki is gondjai vannak. A magyar építőipar a válság előtt is olyan volt amilyen. Azóta meg aztán tényleg. Sajnos... -
le se szarják a diplomád. a tudás a lényeg. eleve egyfajta felvételin mész át, amin kiderül, hogy tudod e vagy sem. végzettség max a bürokrácia miatt van szükség. de magyarázd csak a bizid, ha ez jobban bejön. :D -
ki mondta, hogy könnyű? :D megoldás? látszólag tudom a megoldást, mert nincsenek gondjaim. a saját problémád neked kell megoldanod senki nem fogja helyetted. de sirdogálni is lehet és kétségbe vonni mindenki más szavát akinek sikerül. te tudod. -
extramagascsaj #83142 Dettó.
-
Nekem ez épp aktuális kérdés, ezért is küldtem be, h lássam, itt mit gondoltok róla, mik a tapasztalatok stb. Én 1 hónapja végeztem, még keresgélek, ilyen-olyan ígérgetések vannak csak egyelőre.
Sztem egyébként optimista felfogásban átlag 3-6 hónap, de építészmérnök végzettséggel jelenleg sajnos ez jóval több lehet... -
melyik cég taníttatja az alkalmazottait SAP-ra, logisztikára, CAD szoftverek használatára frissdiplomás egyéni vállalkozóval?
Amen. Stationx nem értem hogya nem fogja fel, hogy nem mindenkinek vagy 15-20 éves szakmai tapasztalata és tőkéje...
-
melyik cég taníttatja az alkalmazottait SAP-ra, logisztikára, CAD szoftverek használatára frissdiplomás egyéni vállalkozóval?
erős szakmai tapasztalattal, tőkével és kapcsolatokkal lehet olyasmit csinálni, amit te írsz. ezekhez meg sok-sok alkalmazottként eltöltött munkás évvel lehet hozzájutni. -
villamos mérnök. de mellette specializálta magát 1-2 "ritkább" területre.
akkor maradj a jelenlegi helyeden. ha ez jó. ha nem, akkor ennél jobbat nem tudok. nekem bejött, meg még jópár embernek az ismeretségi körömben.
de ismerek hegesztőt is aki szégyentelenül jól keres, persze főleg külföldön. hiányszakma, persze jó szakember hiányról beszélek.
szerintem lehet vállalkozni, de tanulni kell hozzá, meg merni kockáztatni. más nincs. vagy alkalmazottként is lehet dolgozni. úgy is lehet jól keresni, csak ott ki vagy téve a főnök kénye kedvének, munkaszerzési képességének.
lehet ha most kezdeném fiatalon leszarnám a diplomát és kitanulnék autószerelőnek vagy villanyszerelőnek. jó szakemberekből ezen a területen is hiány van. persze van sok kókler, de ha jó vagy elterjed a híred van meló. -
extramagascsaj #83137 Erről beszélek. Fingkalapálás amit csinálsz, mert valós problémákra nem tudsz megoldást adni.
Van mit eladnom, megvan a szaktudásom, a szellemi termékem, ha úgy tetszik, és ha iroda,net,teló kiadásom megoldott is...a havi 40 ezret nincs miből kinyögni, mert nincs keresetem. Miért nincs keresetem? Friss diplomás vagyok némi szakmai tapasztalattal és referenciával, ami elvileg előny kellene,hogy legyen..., de valójában a fenekem kitörölhetem vele...,mert a meghirdetett állásokra több száz, ezer pályázat érkezik manapság...és ugye vannak idősebb, tapasztaltabb jelöltek is, meg töménytelen protekciós rohadék. Ennyire "egyszerű" ma munkát vállalni, nem amennyire képzeled. Amennyiben tudsz megoldást a problémámra, hogy miképp fizessem ki a járulékot főállás nélkül (folyamatosan küldöm a jelentkezésem mindenféle melóra, és minden interjúra megyek ahová csak behívnak), várom a javaslataidat.
Ha gondolod megnézheted az önéletrajzom, a honlapom...és válaszolok minden kérdésedre...csak bizonyítsd be nekem, hogy könnyű ma karriert csinálni, vagy legalább munkát kapni/vállalkozni. Vagy legalább mutass rá a hibámra...ha találsz. -
most is netezel valahonnan nem? vállalkozni nem egyenlő azzal, hogy iroda, gépek, alkalmazottak, céges kocsi, stb.
egyéni vállalkozóként kezded. de mondom, ehhez olyat kell tudnod amit el tudsz adni. szocped diploma, kommunikáció, marketing, meg hasonló büfészakokkal nem sokat érsz. persze van kivétel.
ha pedig az egyéni vállalkozó kártyát sem tudod kiváltani, azon nehéz segíteni. keress egy állandó állást, akármit, közben ha tudsz gyűjts, képezd magad, amit lehet autodidakta módon. csak ilyen kitörési lehetőséged van.
