127612
-
Gázra mi durván 32e HUF-ot költünk havonta (nyáron is) és nincs 100m2 a ház, így egy közepes lakásra nyugodtan számolhatunk mondjuk 25e HUF-ot havonta.
Vízdíj csatornadíjjal évente átlag 70e HUF egy négytagú családnak (mi ennél jóval többet fizetünk, mert ház), így számolhatunk havi 5e HUF-fal alsóhangon.
Áramra havi 6e HUF-ot szoktak számolni alsóhangon.
Közösköltség (hiszen lakás) az 7-10E HUF körül mozog, legyen havi 7E HUF.
BKV bérlet gyerekeknek és felnőtteknek (hiszen nem járhatnak a WC-re is mind kocsival, az nagyon sokba kerülne) durván havi 25e HUF.
TV díj, internet, telefon 6e HUF.
Mobil simán újabb 6e HUF, ha takarékos a család.
folyt. köv. -
Használt lakást, albérletet és használt autót nem ismeri senki...? -
Számolgyunk:
Budapesten a tégla építésű lakás átlagár nagyjából 25M HUF. Ennek törlesztőrészlete közel 200E HUF havonta, 35 évre, forint alapon (részletkérdés, hogy ehhez mekkora ingatlandezet kellene még pluszban, amivel előre rendelkezni KELL).
Egy kis "családi"-nak alig nevezhető autó ára mondjuk 2M HUF, ennek törlesztőrészlete 32E HUF havonta, 8 évre (önrészt megint ne feszegessük). CASCO-ra, kötelezőre és teljesítményadóra, meg kötelező szervízekre, karbantartásra, gumikra, stb. nyugodtan számolhatunk eleinte 15E HUF-ot havonta (és akkor még rendesek voltunk). Évi 10E KM futásteljesítményre, 8 literes vegyes fogyasztásra az ((10000KM/100KM)*8liter*380HUF)/12hónap azaz kb. 25E HUF havonta benyára.
folyt köv. -
150-200 azért kell, csak kár, h az átlag bőven ez alatt van -
clio1616v #83914 testvéremmel engem is kevesebből neveltek szüleink, azzal a különbséggel, hogy nekik adott volt a munkába állásukkor az autó és a lakás, nekünk ez nem adott sem tesómnak sem nekem
a támogatást az államtól azok a fajták kapják meg, akik felelőtlenül bevállalnak több gyereket és a munkához sincs kedvük
akik egyedül vannak azok meg basszák meg magukat, jó hozzáállás
ráadásul akinek a lakását elviszi az árvíz meg az iszaplavina az kap újat én meg fizessem az albérletet életem végéig és pofámat fogjam be mert nekem nem vitte el az ár a házamat a fejem fölül, nem vitte el bazmeg mert nem nincs is házam :D
ennyit a korában mi volt és ma mi vanról... -
Van egy olyan érzésem, hogy sokan nagyon el vannak szakadva a valóságtól. Bátyámmal és ikertesómmal 1,5 difiel születtünk. visszaszámolva az emlegetett összegeknél jóval kevesebből neveltek minket szüleim és az ország nagy részére ez ma is igaz. -
clio1616v #83912 nem olvastam el az apró betűt ez alapján módosítom a korábbi 400ezer/hó nettót, 600ezer/hó nettóra.
a saját lakás és az albérlet közötti különbség miatt -
Az említett 4fő-re vetítve, a példa színvonalat szem előtt tartva, pláne ha minden anyagi javunkat saját magunknak, azaz egy házaspárnak kell előteremteni akkor kb. 150-200 ezer/fő, azaz 4x150-200 ezer Ft-al lehet elérni. Ha az adott anyagi javakat elérték - kocsi, ház - akkor már 150 is bőven elég. -
raptorjesus #83910 A kérdés félreértelmezhető, nem lesz szignifikáns az eremény. -
Akkor én rosszul értelmeztem a /fő értéket. Azt hittem, hogy keresőre kell venni. Én úgy szavaztam, hogy nettó 150k/kereső és nem négy főre vetítve. -
raptorjesus #83908 Ha fő/hó akkor netto 100000 alatt is ki lehet jönni. pl 85000 nettónál az 340 000 Ft/hó egy családnak.
De ha 4 fős családból csak 2 keresővel számol a kérdés az már csak 170 000 ezer. Szűkösen, de a fenti kritériumok megoldhatók. Nyilván nem E Merci lesz, hanem Miatónk Alto:). És a Balcsizás se a 5*-os szállodázásról szól majd 750Ft-os 4cl Jagermaisterrel, hanem töltött képi egy félreeső étteremben, vagy Allyoucaneat. -
clio1616v #83907 korábban kell felkelni ^^ -
150-200. -
Szavazó roBOT #83905 Befolyásol-e döntésedben filmnézés, játék vagy zenealbum vásárlás előtt a kritikusok véleménye? ==>> Szerinted mekkora az a nettó kereset, amiből boldogulni lehet ma Magyarországon? -
clio1616v #83904 igényesség függő.. jelenleg 400 nettóból tudok kijönni -
imdb-t mindig nézem, 7 fölött már adok egy esélyt ha jó a tréler -
Jimmyke #83902 Filmkritikákat szoktam nézni, néha befolyásol, de játék/zenekritikákat sose veszem figyelembe.
