127612
-
Odafigyelek, hogy ne folyjon feleslegesen a víz a csapból. Odafigyelek, hogy ne égjen feleslegesen a villany.
Mondjuk ezeket nem igazán környezetvédelmi okokból... -
Odafigyelek, hogy ne folyjon feleslegesen a víz a csapból.
Odafigyelek, hogy ne égjen feleslegesen a villany.
Összegyűjtöm az elhasznált flakonokat.
Összegyűjtöm az elhasznált elemeket. -
a legnagyobb környezetvédő!
(s ezt a legkomolyabban mondom) -
embereket ölök -
extramagascsaj #83674 Nem vagyok kifejezetten zöld beállítottságú, de azért apróbb dolgokat én is megteszek azért, hogy legalább ne károsítsam annyira a környezetet.
Odafigyelek, hogy ne folyjon feleslegesen a víz a csapból, ne égjen feleslegesen a villany. Összegyűjtöm az elhasznált flakonokat. Fákat és egyéb növényeket ültetek.
Leginkább tartós elemeket használok. Nem szemetelek.
-
Vízzel úgy spórolok hogy házi vízellátó rendszert használok, szóval a víz úgymond kuti, de megszűrve tökéletesen ellátja a feladatát. Csak főzésre használok rendes klórozott vizet.
Összegyűjtöm a flakonokat. Ez jó mert egyes helyeken azért hogy összegyűjtöd még fizetnek is nem csak a környezeted véded vele.
A villanyra néha odafigyelek, de sokszor megfeledkezem róla és ég magának, ezért is vettem energiatakarékos izzókat. -
energiatakarékos izzót, meg újratölthető elemet használok. ja meg "energiatakarékos számítógépet". -
lámpa szinte sose megy este, úgyis gépezek, vízet minek folyatnám, szemetelésre meg alergiás vagyok :D -
Villanyra vízre figyelek, nem szemetelek. -
- nagyköbcentis batárral járok, a fáknak nem árt
- rühellem az energiatakarékos "izzókat", csak ott használom ahol muszáj (kislámpa pl. led, vagy sólámpa, de az sem energiatakarékos ugye, mert annak melegíteni kell)
- szemetet elviszi a kukás, nem hiszek a szelektív hulladékgyűjésben (míg nem lesz kötelező)
- többnyire csak aksikat használok, ahova lehet, azokat sem dobálgatom ki, csak amikor már végleg halottak és csak aksigyűjtőbe (nyilván pl. szénmonoxid érzékelőbe csak tartóselem jó)
- fákat ültetek, sokat, főleg örökzöldet, vagy nagy fákat, pl. magaskőris, lényeg, hogy legyen ősdzsungel a kertem (és az utca)
- nem folyatom a vizet, de locsolok ha kell, a fák előbbrevalók
- nem használok feleslegesen energiát, fényt sem
- kisfogyasztású LCD TV-ket és monitorokat használok
- aránylag energiatakarékos PC-ket használok
- nem szemetelek soha
- gázzal fűtök, cirkó, néha árammal kiegészítés
- nem dohányzok
- nem iszok, nem termelek üres üvegeket
- élelmet szinte soha nem dobunk ki, megeszik a kutyák, vagy a madarak
- mindössze 30 fokon mosunk, kevés vízzel, környezetkímélő mosószerekkel (ezt mondjuk nem hiszem el, szerintem kamu amiket írnak ezekről)
- nem mosogatunk folyóvízben
- télen sózunk, ha káros, ha nem, nem szeretem kitörni a nyakamat -
sok minden lehett volna még. de mondjuk ez jó pl. volt :-) -
olyan am miért nincs h nem szemetelek készakarva? vagy ezzel a környezetem nem védem? -
már azt is utálom ha csak egy picit is csöpög a csap, és huzamosabb ideig a villanyt sem hagyom felkapcsolva, ha nem tartózkodom az adott helyiségben
amúgy meg nem védem tudatosan a környezetet -
clio1616v #83665 - nem dízel autóval járok
- LEDes égőkkel világítok a lakásomban
- a víztisztítás célra a kevesebb vízfogyazstású és kevesebb szennyvizet termelő vízlágyítókat és reverz ozmózis elvén működő membrános vízkezelő technológiákat ajánlom ki
- a szemetet nem gyűjtöm, hanem leviszem a kukába, a pet palackokból a levegőt kipréselem, hogy kisebb helyet foglaljon el
- nem dohányzok
- kizárólag újratölthető elemeket, akkukat használok -
így van :D -
És fütyülsz. Meg képt vagy meg sem történt. stb :D
De nem. :) -
hazucc! -
ahogy gondolod! -
Akkor ezentúl szelektíven gyűjtöm.