-
Túl bő. Nem értelmezhető.
A 19 ezeres kollegád milyen igazolt képesítéssel bír?
Kockázat? Igen, nem szeretném a jövőmet eljátszani. Erősen kétlem, hogy képes lennék bármilyen vállalkozással közpétávon annyi jövedelmet elérni, mit a mostani melómmal... -
írtam sok példát. mi az az SAP? google a barátod. hogyne lenne igény. :D egy kollégám pl. most tanít egy speckó, autógyárakban alkalmazott "hibakeresési" metódust. 19 ezer / nap / fő árért. a gyár 10 embert íratott be. 10 nap a tanfolyam. számold ki.
kezdő lökés kevés egy 3D-s CAD alkalmazáshoz. de mindegy is mert ez csak egy példa. :)
de komolyan mondom, te ne is próbálkozz, mert nem akarsz/mersz kockázatot vállalni, aki pedig nem kockáztat nem is nyer. piacot felmérted, hogy a szaktudásod hol tudnád kamatoztatni, vagy csak belekiabáltál az éjszakába, hogy ej de rossz minden.? sírni könnyű, hogy nem megy.
ha pedig itthon nem ér eleget a tudásod, EU-n belül is könnyen vállalkozhatsz, akár itthonról is. persze nem árt beszélni idegen nyelvet hozzá. -
extramagascsaj #83133 Ha az ember épp kikerül az iskolapadból,és nincs pénze,akkor miből is indít el egy vállalkozást? Miből fizeti ki a vállalkozó igazolvány kiváltását, ill. a havi 40 ezres járulékot? Ha csak szellemi tőkéről beszélünk, akkor is van szó olyan szükséges eszközökről, mint internet, és telefonos elérhetőség, hirdetés...és persze egy iroda sem árt...amint fellendült az üzlet annyira,h a bérleti díjat, rezsit tudja fizetni az ember.
Főállás mellé persze könnyebb,mert a munkáltató fizeti a járulékot...emellett másodállásban teljesen jó az ev, vagy bármilyen gt, mert már rögtön nem kell annyit fizetni a vállalkozásért...
De főállás? Nagyjából megérné azért számításba venned az elhelyezkedési lehetőségeket is...mielőtt erről is véleményt mondanál szükséges információk hiányában... -
Oktatás? Mit akarsz oktatni? Kinek? Igény is van? Mi az az SAP?
A CAD szoftverekhez csak egy minimális kezdőlökés kell szerintem. Alapok kellenek. A többi a gyakolattal jön.
-
ezek szerint nem rendelkezel olyan tudással, ami elég jó pénzt ér ahhoz, hogy el tud tartani magad. ez nem a vállalkozás mint intézmény hibája. :) -
extramagascsaj #83130 Ha fizeted a járulékom,bérleti díjat, stb. akkor szívesen leszek vállalkozó újra főállásban.
-
legjobb ha be vagy jelentve vhova, ők fizetik a tb-t neked, mellette vállalkozol. -
nem 210-20 hanem 10-20 óra. :D -
ejjjdenehéz. :D oktatás. SAP; CAD; logisztika; stb; tudás igen keresett. ki érdekel ebből a szempontból a nagy cég? nekik dolgozol alvállalkozóként. SAP 10 ezer/óra díj. elég jó? mi kell hozzá? szaktudás. a progit az oktató cég adja. 10 ezret akasztasz óránként jószerivel 0 anyagi ráfordítással. lenyomsz heti, 210-20 órát. eva. számolj mennyi jön ki egy hétre. még több óra, vagy szélesebb körű tudás, még több pénz. pályázat írás? mi kell hozzá? szaktudás. olyan nincs amit más nem tud.
de te tényleg ne vállalkozz. te ahhoz látszólag túlságosan kockázat kerülő vagy. :) -
Modj egy eladható szellemi tudást, amit egy nagy cég nem képes lefedni. Modj egy szellemi terméket, amit más nem tud előállítni úgy, hogy már befekteteni sem kell.
Te vállalkozol? Miből élsz? -
igen. bezony. miért kéne? :D jószerivel szellemi tőke elég, ha egyéni vállalkozást indítasz, és eladható tudással rendelkezel. de te tényleg ne vállalkozz, látszik, hogy félsz tőle. :D -
Vállakozni? Itthon? Mident betarva? Miből? Ennyi erővel leugrahatok a hídról. Az legalább gyorsabb... -
mitanúsz? -
gratulálok. -
Cat 02 #83121 Férfiként hamar, nőként azt mondják az okosak parásabb, de még nincs. Bár nekünk mindig azt mondják, hogy a bsc végére 80 % úgy végez, hogy már dolgozik :D -
nemtudom, most másodéves vagyok, és még 3-4 évig nekem nem aktuális a kérdés. -
extramagascsaj #83119 3-6hó kb., de remélem én leszek a kivétel.