Sőt, zenekritikát még sosem olvastam. -
tekintve, hogy a játékkritikusok nagy része olyan szintű mentális retardációban szenved, h a cipőfűzőjüket sem tudják bekötni (a nyáladzásról ne is beszéljünk), rájuk nem szoktam hallgatni - a legrosszabb ilyen téren az IGN, ők tippre a szefóból bérelik fel a "munkatársakat", bár a Gamespot személyzetére sem bíznék egy élő állatot...
filmkritikusok, meh... van 1-2 akivel úgy-ahogy egyezik az ízlésünk, de szerencsére nincs meg bennem az a késztetés, hogy ha valamit elkezdtem, akkor végig is nézzem, szóval ha valami szar, negyed óra után simán kinyomom - így nem nagyon szoktam filmkritikákat olvasgatni.. -
egyáltalán nem érdekel mások kritikája, majd én eldöntöm, hogy tetszik e, vagy sem. -
KaBuTo666 #83899 Nem igazán veszem figyelembe, de néha megingat a döntésben. -
Figyelembe veszem, általában komolyan befolyásol a döntésben.
Régebben nem érdekelt, nem néztem őket, később egy kicsit, de nem ez alapján döntöttem. De szar volt, mert amik rossz pontokat kaptak, azok tényleg nem is tetszettek. Főleg játékoknál van az, hogy kb. évente kijön 1 max 2 olyan játék, amit élvezek és jó vele játszani (nagyon nem jön be a játékok nagy része, néhány pedig hihetetlen jó), ezért azokat kritika és videók alapján választom. -
levegőt sem? -
Egyáltalán nem foglalkozok mások kritikáival.
Elolvasom, megnézem, trailert nézek és ezalapján eldöntöm :)
(vásárlás? sose vettem semmit XD) -
Ismerőseim kritikáit figyelembe veszem, szerencsére mind filmes mind zenei területen vannak olyan emberek a környezetemben akik szakmailag elég hitelesnek és "objektívnek" (amennyiben itt ilyesmiről beszélni lehet) tekinthetőek.
Érdekességképpen utólagosan szoktam "kritikát" olvasni, de annyira felhígult a dolog, hogy teljesen dilettáns "szakvéleményekbe" is óhatatlanul belefut az ember.
Aki pedig csak ezeket olvasta el tévesen dönthet. -
A kritikus olyan nyomorék, aki futni tanít.
filmes topikban "hallgatok" a bradákra, de amúgy nem. -
Figyelembe veszem, általában komolyan befolyásol a döntésben. -
néha -
Hi!
Néha olvasok kritikát, de általában inkább csak felkelti érdeklődésemet, még ha negatív kritika is.
Szóval "Egyáltalán nem foglalkozok mások kritikáival." -
Egyáltalán nem foglalkozok mások kritikáival. -
Nem nézek filmeket. -
clio1616v #83888 engem senki véleménye nem érdekel, ha egy filmről döntök hogy megnézem-e
ha a párommal nézünk filmet akkor az ő véleménye érdekel csak, hogy milyen stílusú filmet nézzünk
nem vásárolok zenét vagy játékot -
Figyelembe veszem általában komolyan befolyásol a döntésemben.
Én szeretek az ilyen oldalakra támaszkodni mint a Metacritic és az Imdb mert ezeken az oldalakon összesített pontszámok találhatók azaz valamennyi azért általános képet mutatnak a termékről.
Az, hogy xy firkász azt mondja rá, hogy pl 67% vagy 8.6 stb nem nagyon izgat, azonban amikor közel 100 összesített kritika alapján 67% vagy 120,000 Imdb szavazat alapján 8.6 akkor akkor valószínű, hogy nem egy szar termékkel áll szemben az ember. -
filmnézés előtt megszoktam nézni néhány kommentet, meg az értékelést, ha pedig nagyon lehúzzák, akkor inkább el se kezdem, nem akarok szenvedni másfél órát a tv előtt.. -
DIESEL DOG #83885 Nem igazán veszem figyelembe, de néha megingat a döntésben...
Persze jó ha az ember utána néz a dolgoknak, érdemes kellő mennyiségű információt felhalmozni egy bizonyos filmről vagy játékról, stb...
Majd ezek alapján dönteni, bár én szeretek többnyire magamra hallgatni, abból fakadóan hogy nekem egyedi ízlés világom van és másoknak is, és esetlegesen olyan ember(ek) alkothatnak véleményt egy bizonyos dologról ami nekem pl. tetszik, mert ízlésemből fakadóan megmozgatja a fantáziámat és esetleg másokét is. -
Egyáltalán nem foglalkozok mások kritikáival.
elvégre nem vagyunk egyformák, mindenkinek más az elvárása -
Blum #83883 "Nem igazán veszem figyelembe, de néha megingat a döntésben."
Azért ha már nem egy ember mondja,hogy ez meg az egy nagy kalap sz*r,akkor ott már valami bűzlik.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Marad a WRZ,ott nincs buktató.
-
Szavazó roBOT #83882 Sütemények? ==>> Befolyásol-e döntésedben filmnézés, játék vagy zenealbum vásárlás előtt a kritikusok véleménye? -
raptorjesus #83881 marihuánás sütiről beszél?
-
kenura -
Fbn Lx #83879 az ideális sütemény mindig legyen közepesen csípős, és meglehetősen keserű. Ezt még Oetker nagyapám emlegette, amikor náluk voltam kirándulni