-
akkor meg gondolom szelektív hulladékgyűjtő udvarra viszi a hulladékot, ahol egy ,,brazil gépsor,, kézi erővel, vagy kombinálva egy gépi hulladékválogatóval osztályozza a beérkező hulladékot. s tényleg könnyebb úgy válogatás, ha csoportosan érkeznek az azonos tulajdonságú hulladékok. -
ja szelektíven gyűjti az csak egy beömlőnyílást alkalmaz -
Erre gondoltam én is, csak itt nem erről van szó. Rákérdeztünk a sofőrnél. :( Persze lehet azóta beszereztek ilyet is. 2-3 éve terjedt el erre felé a szelektív kukák. De azért kösz az infót. :) -
vannak olyan hulladékszállító tehergépkocsik, amelyek külön tartályrészben gyűjti, csak mindegyiket ugyanott van a beöntőnyílása. budapesten s szegeden -és környékén ilyen gépjárművek vannak. -
Odafigyelek, hogy ne folyjon feleslegesen a víz a csapból.
Összegyűjtöm az elhasznált elemeket.
Összegyűjtöm az elhasznált flakonokat.
Összegyűjtöm az elhasznált papírt.
Fákat és egyéb növényeket ültetek.
Egyéb tevékenységgel.
(mivel környezetmérnök vagyok, így a munkámmal is védem. pl.: zajcsökkentést tervezek, vagy tisztítóműtárgyakat a vizekhez.
otthon egyedi szennyvíztisztítás rendszert építettem ki, miután azzal a vízzel öntözünk. tanácsadással is foglalkozom a faluban s egy két weboldalon is; stb.) -
Ezek közül ezeket csinálom.
Szelektíven nem gyűjtök, mert felénk ugyan vannak szelektív hulladékgyűjtők, de tök felesleges, mert egy szemetes autó jön értük és facán összeönti. :(
Fákat és egyéb növényeket ültetek. -
Szavazó roBOT #83653 Szerinted jogos a "tápos" megnevezés a magyarországi magyarokra? ==>> Hogy véded leginkább a környezetet? -
Mér?... Mér kell az embert kora hajnalban, félálomban is kínozni mér?! XD -
Fbn Lx #83651 Álmos vezérék elég tápak voltak! úgy is mondhatnánk, hogy közel max levelesre húzták a skilljeiket. -
clio1616v #83650 a miskolci megélhetési bűnözők, akiket éjszaka nehezebb meglátni a fajtájuk miatt már vették ki az autómból ami éppen megtetszett nekik
de nem félek ilyesmitől, mert veszek helyette újat
a romániában maradt magyarokról volt most szó a kérdésben -
:)
Úgyis jön az 5-ös, a 4-es már nem lesz "menő"... -
Jelen esetben ki irigyelt mit és kitől?
Ne félj, senki nem fogja ellopni az iphone-odat, vagy ha igen akkor sem irigységből. -
clio1616v #83647 a magyar ember mindig irigy főleg a saját fajtájára, mert úgy veszi, hogy lagalább a magyarok éljenek ugyanolyan életszínvonalon, ez a mindenki egyenlő kommunista mentalitásból maradt vissza... kell még pár évtized, hogy ez kipusztuljon az emberekből akik birkaként követték a terveket és semmi kreatívitásra nem volt szükségük, csak nagyon kevesek gondolkodhattak -
cargame #83646 De ha jol belegondolunk mar ott sem minden a regi. sooot egyaltalan nem, mivel enis jol ismerem ott a helyet :) Es pont ezert irtam :D -
fél lábam varsági! :P -
cargame #83644 Esetleg a Varsagiaknak meg van joguk taposozni :D :)) -
DIESEL DOG #83643 Sose hallottam még...
Ebből fakadóan nem tudok állást foglalni a témában... -
Azt hiszem ezt én is írtam az utolsó mondatomban. De ezek után már marhaság letáposozni a határon túliakat! :) -
Jimmyke #83641 Hát ezt még így sosem hallottam.
De örülök, hogy határokon át is megy a széthúzás. :D
Csak így tovább. -
cargame #83640 A nagy lof**-t :D:D Mar itt erdelyben is mindenki el van taposodva. Te is ugyan azt eszed mint Magyarorszagon ugyan azt a szart megiszod. Chipset is eszel meg minden baszomszart...nagyon minimalis az amivel masabb itt a dolog. -
Ezt mi erdélyiek mondjuk rátok. Táposok vagytok azért mert, általában gyárban készült termékeket, színezék és tartósítószerrel agyonnyomott, speciális fénnyel termesztett gyümölcsöket, zöldségeket esztek. Mostanában nagyon elterjedtek a porlevesek, a leveskockák, az üveges bébiételek, chipsek, a mirelit kaják, a zabpelyhek stb.
Nehogy már egy kisbabának gyári ételt adjunk! 50-100 évvel vagy korábban mégis hogy a fenébe nőttek fel a gyerekek, amikor nem voltak ilyen ételek? Rengeteget lehetne erről vitatkozni, hogy jó-e, nem-e. Finomak tényleg, és manapság csak ez számít.
Lassan mi is kezdünk eltáposodni úgy veszem észre, szerencsére vannak itt a környéken olyanok, akik megpróbálják visszaszorítani a táposodást, ez egy új kezdeményezés: Góbé termék, remélem bejön! :)